Kotimaa

Hal­li­tus­kump­pa­nit odottavat illalla Rinteeltä selvitystä, mutta päivällä pääministeri istui vielä Ranuan Teboililla – "Pos­tia­si­aa­kin sivuttiin"

Posti-kohun keskellä oleva pääministeri Antti Rinne (sd.) tapasi oululaisia lauantaina maakuntamatkallaan. Sunnuntaina matka jatkui Lappiin. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 1.12.2019 13:48
Pekka Mauno

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei Posti-kohun kiihtymisestä huolimatta perunut maakuntamatkaansa Lappiin, vaan tapasi Ranuan Teboililla sunnuntaiaamuna ranualaisia.

– Väkeä oli niin paljon kuin istumaan mahtui. Postiasiaakin sivuttiin. Yleisömäärä oli ranualaisittain hyvä, kertoo vierailua isännöineen Ranuan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Ruonala.

Ihmisiä oli paikalla Ruonalan arvion mukaan 30–40, sen verran, mitä huoltoaseman kahviossa oli istumapaikkoja. Postikohun lisäksi paikalla olijoita kiinnostivat eläkkeet ja kouluasiat.

Lauantaina Rinne oli Oulussa. Kyse on sdp:n "Ministeri tulee kylään" -ohjelmasta. Demariministereiden on tarkoitus kiertää hallituskauden aikana kaikissa Suomen 311 kunnassa.

Ranualta Rinne siirtyi Kemijärvelle, jossa hänelle esitellään muun muassa kaupunkiin suunniteltua sellutehdashanketta.

Sellutehtaat olivat yksi Rinteen hallituksen ohjelmaneuvottelujen kovista kiistakysymyksistä. Keskusta ja vihreät olivat eri mieltä siitä, voidaanko Suomen ilmastotavoitteet ja uusien sellutehtaiden vaatimat lisähakkuut yhdistää.

Hallitusohjelmassa ei asiaan otettu kantaa kuin epäsuorasti. Ohjelmassa todetaan, että metsien hiilinieluja vahvistetaan.

Helsingissä odottaa illalla hallituksen kriisikokous

Tänään iltapäivällä Rinne tapaa Rovaniemellä kaupungin ja maakuntaliiton johtoa sekä yleisötapahtumassa rovaniemeläisiä.

Illalla Helsingissä pääministeri joutuu takaisin Posti-kohun keskelle. Ylen mukaan pääministeri tapaa kaikkien hallituspuolueiden johtajat.

Sekä keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni että vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoittivat lauantaina odottavansa, että pääministeri Rinne antaa tarkan selvityksen Posti-kohun tapahtumista ja sen yhteydessä annetuista lausunnoista.

Tiistaina hallitusta odottaa välikysymyskeskustelu eduskunnassa samasta aiheesta.

Kokoomuksen, kristillisten ja Liike Nytin välikysymyksessä kysytään muun muassa, ovatko pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero antaneet eduskunnalle virheellistä tietoa liittyen heidän tietoihinsa Postin tilanteesta?

