Kotimaa

Herttoniemen hyp­py­ri­mä­ki­tur­mas­ta tuomiot: Viidelle sakkoja kuo­le­man­tuot­ta­muk­ses­ta ja vam­man­tuot­ta­muk­sis­ta

Kotimaa 14.6.2018 14:28 | Päivitetty 14.6.2018 15:10
STT

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut viisi ihmistä sakkorangaistuksiin elokuussa 2015 tapahtuneesta Herttoniemen hyppyrimäkionnettomuudesta.

Kolme Helsingin kaupungin työntekijää ja kaksi mäkihyppyseuran vastuuhenkilöä sai tuomiot kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksista. Yksi kaupungin työntekijöistä tuomittiin lisäksi tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

16-vuotias tyttö kuoli laskettuaan päin hyppyrimäen alastulorinteeseen asennettua teräsvaijeria. Kaksi muuta nuorta sai sairaalahoitoa vaatineita vammoja.

Oikeuden mukaan tuomitut olivat laiminlyöneet velvollisuutensa huolehtia siitä, että rinteeseen asennetut vaijerit eivät aiheuta vaaraa ihmisille.

Oikeuden ratkaisu ei ollut yksimielinen. Eriävän mielipiteen mukaan syyte olisi pitänyt kokonaisuudessaan hylätä, koska nuoret olivat varomattomalla toiminnallaan myötävaikuttaneet tapahtumiin.

MAINOS

Kommentoi

Voisiko joku fiksu ja fimaattien laskea, paljonko ihmishengen hinta tässä tapauksessa on? Taitaa olla aika vähän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tekee kiellettyä, niin kiellon antajat saavat rangaistuksen. Nurinkurista toimintaa oikeudelta. Onneksi ei kuitenkaan määrätty korvauksia tuomittujen maksettaviksi, mutta eiköhän tarina jatku hovissa. Sen päätös tai voi olla jotain muuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan oikein hengenvaarallisen esteen pystyttäjille. Esim Vripiniemessä on montussa ollut iät ja ajat punaiset kirkkaat puuaidat hillitsemään luvatonta laskua alastulomäessä. Ei mitään teräsvaijereita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenkäs siinä tilanteessa, että jotkut kiipeävät aidan yli ja loukkaavat itsensä luvattomassa laskettelussa? Olisiko vieläkin kohtuullista rankaista mäen ylläpitäjiä ja vaatia niin korkeata aitaa , ettei kukaan varmasti pääse siitä ylitse? Nyt tehty oikeuspäätös saattaa johtaa hyvinkin erikoisiin tilanteisiin jatkossa, koska kieltotaulujen merkitys osittain mitätöidään. Kustannustaso määrätyissä toiminnoissa noussee kovastikin, koska "älyvapaa toiminta" täytyy jotenkin estää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kumma miten suljetulle alueelle luvatta tunketuneet eivät tarvitse ottaa tekemisistään vastuuta, vaan tapatumien syyt vieritetään syyttömien niskaan.
Todellakaan ei oikeuslaitos herätä kunnioitusta tuollaisilla touhuillaan.
🇫🇮

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyseessä oli yleiseen käyttöön tarkoitettu urheilupuisto, ei kenenkään yksityinen piha-alue. Eikä edes yksityiselle piha-alueelleen saa asentaa tappavia ansoja. Se nyt vain on näin ja hyvä, että on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei sinne tappavia ansoja ole laitettu, vaan este, jotta asiattomat eivät turmele mäkeä. Kummallinen päätös joka tapauksessa- saa siis tehdä mitä tahansa ja kiellon antajat tai vahingonteon estäjät ovat aina vastuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älä selitä, vaan alue oli osittain aidattu ja varoitusmerkein varustettu.
Tuo vaijeri on ollut paikallaan 30 vuotta ja siitä on selvät varoituskyltit olemassa.
Kyseessä ei todellakaan ole mikään urheilupuisto, vaan tavallinen puisto jossa hyppyrimäen alueella rajoitteita.
Että älä tule selittämään potaskaa kun et tiedä mitään.
Sattumoisin alueen lähellä 35 vuotta asuneena tuossa satoja kertoja käyneenä tiedän asian tasan tarkkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaijeri oli kai alhaalla. Vahingoittamismielessä asennettu. Vaijeri ei todellakaan ole mikään aita. Kaikille, myös sinulle, on ollut selvää, että jos joku siihen osuu, käy kalpaten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei ihan oikeasti miksi selität asiaa mistä et mitään tiedä? Alue oli silloin osittain aidattu ja vaijeri on ollut samalla paikalla 30 vuotta ja hyvin merkattu sekä useilla varoituskylteillä varustettu pitkin aluetta. Kukaan, siis kukaan ei laita vaijeria tuonne vahingoittamistarkoituksessa, vaan se estää luvattoman hyppyrin käytön.
Myötähäpeä on puolellasi tuollaisten aivotuhnujesi takia. Osaatko edes hävetä kirjoituksiasi vai onko sekin ylitsepääsemätön asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten se vaijeri estää hyppyrin luvattoman käytön muuten kuin vahingoittamalla käyttäjää? Tässä tapauksessa se sitten vahingoitti ja pahasti. Ihan oikea tuomio tuo on. Ei mitään toimintaa tule estää sellaisilla toimenpiteillä/rakenteilla, joiden "esto" perustuu siihen, että luvaton käyttäjä teloo itsensä.

Ainoa oikea toimintatapa tällaisissa alueissa on asiallinen aitaaminen. Sinne aidan päälle voi sitten laittaa vaikka piikkilankaa, jos tuntuu että siitä kiivetään yli. Tässä tapauksessahan seuran edustajatkin olivat myöntäneet, ettei aluetta ole kokonaisuudessaan kunnolla aidattu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Estää juurikin sen hyppäämisen ja alastulomäen laskemisen, että eihän ollut vaikeaa käsittää, eihän?
Siksi on kiellot ja säännöt, että niitä noudatetaan ja jos ei noudata kaikkea ikävää voi sattua.
Nyt on aidattu, mutta tapahtumahetkellä oli hyppyrialue aidattu.
Että joko nyt ymmärrät, että tuolle alueelle oli luvaton pääsy kielletty ja se oli kieltomerkein ilmoitettu ja alastulomäki oli vaijerilla suljettu, jottei sitä tuhottaisi väärin laskemalla.
Miten mielestäsi esim. ajokieltoa vastaan ajava auto aiheuttaessaan onnettomuuden olisi voinut välttää onnettomuuden kun olisi noudattanut liikennemerkissä ohjeistettua kieltoa? Olisiko onnettomuus ollut vältettävissä jos olisi noudatettu ajokiellosta ilmoittavaa liikennemerkkiä? Olisiko tässä tilanteessa onnettomuus oltu vältettävissä kun olisi noudatettu ohjeita?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image