Kotimaa

"Hal­li­tus­puo­lueil­la on myös pal­kan­saa­ja­nä­kö­kul­maa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työl­li­syys­huo­mioi­ta, mutta kritisoi leikkauksia

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan Kokoomuksen näkemykset mukailevat esimerkiksi Elinkeinoelämän keskusliiton aiempia ehdotuksia. KUVA: KIMMO BRANDT
Kotimaa 21.8.2019 21:27
Tuukka Tuomasjukka

Ammattiyhdistysjohtajan mukaan kokoomuksen työllisyysavaus noudattaa monilta osin elinkeinoelämän näkökulmia.

SAK:n puheenjohtaja Jarkko Elorannan mukaan kokoomuksen uudessa työllisyyssuunnitelmassa ei ole yllättäviä näkökulmia.

– Eihän tässä kauheasti uusia asioita enää pöydälle tule. Aika tarkkaanhan nämä asiat on käyty moneen kertaan läpi, ei tässä ole mitään kikka kakkosta.

Kokoomus esitti keskiviikkona puolue- ja ryhmäjohdon kesäkokouksessa keinoja, joilla se uskoo työllisyysasteen nousevan hallituksen tavoittelemaan 75 prosenttiin.

Elorannan mukaan puolueen esittämät kannat lähtevät suurelta osin elinkeinoelämän esittämistä näkökulmista, esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan porrastamisessa, työttömyysputkesta luopumisessa ja toimeentulotuen asumiskustannusten omavastuun palauttamisessa.

– Näinhän tämä näyttää olevan, että kokoomuksella on enemmän elinkeinoelämää lähellä olevia ajatuksia, ja tämänhetkisillä hallituspuolueilla ehkä sellaisia, joissa on myös palkansaajanäkökulmaa.

Toisaalta Eloranta kehuu varhaiskasvatusmaksujen alentamisen jatkamista, perhevapaauudistusta ja henkilökohtaisen palvelun lisääminen palkkatukikysymyksissä, joita kaikkia kokoomus esitti suunnitelmassaan.

– Toki täällä on myös hyviä ulostuloja, jotka varmaan löytyvät useammistakin papereista.

Kritisoi leikkauksia sosiaaliturvaan

SAK:n Eloranta kritisoi kokoomuksen esitystä leikata työttömyysturvasta. Tilalle hän ehdottaa esimerkiksi koulutuksen lisäämistä.

– Voimakkaalla sosiaaliturvan ja työttömyysturvan leikkaamisella on tiettyjä vaikutuksia, mutta ei sillä ratkaise kaikkia ongelmia. Ongelma siirtyy muualle köyhyyden ja huono-osaisuuden osalta. Sen takia me emme pidä sitä ratkaisuna.

Hallitusohjelmaan on kirjattu, että vuoden 2023 loppuun mennessä työllisten määrän pitäisi lisääntyä vähintään 60 000 hengellä.

Kokoomuksen esityksessä tavoite asetetaan 5 prosenttia korkeammalle. Suomalaisten palveluiden rahoitus on sen mukaan kestävällä pohjalla, jos työllisyys nousee 2020-luvun lopussa 80 prosenttiin. Lukua perustellaan väestön ikääntymisen jatkumisella.

MAINOS

Kommentoi

Vain hyvin voivat yritykset työllistävät, SAK vain muutamia kymmeniä jarrumiehiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä SAK:koot ja muut vastaavat kauhistukset ovat yhteiskuntamme kiviriippa. Tuo porukka ylistää sosialismia, maksimaalista hallinnon kontrollia ja korkeita veroja sekä sääntöjä.

Ajatelkaapas nyt kerrankin sillä kuuluisalla järjellä. Jos nimittäin kaikki olisimme töissä ja eläisimme verottomassa yhteiskunnassa jossa varallisuus pysyisi kansalla, niin kuka ihmeessä olisi kiinnostunut jostain SAK:sta ja mitä heillä on sanottavana? Siis ei kukaan edes korvaa lotkauttaisi heille. SAK:n tapaiset mötkylit ymmärtävät pelin oikein hyvin, sillä vaikka he ovat äärivasemmistolaisia sosialisteja, niin tyhmiä he eivät ole. Sosialistit ymmärtävät, että pysyäkseen vallassa ja rahoissa, on kansan oltava käyhä ja iso osa työttömänä ja loput vähintäänkin pienessä pelossa. Silloin sitä voi saada myytyä hermorauniolle kansalaiselle idean "sosialismin ihanuudesta".

