Kotimaa

Hir­ven­met­säs­tä­jät kohtasivat susia tällä kertaa Rautavaaralla – metsästäjä ampui häntä kohti tulleen suden

Poliisi oli saanut ilmoituksen, jonka mukaan sudet olivat raadelleet hirvikoiran hengiltä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 29.10.2017 11:09 | Päivitetty 29.10.2017 11:20
STT, Kaleva

Itä-Suomen poliisi tutkii Rautavaaralla Pohjois-Savossa tapahtunutta suden ampumista. Hirvenmetsästyksessä ollut mies ampui suden lauantaina ennen puoltapäivää, kun eläin oli metsästäjän mukaan tullut häntä kohti.

Susi löytyi myöhemmin kuolleena ampumapaikan lähistöltä.

Poliisille tulleen ilmoituksen mukaan sudet olivat raadelleet hengiltä metsästyksessä mukana olleen hirvikoiran. Paikalle saapunut metsästäjä kertoi ampuneensa ilmaan karkottaakseen koiran kimpussa olleet useat sudet, minkä jälkeen yksi niistä oli lähtenyt tulemaan miestä kohti.

Rajavartiosto kertoi puolestaan lauantaina, että Kuhmossa ammuttiin susi hirvenpyynnin yhteydessä. Metsästäjä kertoi suojelleensa koiraansa. Viime viikonloppuna sudet tappoivat hirvikoiran metsätyksen yhteydessä Nivalassa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (52)

Jumala on asettanut ihmisen eläinten yläpuolelle, se sanotaan Raamatussa, ja sitä on syytä myös puunhalaajien ym viherluontoihmisten kunnioittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki muutkin sujet pitäisi siirtää kehä kolmosen sisäpuolelle. Arkadianmäki on jo täynnä petoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautavaaralta löytyi myös pantasusi kuolleena. Jo kolme sutta kuollut tutkintaan johtavissa tilanteissa Rautavaara-Kuusamo -seudulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuosikymmeniä on pärjätty hyvin rinnakkain suden kanssa. Viime vuosina Luonnonvarakeskus on alkanut kasvattaa kantaa väkisin ja keinotekoisesti ja sen seurauksena alkaa tulla tuhoja. Syyttävän sormen ei tulisi kohdistua koiran omistajiin vaan LuKeen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äijiä ärsyttää sudet, karhut ja varmaan ahmatkin, koska ne on niitä metsien kunkkuja. Ängetään niiden reviireille ja sitten muka ihmetellään, että niihin törmätään. Pölijää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pöljä ihminen jolla ei ole luontaisia konsteja pitää reviiriäänsä on keksinyt kaikenlaisia laitteita joilla se on kehityskulkunsa aikana pystynyt säilymäänj, aseet, tulenhallinta, talot ja tuotanto, jopa media!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Komppaan. On jo aika huolestuttavaa kun ihmiset ovat jo näin vieraantuneita luonnosta eikä asuta edes kehä-3:n sisäpuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ymmärtäisit köyhyytesi, niin selviäisi sullekin, miksi Kehä III:n ihmiset ymmärtääki asioita teitä junnteja paremmin.
Todistit taas sen asia kommentillasi ja kiitos siitä, että myönnätte olevanne avuttomia luonnosta vieraantuneita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poronhoitoalueen ulkopuolella on vuotuinen 40 suden kiintiö, johon susikiintiöön luetaan mukaan eri tavoin henkensä menettäneet sudet. Eli talven lupapyyntiin jää vähemmän kaatolupia käytettäviksi kuin tuo 40. Esim. tämä Rautavaaran kaato luetaan pois 40:n kiintiöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pelottaa susien puolesta, miten säilyvät hengissä jos kukaan ei syötä niille Marjoja jatkossa? Karhu on vaarallisempi otus, se osaa poimia marjat itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun, katselee luonto-ohjelmia kaupunkiluonnosta esim. keskieuroopan- tai Kanadan kaupungeista, niin öisin, keskellä kaupunkia liikkuu susia ja karhuja mutta, ei siellä ole samanlaista hysteriaa kuin täällä! Mitähän tapahtuisi jos Helsingin keskustassa tehtäisiin karhu havainto?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka paljon näitä susia oikein on? Mehän olemme tulleet vuosikymmenet susien kanssa toimeen oikein hyvin, niin miten nyt tämmöistä, että viikoittain useampi tapaus? Onko aikaisemmin kuitenkin ollut niin, että susi joka on tullut ihmisen lähistölle, niin ne on kaadettu ilman sen suurempia lupahakemuksia Brysselistä? Ja hyvin on toiminut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä susia täällä perukassa kaatuu ilman mediamölyä. Terveet sudet eivät ihmisten pihoille eksy. Niin ja hirvenlihoissa on talot pysyneet tällä kylällä jatkosotasyksystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaivopuistoon voitaisiin viedä muutama susi hesalaisille ällisteltäviksi,olisi niilläkin jotain tekemistä paremman "puutteessa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

