Kotimaa

Hir­ven­pyyn­nis­sä ollut metsästäjä ampui suden Kuhmossa – kertoi suojelleensa koiraa

Arkistokuva. Kuvan susi ei liity uutisen tapaukseen. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 28.10.2017 18:17
Kaleva

Kuhmossa ammuttiin lauantaina susi hirvenpyynnin yhteydessä, kertoo Kainuun rajavartiosto.

Rajavartioston mukaan metsästysseurue oli ollut luvallisessa hirvenpyynnissä Kuhmon pohjoisosissa. Metsästysseuran tekemän ilmoituksen mukaan yksi seurueen jäsenistä ampui suden suojellakseen omistamaansa koiraa. 

Kainuun rajavartiosto on aloittanut asian selvittämisen epäiltynä törkeänä metsästysrikoksena, koska susi on rauhoitettu eläin. 

Rajavartioston mukaan tutkinnassa huomioidaan se, että teko on mahdollisesti tehty niin sanottuna pakkotilatekona koiran suojelemiseksi. Ampujan mukaan susi ja koira ovat olleet kontaktissa tekohetkellä.

Rajavartiolaitos jatkaa asian selvittämistä teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (171)

Mitä kaikkivaltiaita nä susivihaajat kuvittelee olevansa? Se että me mennään metsään niin ollaan niiden reviirillä jos ymmärrätte? Se että koirianne tapetaan niin on ihan oma tietoinen riski viiä niitä sinne metsään. Susikin tapetaan jos se tulee ihmisten sekaan niin sama juttu se on toisinpäin. Vai kuvitteletteko te että ihminen on oikeutettu määräämään koko evoluutiosta? Me ollaan myös yks eläinlaji tällä pallolla eikä sen arvokkaampia kun eläimetkään.. Nyt pieni järjenkäyttö ois sallittua. Opettakaa koirianne väistämään sutta mahdollisuuksien mukaan. Ja se joka ihmisenä pelkää sutta niin voi varmaan muuttaa kaupungin keskustaan ja asusteita siellä. Siitäkun ei ihmiselle mitään vaaraa oo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaiset ovat petoja koirilleen ja susille. Metsästyskoiria pidetään ulkona suojaamattomissa tiloissa eli ns. syötteinä. Sitten, kun koira on syöty, lähdetään susijahtiin henkselit paukkuen.

Suomen susikanta on pieni. Varmaan ne kaikki tuntevat juuri sinun koirasi. Samaa sukujuurta.

Jos Saimaan norppa ei olisi niin julkisesti suojeltu ja vaalittu elukka, pohojosen pojjaat olisivat takuulla senkin kimpussa.
(Se pittää verta nähä, jos ei sitä ole joka kuukausi omissa housuissa, lähetäämpä tappamaan elukoita!)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No oletpa kyllä melkoisen räksy. Itse olen nainen ja harrastan metsästystä ja todellakin sitä mieltä että susikantaa pitäisi raa'alla kädellä harventaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka pitkälle mennään näitten susien suojelun kanssa. Olen naismetsästäjä ja en uskalla metälle enää mennä. Pelottaa nuo hukkaset kun niitten takia voi joutua vielä vaikka tiilenpäitä lukemaan. On se kumma juttu että ei enää saa sitä omaa metästystoveriakaan suojella, saati sitten itseään, kuten on tilanteita. Jos minun eteen tuo hukkanen tulee ja pelkään niin täräytän kyllä. Kannattaa siellä jotka lakia tekevät,miettiä ja tulla sen oman koiran kansa tänne ja kokeilla, miltä se maistuu. Ei ne ihmiset täällä leiki noilla hukkasilla, iso pelko niistä jo. Muistan lapsuudessani kun niistä puhuttiin ja kun veljiä on ollut niin kuunnellut tarkkaan kuina he voisivat suojautua jos susi tulee kohti. Mmm... siten että kepin työntää sen kuonoa ja kurkkua kohti, niin pelastuu.. Näitä olen täällä Päätalon seuduilla joutunut jo lapsuudessa kokemaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin ajankohtainen aihe sekä susia puoltavien kannalta että vastustavien joihin tunnen itseni kuuluvan ihan perheeseen kuuluvan hirvikoiran takia. Koira on rakas perheenjäsen vaikka 'työkseen' käy hirvimetsällä . Olipa se häkissä tai riimunokassa kuin täällä on annettu ymmärtää että koiria 'pidetään huonosti 'tai kuula kalloon jos ei toimi kunnolla. Luulisin että suurin osa metsästäjistä pitää hyvän huolen koirastaan , käyttää koiria metsällä ja sitä vartenhan ne ovat kasvatettu. Piipahtavat jopa pirtissä emäntää moikkaamassa. Koiran kasvattaminen, kouluttaminen ja kokeet yms.muut tarvikkeet 'koira valmis metsälle ' vie aikaa ,rahaa ja pitkää pinnaa. Useamman vuoden työ koiran kanssa saa sitten harmikseen tälläisen kohtalon kohtaamisen suden kanssa . Metsästäjä joutuu tekemään ratkaisun ja toiminaan koiransa parhaaksi. Jokainen varmaan meistä haluaa puolustaa ja suojella omaisuuttaan ja kuka tosi metsästäjä olisi toiminut toisin tälläisessä tilanteessa. Ja kyllähän se ottaa pattiin se koiran menettäminen. Koirilla on puolustajansa sekä vieläkin nykyjäänkin vastustajansa hirvijahdissa. Ei taida enään nykyisellä löytyä ajomiehiä jahtiin..jos niitä hehtaareja on paljon. Ajomiehet vanhenee ja pyynti modernisoituu...Tsemppiä kaikille jahtiin osallistuville ja hyvää tuuria varsinkin hirvikoirille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys on siitä, että sudet eivät enää pysy korvessa eivätkä väistä ihmisiä, vaan tulevat sinnekin, missä ihmisillä on ikiaikaiset asuinalueet. Tähän on syynä haaskaruokinta, mikä on totuttanut sudet ihmisen hajuun ja saanut ne yhdistämään mielessään ihmisen ja ruuan - ja oppimaan oman metsästämisen sijaan helpolle ruualle = koirat ja haaskat. Ei ihminen ole vuosikymmeniin tai kaikin paikoin edes vuosisatoihin levittäytynyt susien reviirille ( kaupungistuminenhan se trendi on ollut ) vaan sudet ovat ryhtyneet perustamaan reviirejään ihmisten vakiintuneille reviireille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo on aikoihin eletty, jos ei saa suojella omaa kotieläintään näiden susi-petojen hyökkäykseltä!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis se koirahan kuoli.Oli MTV3 sivulla.Ja muutenki voisitte ottaa asioista selvää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kommentti aiemmin. Eikö rajamiesten koiria susi syö, vain metsämiesten ' valioita ' samanlaisia piskejä nekin kuin kaikki koirat maultaan???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rajamiehet kuljettavat koiraa hihnassa tai seuraa vieressä, eivät ne ole kauempana ihmisestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa ne rajamiesten koirat kulkea pikkusen lähempänä isäntäänsä kuin metsästyskoirat. Jos nyt et vielä ole ymmärtäny niin ei niitä hirviä koiralla siten pyydetä että koira on narussa isännän vierellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirvenvasat, kauriit ja supit on syöty. Nyt on vuorossa koirat, entäs sitten...? Riistakamerakuvien perusteella hukat hiippailee talojen tonteilla. Jos villieläimille ei aleta opettaa missä menee raja, niin aina vaan röyhkeämmäksi käyvät. Koiransa pelastaneelle täydet pisteet. Itse olisin tehnyt samoin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumpi on oikealla paikalla? Susi vai koira erämaassa? Jos ihminen ehdoin tahdoin lähtee suden luontaiselle elinalueelle, on nämä riskit hyväksyttävä. Jos jotain on liikaa Suomessa, niin tietämättömiä typryksiä, jotka elävät kansanperinteen ja vanhojen ukkojen kertoman "tiedon" varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja kun sudet lähtevät ehdoin tahdoin pihapiireihin niin se riski on sitten hyväksyttävä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne hirvenvasat on tainnu mennä metsästäjien massuihin. Tai sitten ei sinnekään kun hirvikantaa on haitoille asti. Enkä ole kyllä kuullut supienkaan loppumisesta, kuten ei kauriidenkaan. Onko tässä mitään totta?
Miten yhden suden ampuminen keskellä metsää opettaa susipopulaatiolle mitään? Ja jos opettaa niin mitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Metsästys on laillinen harrastus. Jokainen jäsen maksaa jäsenmaksun, mutta tiedättekö minkä verran noista rahoista käytetään susien suojeluun. Noilla rahoilla vahditaan pantasusien koskemattomuutta. Jos lähetin lakkaa toimimasta niin kohta nousee helikopteri ilmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (171)

