Kotimaa

Hal­li­tusk­rii­si tiivistyy entisestään – Rinne Ylelle: "Menen viemään kirjeen Mäntyniemeen"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni totesi maanantaina, että puolueella on henkilöön liittyvää epäluottamusta.
Kotimaa 3.12.2019 8:52 | Päivitetty 3.12.2019 12:05
Heikki Uusitalo, Jarkko Harjumaa, STT

Pääministeri Antti Rinne (sd.) tuli ulos kaksi tuntia kestäneestä SDP:n kokouksesta ja ilmoitti vievänsä kirjeen tasavallan presidentti Sauli Niinistölle Mäntyniemeen. Rinne kertoi Ylelle, että asiasta on luvassa tiedotustilaisuus kello 13.

Keskustan puheenjohtajan Katri Kulmunin mukaan keskustalla ei ole luottamusta Rinteeseen. Kulmunin mukaan viestiä on kerrottu Rinteelle kolmen päivän ajan.

–  Pääministerinä on henkilö, johon eduskuntaryhmä ja puoluehallitus ei luota, Kulmuni sanoi Valtioneuvoston linnan edessä.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen lisäsi, että asiasta on kerrottu Rinteelle eilen kaksi kertaa ja kerran tänään henkilökohtaisesti.

Iltalehden tietojen mukaan SDP on päättänyt, että uusi pääministeriehdokas valitaan puoluehallituksen kokouksessa vasta ensi viikolla. Päivämäärä on todennäköisesti 12. joulukuuta. IL:n mukaan pääministerin paikasta olisivat kiinnostuneita Sanna Marin, Antti Lindtman ja Ville Skinnari.

Marin vihjasi lentokentällä Ilta-Sanomille olevansa valmis pääministerin tehtäviin.

– Jos tilanne menee siihen, en väistä vastuuta, Sanna Marin sanoi IS:n toimittajalle.

Ennen pääministeriehdokkaan valintaa ovat vuorossa SDP:n johtamat hallitustunnustelut. Iltalehden tietojen mukaan hallitustunnusteluja vetäisi Marin.

Keskusta ilmaisi kierrellen ja kaarrellen maanantaina eduskuntaryhmän ja puoluehallituksen kokousten jälkeen, että sillä on epäluottamusta pääministeriä kohtaan. Puolue pyysi SDP:tä korjaamaan tilanteen. Käytännössä pyyntö on tulkittava kehotukseksi vaihtaa pääministeriä.

Antti Rinne ei aio luopua helpolla pääministerin tehtävistä.

Rinne syytti iltamyöhällä keskustaa epämääräisestä viestinnästä ja vaati selviä vastauksia sekä perusteluita.

– Jos minun viestintääni on haukuttu epäselväksi, keskustalla se on vielä epäselvempää. Haluan oikeusturvanikin takia saada selvän vastauksen kyllä vai ei, ja mitkä ovat sen perusteet, Rinne sanoi.

Rinteen mukaan hänellä on oman puolueensa puoluehallituksen täysi tuki.

Asian puiminen jatkuu tänään. Vuorossa on myös välikysymyskeskustelu eduskunnassa alkaen kello 14. Liike Nyt, kokoomus ja kristilliset ovat tehneet välikysymyksen Posti-kriisiin liittyen. Luottamusäänestykset ovat keskiviikkona.

Iltalehden tietojen mukaan Rinne on valmis eroamaan ennen välikysymyskeskustelua.

SDP:n varapuheenjohtaja, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin kertoi palaavansa poikkeuksellisesta tilanteesta johtuen Brysselistä Suomeen jo tänä aamuna. Marinin oli EU:n puheenjohtajamaan edustajana tarkoitus vetää televiestintäneuvoston kokousta Brysselissä.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman kertoi, että eduskuntaryhmä kokoontuu tiistaina kello 10.

Keskustan puoluesihteeri Riikka Pirkkalainen kertoi aiemmin, että hän, puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen tapaavat pääministeri Rinteen tiistaina aamulla kello 9 valtioneuvoston linnassa.

Pirkkalainen kertoi asiasta Twitterissä. Twiitissään hän sanoo, että tapaaminen on järjestetty pääministerin pyynnöstä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