näytille Hesaan, ehdottomasti. Kaikki kippurahäntäiset, pystykorvaiset. keltaset, haukkuvat monenkokoset ja näköset uljaat metsien takkuturkit. Viheriät saisivat kantaa niille ruokaa ja helliä niitä. Olisi Suomen susikanta turvattu ja muu maa voitaisiin vapauttaa turhasta suojelupolitiikasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt karsimaan noita petoja! Pelleilyksi mennyt tämä petopolitiikka. Todellisuus ja tilastot elukkamäärissä eivät kohtaa. Pedot ei kuulu ihmisen elinpiiriin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (52)

Uutisvirta

9:47
Kerro meille: Oletko kohdannut urheiluharrastuksissa valmentajien taholta epäasiallista käytöstä?
9:46
Labradorinnoutaja on yhä Suomen ykköskoira – katso lista kymmenestä suosituimmasta rodusta
9:38
Asiantuntijat: Nuoret brändäävät itseään, ovat määrätietoisia, itsevarmoja ja yksilökeskeisiä – jääkiekon nuorten MM-kisat herätti jälleen kysymyksen "ylikorostuneesta individualismista" Tilaajille
9:18
Uusi ryhmä ehdolla kirkolliskokousvaalissa Oulun hiippakunnassa
9:06
Metallirockin suurnimi Volbeat on Qstockin lauantain pääesiintyjä ensi heinäkuussa
8:59
Poliisi: Mies katosi Pallastunturilla – liikkui ilmeisesti laskettelusuksilla ja liitovarjolla
8:42
Yksi ihminen kuoli ja seitsemän loukkaantui ampumisessa pikaruokaravintolan edessä Seattlessa ruuhka-aikaan – kahta ampujaa etsitään
21
Eri puolueet odottavat Niikolta selvityksiä esille nousseista Kiina-yhteyksistä – epäluottamusta ei kuitenkaan ole tässä vaiheessa
15
Volkswagenille Kanadassa miljoonasakot päästöhuijauksesta – päästöhuijaus maksanut autonvalmistajalle yhteensä kymmeniä miljardeja
11
Kyllästetyn puun kierrätyksestä vastaava Demolite Oy ihmettelee Kiertokaaren hinnoittelua – pelkää korkean jätemaksun johtavan puun ohjautumiseen jatkossa vääriin paikkoihin
10
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
9
Kemiin kaavailtu tehdas ei jää väylistä kiinni – Meri-Lapissa vieraillut ministeri Timo Harakka vakuutteli, että valtio kantaa kortensa kekoon Tilaajille
8
Kiinalaismatkailijat täyttävät nyt Rovaniemen, mysteerivirus saanut matkailuyrittäjät tarkkailulinjalle – "Eihän siitä vielä kovin paljon tiedetä", sanoo Joulupukin kammarin yrittäjä
7
Lasketaan puuttumiskynnys matalalle, ettei yksikään urheileva lapsi ja nuori joudu kokemaan epäasiallista kohtelua Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi vetää maalle sähköjä?

130 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Viikot töissä toisella paikkakunnalla ja viikonloput kotona

On tietenkin kokemuksia. Melko avartavia myös ammatillisesti. Se tämä meidänkin valtakunnan väki on melko erilaista, voi... Lue lisää...
Pontus.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image