Kotimaa

Hallitus aikoo ottaa perhevapaat vielä käsittelyyn – Akavan Fjäder: "Jos on aito yritys, se on hieno asia"

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) ilmoitti perjantaina pysäyttävänsä perhevapaauudistuksen valmistelun. Valmistelussa on myös ollut mukana sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila (sin.) KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 10.2.2018 20:08 | Päivitetty 10.2.2018 20:13
STT

Palkansaajapuolen puheenjohtajat kertoivat lauantaina STT:lle, ettei heille ollut saapunut kutsua osallistua hallituspuolueiden puheenjohtajien kokoukseen maanantaina. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) ilmoitti, että puheenjohtajakolmikko ottaa perhevapaauudistuksen vielä käsittelyyn.

– Ainakaan vielä ei ole kutsua tullut. Hallitus varmasti keskenään ensin ratkoo ristiriitansa, viestitti SAK:n Jarkko Eloranta STT:lle.

Myös työnantajia edustavan EK:n johtaja Ilkka Oksala kommentoi asiaa lyhyesti tekstiviestissä.

– Se lienee maan hallituksen palaveri, johon järjestöjä ei tietääkseni ole kutsuttu.

Palkansaajajärjestöjen johtajat pitävät käsittelyn jatkamista yksin hyvänä asiana.

– Jos on aito yritys, se on hieno asia, Akavan Sture Fjäder sanoi.

– Meidän näkemyksemme on, että tämä on myönteinen asia. Jos valmistelu jatkuu, niin luonnollisesti osallistumme siihen, totesi puolestaan STTK:n Antti Palola.

Työmarkkinajärjestöt eivät ota syytä niskoilleen

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko sanoi yhdeksi syyksi uudistuksen kaatumiselle sen, että työmarkkinajärjestöiltä ei ole tulossa lisää rahaa. Palola ei halunnut kommentoida lausuntoa, mutta lisäsi, ettei STTK ole alkamassa rahoittaa isien vapaan pidentämistä. Hän osoittaa takaisin hallituksen suuntaan.

– Maan hallituksen raami, että uudistus ei saa maksaa mitään, on haastava neuvotteluille, Palola sanoo.

Fjäder on samoilla linjoilla työmarkkinajärjestöjen roolista rahoituksen suhteen ja ihmettelee hallituksen nuukuutta.

– Jos halutaan tehdä uudistus, joka näkyy, se maksaa.

Fjäder ei suostu ottamaan syytä perhevapaauudistuksen perjantaisesta lässähtämisestä työmarkkinajärjestöjen niskoille.

– Politiikka tekee raamit, joiden sisällä voidaan tehdä. En tätä meidän piikkiin ota.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (22)

Hallituksen pitäisi myös ottaa vastuu adoptiolapsista .Adoptio ei saa olla ikuinen vaan se pitää voida purkaa. Jos henkilö raivoaa pienelle lapselle niin lapsi on siirrettävä turvalliseen perheeseen .Lastenvalvojan tehtävä on hakea lapsi heti pois .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ottakaa köyhiltä ne viimeisetkin lääkeitten vähäiset KELA-korvaukset pois, niin voitte maksaa joillekin hyvätuloisille ja etuoiketetuille kotonaolosta. Leikatkaa myös enmpi tyättömyysturvaa aktivoinnin salanimellä, ei kansa huomaa, hehehe.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkin onko kovin paha asia kun tämä nykyinen ( Sin-Kes-Kok hallitus ) sai pelastettua maan talouden, äkkiseltään kaikenlaisesta mesoamisesta päätelleen se vaikuttaisi tietyille politiikkapiireille sitä kyllä olevan.
No kuitenkin on nyt hyvät mahdollisuudet päästä muiden pohjoismaiden elintasoon.