Tämä on tuttua keskustalle ! sillä ei keskustalla ollut luottoa omaan tunari pääministeriinkään . . AIHEESTA KYLLÄ SILLOIN! Vaan antoi kenkää tälle uunolle, joka syöksi mm. maatalouden osin jo kuilun partaalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käynti Mänttiniemessä, siis auttoi?
Kyllä Suomessa yhä selviää vähällä vaivalla ja ..älyllä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinne ei aio erota, pää­mi­nis­te­ril­lä sdp:n puo­lue­hal­li­tuk­sen täysi tuki –
Voiko Rinteeseen luottaa missään asiassa, en aio erota tarkoittaa sitä, että en aio erota...mikäli Rinteen kirje nyt sisältää eroilmoituksen, niin taas tuli höpistyä niitä näitä...eli sitä samaa mitä on tullut pitkin syksyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä se meno taida vaihtamalla parantua, uudet skandaalit vain seuraavat toisiaan. Kulmunin vuoro vetää nyt johtopäätöksiä! Orpolle on tulossa Joulupukki kylään!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt voi olla halli täynnä seuraavassa pelissä kun tämä on ratkennut niin keskitytään kiekkoon Oulussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Keskusta - ARINA - Laestadio kombo täytyy saada purettua pohjoissuomesta!!!!
Kaikki vähän saman näköisiä ja oloisia kun Kaarle ll uutinen eilen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jes! Hieno uutinen, tulisipa uudet vaalit vielä ja Kokoomus pääministeri puolueeksi. Kommarit ja Keskusta Laestadiolaiset huitsin nevadaan sisä siit. hommiin. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksesta EI tule pääministeripuoluetta. Nyt on vaihtumassa ministeri, eikä hallitus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei nyt ainakaan vaaleja, tulee taas trafikki kepu vierailuja samoin kuin keväällä ja n. 4.5-vuotta sitten, silloinkin oltiin niin "köyhänasialla" että hävetti. No oli siinä välillä rauhallisempaa, mitän nyt kauppareissulla kehuivat Sipilää ja suuria saavutuksia meijän asiassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä huonomuistisuudesta muistuttaa, mutta kuka näkee tämän kurjistumisen suurimman syyn EU:niin menon. Siellä kuulkaa ne meidän asiat oikeasti päätetään. Onko vielä niitä esillä, jotka ivailevat niille, jotka sanovat olemassa olevan ison salaliiton; yhden mahtavan maailmanhallituksen toteutumiseksi?
Globaalius on tämän päivän mantra alalla kuin alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"uudella" hallituksella on taas hyvä sauma nostaa omia palkojaan sekä lisätä avustajiaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskomatonta sekoilua Rinteeltä!
Tuolla, sentään oikeustieteellisen opiskeluilla, elämän sekä työkokemuksella ja iälläkin tulisi olla jo oppinut, että valheilla on tosi lyhyet jäljet!
Nyt kun jo näyttää siltä, että myös yleisesti ja juridisesti validit käsitteetkin ovat näin pahasti hukassa, ettei ymmärretä luottamustehtävän luonnetta ja perään kuulutetaan muka omaa oikeusturvaa, vaikka oikeusoppineidenkin mukaan pääministerin, jos kenen tulisi tietysti ymmärtää suutuksissaankin, että kyse on vain hänen, henkilönä luottamuksensa kadottamisesta!

Näin heikolla pohjalla, vähäisellä luottamuksella ei tietenkään voi edes yrittää sama henkilö luulla jatkavansa:
Suomen kansalaisten yleisen oikeustajun väheksymistä ja aliarvioimista on pääministerin paikalta edes kokeilla pelkkien poliittisten tavoittein pyrkiä vielä venkoilemaan oman, henkilökohtaiseksiko luulemansa paikkansa puolesta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko teillä niin huono muisti että ette edes kahta vuotta muista taaksepäin. Vuonna 2017 oli keskustalainen ministeri Mika Lintilä (nykyinen valtiovarainministeri) valtion omistajaohjauksesta vastaava ministeri jolloin Postin sanomalehden jakajien palkkoja laskettiin 20 % - 60 % muuttamalla heidän työehtosopimustaan toiseen työehtosopimukseen. Postin sanomalehden jakajien määrältään 2700 työntekijää palkka laski.

Lehdistö - Orpo - Kokoomus - Lintilä - Kulmuni - Keskusta - ei vaan halua muistaa tätä.

Miten sama ministeri voi jatkaa valtiovarainministerinä joka laski Postin sanomalehden jakajien palkkoja?

Valtion omistajaohjauksesta vastaavan ministerin pitää huolehtia siitä että kenenkään palkkaa ei lasketa.

Muistatteko armeijan ruokahuollon työntekijöiden tilantteen. Kun perustettiin Leijona Catering niin armeijan keittiöiden työntekijöiden palkkaa laskettiin / lomapäiviä vähennettiin.

Milloin sinun palkkaasi lasketaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lintilä teki tuon avoimesti, oman pimeän ideologiansa ohjaamana. Hän ei ajanut kaksilla rattailla ja väittänyt vastustavansa ko. palkkojen lskemista. Miten tämä voi olla noin vaikea ymmärtää, (demareille?)?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saahan sitä huonomuistisuudesta muistuttaa, mutta kuka näkee tämän kurjistumisen suurimman syyn EU:niin menon. Siellä kuulkaa ne meidän asiat oikeasti päätetään. Onko vielä niitä esillä, jotka ivailevat niille, jotka sanovat olemassa olevan ison salaliiton; yhden mahtavan maailmanhallituksen toteutumiseksi?
Globaalius on tämän päivän mantra alalla kuin alalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postin kohdalla virheet tehtiin 1990 liikelaitos ja 1994 yhtiöitys. Holkerin(KOK) hallitus vastasi ensimmäisestä isosta virheestä, mukana olivat persut eli SMP, RKP, SDP. Asian vastuuministerit olivat kokoomuksesta. Toinen virhe tehtiin Ahon(Kepu) johdolla, mukana KOK, Kepu, RKP, Kristilliset. Nykyinen tilanne on seurausta noista virheistä eli kenen on siis vastuu?

