Kotimaa

Hautala ja Sarvamaa Suomen vai­ku­tus­val­tai­sim­mat Euroopan parlamentissa – suomalaisilla paremmat asemat kuin Suomen koko edellyttäisi

Heidi Hautala on 751 mepin joukossa 11. vaikutusvaltaisin Euroopan parlamentin toimintaa seuraavan VoteWatchin luokituksessa.
Kotimaa 24.4.2019 17:00 | Päivitetty 24.4.2019 17:02
Pekka Mauno

Suomalaismepeillä 11. ja 14. sija kaikkiaan 751 mepin joukossa kansainvälisessä mittauksessa.

Heidi Hautala (vihr./greens) ja Petri Sarvamaa (kok./epp) ovat Suomen vaikutusvaltaisimmat europarlamentaarikot Euroopan parlamentin työtä seuraavan VoteWatchin tekemässä mittauksessa.

Hautala sijoittuu 11. sijalle ja Sarvamaa 14. sijalle 751 mepin joukossa. Sadan vaikutusvaltaisimman mepin joukkoon sijoittuu suomalaismepeistä myös Sirpa Pietikäinen (kok./epp).

Petri Sarvamaa on tehnyt kovan nousun vaikutusvaltaisten meppien kärkiryhmään. Hän on nyt vaalikauden lopussa 14. vaikutusvaltaisin.

VoteWatch perustaa arvionsa muun muassa mepin hankkimiin vaikutusvaltaisiin tehtäviin parlamentissa. Hautala on yksi parlamentin varapuheenjohtajista, Sarvamaa on puolestaan budjettivaliokunnan varapuheenjohtaja.

Yleensä vaikutusvaltaa on suurella jäsenmaalla

VoteWatchin luokituksessa vaikutusvaltaisimmat mepit ovat suurista jäsenmaista. Suomen osalta VoteWatch toteaa, että Suomen mepit ovat europarlamentaarikkojen määrään nähden hyvin edustettuina parlamentille lakiesityksiä valmistelevien raportöörien joukossa, mutta vaikutusvaltaisiin asemiin heistä ovat päässeet vain Hautala ja Sarvamaa.

Suomella on kaikkiaan 13 europarlamentaarikkoa.

MAINOS

Kommentoi

Melooni Heidillä on plakkarissaan "venäjä-kortti", joten hän on varmaan suosittu lobbari.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehtävä Europarlamentissä ja toiminnan vaikutus Suomelle tärkeisiin asioihin voivat olla kovastikin ristiriidassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäs avata mihin perustuu lista,muuten tuntuu vaikuttamisen yritykseltä ilman perusteita.Heidi ja petri sekä sirpa tuntuu kaukaisilta menneisyyden haamuilta joitten jo eläkkeellä haluaisin olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Asenne muutos pitäs suomessa tapahtua arvoissa,eu ta pidetään meppien tuki työ paikkana.Osa nyky mepeissäkin on kokenut jonkun vastoin käymisen suomen politiikassa, meppien arvostuksen pitäs nousta siihen arvoon minkä asema ansaitsee.Jos halutaan vaikuttaa pitää äänestää oli se mitä hyvänsä,media ei pidä äänestäjiä ajan tasalla vaan sulkee suunsa euroopan asioita elämme pimennossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sarvamaan vahvin alue oli mittailla teuraskuljetuskoppeja kotimaassa ja viedä oikea mitat eulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä mutta eihän tuo hautala aja suomen asioita. Pelkkää maailman pelastusta ja omien syyttelyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomalaisilla mepeillä ei ole käytännössä mitään valtaa europarlamentissa, Saksa, Ranska ja Espanja määräävät mitä tehdään, Italia vikisee ja pienet maat nyökkäilevät hiljaa. Suomalaisen Mepin tärkein ominaisuus on osata tehdä ajoissa matka- ja päivärahalaskut + kalliin paikan korvaus 2. asunnosta. Toiseksi tärkein ominaisuus on olla hereillä ja paikalla ja selvin päin kun Kiinaan, Australiaan, Yhdysvaltoihin ja Etelä-Amerikkaan suuntautuville "työmatkoille" valitaan turnauskestävyyttä jo aikaisemmi osoittaneita meppejä. Niiltä matkoilta tulee tietenkin lisäkorvaus ylimääräisistä kuluista, vaikka kuluja ei tietenkään käytännössä tule ellei joudu putkaan ja saa esim. sakkoja yleisellä paikalla päihtyneenä virtsaamisesta. Yleensä mepit osaavat nämä tärkeimmät asiat koska suurin osa suomimepeistä ovat koukanneet Prysseliin Arkadian mäen kautta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö se yleisin valituksen aihe ole demokratian puuttuminen EU:ssa? Sehän takaisi suurille jäsenmaille kaiken vallan.

Pitäisi osata päättää kannattaako EU:ssa demokratiaa vai liittovaltiokehitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomella ja suomalaisilla mepeillä ei ole vallan muruakaan EU:ssa. Heitä päästetään kyllä hillotolpalle, jotta Suomi neito pysyy tyytyväisenä ja hiljaisen kun ollaan "ytimessä". Sarvamaa voi vääntää vaikka minkälaista budjettia, mutta missäköhän vika kun EU:n tilinpäätöstä ei ole kukaan tilintarkastaja hyväksynyt vielä kertaakaan? Ikinä.
Se, että istuu ökypalkkaisella paikalla puku päällä ja elää hetken eliittielämää ei ole "vaikutusvaltaa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksiköhän EK:n johtaja sitten on kiitellyt niitä ja sanonut että tiukka ilmastopolitiiikka on hyväksi suomalaiselle elinkeinoelämälle ja suomalaiselle teollisuudelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos EK:n edustaja on todella näin sanonut, on hän tehnyt niin yksinkertaisesti siksi, että hän ei todellakaan ole tiennyt mistä puhuu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Josko siksi om kehunut koska muuta euroopan maat eivät ole hakemassa samaa tasoa. No miksi jokin meppi on päässyt noihin 'saavutuksiin' johtunee siitä että Sarvanmaan ja Pietikäinen ovat EU:n suurimman meppityhmän jäseniä. Miksi vihreät?? Ehkäpä ilmastonmuutosasioiden vuoksi. Nehän ovat nyt maailman ykkösasia (tärkeä toki). Muilla asioilla ei niin väliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image