Kotimaa

"Hal­li­tus­puo­lueil­la on myös pal­kan­saa­ja­nä­kö­kul­maa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työl­li­syys­huo­mioi­ta, mutta kritisoi leikkauksia

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan Kokoomuksen näkemykset mukailevat esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton aiempia ehdotuksia. KUVA: KIMMO BRANDT
Kotimaa 21.8.2019 21:27
Tuukka Tuomasjukka

Ammattiyhdistysjohtajan mukaan kokoomuksen työllisyysavaus noudattaa monilta osin elinkeinoelämän näkökulmia.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan kokoomuksen uudessa työllisyyssuunnitelmassa ei ole yllättäviä näkökulmia.

– Eihän tässä kauheasti uusia asioita enää pöydälle tule. Aika tarkkaanhan nämä asiat on käyty moneen kertaan läpi, ei tässä ole mitään kikka kakkosta.

Kokoomus esitti keskiviikkona puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa keinoja, joilla se uskoo työllisyysasteen nousevan hallituksen tavoittelemaan 75 prosenttiin.

Elorannan mukaan puolueen esittämät kannat lähtevät suurelta osin elinkeinoelämän esittämistä näkökulmista, esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisessa, työttömyysputkesta luopumisessa ja toimeentulotuen asumiskustannusten omavastuun palauttamisessa.

– Näinhän tämä näyttää olevan, että kokoomuksella on enemmän elinkeinoelämää lähellä olevia ajatuksia, ja tämänhetkisillä hallituspuolueilla ehkä sellaisia, joissa on myös palkansaajanäkökulmaa.

Toisaalta Eloranta kehuu varhaiskasvatusmaksujen alentamisen jatkamista, perhevapaauudistusta ja henkilökohtaisen palvelun lisääminen palkkatukikysymyksissä, joita kaikkia kokoomus esitti suunnitelmassaan.

– Toki täällä on myös hyviä ulostuloja, jotka varmaan löytyvät useammistakin papereista.

Kritisoi leikkauksia sosiaaliturvaan

SAK:n Eloranta kritisoi kokoomuksen esitystä leikata työttömyysturvasta. Tilalle hän ehdottaa esimerkiksi koulutuksen lisäämistä.

– Voimakkaalla sosiaaliturvan ja työttömyysturvan leikkaamisella on tiettyjä vaikutuksia, mutta ei sillä ratkaise kaikkia ongelmia. Ongelma siirtyy muualle köyhyyden ja huono-osaisuuden osalta. Sen takia me emme pidä sitä ratkaisuna.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että vuoden 2023 loppuun mennessä työllisten määrän pitäisi lisääntyä vähintään 60 000 hengellä.

Kokoomuksen esityksessä tavoite asetetaan 5 prosenttia korkeammalle. Suomalaisten palveluiden rahoitus on sen mukaan kestävällä pohjalla, jos työllisyys nousee 2020-luvun lopussa 80 prosenttiin. Lukua perustellaan väestön ikääntymisen jatkumisella.

MAINOS

Kommentoi

Vain hyvin voivat yritykset työllistävät, SAK vain muutamia kymmeniä jarrumiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä SAK:koot ja muut vastaavat kauhistukset ovat yhteiskuntamme kiviriippa. Tuo porukka ylistää sosialismia, maksimaalista hallinnon kontrollia ja korkeita veroja sekä sääntöjä.

Ajatelkaapas nyt kerrankin sillä kuuluisalla järjellä. Jos nimittäin kaikki olisimme töissä ja eläisimme verottomassa yhteiskunnassa jossa varallisuus pysyisi kansalla, niin kuka ihmeessä olisi kiinnostunut jostain SAK:sta ja mitä heillä on sanottavana? Siis ei kukaan edes korvaa lotkauttaisi heille. SAK:n tapaiset mötkylit ymmärtävät pelin oikein hyvin, sillä vaikka he ovat äärivasemmistolaisia sosialisteja, niin tyhmiä he eivät ole. Sosialistit ymmärtävät, että pysyäkseen vallassa ja rahoissa, on kansan oltava käyhä ja iso osa työttömänä ja loput vähintäänkin pienessä pelossa. Silloin sitä voi saada myytyä hermorauniolle kansalaiselle idean "sosialismin ihanuudesta".