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti perjantaina eroavansa tehtävästään. Hän jäi saman tien sairauslomalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Ei muuta kuin kilometritehtaalle. Kortistoon ja nauttimaan työttömän etuja. Ai mutta sehän saakin ministerieläkettä loppuun asti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ole maan etu että,sitä johdettaisiin sovussa asiallisesti keskustellen eikä kuin hulvattomat kakarat jotka tappelevat keskenään. Kiihtymykseen asti huutavat toisilleen. Miettikää mitä kaikkea pahaa saikaan aikaan edellinen hallitus pomppi päätöksissä kuin kengurut konsanaan. Nyt yksi posti jupakka, eihän tuo ole kuin erottaa postin hallitus ja uusi tilalle. Se on sitten siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin hallitus erotettava sehän on selvää, tämä työehtoshoppailu on saatava kuriin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja omistajanohjauksesta viime hallitusten nimittämät köyhäinkyykyttäjävirkamiehet vaihtoon kans!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Rinnehän omistaja ohjasi Postin duunarit heikompaan tyuöehtosopariin ja siitä sitten lakko alkoi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hoitanut taustatukensa niin, ettei mitään hätää ja saa jatkaa sähläyksiään kepun muiden kädettömien kavereidensa kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keou sähläsi Persujen ja Kokkareiden kanssa postin työehtoshoppailun, jonka seuraukset ovat olleet epäinhimilliset, Rinne ei voi sitä hyväksyä, jos erottavat niin Antti Rinne oli historian oikeudenmukaisin pääministeri sodan jäkeen, se siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan kiva tunne olla hallituksessa, jossa pääministeri tuntuu olevan valmis myymään vaikka oman mummonsa, kunhan oma nahka pelastuu.
Kyllä totuus on että Sirpa Paatero joutui sijaiskärsijäksi ja Rinteen uhrilampaaksi. Todella ikävää, mutta totta :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on aatteelle uskollinen ay-aktiivi, eikä vähääkään piittaa, mitä reaalimaailmassa tapahtuu. Kysyttäessä selkeä kysymys, vastaukseksi tulee ehkä kolmekin eri asiaa, eikä yksikään sivua kysymyksen aihetta. Sitten ovat vielä nämä spontaanit ulostulot, jotka ovat usein yhtälailla vieraita todellisuudelle. Mutta jonkun etuhan se on tämäkin. Perussuomalaisia hirvittää eniten uusien vaalien mahdollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leikattiin kyllä. Erillaisia lisiä lähti roppakaupalla ja lyhimmästä työajasta tuli 4 tuntia. Tämä on vain tappiota työntekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan merkillistä, että tuo Postin asia nousi esiin yhdessä yössä niinkuin sienet sateen jälkeen. Jos mietitään edellistä hallitusta niin siellähän ei ollut varsinaista valtion omistusohjauksesta vastaavaa ministeriä vaan vastuu oli jaettu lähinnä pääministerin (Sipilä) ja valtionvarainmisterin (Orpo) välillä. Ilmeisesti tuo oli niin kuuma peruna, ettei kumpikaan ottanut vastuuta siitä vaan kaikki roska heitettin suoraan nykyisen hallituksen syliin. Nyt sitten pestään kädet - en minä vaan nuo muut - periaatteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni on toistaiseksi ollut aika syrjässä, vaikka on puheenjohtaja ja ministeri. Nyt olisi aika kantaa vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin paljon tyhjiä vaalilupauksia, valehtelua ja sekalaista viestintää, että pitäisi jo päättää, voiko SDP olla edes hallituksessa. Rinne saanee lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon enemmän joulupukkiin kun tähän sekavia palturia puhuvaan jyrään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteestä on jäänyt vähän semmonen maku että pikku valeita lipsuu ja vähän vääristellään asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä miehellä on "päällä 3 takkia, ja alla kahdet rattaat..."
Itseluottamus on rajaton kun on jäsenmaksuilla paalutettu , ja kansanedustajuus voimassa vielä vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti uhrasi Sirpa Paateron pelastaakseen oman nahkansa,
mutta nähtäväksi jää, miten hänen käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

23:26
Kaksi miestä mur­tau­tui lii­ke­ti­loi­hin ja va­ras­toon Ko­la­ris­sa – aje­li­vat va­ras­te­tuil­la moot­to­ri­kel­kal­la ja mön­ki­jäl­lä läpi yön, kunnes poliisi sai miehet kiinni
23:16
Kärpät palasi voittojen tielle junioripainotteisella joukkueella – Päävalmentaja Manneria sijaistava Lauri Mikkola: ”Tämä oli iso taisteluvoitto”
23:04
Ikimuistoinen ilta – Kärppien tähtien tuuraajaksi hälytetty Olli Vanttaja, 20, nautti kauan odottamastaan liigadebyytistä jokaisella solullaan Tilaajille
21:56
Korjaamohallissa tulipalo Torniossa, vahingot jäivät lieviksi
21:06
Oulujoella käyty koulua 90 vuotta – juhlaa vietettiin keskiviikkona
20:58
Oulujoen koulua on kehitetty perinteitä kunnioittaen – se perustettiin Oulujoen kuntaan 1939
20:52
Ylivieskassa hurja liikenneonnettomuus: henkilöauton hirvikolari johti törmäykseen pakettiauton kanssa
111
Katri Kulmuni: Keskusta ei hyväksy kaikkien al-Holin suomalaisten kotiuttamista – Paine ulkoministeri Haaviston ympärillä kasvaa
99
Ulkoministeri Pekka Haavisto: Minulla ei ole tietoa operaatiosta, jolla suomalaisia tuotaisiin al-Holin leiriltä Suomeen
72
Kärpät ja kuusi muuta seuraa solmivat jättimäisen yhteistyön: Koskettaa yli 2500 pelaajaa – "Suurin jääkiekon seurayhteistyö koko Suomessa"
66
Suurin osa al-Holin suomalaisista lapsista on alle kouluikäisiä – joukossa on myös orpoja
63
Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta
55
Hallitus istunut vajaan vuorokauden - oppositiosta sataa jo rankkaa arvostelua
46
Sanna Marinin hallitus sulki ensitöikseen ministereiltä pyöröoven – puolen vuoden karenssi, jos siirtyy "eturistiriidan" synnyttäviin tehtäviin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli on huomenna huono maan itäosassa sekä Päijät-Hämeen, Pirkanmaan ja Keski-Suomen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Kerrostalo

En lähde kerrostaloon elävänä. On OKT Oulussa, Kempeleen rajan pinnassa, ja täällä Kuusamossa järven rannalla luonnon ke... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

11.12.

Fingerpori

11.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image