Kotimaa

Helsinki Calling -mielenosoitus kerää Se­naa­tin­to­ril­le Trumpin ja Putinin vastustajia – paikalla noin 1500 ihmistä

Helsinki Calling -mielenilmaus marssii läpi helteisen Helsingin. KUVA: Arttu Laitala
Kotimaa 15.7.2018 13:07 | Päivitetty 15.7.2018 13:37
Rebekka Härkönen

Helsinki Calling -mielenilmaukseen odotetaan tuhansia osallistujia. Helsingin poliisin arvion mukaan Helsinki Calling -kulkueessa on tällä hetkellä noin 1 500 osallistujaa.

Helsinki Calling -mielenosoitus aloitti kello 13 marssinsa kohti varsinaista tapahtumapaikkaa, Senaatintoria, jossa tapahtuman puhujat aloittavat kello 14.30.

Hellerajat paukkuivat rikki jo aamulla Helsingissä ja nyt kaupunki väreilee 30 asteen helteessä.

Toistaiseksi äänekkäin kannanotto on ollut vapaan Syyrian puolesta mieltä osoittavien miesten huuto. Miehet huutavat, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on sotarikollinen ja vaativat häntä vankilaan, koska sadattuhannet syyrialaiset ovat kuolleet.

Senni ja Saara Koskenvesa sekä Ahmadzia Rasuli tulivat paikalle ympäristön ja ihmisten puolesta.

– Tulin tänne, jotta pääsen mukaan osoittamaan sitä, ettei Suomi ja Helsinki ole hiljaa, kun tuollaisia urpoja tulee tänne. Erityisesti ympäristöasiat, kuten ilmastosopimuksesta lipeäminen on herättänyt halun protestoida, Senni Koskenvesa kertoo.

Rasulin toi paikalle Afganistanin tilanne.

– Donald Trumpin ei pitäisi tukea Afganistanin rasistista hallintoa, joka ajaa vain yhden etnisen ryhmän asiaa, Rasuli toteaa.

Tunnelma Kaisaniemessä on rauhallinen noin puolta tuntia ennen marssin alkamista. Järjestäjät ovat jakaneet jonkin verran kylttejä ihmisille ja jotkut ovat tehneet omiaan.  Muutamia poliiseja seuraa kokoontumista.

Hanna ja Nelma Lampi tulivat mielenosoitukseen erityisesti ihmisoikeuksien puolesta.

– On tärkeätä nostaa ääntä ihmisoikeuksien puolesta. Erityisesti Yhdysvaltojen rajalla tehdyt lasten huostaanotot ja erottaminen vanhemmistaan ovat koskettaneet. Venäjällä huolestuttaa seksuaalivähemmistöjen kohtelu, Hanna Lampi sanoo.

– Seksuaalivähemmistöjen asema on ollut minunkin huolena. Olen aiemmin ollut Amnestyn feissarina, Nelma Lampi lisää.

Mielenosoituksen ensimmäisissä puheissa on kannettu huolta niin Tsetseniasta, ympäristöstä, joukkoampumisista ja maahanmuuttajien kohtelusta. Mediaa on runsaasti paikalla seuraamassa Helsinki Callingin etenemistä.

Poliisin ennakkoarvion mukaan Helsinki Calling -mielenosoitus on suurin huippukokoukseen liittyvistä mielenilmauksista. Poliisin mukaan sunnuntaille on ilmoitettu kaksi mielenilmausta. Poliisin tiedossa ei ole, että kyseisille mielenosoituksille oltaisiin järjestämässä vastamielenosoituksia.

Yhteensä mielenosoituksia sunnuntaille ja maanantaille on poliisin tiedossa 17. Tilanne voi kuitenkin elää vielä, sillä mielenilmauksesta pitää ilmoittaa poliisille viimeistään kuutta tuntia ennen tapahtumaa.

