Kotimaa

He­rät­tä­jä­juh­lis­sa ruoka selvästi kalliimpaa kuin suviseuroissa

Kotimaa 7.7.2013 8:19 | Päivitetty 15.7.2013 10:27
Aki Harju

Herättäjäjuhlissa vatsaansa ei saa täyteen aivan ilmaiseksi. Suviseurojen hintoihin verrattuna Herättäjäjuhlissa syöminen on jopa kallista.

Pudasjärven Suviseuroissa lautasellisen lohikeittoa sai kolmella eurolla. Haapajärven Herättäjäjuhlissa esimerkiksi lihakeitosta saa pulittaa kahdeksan euroa. Makaronilaatikko on vielä euron kalliimpaa.

Juhlien ravintolapäällikkö Riitta Heittokangas ei osaa arvioida, paljonko viikonlopun ruokamyynnistä jää lopulta voittoa.

”Sitä on mahdotonta sanoa tässä vaiheessa. Lopullinen kate riippuu siitä, paljonko annoksia saadaan myytyä. Jos tulee esimerkiksi vesisade, joka karkottaa asiakkaat, katetta ei välttämättä jää.”

Lauantaina sadetta ei tullut, joten nälkäisiä asiakkaita riitti jonoksi asti. Keskipäivällä jokaiselle ruokapisteelle sai jonottaa kymmeniä minuutteja.

Heittokangas muistuttaa, että suviseuroissa ruokaa myydään selvästi enemmän kuin Herättäjäjuhlissa. Valtava menekki mahdollistaa alhaiset hinnat.

”Lisäksi he syövät siellä viikon ajan. Me myymme ruokaa vain yhtenä viikonloppuna.”

Lue lisää 07.07.2013 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Meidänkin 16 hengen perhe kävi molemmissa kinkereissä. Hintaero oli tiedossa niin hamstratiin suviseurosta kylpysaavillinen lihakeittoa matkaan ja lämmitettiin mikrossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

8e lihakeittoannokseen sisältyi keitto, 2 palaa leipää, juustoa, suolakurkkuja, levitettä ja maito. Katetta en tiedä joten en ala ryöstöhinnaksi haukkumaan :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suottapa täällä suviseurojen ruuanhinnasta puhutaan ja vertaillaan nehän kestävät vain muutaman päivän. Moni taitaa muistaa sen kuinka kotona oli kyllä joka päivä ruokaa mutta ei saanut kovin paljoa ottaa lisää kun muutoin ei suuren perheen budjetti olisi pitänyt paikkaansa loppukuusta. Nyt kun itsellä on vain 3 lasta voivat he mielin määrin ottaa maitoa ja leipää sekä makkaraa lisää. Tämä painuu nuoreen mieleen paljon syvemmälle kuin seuraruoka tai hengen ravinto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pidähän huolta, että muksuistasi ei tule ylipainoisia. Se on tod. ongelma. Meillä 5 lasta - en anna hulvattomasti ottaa esim. leipää, sillä turhia hiilareita saavat. Pääruokaa on kyllä yleensä lisääkin otettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmaisten talkootyöntekijöiden määrä sekä uskonveljien ja -sisarten antamat tavara- ja ruokalahjoitukset auttavat pitämään hinnat matalalla. Veikkaan, että suviseuroissa molempia oli herättäjäjuhlia enemmän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ostettiin suviseuroissa koko perheelle ruoka litramyynnistä, annoshinnaksi jäi 2,5e vaikka reilusti otin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Nötköttiä ja ärtsoppaa" saa kaupasta halvalla ja niitä voi kyllä syödä kylmänäkin jos juhlilla myytävä ruoka tuntuu kalliilta.Ruuan valmistajilla paikan päällä on myös omat riskinsä ruokaan sijoitettuun pääomaan.Isoissa juhlissa ei olekaan kysymyksessä pikkusummista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannata tuosta ruuasta kiistellä.Kunnioitan herättäjäjuhlien järjestäjiä.Tallaisena aikana ei ole kovin helppoa uskonnollisia juhlia järjestää.Mitä seuroissa oikeasti puhutaan niin siitä ei kirjoiteta.tv.lestadiolainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivän luetuin uutinen. Uutinen jäi vaan aikalailla lööppitasoiseksi pintaraapaisuksi. Itseäni kiinnostaisi enemmän, kuinka paljon SRK tuottaa voittoa suviseuroilla ja paljonko herättäjäjuhlat perii majoittumisesta ja muista. Kaikkihan tuolla maksaa, eikä nuo suviseuratkaan halpaa lystiä ole monilapsiselle porukalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme artikkeli ja todella ihmeellistä keskustelua. Eiköhän jokainen ihan itse päätä mitä syö ja mihin hintaan. Kalevan juttujen taso, myös lukijoiden keskustelu, laskee vuosi vuodelta. Miks edes vaivaudun enää lukemaan tällaista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaksi päivää eli yhteensä viisitoista tuntia jaoin ruokaa herättäjäjuhlilla. Yhtään moitetta ei tullut kalliista ruuasta, joskus liian isosta annoksesta... Ruuan hinnan takia kukaan tuskin jäi pois seuroista. Tuskin tulikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ruokkiko Suviseurat myös harmaata taloutta? Valtiontalouden tarkastusviraston tulisi tutkia tilit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei todellakaan. Saa tulla tutkimaan ihan vapaasti. Täytyy myöntää ,että viestisi kuulostaa hieman kateelliselta niinkuin moni
muukin viesti valitettavasti. Tulkaahan maistamaan lohisoppaa ensi kesänä Pyhäjoelle, lämpimästi tervetuloa kaikki läheltä ja kaukaa :).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Oliko kuin iso laatikko,kypsänä vai raakana, jos kerran lestadiolaiset selviävät halvemmalla taivaaseen niin mä muutan kans näkemystäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on sellainen käsitys, että kirkko tukee herättäjäjuhlia runsaskätisesti. Ainakin aikaisemmin on ollut niin. Siksikin tuntuu kovin ahneelta se, että ruoka on todella kallista. Tämä toteamus ei ole suinkaan kateutta eikä pahanpuhumista! Se on vain totuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Loistava juttu! Kyllä kannatti lähettä toimittaja Haapajärvelle. Nyt tiedän herättäjäjuhlijsta varmasti olennaisen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos ruoka maksaisi suviseuroissa enemmän siellä seassa olisi paljon suurperheitä jossa mm. lapsia olisi ns. huonolla ruualla. Kaikki maksaa niin paljon kolehti, autopaikka ja taas uusi kolehti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

