Kotimaa

Halosen kannatus jatkuu vakaana

Medialta on tullut arvostelua, mutta kansansuosio on vakaa. Presidentti Tarja Halosella on edelleen syytä hymyyn. KUVA: ss
Kotimaa 1.12.2008 0:00
Antti Ervasti
Edelleen selvä enemmistö kansalaisista on tyytyväinen tasavallan presidentti Tarja Halosen toimintaan. Kalevan Suomen Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan 70 prosenttia suomalaisista on tyytyväisiä presidenttiin. 21 prosenttia on erittäin tyytyväisiä ja 49 prosenttia melko tyytyväisiä.

Halosen suosio on jonkin verran laskenut puolen vuoden takaisesta, viime huhtikuusta tehdystä tutkimuksesta, joka näytti kolmea prosenttiyksikköä suurempaa suosiota.

Presidentti Halosen suosio notkahti kolme vuotta sitten presidentinvaalien yhteydessä. Sitä ennen kansa oli häneen jonkin aikaa suorastaan huipputyytyväinen. Vaaleja edeltävänä vuonna 2005 suosi laski yli 80 prosentin tyytyväisyydestä 71 prosenttiin. Vaalien jälkeen tyytyväisyys notkahti 65 prosenttiin mutta alkoi hiljalleen nousta.

Kolmen prosenttiyksikön lasku viime kerrasta ei välttämättä merkitse notkahdusta, vaan saattaa selittyä sattumalla. 70 prosentin tyytyväisyys on Tampereen yliopiston valtio-opin dosentin Pertti Timosen mukaan erittäin iso luku, mikä tarkoittaa kansan tukea vahvalle presidentille.

"Halonenhan torjui jälleen perustuslain muuttamisen ja presidentin ulkopoliittisen vallan riisumisen viime viikolla. Siitä tuleekin entistä vaikeampaa, koska suosio näyttää säilyvän, ja kansalaiset tykkäävät vahvasta presidentistä. Varsinkin, kun sosiaalidemokraatit näyttävät lipeävän työväenliikkeen vanhalta kannalta, että eduskunnan yli ja ohi ei saa mikään olla", Timonen kommentoi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (21)

Halosen kannatus johtuu siitä, että hän ei ole alistunut USA,n sanelupolitiikkaan, eikä Nato-agendaan. Halonen ymmärtää myös, että Venäjä ei ole ole sama asia, kuin Neuvostoliitto. Edes pientä jarrua hallitukse kok. Tupu, Hupu ja Lupu kolmikolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva on demari lehti.Vaaleissa kun oulun demarit putosi vain vähän kaksip.lehti oli hiiren hiljaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NIIN, MITENKÄHÄN SE TUTKIMUS TEHDÄÄN? PTESIDENTTI ON MYÖS PUOLUSTUSVOIMAIN YLIPÄÄLLIKKÖ? MITÄ HÄN ON TEHNYT PUOL.VOIMAIN HYVÄKSI? IHMETTELN KANNATUSTULOSTA. MIKSI EI TYYTYMÄTTÖMIEN LUKUA MAINITA? PYRKIKÖ DDR:N TUNNUSTAMISKOMITEA, JOKA OHITTI KEKKOSEN, KANNATTAMAAN TÄMÄN POHJOISMAISEN YHTEISKUNTAMALLIN SÄILYTTÄMISTÄ? th EI LIENE OLLUT KAUKANA TÄSTÄ KOMITEASTA.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos meillä on jonkun mielestä Euroopan paras valtiovarainministeri (?!?!) niin samalla asteikolla Halonen on maailmankaikkeuden paras presidentti ikinä. Että kyllä tutkimuksen tulos vastannee totuutta. Koettakaa nyt jo kepulaiset ja kokkelit niellä tappionne älkääkä itkekö koko kahtatoista vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on hyvä pressa.Ajatelkaapa jos Ahon Esko olis nyt??Eikö se yksjankkuttaja riitä , kun on tuo Matti Vanhanen HAH HAH HUH

