Kotimaa

Helsingin hotelleissa on vielä tilaa, mutta hinnat ovat pompanneet

Kotimaa 12.7.2018 16:33 | Päivitetty 12.7.2018 17:09
STT

Valtaosaan Helsingin hotelleista on vielä saatavilla huoneita Yhdysvaltain ja Venäjän presidenttien Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tapaamisen ajalle.

Huippukokous on tuonut hotellihuoneille kysyntäpiikin, mikä näkyy huoneiden hinnoissa, jotka ovat selvästi korkeammat kuin vaikkapa viikkoa myöhemmin. Useimmissa hotelleissa hinnat ovat kaksinkertaiset tai lähellä sitä, joissakin jopa kolmin- tai nelinkertaiset.

STT:n haastattelemien hotelliketjujen johtajat muistuttavat, että Helsingissä on viime vuosina järjestetty osallistujamäärältään paljon suurempiakin tapahtumia. Esimerkiksi suuret konsertit tai urheilutapahtumat tuovat kaupunkiin kymmeniätuhansia vieraita.

Poikkeuksellista on nyt lähinnä se, kuinka lyhyellä varoitusajalla järjestelyt on pitänyt tehdä.

- Yleensä tällaiset tuhansien taksien konferenssit tiedetään vuosia etukäteen. Tämä kuitenkin järjestettiin kahdessa viikossa, sanoo Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka.

Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluvat muun muassa Helsingin ehkä tunnetuin luksushotelli Kämp sekä keväällä avattu St. George, jota on pidetty Trumpin mahdollisena yöpymispaikkana.

Heinäkuu tyypillisesti liikematkailun osalta vuoden hiljaisinta aikaa

Pääkaupunkiseudun majoituskapasiteetti kestää mainiosti parituhatta vierasta, jotka tapaaminen tuo Helsinkiin. Varsinkin kun nyt eletään heinäkuuta, joka on liikematkailun osalta vuoden hiljaisinta aikaa.

- Joitakin hotelleja on täynnä. Mutta kyllä Helsinkiin vielä mahtuu, kertoo Scandic Hotelsin toimitusjohtaja Aki Käyhkö.

- Tässä liikkuu kuitenkin vain noin 20-25 prosenttia koko kapasiteettimäärästä lisäruiskeena tähän normaalikysyntään, sanoo Sokotelin toimitusjohtaja Jarkko Härmälä.

Hotelliketjut pitävät yleisesti ottaen hienona, että Helsinkiin saadaan kesken lomakauden kysyntää piristävä tapahtuma, joka tuo kaupungille myös kansainvälistä näkyvyyttä.

Vaikka järjestelyjä on vaadittu ja joitakin varauksia on jouduttu siirtämään, ei Tarkan mukaan kukaan majoitusta ehdottomasti tarvitseva asiakas ole jäänyt ilman huonetta.

- Kaikki on kontaktoitu henkilökohtaisesti ja jos on välttämätön majoitustarve sille ajalle, se on pystytty järjestämään.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

155
Kysyimme: Miksi Oulun sivistys- ja kulttuurilautakunta lentää Ranskaan?
84
Leveäkaistatien maalaukset sotkivat liikenteen Haukiputaalla – autoilijat ovat ajaneet erehdyksessä pientareen puolella
71
Pihlajalinnan paniikkireaktio – Suomen tärkeimmät kaupungit ovat syyllistyneet ”roskien” lakaisuun Lukijalta
51
HS-gallup: Perussuomalaiset nousussa ja vihreät laskussa – mutta mikä on suurin puolue?
48
Kauppaopiston rakennus Oulun Maunonkadulla halutaan purkaa – tontille suunniteltu seitsemänkerroksista kerrostaloa
35
Saksan liittopresidentti vierailee puolisoineen keskiviikkona Oulussa – "Sen tason vierailu, että odotetaan isoa näkyvyyttä Saksan päässä"
33
Terveydenhuollon henkilökunta on saamassa poliisivaltuuksia – ambulanssihenkilökunta pelkää työturvallisuutensa puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

19.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image