Kotimaa

He­rät­tä­jä­juh­lien piispanmessua kuunneltiin auringon paahteessa

Piispa Samuel Salmi toimitti sunnuntain piispanmessun. KUVA: Aki Harju
Kotimaa 7.7.2013 12:42
Aki Harju

Herättäjäjuhlien päättäjäispäivänä sateenvarjot eivät täyttäneet perinteisestä tehtäväänsä, vaan niiden avulla suojauduttiin polttavan kuumalta auringonpaisteelta.

Sunnuntain aamuseurojen jälkeen ohjelmassa oli piispa Samuel Salmen toimittama piispanmessu. Messua kuunneltiin paitsi juhlakentän pitkillä penkeillä, myös nurmikolla Kirkkojärven rannalla.

Etenkin nuoret viettivät varjossa omaa kristillistä piknikiään.

Oululainen Maria Muilu kertoi olevansa elämänsä toisissa herättäjäjuhlissa. Haapajärven juhlista mukaan oli tarttunut körttinuorten itseironinen t-paita.

”Siinä lukee, että olen syypää kaikkehen”, Muilu naurahtaa.

Hän on viihtynyt tämänvuotisissa juhlissa hyvin. Perjantaina Haapajärvelle saapunut Muilu on ehtinyt seurojen kuuntelun ohella käydä muun muassa kirkkokonsertissa.

”Välillä on tehnyt tiukkaa kuunnella pitkiä puheita”, hän myöntää.

Samuel Salmi avasi messun viittaamalla juhlien tunnuslauseeseen.

”Sanasi annoit. Nuo kaksi sanaa tulevat seuraamaan elämässämme pitkään. Ne ovat sanoja, jotka rakentavat elämäämme ja yhdistävät meidät näihin juhliin, joita olemme saaneet viettää avoimen taivaan alla herramme Jeesuksen Kristuksen kanssa.”

Haapajärven herättäjäjuhlat huipentuvat sunnuntain päätösseurojen polvirukoukseen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Herättäjuhlilla oli upea tunnelma ja kansaa todella paljon.
Sää suosi ja Haapajärvi oli tehnyt upean juhlan.
Olisit ollut sinäkin mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pois "puolueettomasta" sanomalehdestä uskonnolliset jutut. Heillä on omat lehtensä, jonne voivat kirjoittaa mielivaltaisia tekstejään. Kalevan pitäisi olla ehdottomasti sitoutumaton uskon asioissa, koska uskonto loukkaa monia lukijoita. Suviseurafestarien seuranta Kalevassa oli jotakin järkyttävää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ystävä hyvä! Jos ajatuksenkulkuasi seurattaisiin, lehdessä ei voisi kirjoittaa mistään. Aina on joitakin, jotka pahastuvat ja loukkaantuvat asiasta kuin asiasta. esim. rasismi, ydinvoima, homot jne. On hyvä, että kesätapahtumista kirjoitetaan. Uskonnollisissa juhlissa on moninverroin enemmän väkeä kuin monissa muissa pippaloissa, kuten eukonkannon kisat, suopotkupallo, kaikenmaailman rock-konsertit, pessimismipäivät, koiranäyttelyt jne. Nautitaan kesästä eikä valiteta kaikesta mahdollisesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotku jaksaa kiihkoilla tuon oman ahdasmielisyytensä puolesta. Näillä eri aatteiden loukkaantujilla sitä riittää virtaa. Mielensäpahoittajien kotimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja urheilu ja politiikka ja kulttuuri ja viihde ja talous ja jäikö vielä jokin, näillä kaikilla on omat lehtensä, nämä kaikki loukkaa joitakin ihmisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitos Kaleva!
Olisihan tuo kumma, jos levikkialueen suurimmista kesätapahtumista ei olisi juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä vaikuttaa Turkulaisena Kalevan lukijana siltä että se suviseuranta oli huomattavasti aktiivisempaa,uutisten ero on siinä että" suviväki toivotti piispan helvettiin" sateen vallitessa,täällä kerrottiin että" jumala ei kirjoittanut raamattua" päivän paistaessa.," mutta ruoka on kuulemma kalliimpaa".
Sanani annoin kantani kerroin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä 14 juttua näistä festareista tulossa, niin osuin arvauksessani oikeaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanoma nykypäivän herättäjäjuhlissa samaa kuin keskustapuolueen puoluekokouksessa. Ei kristillästä sanomaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missään muissa lehdissä ei uutisoida tällä tavalla uskovaisten joukkotapahtumista. Miksi Kaleva tekee näistä koko ajan juttuja. Onko Kaleva jotenkin profiloitunut tähän suuntaan? Ihmettelen täältä Tampereen suunnalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä työpaikoilla, ainakin omassani näyttää ja kuuluu kiinnostus olevan näitä juhlia kohtaan suurta. Tottakai Kaleva uutisoi tapahtumat joilla on lukijapohjaa. Ei kaikkea kiinnosta urheilutapahtumatkaan silti näitäkin saa lukea viikottain.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

39
Kataiselle Sitran johtopaikan hävinnyt professori Markku Wilenius: "Kyllä tämä herättää kysymyksiä, minkälaista politikointia tässä maassa tehdään"
32
"Täyssähköinen rekkaveturi maksaa tuplat" – Onko tulevaisuus sittenkin kaasu- eikä sähkörekoissa? Raahelainen Korsu Oy hankkii kokemuksia kaasu-Scaniasta
24
Stora Enso sai yt-neuvottelut valmiiksi, yhteensä 365 irtisanotaan – paperin valmistus Oulussa jatkuu syksyyn 2020 saakka
13
Taivalkoskelta löytyi kaksi hirvenruhoa, asiaa tutkitaan metsästysrikoksena – kansalaisilta pyydetään havaintoja
10
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
8
Tuoreet miehet heti ratkaisuroolissa Kärppien vierasottelussa Tampereella: "Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa"
7
Kolumni: Miksi Suomen luontoon ei tule kivoja vieraslajeja? Pingviinit, mangustit tai delfiinit olisivat hauskempia kuin kyttyrälohi ja hirvikärpänen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus osti sotalaivoja 1300 miljoonalla!

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi et halua maksaa veroja?

Jos elät työmarkkinatuella, sinun veroprosenttisi on -100. Kaikki, mitä saat, on toisten maksamia veroja. Itse et maksa ... Lue lisää...
Backstreet Boys

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image