Uutisvirta

15:06
Onnettomuuksia nelostiellä: Henkilöauto törmäsi tolppaan Tupoksessa ja Iissä sattui peräänajo
14:38
Iivo Niskanen haki Olokselta tuplan – voittovaihde löytyi myös vapaalla
14:00
Nordean pankkipalvelut toimivat jälleen normaalisti, käyttökatko on ohitse
13:33
Tuore tutkimus: Suomalaiset olivat ylivertaisia talvisodassakäynnissä toisen maailmansodan aikaan, varusteita ja taktiikkaa oli kehitetty sisällissodan jälkeen
13:16
Kahavilla: Potnia Artisan Cafe Roasterin Emily Wong tekee kahvista taidetta nyt uusissa tiloissa Myllyojalla
12:13
Parisuhde vähentää juomiskertoja ja alkoholin riippuvuusoireita – tutkimuksen mukaan varsinkin humalahakuinen juominen vähenee, mutta vain miehillä
12:08
Asunnon remontoiminen ja autokauppa olivat törkeää rahanpesua – hovioikeus lyhensi hieman tuomioita
86
Oulun yliopisto ei ole halvalla ja helposti siirrettävissä – ja mitä tehdään tyhjiksi jäävillä neliöillä? Lukijalta
55
Puheenaihe: Pitääkö Oulun lyseo korjata kouluksi? "Meillä ei ole varaa hylätä tanakkaa ja tervettä koulurakennusta"
47
Hätäisimmät demarit antaisivat Antti Rinteelle jouluun asti aikaa – puolue on nyt historiallisessa kannatuskuopassa
41
Postikiistan ratkominen jatkuu tänään – Useat tukilakot uhkaavat pysäyttää Postin lähetysten käsittelyn ja kuljetuksen maanantaina
13
Nordean kortit ja verkkopankki pois pelistä osan sunnuntaista – asiakkaita kehotetaan varaamaan käteistä
13
Parisuhde vähentää juomiskertoja ja alkoholin riippuvuusoireita – tutkimuksen mukaan varsinkin humalahakuinen juominen vähenee, mutta vain miehillä
12
Kahdeksan tehopisteen kakkosketju antoi vihdoin tulitukea Kärppien ykkösnyrkille – Kolmen pisteen iltaa viettänyt Jussi Jokinen: "Se oli tämän illan suurin juttu"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

223 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

Kuka ne työntekijöiden palkat neuvottelee? Ei ainakaan ytk Lue lisää...
Noo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.11.

Fingerpori

16.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image