Kotimaa

Helsingistä Ouluun matkaavilla junat tuntikaupalla myöhässä – raideliikenne on ollut keskiviikkona pahoissa vaikeuksissa ympäri Suomen

VR kertoo nettisivuillaan, että matkustajien on syytä varautua viivästyksiin ja yksittäisten junavuorojen perumiseen kauko- ja lähiliikenteessä Hyvinkään ja Riihimäen välillä olevan ratahäiriön vuoksi. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 2.1.2019 20:16 | Päivitetty 2.1.2019 22:35
Heikki Uusitalo (Kaleva), STT

Useiden kaukojunien ja lähijunien myöhästelyt jatkuvat, kertoo VR nettisivuillaan. Sivuston mukaan seitsemältä illalla noin kolmannes kaukojunista oli aikataulussa, kun lähiliikenteestä noin 70 prosenttia junista kulki aikataulussa.

Kalevan toimittaja oli illalla Helsingistä Ouluun matkaavassa junassa. Hänen mukaansa juna oli pahimillaan jopa kolme tuntia jäljessä aikataulusta.

VR:n verkkosivujen mukaan keskiviikkona Intercity 29 Helsingistä Ouluun oli myöhässä kaksi ja puoli tuntia. Intercity 27 Helsingistä Rovaniemelle oli puolestaan  noin 2 tuntia ja 15 minuuttia myöhässä. Intercity 26 Oulusta Helsinkiin oli VR:n mukaan tasan kaksi tuntia aikataulua perässä.

Kaikki junat eivät toki näin pahasti ole myöhästelleet. Esimerkiksi pikajuna 272 Kolarista (lähtöaika 18.10) Helsinkiin oli iltakymmenen aikoihin 35 minuuttia aikataulusta jäljessä. 

Kello 19.04 Oulusta Tampereelle lähtenyt IC 404 oli puolestaan 20 minuuttia myöhässä VR:n sivujen mukaan.

VR kertoo nettisivuillaan, että matkustajien on syytä varautua viivästyksiin ja yksittäisten junavuorojen perumiseen kauko- ja lähiliikenteessä Hyvinkään ja Riihimäen välillä olevan ratahäiriön vuoksi.

Rataliikennekeskuksesta kerrotaan, että Vaasan ja Seinäjoen välinen junaliikenne korvataan edelleen busseilla myrskyvahinkojen takia. Junaliikenne katkesi, kun myrsky kaatoi Laihian ja Vaasan välillä puita radalle sekä vaurioitti sähköradan ratajohtoa.

– Tilanne alkaa helpottua, mutta koko illan kaukoliikenne tulee kulkemaan myöhässä. Myöhästymiset kestävät noin 30–60 minuuttia. Uskon, että huomisaamuun mennessä junaliikenne palaa normaaliksi, arvioi Jorma Laaksonen Rataliikennekeskuksesta.

Junien myöhästelyt ovat jatkuneen koko päivän ajan. Myöhästelyt ovat jatkuneet koko päivän ajan Suomea riepotelleen Aapeli-myrskyn aiheuttamien vahinkojen vuoksi. Aikaisemmin päivällä junia korvattiin busseilla myös Lappeenrannan ja Joutsenon sekä Kiteen ja Joensuun välillä. Rataliikennekeskuksen mukaan viat on saatu korjattua jo iltapäivällä ja junat kulkevat normaalisti.

Lisäksi muutama Pieksämäen ja Joensuun väliä kulkeva junavuoro korvattiin busseilla.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (23)