SAK:n pahin pelko on Suomen kansan työllistyminen ja he tekevät kaikkensa, että työttömyys ja pahoinvointi pysyvät maksimaalisen korkeana. Silloin niitä jäseniä riittää ja raha virtaa johtajien laareihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus ja EK ovat pahimmat työväestön kyykyttäjät. Jos edellä mainittujen tahojen annettaisiin päättää vapaasti, niin "kaikki" voisivat olla töissä 9€/pvä. Nämä kaksi pitävät yllä rakenteellista työttömyyttä, jotta halpaa työvoimaa löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa, ettei SAKoolainenkaan huomaa sanoa, että pienimpien etuuksien leikkaaminen on suoraan pois kulutuksesta ja kulutuskysynnästä, jolla on vahingollisia vaikutuksia työllisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Voimakkaalla sosiaaliturvan ja työttömyysturvan leikkaamisella on tiettyjä vaikutuksia, mutta ei sillä ratkaise kaikkia ongelmia. Ongelma siirtyy muualle köyhyyden ja huono-osaisuuden osalta. Sen takia me emme pidä sitä ratkaisuna."
Mitähän Eloranta lausuikaan?
Siis kokoomushan se köyhyyttä halajaa juuri sen takia että tulisi ns. halpis työvoimaa että muutama rikastuisi jos joku tyhmä ottaisi halpis paikan vastaan. No onneksi historia opettaa kyllä aikaa myöten miten tällaisissa tilanteissa käy jos oikein aletaan leikkimään pörssikeisareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

18:07
Osallistu kyselyyn: Mitä laitat laskiaispullan täytteeksi – vihreitä kuulia, mantelimassaa, hilloa vai salmiakkia?
18:00
Timo Reinikka näyttelee Oulussa muistisairaan isän roolin – Sir Anthony Hopkins esittää saman roolin Florian Zellerin näytelmästään itse ohjaamassa The Father -elokuvassa Tilaajille
17:45
Ilkka Herola taisteli kolmanneksi Trondheimin maailmancupissa – "Oli työmiehen päivä ja hyvin tuli loppuun asti"
17:19
Chelsea sai helpotusta, Tottenhamin taivaalle synkkiä pilviä Valioliigassa
16:43
HS: Oikeuskansleri ryhtyy selvittämään, onko kaksi ministeriötä rikkonut perustuslakia EU-asioista tiedottamisessa
16:20
Pohjois-Italiassa useiden kaupunkien julkisia tiloja suljettu koronaviruksen vuoksi, Etelä-Koreassa tautitapausten määrä singahtanut ylöspäin
16:17
Lauri Vuorinen otti maajoukkueen ainoan välieräpaikan Trondheimin sprintissä, Pärmäkoski toivoo sunnuntaille lumisadetta
142
Vihreät lupaa korvata maaseudulla bensan hinnan korotukset – "Jos ei joukkoliikennettä, jollain tavalla pitää kompensoida"
70
Näkökulma: Suomi ostaa kymmenen miljardin euron palovakuutuksen, jonka pitää olla voimassa pitkälle 2060-luvulle – nämä ovat hävittäjäehdokkaiden näkymät
64
Vihreiden puheenjohtajan uudet ilmastoesitykset: 16-vuotiaille äänioikeus ja hallituksen kanssa samaan pöytään päättämään ilmastotoimista
54
Vorot iskivät Oulun Verkkokauppa.comiin ja veivät huomattavan määrän elektroniikkaa – poliisi kertoi tuntomerkkejä paikalta poistuneesta henkilöstä
26
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"
25
Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Oppositiotyössä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"
24
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

237 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image