Kotimaa

Helsinki ja Vantaa ryhtyvät selvittämään Fennovoimasta irtautumista

Fennovoima rakentaa ydinvoimalaa Pyhäjoelle. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 18.12.2017 18:18 | Päivitetty 18.12.2017 18:23
Kaleva

Helsingin kaupunginhallitus on päättänyt maanantaina aloittaa Helsingin ja Vantaan yhteisselvityksen Fennovoiman ydinvoimahankkeesta irtautumiseksi.

Selvityksen käynnistämisen taustalla on kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Emma Karin (vihr.) tekemä aloite Helsingin Fennovoimasta irtautumiseksi. Aloitteen oli allekirjoittanut Karin lisäksi 20 muuta Helsingin kaupunginvaltuutettua.

– Kaupunginhallituksen linjaus on merkittävä ja antaa myös muille kunnille selkänojaa käynnistää irtautumisen Fennovoiman ja Rosatomin ydinvoimalaprojektista, Kari toteaa tiedotteessa.

Lopullisen päätöksen selvityksen käynnistämisestä tekee Helsingin kaupunginvaltuusto.

Helsingin kaupunki omistaa 40 prosenttia ja Vantaan kaupunki 60 prosenttia Vantaan Energian osakkeista. Vantaan Energia on yksi Fennovoiman omistajista.

Selvitys Fennovoima-hankkeesta irtautumisesta on tarkoitus tehdä yhteistyössä yhtiön kanssa niin, että se valmistuisi keväällä 2018. Tämä mahdollistaa Fennovoimasta irtautumisen käynnistämisen vuoden 2018 varsinaisessa yhtiökokouksessa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (77)

Oulun ryhdyttävä samoin irtautumaan hankkeesta. Ihan järjetöntä, että Suomi antaa Venäjä-taustaisen yrityksen perustaa ydinvoimalan varjolla eräänlaisen tukikohdan Pohjanlahden rannalle, jota sitten Kreml voi millä tahansa tekosyyllä "puolustaa". Kyse ei ole mistään vuoden intressistä vaan ydinvoimalahan on vuosikymmenten ja miljardien eurojen intressi. Joko vihdoin sinisilmäiset suomalaiset heräävät?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin sitähän on rakennettu kuin iisakin kirkkoa ulkomaalaisten ammattilaisten avulla. Millähän se emma aikoo sähkön tehdä. Ilmeisesti hiilivoimaa lisää ja loputkin suomen virtaavat vedet valjastaa tuottamaan sähköä. Tai jos luovutaan kokonaan sähkön käytöstä onhan sekin mahdollista. Ei kannata sähköautoa hankkia, kun ei ole saatavilla virtaa mistä ladata auto. Tai voihan sen ostaa muualta kokonaan, hinta voi tuplaantua , mutta eihän se emmaa haittaa. Isä on liikemies jolla rahaa piisaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä! Kyllä tuosta isä aurinkoisen luotsaamasta propagandasonnasta tulisi päästä eroon kokonaan! Kuinka tyhmiä suomalaiset voivatkaan olla kun lähtevät neukkujen matkaan ja heidän "teknologiaansa". Osaavat valmistaa kyllä sinkkiämpäreitä, siinä kaikki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näinhän siinä käy, kun yhtiö tai laitos mikä hyvänsä yrittää siirtää pääkonttorinsa ja tuotantonsa pois Helsingin seudult. On aika surkuhupaisaa, että Suomen suurin saastekaupunkin Helsinki tuottaa energiansa polttamalla miljoonatonneittain ulkomaista kivihiiltä ja hankimalla energiaa muilta "verkoilta". Yhtään vihreää toimintaa sillä itsellään ei ole kuten esim. tuulivoiman hyödyntämistä. Tehdäänpä kansalaisaloite tuulivoima"puistojen" perustamisesta Suomen otollisimpiin kohteisiin elikä Kaivopuistoon ja Suomenlinnaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

on hienoa että eroavat fennovoimasta on pilaamassa koko asuinaluetta vaikka ei ole rakennuslupaa miksi tyhmät firmat saa touhuta ilman lupaa hanke on hylättävä heti niin rauhoittuu kylä kyllä tuollaisessa toiminnassa on virheitä että saa rakentaa hirmuista meren myrkyttäjää