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä presisentti edellisiin verrattuna. Enemmän olisi saanut ottaa kantaa hyvinvointi yhteiskunnan purkamiseen. Ei kumminkaan Kekkosen veroinen mutta eihän nykyään ole valtaoikeuksiakaan niin paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei kommentoi mihinkään ja pysyy muutenkin piilossa, niin silloin kansa on tyytyväinen. Eikös se näin pidä mennäkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nääh. Kalervo, siinä on nääs 70 prosenttiin niputettu erittäin ja melko tyytyväiset yhteen (21+49). Sinällään ihan järkevää, mutta juttu on kehnosti kirjotettu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä oli tyytymättömien osuus? Ja erittäin tyytymättömien? Epäoleellistako?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Aika jännä tulos.. Että Suomen kansan kokonaisprosenttimäärä on 140.. Luulin että tutkimuksia tehtäessä kokonaismäärää elikkäs koko populaatiota kuvaa prosenttiluku 100.. On ihmeellinen maailma" 21+49=70?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Melko tyytyväinen" ei kyllä oikein sano mitään. Jos maali pysyy melko hyvin seinällä niin ei se kovin hyvä juttu ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aika jännä tulos.. Että Suomen kansan kokonaisprosenttimäärä on 140.. Luulin että tutkimuksia tehtäessä kokonaismäärää elikkäs koko populaatiota kuvaa prosenttiluku 100.. On ihmeellinen maailma..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä tähän kommentoisin, tällä aloitetaan jälleen presidenttipeli käyntiin. Itse äänestän joko keskustalaista tai sos.dem ehdokas seuraavissa presidentinvaaleissa. Niillä luodaan vakautta´ja turvallisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Tarja on ollut hyvä Presidentti, niillä oikeuksilla mitä hänellä on. Enemmän olisi saanut kyllä " ärähdellä " kotimaisten vähäosaisten puolesta, siitä risuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten tässä harmittaa, kun Halonen ei päässyt tekemään pyhiinvaellusmatkaa Bush:n linnassa. Ei saa siksi synninpäästöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuosta valokuvasta tulee jotenkin elävästi mieleen eräs Chaplinin elokuva vuosien takaa.. "Tutkimuksen" tuloskin kuulostaa saman elokuvan hengen mukaiselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauan kesti kun tämä taas alkoi. Tyytyväisyys ei ole sama kuin kannatus. Oletettavasti nykyisessä kokoomusystävällisessä poliittisessa ilmapiirissä Halonen häviäisi vaalit Niinistölle, kun pari vuotta sittenkin oli jo niin tiukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halosen kannatus on hyvinkin vakaa, se on aina testattaessa ollut 51 prosenttia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (21)

Uutisvirta

17:17
Pakkanen näkyy eläinlääkärin vastaanotolla Oulussa: Koirien anaalirauhasvaivat lisääntyvät – lähetä kuva lemmikin talviasusteesta
16:55
Mäkäräiselle kuusi ohilaukausta yhteislähdössä – jäi viimeisten joukkoon
16:38
Lukijoiden lempilapaset - lähetä kuva suosikkilapasistasi
15:35
Iivo Niskanen sivakoi 15 kilometrin kisan voittoon Otepäässä, antoi vahvan kuntonäytteen kohti MM-latuja
15:27
Kansanedustajat yrittävät estää brexitin ilman sopimusta – Britannian parlamenttiin tuodaan maanantaina kaksi uutta lakialoitetta
14:50
VR ja onnettomuustutkintakeskus selvittävät Helsinki-Oulu -junan vaunussa kuultua kovaa ääntä ja tärähdystä – juna jäi Lahteen tutkittavaksi
14:00
Pariisista Kittilään lentänyt Boeing-matkustajakone ilmoitti laskusiivekkeen viasta ja laskeutui Rovaniemelle, kyydissä noin 150 matkustajaa
44
Oulussa herättiin talven tähän asti kylmimpään päivään, maan hyytävin pakkanen Ylitorniolla – Oulussa voidaan hätyytellä pian -30 asteen lukemia
42
Kärpät virittelee raskaan sarjan täsmähankintaa – seura tiukasti Jussi Jokisen perässä, sopimus erittäin lähellä
30
Analyysi: Yli tuhannen NHL-pelin Jussi Jokinen olisi Kärpille loistava lisä, mutta toisi päävalmentaja Mannerille yhden ison haasteen
27
Puheenaihe: Tuliko Oululle seksuaalirikoksista mainetahra? – "Yhtä vähän Turkua on puukotusten jälkeen pidetty terrorismin tyyssijana"
26
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
23
Ilmastonmuutos laskee Reinin vedenpinnan tasoa – Kuljetusongelmat Reinillä hidastivat viime vuonna Saksan talouden kasvua
16
Trumpin kompromissiehdotus hallinnon avaamiseksi: 370 kilometriä teräsaitaa riittää, 2 750 uutta rajavalvojaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

240 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Alkoholin käyttäjillä huono itsetunto

Juoppoja ikäni seuranneena heidän itsetuntonsa on ylikehittynyttä. Siksi viisaan neuvot lopettaa juominen ei mene jakelu... Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image