Kotimaa

Hir­ven­met­säs­tä­jät kohtasivat susia tällä kertaa Rautavaaralla – metsästäjä ampui häntä kohti tulleen suden

Poliisi oli saanut ilmoituksen, jonka mukaan sudet olivat raadelleet hirvikoiran hengiltä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 29.10.2017 11:09 | Päivitetty 29.10.2017 11:20
STT, Kaleva

Itä-Suomen poliisi tutkii Rautavaaralla Pohjois-Savossa tapahtunutta suden ampumista. Hirvenmetsästyksessä ollut mies ampui suden lauantaina ennen puoltapäivää, kun eläin oli metsästäjän mukaan tullut häntä kohti.

Susi löytyi myöhemmin kuolleena ampumapaikan lähistöltä.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan sudet olivat raadelleet hengiltä metsästyksessä mukana olleen hirvikoiran. Paikalle saapunut metsästäjä kertoi ampuneensa ilmaan karkottaakseen koiran kimpussa olleet useat sudet, minkä jälkeen yksi niistä oli lähtenyt tulemaan miestä kohti.

Rajavartiosto kertoi puolestaan lauantaina, että Kuhmossa ammuttiin susi hirvenpyynnin yhteydessä. Metsästäjä kertoi suojelleensa koiraansa. Viime viikonloppuna sudet tappoivat hirvikoiran metsätyksen yhteydessä Nivalassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Jumala on asettanut ihmisen eläinten yläpuolelle, se sanotaan Raamatussa, ja sitä on syytä myös puunhalaajien ym viherluontoihmisten kunnioittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki muutkin sujet pitäisi siirtää kehä kolmosen sisäpuolelle. Arkadianmäki on jo täynnä petoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautavaaralta löytyi myös pantasusi kuolleena. Jo kolme sutta kuollut tutkintaan johtavissa tilanteissa Rautavaara-Kuusamo -seudulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosikymmeniä on pärjätty hyvin rinnakkain suden kanssa. Viime vuosina Luonnonvarakeskus on alkanut kasvattaa kantaa väkisin ja keinotekoisesti ja sen seurauksena alkaa tulla tuhoja. Syyttävän sormen ei tulisi kohdistua koiran omistajiin vaan LuKeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijiä ärsyttää sudet, karhut ja varmaan ahmatkin, koska ne on niitä metsien kunkkuja. Ängetään niiden reviireille ja sitten muka ihmetellään, että niihin törmätään. Pölijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöljä ihminen jolla ei ole luontaisia konsteja pitää reviiriäänsä on keksinyt kaikenlaisia laitteita joilla se on kehityskulkunsa aikana pystynyt säilymäänj, aseet, tulenhallinta, talot ja tuotanto, jopa media!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komppaan. On jo aika huolestuttavaa kun ihmiset ovat jo näin vieraantuneita luonnosta eikä asuta edes kehä-3:n sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ymmärtäisit köyhyytesi, niin selviäisi sullekin, miksi Kehä III:n ihmiset ymmärtääki asioita teitä junnteja paremmin.
Todistit taas sen asia kommentillasi ja kiitos siitä, että myönnätte olevanne avuttomia luonnosta vieraantuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poronhoitoalueen ulkopuolella on vuotuinen 40 suden kiintiö, johon susikiintiöön luetaan mukaan eri tavoin henkensä menettäneet sudet. Eli talven lupapyyntiin jää vähemmän kaatolupia käytettäviksi kuin tuo 40. Esim. tämä Rautavaaran kaato luetaan pois 40:n kiintiöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelottaa susien puolesta, miten säilyvät hengissä jos kukaan ei syötä niille Marjoja jatkossa? Karhu on vaarallisempi otus, se osaa poimia marjat itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun, katselee luonto-ohjelmia kaupunkiluonnosta esim. keskieuroopan- tai Kanadan kaupungeista, niin öisin, keskellä kaupunkia liikkuu susia ja karhuja mutta, ei siellä ole samanlaista hysteriaa kuin täällä! Mitähän tapahtuisi jos Helsingin keskustassa tehtäisiin karhu havainto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon näitä susia oikein on? Mehän olemme tulleet vuosikymmenet susien kanssa toimeen oikein hyvin, niin miten nyt tämmöistä, että viikoittain useampi tapaus? Onko aikaisemmin kuitenkin ollut niin, että susi joka on tullut ihmisen lähistölle, niin ne on kaadettu ilman sen suurempia lupahakemuksia Brysselistä? Ja hyvin on toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä susia täällä perukassa kaatuu ilman mediamölyä. Terveet sudet eivät ihmisten pihoille eksy. Niin ja hirvenlihoissa on talot pysyneet tällä kylällä jatkosotasyksystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivopuistoon voitaisiin viedä muutama susi hesalaisille ällisteltäviksi,olisi niilläkin jotain tekemistä paremman "puutteessa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näytille Hesaan, ehdottomasti. Kaikki kippurahäntäiset, pystykorvaiset. keltaset, haukkuvat monenkokoset ja näköset uljaat metsien takkuturkit. Viheriät saisivat kantaa niille ruokaa ja helliä niitä. Olisi Suomen susikanta turvattu ja muu maa voitaisiin vapauttaa turhasta suojelupolitiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt karsimaan noita petoja! Pelleilyksi mennyt tämä petopolitiikka. Todellisuus ja tilastot elukkamäärissä eivät kohtaa. Pedot ei kuulu ihmisen elinpiiriin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

20:39
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
20:36
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille
20:32
Juniori-ikäisen Mika Nurmelan rankkari painuu tarkasti ylänurkkaan
20:31
Entinen kansanedustaja ja maaherra J. Juhani Kortesalmi on kuollut
20:12
Oulun teatterin esitys myöhästyi – syynä myöhässä ollut lentokone, näyttelijä ei ehtinyt ajoisssa paikalle
19:00
Orkesterimusiikin yhteydessä voitaisiin nähdä vaikka nykysirkusta – Oulu Sinfonian uusi intendentti Maija Kuusisto haluaa hakea uutta yleisöä eri taidelajeista Tilaajille
18:25
Seutukaupungit iloitsevat, maakuntien keskuskaupungeissa ehdotus siirtää rahanjaon painopistettä huolestuttaa – Oulu toivoo aluekehitysrahojen säilyvän nykyisellä tasolla
116
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
101
Kaupungin päättäjillä edessä isojen päätösten syksy – kovaa tasapainoilua liiallisen velkaantumisen ja välttämättömien investointien välillä
59
Kahden naisen epäillään varastaneen pankkikortteja palvelutalon asukkailta Oulussa – varkaat saivat saaliikseen useita tuhansia euroja
54
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon
49
Iin IlmastoAreenalle tultiin pohtimaan kestäviä ilmastoratkaisuja sadesäästä huolimatta – "Paljon on muuttunut meidän aikanamme, ilmaston tilanne huonoon suuntaan, mutta ihmisten käytös parempaan"
45
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
41
Latitude 66 -kaivosyhtiö aikoo etsiä teknologiamineraaleja Lapista – yli 2000 neliökilometrin alue levittäytyy Rovaniemelle, Tervolaan, Ranualle ja Kemijärvelle

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Mitä te sitten puhutte työvoimapulasta? Itse olen työantaja, ja minulla on 30 ahkeraa romanialaista töissä ja 30 puolala... Lue lisää...
Työnantaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image