18:01
Raju liikenneonnettomuus Sodankylässä – kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tukkirekan ja henkilöauton nokkakolarissa
17:40
Kone vetäytyy neuvotteluista saksalaisen Thyssenkruppin hissiliiketoiminnan ostosta – Kauppa olisi toteutuessaan ollut Suomen taloushistorian suurin
17:04
Koulukiusatusta tytöstä kasvoi tatuoitu Miss Rovaniemi – nyt hän örisee metallibändissä ja järjestää Ouluun vaihtoehtokulttuurien messut Tilaajille
16:36
"On vaikea tarkkaan arvioida, millainen vaikutus huumausaineilla on tavallisen raahelaisen turvallisuuteen" – Poliisi valvoi tehostetusti huumeita Raahessa, tuloksena 17 rikosilmoitusta
16:27
Korkeasaaren nuori Topias-norppa menehtyi yllättäen – heinän mukana syöty hiekka aiheutti suolitukoksen
16:08
Kaleva oikaisee
15:59
Bittiumille Puolustusvoimille toimitettaviin radioihin liittyvä 1,6 miljoonan euron jatkotilaus
40
Päästöjen vähentämiseksi tehtävissä vapaaehtoisesti paljonkin – kauppaan voi joskus kävellä ja julkisia kulkuneuvoja tulee suosia Lukijalta
36
Vähälumisen ja vetisen talven olosuhteet osoittautuivat liian vaikeiksi, perinteikäs Tervahiihto peruttiin
23
Oululainen varavaltuutettu Kati Jurkko siirtyy SDP:stä kokoomukseen
21
Pudasjärvi vetoaa päättäjiin – 110-paikkaisen vastaanottokeskuksen lopetus veisi työpaikkoja ja vaikuttaisi palvelujen kysyntään
16
Oulun seudulla varoitetaan kovasta tuulesta, huonosta ajokelistä ja liukkaista kevyen liikenteen väylistä – tuulenpuuskat voivat puhaltaa myrskylukemissa
15
Myrsky on tehnyt tuhojaan: Laajat sähkökatkot tulivat nyt pohjoiseenkin – ajokeli on paikoin erittäin huono
12
Merivesi voi nousta rajusti Perämerellä, merivartiosto varoittaa: "Näin kovat ennustukset ovat todella harvinaisia"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

260 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

Samasta syystä, kuin Natsejakin. He vetoavat ihmisten vietteihin ja syrjäyttävät moraalin. Silloin pintaan nousee ahneus... Lue lisää...
PSYKOPAATTIEN DIKTAT...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image