Eilen tulin tampereelta ouluun junalla, oli vain 50min myöhässä se juna.. ei haitannu :) .. Junalla on tosi mukava matkustaa, kun asenne on oikea :) .. Kiitoksia VR:n henkilökunnalle kivasta matkasta :).. Eipä VR voi säähän vaikuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikun omalla autolla nopeammin kuin että odotella junaa ! tuntikaupalla.
Missä on 100% palvelu?? VR:llä jonka yhtiö on luvannut vuosia sitten??? ei ainakaan säästämällä saada aikaan 100% varmuutta aikaiseksi.
Missä vastaava ministeri piileksii ?? kun ei ole selittelemässä tilannetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junamatka on jännittävää....koskaan ei tiedä varmuudella milloin on perillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En koskaan astu junaan. Tahdon päästä perille silloin, kun haluan ja siksi käytän omaa autoa. Kerran pari vuotta sitten yritin ja petyin pahasti. Halvemmaksikin tulee ajella omalla autolla, jos matkapäivä on viikon sisällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junat ongelmissa oli keli kuin keli, lentokoneet jäätyy ku vähän pyryttää, sähköt poikki kun vähän lunta tulee. Tässä maassa näillä ja monessa muussa asiassa kunnossapito ja huolto on jätetty retuperälle nykyvuosina. Säästöjäkö niistä haetaan vai onko osaamattomuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR on vitsi. Mut mitäpä monopoli siitä välittää. Äkkiä rautatieliikenne kilpailulle vapaaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä rata poikki. Minkä firman junat hyppää katkoksen yli. Rata ei ole VR:n. On rataliikennekeskuksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan. Muutama kesä sitten Rataliikennekeskus yllättäen remontoi rataa Oulun aseman kohdalla muutaman kuukauden, joten mistäpä VR sen olisi tiennyt ja osannut asiakkaille kertoa, että tuote, jolla olisi päässyt kokoukseen olikin tuote, jolla olikin kokouksen ajan jumissa junassa ja sen jälkeen hyödyttömänä toisella paikkakunnalla.
Koska junien lähtö- ja saapumisajat ovat atk:lla, niin eihän niitä voi tietenkään muuttaa, vaikka niillä ei todellisuuden kanssa ole kuukausiin mitään tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junien matka-ajat on lyhentyneet vain aikatauluissa. Käytännössä ei ollenkaan. Nyt vain keksitään myöhästymisille selityksiä selitysten perään. Milloin on pakkasta, milloin lehtiä raiteilla, milloin mitäkin.
Toivottavasti ei koskaan tule oikeaa kriisiä, sillä silloin ei pelaa mikään, paitsi Sipilän ja kumppaneiden maastapako. He tuskin jäävät perheineen Suomeen. Eiköhän Berner ota heidät siipiensä suojaan Sveitsiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maksaako VR hotelliyömme??? Miksi peruutuksista ei ilmoiteta heti kun se on vr:llä tiedossa vaan ihmiset kuulevat viimeminuutilla asiasta!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR:n sivuilla on reaaliaikaiset kulkutiedot. Miten noita voisi enää paremmin tiedottaa, henkilökohtaisella viestilläkö?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavallinen VR:llä töissä olematon typerys haluaisi tiedon aikataulussa, koska lähtö- ja saapumisaika ovat aika olennainen osa tuotetta. Ihan vain himmooonsa Valtion Rautateiden junalla X1234 ajelemaan haluaville riittänee jossakin muualla kerrottu tieto, että se juna kulkee johonkin ihan muuhun aikaan kuin aikataulussa on lippua ostaessa kerrottu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerran olen junassa ollut, Kouvolasta Kemiin.
Mitään ei tuolla matkalla ollut suuhun pantavaa, kun ravintolavaunu oli rikki. Toista kertaa en aio junalla matkustaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toissa kesänä öbaut 30 astetta lämmintä päivävaunussa Hki-Oulu. Konnarilla evvk-asenne. Jatkossa tyydyn vain katselemaan junia, jalallanikaan en niihin enää astu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin 6 vuotta sitten matkasin junalla. Konnarissa ei vikaa. Ruokaa sai kun osti eväät kaupasta. Lämmin ilma oli vaan niin sen kesällä pitääkn olla. Ikkunat sai myös auki junasta.
Kiirepä ei ollut minnekään eikä ole vieläkään. Pari tuntia ihmisen elämästä sinne tänne ei aiheuta muutakuin lisää stressinsieto kykyä..(joka näyttää useimmalla olevan täysin hukassa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nopeista yhteyksistä vain haaveillaan ja höpistään.Vuosikymmenestä toiseen sama sävel.Ontuvaa,kankeaa,kangertelevaa toimintaa.Tässä on syy miksi omalla autolla olisit jo perillä.Ei ikinä junalla jollei pakko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (23)

Uutisvirta

65
Pohjantien siltojen nopeusrajoitus laskee rajusti Oulujoen kohdalla – toinen vanhoista silloista jää pois käytöstä
64
Maatalouden fosforipäästöt ovatkin huomattavasti aiemmin luultua pienemmät – Johtava tutkija Ylelle: "On lakattava syyttämästä nautakarjatilojen lietekäsittelyä"
26
Voiko työntekijä rakentaa sairauslomalla omakotitaloa? Kaupallinen yhteistyö
26
Lämpöpatterit päälle ja tulet uuniin: Alkava viikko on Oulun seudulla hyinen ja sateinen, viikon puolivälin kylmät yöt voivat tietää mustaa jäätä
19
Trump: Yhdysvallat valmis vastaamaan Saudi-Arabiaa vastaan tehtyihin iskuihin – tämä öljyhyökkäyksistä tiedetään
13
Oululaiset työttömät työnhakijat pääsevät liikkumaan maksutta
12
Vaasalaisfanit riehuivat Raksilassa: Järjestyksenvalvoja joutui sairaalaan, poliisi kirjasi rikosilmoituksia pahoinpitelyistä

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

142 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

Niin mikä on nyt sitä? Tämä nykyinen yltäkylläisyyskö? Ihmiset elävät pidempään ja rutiköyhien osuus on maailmassa pien... Lue lisää...
Taloudesta

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

16.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image