Kotimaa

Hallitus säästi kaikki yritystuet leikkurilta

Kotimaa 26.4.2017 0:46 | Päivitetty 26.4.2017 0:49
STT

Hallitus säästi puoliväliriihessä kaikki yritystuet leikkauksilta. Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus tarkasteli vain suoria yritystukia, mutta hänen mukaansa sieltä ei ollut mahdollista löytää leikattavaa.

- Esimerkiksi tuulivoimatuki on sidottu koko hallituskaudeksi ja osa tuista on vastinrahan takana, Sipilä sanoi.

Suurin osa yritystuista on erilaisia verotukia, jotka Sipilän mukaan käydään budjettiriiheen mennessä läpi. Sipilä sanoi, että tavoitteena oli suunnata osa yritystuista uusiutuviin tukiin eli Tekesiin. Lopulta hallitus etsi Tekesin ja Suomen Akatemian lisärahoituksen muualta.

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) sanoi, että jokaisella yritystuella on omat puolustajansa. Hän myös sanoi, että kilpailukykysopimuksessa on sovittu tiettyjen tukien säilyttäminen tietyllä tasolla.

- Jos ajatellaan vaikka teollisuuden energiatukia, en tässä taloudellisessa tilanteessa halua ottaa riskiä, että metsä- tai terästeollisuutta lähtisi muualle, Orpo sanoi.

MAINOS

Kommentoi

Yritystuet ok. Noillä palautetaan häviävän pieni osa siitä tulosta, jota yritykset tahkoavat joka päivä Suomen kansan hyvinvoinniksi. Veronmaksajien tulot ovat lähtöisin yrityksiltä. Ei kateilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloinkahan yritykset mahtavat osallistua kiky-talkoisiin, enkä nyt tarkoita optiojärjestelmän kehittämistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toki kansalaisten rahojen kuppaamisen pitää jatkua tauotta. Tuet vääristävät todellista kilpailua ja ovat vain mahdollisuus jakaa rahat omiin taskuihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne oikeat työpaikat syntyvät juuri näillä tuilla. Ei työllistämistuilla, joilla saadaan vain hetkellinen helpotus tilastoihin. Jarikin sen tietää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ihmeen järkeä on siinä, että täysin kannattavaa liiketoimintaa tekevät yritykset saavat yritystukia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä hallitus on vain ja ainoastaan tavallisen kansan kukkarolla. Menkööt sellaiset yritykset, vaikka Venäjän Kemiin, jotka eivät olla isänmaallisia. Tulee muita yrityksiä heidän tilalleen ja sillä selvä. Voi myöskin kilpailevat yritykset huomata, että nyt voidaan kasvattaa markkina osuutta, kun lähti se yritys pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö noita yritystukia voisi kohdentaa yrityksiin jotka työllistää lisää työntekijöitä. Yritys joka on irtisanonut väkeä kuuluisi jäädä ilman yritystukia. Rupeaisi työpaikkoja löytymään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Tornio ja Utsjoki.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton vastustus hiipuu

173 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko sinä tienaat bruttona/kk ja montako vuotta on yläasteen jälkeen koulutusta ja paljonko työelämää?

Kaikki he, jotka vastasivat aloittajan esittämään kysymykseen asijallisesti ovat rehellisiä. Suunsoittajat taas kuuluvat... Lue lisää...
Tämä selvä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image