Kotimaa

Hallitus antoi esityksen ir­ti­sa­no­mis­kiis­tan ai­heut­ta­nee­seen lakiin: Hen­ki­lös­tö­mää­rä huomioitava työntekijästä johtuvaa irtisanomista arvioitaessa

Työministeri Jari Lindström (sin.) huomauttaa, että mielivaltaiset irtisanomiset on lailla kielletty jatkossakin.
Kotimaa 8.11.2018 14:30
Elina Melamies

Hallitus antoi esityksen työsopimuslain henkilöperusteista irtisanomista koskevan pykälän muuttamisesta torstaina. Lakimuutoksella huomioitaisiin pienen työnantajan heikommat mahdollisuudet kantaa seuraukset yksittäisen työntekijän rikkoessa tai laiminlyödessä työsuhteesta johtuvia velvoitteitaan.

– Irtisanomisperusteen arviointi on aina erilaisten seikkojen kokonaisarviointia. Jatkossa tässä arvioinnissa olisi otettava nykyistä enemmän huomioon työnantajan henkilöstömäärä, työministeri Jari Lindström (sin.) tiivistää.

Hallituksen esityksen tavoitteena on madaltaa työllistämiskynnystä pienissä yrityksissä. Nykyisten työsuhdeturvaa koskevien säännösten on arvioitu nostaneen työllistämiskynnystä erityisesti pienissä yrityksissä.

Koko syksyn jatkuneen kiistan lopputulos

Työsopimuslain irtisanomisosiosta on riidelty heinäkuusta asti.

Hallitus esitti heinäkuussa, että uudet irtisanomisperusteet koskisivat alle 20 työntekijän työpaikkoja. Työmarkkinajärjestöjen kovan kritiikin vuoksi hallitus laski lokakuun alussa työntekijämäärän kymmenen hengen työpaikkoihin.

Pitkään jatkuneen työmarkkinakiistan ja lukuisten työtaistelutoimien vuoksi hallitus teki vielä 25. lokakuuta uuden esityksen, jossa se pudotti irtisanomisperusteista pois kokonaan työpaikan henkilömäärän, ja muotoili, että irtisanomistilanteessa on katsottava kokonaisuutta.

Uusi esitys sai palkansaajajärjestöt keskeyttämään työtaistelutoimet.

Mielivaltaiset irtisanomiset jatkossakin kielletty

Kuten nykyisin, irtisanomisen perusteena tulisi olla asiallinen ja painava syy. Irtisanomisperusteena voitaisiin pitää työsopimuksesta tai laista johtuvien, työsuhteeseen olennaisesti vaikuttavien velvoitteiden vakavaa rikkomista tai laiminlyöntiä sekä sellaisten työntekijän henkilöön liittyvien työntekoedellytysten olennaista muuttumista, joiden vuoksi työntekijä ei enää kykene selviytymään työtehtävistään.

Mielivaltaiset irtisanomiset eivät jatkossakaan olisi sallittuja. Lakiin sisältyvää kiellettyjen irtisanomisperusteiden luetteloa sovellettaisiin yhä kaikenkokoisissa yrityksissä. Työntekijää olisi edelleen varoitettava ennen irtisanomista ja annettava mahdollisuus korjata menettelynsä. Irtisanominen edellyttäisi siis työntekijän toistuvaa moitittavaa menettelyä.

Kevennys karensseihin

Hallitus esittää lisäksi, että työttömyysturvan korvauksetonta määräaikaa eli niin sanottua karenssia lyhennetään 60 päivään, jos työnantaja päättää työsuhteen työntekijästä johtuvasta syystä. Nykyisin työnhakijalle asetetaan näissä tilanteissa 90 päivän korvaukseton määräaika. Kuten nykyisin, korvauksetonta määräaikaa ei aseteta, jos työsuhteen päättyminen johtuu muusta kuin työnhakijan moitittavana pidettävästä menettelystä.