Helsinki Calling keskittyy ihmisoikeuksien, demokratian, rauhan ja ympäristönsuojelun tukemiseen.

Sunnuntaina Helsingin keskustassa järjestetään toinenkin mielenilmaus.

Perussuomalaiset Nuoret järjestävät Helsingin kokoontuvat Narinkkatorille toivottamaan Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin tervetulleeksi Helsinkiin. Tapahtuman nimi on Welcome Trump ja se alkaa kello 13.30. Järjestö arvioi, että tapahtumaan osallistuu satakunta ihmistä.

– Kyseessä on enemmänkin hyvän mielen tapahtuma kuin mielenilmaus. Mutta tarkoituksemme on näyttää, etteivät kaikki ole sitä mieltä, ettei Trump ole tervetullut Helsinkiin, kommentoi tapahtuman järjestelyistä vastaava järjestön pääsihteeri Marika Sorja puolenpäivän aikaan Lännen Medialle.

– Valitsimme sunnuntain tapahtumapäiväksi, koska emme halunneet sotkeutua maanantain kaaokseen keskustassa. Lisäksi tavoitteena oli, että mahdollisimman moni pääsee paikalle myös maakunnista, suuri osa jäsenistöstämmehän on töissä maanantaina.

Lännen Media seuraa paikan päällä mielenilmausten etenemistä. Juttu päivittyy.

MAINOS

Kommentoi

Hienoa, ettei ihmiset mene mukaan näiden rauhan vastustajien marssiin, vain toista tuhatta hölmöä on itseään nolaamassa.
Tervetuloa Trump ja Putin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Trump-protestit lässähtivät osallistujien määrän puolesta sekä Lontoossa, että Helsingissä.
Helsinki Callingissa ei edes ollut oikein selvää, mitä vaadittiin/protestoitiin. Osallistuneen porukan perusteella se näytti olevan sekoitus Stop Deportation ja Pride marssijoita.
Tapahtuma oli vain hyvä sauma suvaitsevaisten intelligenttien jäsenille päästä taas kerran median valokeilaan, säteilemään kilpaa auringon kanssa moraalista ylemmyyttään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö suvaitsevaisuus tarkoita sitä että pitää suvaita myös Venäjän ja Usan presidenttejä? Miksi pakolaiset suvaitaan,mutta presidenttejä ei?? Tasa-arvoa toitottavat mielenosoittajat eivät ymmärrä mitä koko sana oikeasti tarkoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joutilailla ei ole muuta tekemistä ku hillua kaduilla ja häiritä rauhaa haluavia kansalaisia, sekä osoittavat putki ajattelun valtionpäämiehille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Perussuomalaiset nuoret!
Näin se pitää. Yhteistyötä, hyvää ilmapiiriä tulee pyrkiä pitämään yllä. Näin myös mm. maailman asioita pystytään muuttamaan, neuvotellen ja sopien ei räyhäten.
Se totta että arkisin moni ei pääse osallistumaan erilaisiin tapahtumiin koska kyseessä työpäivät. Hienoa että tämäkin huomioitu tapahtuman suunnittelussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuh ongelmana on vain ne PS-nuorten kokouksesta piti jo innokkaampia kainalontuulettelijoita taluttaa pois poliisin toimesta. Ei taida helteellä olla tuommoinen musta huppari natsijärjestön logoineen olla kovin hyvä asuste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä antifantti sekoilee? Paikalla olleena voin kyllä todeta, että ketään ei viety mihinkään, sillä poliisia ei edes kiinnostanut koko tapahtuma, koska siellä ei ollut anarkisteja, eikä muita nistejä häiriköimässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan kiva juttu että harjoitetaan oikeutta ilmaista mielipide, se on hieno asia. Jokainen näistä mielenosoittajista tulee olemaan täydellisella varmuudella pahoillaan tulevina vuosina, sillä se on nimeomaan Trump (yhteistyössä Putinin kanssa) joka tuo rauhan maailmaan. Teille on valehdeltu niin kauan ja niin paljon, että kun valheiden verho lopulta ratkeaa, niin monelle se tulee olemaan shokki. Tämä shokki on kuitenkin välttämätöntä, sillä se mitä nyt tapahtuu, muuttaa maailmamme lopullisesti paremmaksi ja positiiviseksi. Tuleva shokki pitää huolen siitä, että valheet eivät enää jatkossa ihmiskuntaa hajoita. Ja kun se oma uskomusjärjestelmä on pirstaleina ja ymmärrät, että ne keneen luotit ovat juuri ne ketkä ovat sinulle aina valehdelleet, niin älä huoli sillä me emme jätä sinua yksin. Olet aina tervetullut tänne onnen, iloisuuden ja rakkauden puolelle ja otamme sinut avosylin vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika onnetonta. Ensin tuuletettiin, että jopa 12 000 saattaisi osallistua tähän tai jopa enemmän. Järjestäjätaho vaihtoi päivän toiseksi ja ei välittänyt lainkaan siitä, että ihmiset olivat ehtineet hommata bussi ja junalippuja Helsinkiin kun alunperin miekkari piti olla maanantaina 16.7. Voisi todeta, että yritys hyvä, mutta tulos nolla. Hah!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli viikko aikaa vaihtaa liput sunnuntaille. Kertoo vain sen, että noita öyhöttäjiä on vaan niin vähän eli isänmaalliset suomalaiset ovat jälleen voittajia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