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on tiedoissa vajausta. Ensiksikin asutus on useammman kilometrin päässä tulevasta voimalasta. Toiseksi lupa haetaan ajallaan ja säädetyssä järjestyksessä. Ja lopuksi voimala ei myrkytä yhtään mitään eikä aiheuta edes säteilyä. Mitä kylän yhtenäisyyteen tulee, vastustajien keulakuvana on vuosia tehnyt itsensä naurettavaksi henkilö, joka ei ollut aluksi halukas luopumaan sukunsa kesämökistä, mutta ralliautoilua harrastavana tekeytyi muka luonnonsuojelijaksi. Pääkaupunkiseutu ei tosiaankaan kelpaa malliksi energiantuotannossa. Aina vain nämä "vihertelyt" kaatuvat fossiilisten energialähteiden käytön hyväksi. Jaa, ettäkö tuulivoimaa? Odottakaas, kunhan buumi menee ohi - kenen riesaksi vanhentuneet tuulimyllyt kaatuvat? No ei ainakaan näitten "tuulellakäyvien". Tutustukaapa esim. kyseessä olevan Pyhäjoen ja läheisten kuntien alueiden tuulivoimalasuunnitelmiin. Ei juuri jää luonnosta jäljelle mitään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja taas Fennovoiman lobbari kirjoittelee botaskaa , ihme että kuitenkin suomeksi eikä vennääksi !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi voinut edes vähän jutussa valaista mitä tämä tarkoittaa käytännössä? mihin tämä johtaa?
tärkeät kysymykset jää avoimeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin se vaan menee, etelässä viis veisataan siitä että työllistääkö joku pohjoisen väkeä. Ei haluta edes sen osalta olla mukana ja tämä selvästi todistaa sen että maa on siinä tilassa ettei huomioida tasavertaisuutta. Jos Helsinki ja Vantaa pääsee irti sopimuksesta, on suuri hanke vaarassa ja samalla pohjoisessa tulee paljon ongelmia, työllisyys mikä on noussut, laskee rajusti. Toivon todellakin että otetaan huomioon työllistyminen, sitä tarvitaan pohjoisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

miksi rakentaa enää voimalaitoksia lisää kun on jatko roikat jo keksitty lisää roikkia vaan. ihmettelen vaan tuota sähkön käyttöä tuli tokiossa käytyä tuossa syksyllä niin vessan pöntötki toimi sähkölla sai istuin osan lämmönki säätää itelle sopivaksi milloin tulee suomeen 😳😳😳

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ryhtyvät myymään osuuksiaan Venäjälle - näin Suomi 100v kunniaksi, isänmaa kun ei ole tarpeeksi riippuvainen siitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taas selvä esimerkki siitä, miten vihreät yrittävät tuhota tämän maan kehitystä. Sähköä tarvitaan, mutta tuulimyllyillä ei tätä maata kehitetä eikä metsiä suojelemalla. Olen selkeästi nähnyt mm. Saksassa, mitä metsille tapahtuu, kun niiden kasvua ei hakata. Tilalle tulee käyriä risukkoja ja alueita, joille ei edes jalkaisin pääse. Jos vihreät ajavat Helsingissä ydinvoimaprojektiin osallistumisensa nollaan, osakkeet kannattaa ostaa Pohjois-Suomeen. Nyt rahoitusta etsimään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tämä nyt liity mitenkään Fennovoiman päätökseen muuttaa Helsingistä Pyhäjoelle? Eihän?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun Energia voisi ostaa Helsingin ja Vantaan osuudet! Olisi epäilemättä hyvä ja kannattava kauppa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä me täällä pohjoisessa pärjätään venäläisten kans oikein hyvin, juonitelkaa siellä hesassa ihan rauhassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (77)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image