Kotimaa

Hallitus aloitti ai­nut­laa­tui­sen kir­jas­to­kier­tu­een – Toivoo kansalta palautetta ja kysymyksiä hal­li­tusoh­jel­mas­ta

Hallitusohjelma julkistettiin Helsingissä Oodissa. Nyt ministerit jatkavat muihin kirjastoihin kertomaan ohjelmasta. KUVA: KIMMO BRANDT
Kotimaa 25.6.2019 19:45
Marianna Langenoja

Tuoreen hallituksen ministerit jalkautuvat tänä kesänä kymmeniin kirjastoihin ympäri Suomen käydäkseen keskustelua hallitusohjelmasta kansalaisten kanssa. Ministerit esittelevät kirjastoissa hallitusohjelmaa ja toivovat saavansa kansalta palautetta sekä kysymyksiä.

Mikään hallitus ei ole aiemmin tehnyt vastaavanlaista kirjastokiertuetta, jossa olisi esitelty hallitusohjelmaa. Valtioneuvoston viestintäjohtajan Päivi Anttikosken mukaan idea kansalaisten pariin jalkautumisesta tuli pääministeri Antti Rinteeltä.

– Pääministerillä tuntuu olevan vahva tahto olla kansan keskellä, Anttikoski arvioi.

Hänen mukaansa hallituksella on muutenkin tavoitteena olla aiempia hallituksia tiiviimmin yhteydessä ihmisiin ja luoda vastavuoroista keskustelua. Kirjastokiertue on vain yksi esimerkki tavoitteen toteuttamisesta, mutta lisää erilaisia kohtaamisia lienee tiedossa hallituskauden edetessä.

– Pitää vain keksiä tapoja pitää kanavat auki, Anttikoski sanoo.

Hallitus kiertää noin 50 suomalaisessa kirjastossa. Jokainen ministeri vierailee vähintään kolmessa kirjastossa. Ulkoministeri Pekka Haavisto ja perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru käynnistivät kiertueen Porista jo toissa viikolla. Kiertue kestää syyskuun puoliväliin asti. Hallituksen vierailuaikataulut löytyvät valtioneuvoston verkkosivuilta.

– Kun hallitusohjelma julkaistiin Oodissa, lupailimme tilaisuudessa tällaista kirjastokiertuetta. Suomalaisissa kirjastoissa oltiin hereillä, koska meille alkoi tulla paljon kutsuja kirjastovierailuille. Olemme vastanneet kaikki kyllä, Anttikoski kertoo.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kansanedustajien pakko osallistua vanhustenhoitolaitoksessa hoitotyöhön, päivystyspolilla,poliisin työhon vapaehtoistpimintaan työttömien ruokailutyöhln ja jne.. oltava ruohonjuuritasolla et tietää mitä on kansalaisten elämä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

TET viikolta myös alan palkka, joka vähennetään kansanedustajan palkasta.
Todellisuus siis muodostuu konkreettisesti.
Jos kyseistä TET jaksoa ei suoriteta, niin kyseiseltä kk vähennetään koko kansanedustajan palkka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HALLITUKSEN JOKA JÄSENELLE
TET VIIKKO joka KEVÄÄLLE JA SYKSYLLE.
ON JOKA ALALLA KÄYTÄVÄ TUTUSTUMASSA, JOTTA SÄILYY TUNTUMA TYÖELÄMÄÄN.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ohjelma ole jo tullut tutuksi? Alkakaa implementoimaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa kysymykseni: Mitä hyötyä meille on pakkoruotsista ja keinotekoisesta kaksikielisyydestä??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei yhtään mitään hyötyä mutta eihän sitä edes ole miksikään hyödyksi varsinaisesti tarkoitettukaan vaan pelkästään sellaiseksi jatkuvaksi haitaksi ja riesaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

22.7.
Henkilöauto romuttui lunastuskuntoon ulosajossa Sodankylässä, autossa olleet katosivat paikalta
22.7.
Inarijärvellä kuultu avunhuutoja – pelastuslaitos selvittää asiaa helikopterin avulla
22.7.
Lacrosse on hurja laji, jossa pallo viuhuu 180–190 kilometriä tunnissa – Arttu Ylilauri löysi lajin pariin 33-vuotiaana
22.7.
Eurooppaan odotetaan taas ennätyshelteitä: 40 astetta voi mennä rikki Saksassa saakka
22.7.
Britannia haluaa eurooppalaiset joukot turvaamaan merenkulkua Hormuzinsalmella
22.7.
Maailmalla megasuosiota nauttiva kriketti on pyristellyt itselleen jalansijan Oulussa – "Laji sekoitetaan krokettiin" Tilaajille
22.7.
Lokkisiimat pyritään saamaan Kauppurienkadulla valmiiksi ennen Qstock-viikonloppua – "Nyt on positiivisen odottava fiilis"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Ajatelkaapa tilannetta, että eduskunnassa olisi 100 Hakkaraista ja 100 Huhtasaarta, noin kuvaannollisesti. Kävisikö niin... Lue lisää...
Tenavatähti

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image