Perheiden oma päätösvalta pitää turvata heitä koskevissa asioissa. Lisäksi heikennyksiä ei nykytilaan jos perhevapaa uudistuksia tehdään niin lisärahoitusta tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilä yrittää ylikävellä perheministerin.
Diltaattorimaiset on Sipilällä otteet.
Pidä vain Saarikko pintasi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se ollut eilen "uutinen" ,että hallituksen suosio on kasvanut ? Lännen Media oli käynyt ilmeisesti Kepun tupaillassa ryystämässä alkoholitonta S-kaupan myyntihittiä ja kuulemansa perusteella tehnyt siitä "vaihtoehtoisen"totuuden ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi tämä hallitus on pian muisto vain ja uusi hallitus pääsee purkamaan tämän riistohallituksen tekosia ja päätöksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki puretaan mitä nämä ovat tehneet .Yhtään ainoaa vanhaa ministeriä ei ole .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Akavan Fjäder tuntuu olevan hallituksen juoksupoika.
Mahtaako olla seuraavissa eduskuntavaaleissa hänkin ehdolla Kokoomuksen riveistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksei hallituspuolueiden välisiä erimielisyyksiä ja linjaeroja tuoda julki? Nyt vain kerrotaan uudistuksen kariutuvan rahanpuutteen takia. Siis kenellä ei ole rahaa ja kenen sitä pitäisi saada? Ja mihin tarkoitukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta ei ole palkansaajien puolue se on nähty koko ajan. Siniset eivät ole mitään viimeiseksi palkansaajien puolue. Kokoomus on rikkaitten ja hyväosaisten puolue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aloitetaanpa faktoilla KEPU PETTÄÄ AINA! Sitten voidaan todeta, että kyse on lehmänkaupoista jossa kepulit yrittävät kiristää "maakuntahallintoon" eli lahjusautomaattiin jota kepulit voivat hallinnoida, lisää etuja. Mitään niin turhaa ja järjetöntä ei ole kuin "maakuntahallinto". Ja kuten totesin se on vain olemassa, että kepulit voivat maaseuduilla kähmiä lisää rahaa taskuihinsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta kaivaa omaa kuoppaa. Hallitus kaatuu kun kokoomus panee maakuntauudistuksen jäihin. Uudet vaalit ja kepu on oppositiossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maakunta uudistus on täysin epäonnistunut byrokratia kasvaa.
Helsingin ylisuuri byrokratia on ajettava alas koska paljon vähemmän byrokratiaa riittää, tosin niitäkin on oltava, mutta murto osa. Maakunnan alueella oleva byrokratia on viimeinen takaisku Suomelle.
Viisi alue keskusta tarvitaan maksimissaan Suomen eri alueiden asioiden hoitoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitus on saatava pois perheiden asioista. Tähän on olemassa yksinkertainen ratkaisu. Perheet maksavat käsittömättömän määrän veroja palkoista, sähköstä, vaatteista, harrastuksista siis aivan kaikesta menee veroa. Verotus se tässä on se ongelma. Mitä ihmettä se tämä hallitus miettiin perheiden asioita? Antaa perheet itse pyörittää omaa arkeaan ja vapaitaan. Verot pois ja perheille jää sen jälkeen niin paljon rahaa, että voi halutessaan toinen vanhempi jäädä vaikka kotiin ja siltikin jää vielä rahaa niin että aivan kaikki voidaan kattaa. Tokihan sen jälkeen ihmiset alkavat kyselemään, että mitäs merkitystä tällä hallituksella ja virkamiehillä oikein enää on..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä ei välttämättä liity tähän tai tuohonkaan, mutta jotenkin vaan just nyt muistui mieleeni viikon parin takaa juttu, että suomalaisten älykkyysosamäärä on laskenut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö, höpö hommaa. Ei isät pidä vapaita yhtään sen enempää kuin ennenkään.Tosiasiassa mies tienaa enempi joten kotiin jää yleensä äiti. Turhaan käytetään aikaa perhevapaa uudistukseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

se vaan on. Esimerkkinä, ei isä jää kotiin, kun lapsi sairastuu. Äiti jää. Turhaa vouhotusta ja ennakkoon uusien eduskuntavaalien äänien kalastelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi vähemmän koulutettu mies tienaa enemmän Suomessa? Naiset ovat koulutetuilla. Jokin mätt ja pahasti palkkakysymyksessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (22)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Et sitten edes lukenut aloitusta tai et järkytykseltäsi ymmärtänyt sitä. Lainaus: "...pitää osata olla menemättä lankaan... Lue lisää...
Sifferi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image