SAK:n pahin pelko on Suomen kansan työllistyminen ja he tekevät kaikkensa, että työttömyys ja pahoinvointi pysyvät maksimaalisen korkeana. Silloin niitä jäseniä riittää ja raha virtaa johtajien laareihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomus ja EK ovat pahimmat työväestön kyykyttäjät. Jos edellä mainittujen tahojen annettaisiin päättää vapaasti, niin "kaikki" voisivat olla töissä 9€/pvä. Nämä kaksi pitävät yllä rakenteellista työttömyyttä, jotta halpaa työvoimaa löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Outoa, ettei SAKoolainenkaan huomaa sanoa, että pienimpien etuuksien leikkaaminen on suoraan pois kulutuksesta ja kulutuskysynnästä, jolla on vahingollisia vaikutuksia työllisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Voimakkaalla sosiaaliturvan ja työttömyysturvan leikkaamisella on tiettyjä vaikutuksia, mutta ei sillä ratkaise kaikkia ongelmia. Ongelma siirtyy muualle köyhyyden ja huono-osaisuuden osalta. Sen takia me emme pidä sitä ratkaisuna."
Mitähän Eloranta lausuikaan?
Siis kokoomushan se köyhyyttä halajaa juuri sen takia että tulisi ns. halpis työvoimaa että muutama rikastuisi jos joku tyhmä ottaisi halpis paikan vastaan. No onneksi historia opettaa kyllä aikaa myöten miten tällaisissa tilanteissa käy jos oikein aletaan leikkimään pörssikeisareita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:01
Opetusministeri Li Andersson ensi viikon ilmastolakosta: Kouluissa hyvä keskustella pelisäännöistä, jotta vapaus mielenilmaisuun toteutuu
14:57
Jyrki Katainen nousee Sitran johtoon – Hallintoneuvosto teki päätöksensä haastattelujen jälkeen
14:39
Kolmen auton peräänajokolari hidastaa liikennettä Pohjantiellä Oulussa – pyöräilijä ajoi moottoritiellä
14:31
Kokoomus syyttää hallitusta lupausten pettämisestä: "Lipposlaiset demarit ymmärsivät, että vahva valtiontalous on köyhän paras ystävä"
14:16
KRP:n tutkimassa Pohjanmaan haaran seksuaalirikosvyyhdissä nostettiin syytteitä
13:29
Viiteen päivään kolme kovaa vieraspeliä – Kärpät hakee viidettätoista perättäistä runkosarjavoittoa Ilveksestä kolmen tuoreen miehen voimin
13:00
Kuvat Kanadan pääministeristä Trudeausta ruskeiksi meikatuissa kasvoissa saivat aikaan keskustelua rasistisista kokemuksista
49
Google investoi Haminaan 600 miljoonaa lisää sekä kahteen uuteen tuulivoimaprojektiin Suomessa – Pohjois-Suomi saa osansa historiallisesta investoinnista
39
Paikoin jäätyneet tienpinnat vaikeuttivat aamun liikennettä Pohjois-Pohjanmaalla, suola-autoja hälytettiin liikkeelle
23
Google jättikaupoilla Suomessa – yksi kohteista Pyhännän ja Kajaanin välillä
21
Siltatyömaa hidastaa liikennettä Pohjantiellä lähes kahden vuoden ajan – järjestelyn ensimmäisinä päivinä odotettavissa ruuhkaa
20
"Moottoritie ihan jäässä" – Henkilöauto pyörähti aamulla kaiteeseen liukkaalla Pohjantiellä Tupoksen kohdalla
20
Jukka Jalonen avautuu IS:lle liigavalmentajille asennettavista mikrofoneista: ”SM-liiga ei saisi olla mikään BB-talo!” – Kirosanoja kuultiin jo Kärppien pelissä
19
Nykykoulun tragikoomiset funktiot Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla Keski-Pohjanmaan maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia tienpintojen jäätymisen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Rahastoon sijoittaminen...

Aloittaja tietenkin sijoittaa omat rahansa valitsemallaan tavalla, vaikka aloitus onkin melko pahasti virheellinen. Bu... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image