Mitä hirveän kamalaa Paatero ja Rinne sitten ovat tehneet? He ovat ilmeisesti hoitaneet tiedottamisen hallitukseen ja Postin hallitukseen päin huonosti. Mikä haitta syntyi? Ei mikään. Lopputulos oli ettei Posti päässyt heikentämään työntekijöiden työehtoja kuten oikeisto olisi halunnut. Ilmeisesti tästä närkästyneenä nyt vaaditaan eroja. Kepun, KOK ja persut osalta haiskahtaa myös kostolta edellisestä hallituskaudesta.

Suomen hallitukset ovat aina puuttuneet tai olleet mukana työmarkkinasopimuksissa esim. verotuksen keinoin. Edellinen hallitus (KOK, Kepu, perussuomalaiset) puuttui työehtosopimusneuvotteluihin mitä suurimmassa määrin kiristämällä lainsäädäntöuhalla työntekijäjärjestöt Kiky-sopimukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sdp:n 2 ministeriä on ihan itse tämän soppansa tehnyt, joten ainoa oikea toimenpide olisi, että pääministeri itse tajuaisi pyytää eroa pääministerin tehtävästä niin, ettei koko hallituksen tarvisi kaatua tähän kahden sdp:n ministerin itse tekemään sotkuun! Uudet vaalit ja uuden hallituksen muodostaminen kestää vähintään puoli vuotta, joka olisi toimivan hallituksen kannalta aivan hukkaan mennyttä aikaa ja tässä tilanteessa ei ole aivan varma saataisiinko sitä uutta hallitusta kasaan ollenkaan, kun tämänkin hallituksen kokoon saaminen oli niin tuskaliasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antti Rinne kyselee oman oikeusturvan perään. Aivan niin kuin ammattiliiton edustaja. Hän ei vieläkään näytä ymmärtävän, että johtaminen ja johtotehtävissä työskenteleminen perustuu luottamukseen. Sitten kun se on mennyt, on jätettävä tehtävä jollekin toiselle - ei siinä sen kummempaa oikeusturvaa ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

17:04
Kokoomuksen Orpo esittää, että hallitustunnustelija olisi sdp:n pääministeriehdokas – "On hieman erikoista, että Antti Rinne toimisi tunnustelijana"
16:56
Pohjantiellä tapahtui peräänajo-onnettomuus Kontinkankaan liittymästä pohjoiseen päin
16:52
Perussuomalaiset harkitsee välikysymystä, jos vihreiden Haavisto jatkaa ulkoministerinä uudessa hallituksessa
16:35
Tutkimus Oulun poliisitalon sairastumisryöpyn syistä valmistui: Työtiloissa runsaasti myrkyllisiä bakteereita ja homeita
16:24
Käräjäoikeus piti Päivi Anttikosken kertomusta syrjinnästä uskottavana, mutta katsoi, ettei hän ollut valitsijoiden mielestä tehtävään paras
15:43
Perussuomalaisten kannatus jatkaa nousuaan gallupeissa – professori Jokisipilä: "Voi nousta 30 prosenttiin"
15:31
Punamultakriisi lauennut? – SDP ja keskusta vakuuttavat löytäneensä taas toisensa
108
Antti Rinne nousemassa hallitustunnustelijaksi – "Ensin on epäluottamusta pääministeri-Rinnettä kohtaan, mutta ei hallitustunnistelija-Rinnettä kohtaan, onhan tämä erikoista"
71
Iin kunta voitti ison eurooppalaisen kilpailun ilmastohankkeellaan – "Koska Ii pystyy tähän, siihen pystyy koko Eurooppa", sanoi Micropoliksen Leena Vuotovesi
63
Teollisuusliitto aloittaa laajat lakot – Pohjois-Suomessa lakkoillaan muun muassa Nokialla, SSAB:lla ja isoilla kaivoksilla
25
Keskustan sisäinen WhatsApp-ryhmä suljettiin vuotojen takia jo lauantaina – Ryhmäjohtaja Kurvinen: "Tällainen toiminta vie luottamusta, pidän sitä suorastaan törkeänä"
21
Lännen Median kysely: Sanna Marin sdp:n puoluevaltuutettujen kärkiehdokas pääministeriksi – joka kolmas valtuutettu ei osaa tai halua nimetä suosikkiaan
21
HS: Teollisuutta uhkaavien lakkojen vuoksi Fermionin lääketehtaalla Oulussa aloitettu alasajo – muun muassa syöpälääkkeen valmistus keskeytyy
14
Pääministerin valinta etenee: Sdp:n puoluehallitus kokoontuu ja valitsee hallitustunnustelijan – Miten ja milloin Suomi saa uuden pääministerin?

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Venäjän uhkaa ei ymmärretä!

330 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Puolison puute voi tappaa miehen!

Eihän se uutinen noin ollut. Yksinäisyyteen mies ottaa viinaa ja sairastuu haimatulehdukseen ja sitten poks. Lue huomise... Lue lisää...
no,

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

5.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image