Hallitus kutsui 26. lokakuuta työmarkkinajärjestöt käymään läpi hallituksen esityksen perusteluja kolmikantaisesti yhdessä työ- ja elinkeinonomisteriön virkamiesten kanssa. Yhteisymmärrykseen perusteluiden sisällöstä päästiin 5. marraskuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Suomen ennätys työpaikkojen määrän kasvussa Lindströmin kaudella on hatunnoston arvoista toimintaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos työntekijä itse ansaitsee törttöilyllään, laiskuudellaan tms tulla irtisanotuksi...niin ei muutako tuplakarenssit läksiäislahjaksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisten työsuhdeturvan on arvioitu nostaneen työllistämiskynnystä. Millä perusteella, kuka on arvioinut? Työsuhde voi olla määräaikainen ja lyhyt. Riskiä ei ole. Pienyrityksen toimivat kotimarkkinoilla toistensa kilpailijoina ja ovat lähinnä palvelujen tuottajia (siivouksesta ravintolaoihin). Työllisyyden kasvulle pitää olla perusteena myös kysynnän ja kulutuksen kasvu. Hallitus väittää myös että on olemassa kohtaamisongelmia ja avointen työpaikkojen määrä on korkea. Miksi Lindström unohtaa näiden tekijöiden arvioinnin kokonaan. Miksi yritykset eivät täytä niitä avoimia työpaikkoja ennen kokonaan uusien perustamista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pärstäkerroinlaki mikä ei noilla pykälillä miksikään muutu. Eikait vaan joku nyt erhdy luulemaan , että hallitus olisi yhtään armeliaampi työntekijöiden suhteen, kuin kiristäessään pakkolaeilla kikysopimukset, ja lomarahaleikkaukset. Samat kelmit siellä edelleen on vähempiosaisten kimpussa, ay liike olisi voinut näennäiselle sovulle laittaa tiukemmat raamit riistopolitiikan lopettamiseksi, tuli on vasta hiilloksilla, ja Sipilä vihjailee jo uusilla "säästöillä" talouden pakottamana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työministeri Jari Lindström (sin.) Älä menetä toivorikkauttasi ja hiuksiasi päästäsi, lannistaaksesi irtisanomiskiistassa ja kurjistaaksesi palkansaajia leikkauksilla palkoista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taisi tulla nollasopimus.Ei yhtään työpaikkaa.No tämähän oli Ay-liikkeen kanssa tehty sopimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän tämä hallitus ole oikeasti tähänkään asti luonut yhtään työpaikkaa. Ei kukaan perusta yritystä luodakseen työpaikkoja, motiivit on ihan muut. Ja ne työpaikat, ne on kustannuksia joista ois hyvä päästä eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

12:13
THL: Koronaviruksen tartuntariski on suurentunut osassa Italiaa, Etelä-Koreassa ja Iranissa – toimi näin, jos sairastut ja olet matkustanut epidemia-alueella
11:26
Useita jättihotellin asiakkaana olevia suomalaisia päätyi Teneriffalla karanteeniin koronaviruksen vuoksi
10:57
Oulun yliopistossa kehitettiin uusi ekosementti, joka vähentää sementin hiilidioksidipäästöjä merkittävästi – raaka-aineena teollisuuden jätettä
10:36
Analyysi: Venäläiset luulivat, että aids on lyöty – suosittu tubettaja kuitenkin paljasti karun tilanteen
10:30
Oulun kaupunginkirjastolla oli ennätysten vuosi – kävijämäärä lähestyy kahta miljoonaa
10:10
Kirjastoon iski vandaali, joka liimaili kirjoihin tarrasilmiä - "Voivat aiheuttaa meille hallitsemattomia painajaisia"
10:01
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella
31
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
27
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
19
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
14
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
13
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
10
Valtuustoaloite: Yksityisteiden aurausurakoinnit yhtenäisempään kilpailutukseen
8
Hengitystietulehduksia sairastavat potilaat ruuhkauttaneet akuuttivastaanotot ja päivystyksen Oulussa – liikkeellä influenssaa ja RS-virusta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Olen aika kyllästynyt rassukoihin jotka aina valittaa. Nykyään se näyttää olevan jonkinlainen tapa, haluta saada huomiot... Lue lisää...
älkää aina valittako

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image