14:58
Kreikan parlamentti valmistautuu jännittävään äänestykseen Makedonian nimestä
14:57
Kolmatta kertaa nuorten MM-pronssille hiihtänyt Anita Korva: "En olisi pari kuukautta sitten uskonut"
14:46
Puhe kansakunnan tilasta on yli 200 vuotta vanha perinne – Asiantuntija ei usko tradition katkeavan, vaikka puheen ajankohdasta tuli kiistakapula Yhdysvalloissa
14:22
Maarit Feldt-Rannan syöpä on uusiutunut – SDP:n kansanedustaja jää sairauslomalle
14:14
Länsimaat asettuivat tukemaan Venezuelassa presidentiksi julistautunutta Juan Guaidóa
14:14
Suomessa noin 500 maitotilaa lopettaa toimintansa vuosittain – Erilaisina tuotteina kulutetusta maidosta joka kolmas litra tulee ulkomailta
13:51
Heikki Lampela menetti lupansa toimia asianajajana – KKO hylkäsi Lampelan valituslupahakemuksen
62
MT: Lidlin salmonellaa sisältänyt jauheliha havaittiin Oulussa – "Takaisinvedossa on kyse kuluttajan varoittamisesta"
53
Viime kesän kuivuus toi noin 10 prosentin korotuksen sähkölaskuun – sadekesä pudottaisi sähkön hintaa, muttei sähkölaskun loppusummaa
48
Työttömyys laski Pohjois-Pohjanmaalla 16 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna – työttömien määrä laski 3 800 hengellä
32
Qstock yhteistyöhön design-yritys Vallilan kanssa – muun muassa Pikisaari, Rautasilta ja toriaitat koristavat festivaalikassia
31
Pieni vauva jäi pakkasella autoon Iskon Nesteellä – äiti oli tankkaamassa ovien napsahtaessa lukkoon, palokunta ja hinauspalvelu hätiin
30
Hailuodon kiinteän yhteyden rakennustyöt voisivat alkaa loppukesästä 2020 – "Valtio alkaa maksaa, kun liikenne menee yli"
24
Pohjantuuli puhaltaa – Oulunsalon Riutunkarin tuulivoimalat halutaan korvata uusilla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Myynti ikäihmisille

Eiköhän ne tiedot rauhanyhdistyksellä vaihda omistajaa. Sopivasti uskonveljet töissä paikoissa, jossa pääsee käsiksi tie... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image