Kotimaa

Hal­li­tus­kump­pa­nit odottavat illalla Rinteeltä selvitystä, mutta päivällä pääministeri istui vielä Ranuan Teboililla – "Pos­tia­si­aa­kin sivuttiin"

Posti-kohun keskellä oleva pääministeri Antti Rinne (sd.) tapasi oululaisia lauantaina maakuntamatkallaan. Sunnuntaina matka jatkui Lappiin. KUVA: Jukka Leinonen
Kotimaa 1.12.2019 13:48
Pekka Mauno

Pääministeri Antti Rinne (sd.) ei Posti-kohun kiihtymisestä huolimatta perunut maakuntamatkaansa Lappiin, vaan tapasi Ranuan Teboililla sunnuntaiaamuna ranualaisia.

– Väkeä oli niin paljon kuin istumaan mahtui. Postiasiaakin sivuttiin. Yleisömäärä oli ranualaisittain hyvä, kertoo vierailua isännöineen Ranuan työväenyhdistyksen puheenjohtaja Keijo Ruonala.

Ihmisiä oli paikalla Ruonalan arvion mukaan 30–40, sen verran, mitä huoltoaseman kahviossa oli istumapaikkoja. Postikohun lisäksi paikalla olijoita kiinnostivat eläkkeet ja kouluasiat.

Lauantaina Rinne oli Oulussa. Kyse on sdp:n "Ministeri tulee kylään" -ohjelmasta. Demariministereiden on tarkoitus kiertää hallituskauden aikana kaikissa Suomen 311 kunnassa.

Ranualta Rinne siirtyi Kemijärvelle, jossa hänelle esitellään muun muassa kaupunkiin suunniteltua sellutehdashanketta.

Sellutehtaat olivat yksi Rinteen hallituksen ohjelmaneuvottelujen kovista kiistakysymyksistä. Keskusta ja vihreät olivat eri mieltä siitä, voidaanko Suomen ilmastotavoitteet ja uusien sellutehtaiden vaatimat lisähakkuut yhdistää.

Hallitusohjelmassa ei asiaan otettu kantaa kuin epäsuorasti. Ohjelmassa todetaan, että metsien hiilinieluja vahvistetaan.

Helsingissä odottaa illalla hallituksen kriisikokous

Tänään iltapäivällä Rinne tapaa Rovaniemellä kaupungin ja maakuntaliiton johtoa sekä yleisötapahtumassa rovaniemeläisiä.

Illalla Helsingissä pääministeri joutuu takaisin Posti-kohun keskelle. Ylen mukaan pääministeri tapaa kaikkien hallituspuolueiden johtajat.

Sekä keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni että vihreiden puheenjohtaja Maria Ohisalo ilmoittivat lauantaina odottavansa, että pääministeri Rinne antaa tarkan selvityksen Posti-kohun tapahtumista ja sen yhteydessä annetuista lausunnoista.

Tiistaina hallitusta odottaa välikysymyskeskustelu eduskunnassa samasta aiheesta.

Kokoomuksen, kristillisten ja Liike Nytin välikysymyksessä kysytään muun muassa, ovatko pääministeri Rinne ja omistajaohjausministeri Paatero antaneet eduskunnalle virheellistä tietoa liittyen heidän tietoihinsa Postin tilanteesta?

Omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) ilmoitti perjantaina eroavansa tehtävästään. Hän jäi saman tien sairauslomalle.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Ei muuta kuin kilometritehtaalle. Kortistoon ja nauttimaan työttömän etuja. Ai mutta sehän saakin ministerieläkettä loppuun asti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö ole maan etu että,sitä johdettaisiin sovussa asiallisesti keskustellen eikä kuin hulvattomat kakarat jotka tappelevat keskenään. Kiihtymykseen asti huutavat toisilleen. Miettikää mitä kaikkea pahaa saikaan aikaan edellinen hallitus pomppi päätöksissä kuin kengurut konsanaan. Nyt yksi posti jupakka, eihän tuo ole kuin erottaa postin hallitus ja uusi tilalle. Se on sitten siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin hallitus erotettava sehän on selvää, tämä työehtoshoppailu on saatava kuriin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja omistajanohjauksesta viime hallitusten nimittämät köyhäinkyykyttäjävirkamiehet vaihtoon kans!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta Rinnehän omistaja ohjasi Postin duunarit heikompaan tyuöehtosopariin ja siitä sitten lakko alkoi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On hoitanut taustatukensa niin, ettei mitään hätää ja saa jatkaa sähläyksiään kepun muiden kädettömien kavereidensa kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keou sähläsi Persujen ja Kokkareiden kanssa postin työehtoshoppailun, jonka seuraukset ovat olleet epäinhimilliset, Rinne ei voi sitä hyväksyä, jos erottavat niin Antti Rinne oli historian oikeudenmukaisin pääministeri sodan jäkeen, se siitä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan kiva tunne olla hallituksessa, jossa pääministeri tuntuu olevan valmis myymään vaikka oman mummonsa, kunhan oma nahka pelastuu.
Kyllä totuus on että Sirpa Paatero joutui sijaiskärsijäksi ja Rinteen uhrilampaaksi. Todella ikävää, mutta totta :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinne on aatteelle uskollinen ay-aktiivi, eikä vähääkään piittaa, mitä reaalimaailmassa tapahtuu. Kysyttäessä selkeä kysymys, vastaukseksi tulee ehkä kolmekin eri asiaa, eikä yksikään sivua kysymyksen aihetta. Sitten ovat vielä nämä spontaanit ulostulot, jotka ovat usein yhtälailla vieraita todellisuudelle. Mutta jonkun etuhan se on tämäkin. Perussuomalaisia hirvittää eniten uusien vaalien mahdollisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Leikattiin kyllä. Erillaisia lisiä lähti roppakaupalla ja lyhimmästä työajasta tuli 4 tuntia. Tämä on vain tappiota työntekijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se vaan merkillistä, että tuo Postin asia nousi esiin yhdessä yössä niinkuin sienet sateen jälkeen. Jos mietitään edellistä hallitusta niin siellähän ei ollut varsinaista valtion omistusohjauksesta vastaavaa ministeriä vaan vastuu oli jaettu lähinnä pääministerin (Sipilä) ja valtionvarainmisterin (Orpo) välillä. Ilmeisesti tuo oli niin kuuma peruna, ettei kumpikaan ottanut vastuuta siitä vaan kaikki roska heitettin suoraan nykyisen hallituksen syliin. Nyt sitten pestään kädet - en minä vaan nuo muut - periaatteella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kulmuni on toistaiseksi ollut aika syrjässä, vaikka on puheenjohtaja ja ministeri. Nyt olisi aika kantaa vastuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin paljon tyhjiä vaalilupauksia, valehtelua ja sekalaista viestintää, että pitäisi jo päättää, voiko SDP olla edes hallituksessa. Rinne saanee lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskon enemmän joulupukkiin kun tähän sekavia palturia puhuvaan jyrään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteestä on jäänyt vähän semmonen maku että pikku valeita lipsuu ja vähän vääristellään asioita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällä miehellä on "päällä 3 takkia, ja alla kahdet rattaat..."
Itseluottamus on rajaton kun on jäsenmaksuilla paalutettu , ja kansanedustajuus voimassa vielä vuosia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti uhrasi Sirpa Paateron pelastaakseen oman nahkansa,
mutta nähtäväksi jää, miten hänen käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Uutisvirta

19:53
Asuinrakennus uhkasi syttyä palamaan Simossa – asukas sai hillittyä palonalkua letkulla
19:35
Aloite haluaa lisätä nuorten vaikutusmahdollisuuksia – Oulun nuorten edustajistolle esitetään suoraa aloiteoikeutta kaupunginvaltuustoon
19:00
JoJon residenssissä vierailleet tanssitaiteilijat Taneli Törmä ja Hilde I. Sandvold ovat tyytyväisiä "oman" asunnon rauhaan: "Paljon parempi kuin hotellihuone" Tilaajille
18:06
Jalosen EHT-maajoukkueeseen ylsi neljä tulokaspelaajaa – "Meillä on selvät sävelet"
18:01
Näkökulma: Onko Björn Wahlroos oikeassa väittäessään, että paperikoneita suljetaan? – Paperiteollisuuden alamäki jatkuu Euroopassa, eikä loppua näy Tilaajille
18:00
Miksi hautojen hoitohinnat ovat nousseet vuosi toisensa jälkeen? "Meillä on ollut erittäin alhaiset hoitohinnat, jotka eivät ole vastanneet hoitokustannuksia" Tilaajille
17:58
Paperiduunari tienaa ennen veroja keskimäärin 3 900–5 100 euroa kuussa – Suomalaisten keskipalkka oli vuonna 2016 reilut 3 300 euroa
137
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
83
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
78
Kohdeltiinko Kemissä pidetyn pilkkikisan saaliskaloja väärin? SEY kanteli oikeusasiamiehelle Lapin poliisin päätöksestä
36
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
24
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
20
Pelastuslaitos sai kiinni loukkaantuneen joutsenen – lintu napattiin haavin avulla roikkumalla köyden varassa Merikosken sillalta
19
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa lukuunottamatta Pohjois-Karjalan maakuntaa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

201 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Oulu oyn aikaan sinne pääsivät kaikki kun tehtaalle ei kukaan halunnut. Oli valtion laitos. Sitten se laitettiin kuntoon... Lue lisää...
Miksi et aikanaan me...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image