Kotimaa

Hallituksessa eri­mie­li­syyt­tä taksien va­paut­ta­mi­ses­ta - Soini tyrmää Bernerin ehdotuksen

Kotimaa 18.4.2016 14:46 | Päivitetty 18.4.2016 15:42
Kaleva, STT

Taksien vapauttaminen ei etene liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin (kesk.) ehdotuksen mukaisesti, sanoo ulkoministeri ja perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini. Soini kommentoi asiaa STT:lle avustajansa välityksellä.

Berner esitteli maanantaina liikennekaaren eli suunnitelman Suomen liikenneverkon uudistamisesta. Se pitää sisällään myös merkittäviä uudistuksia taksiliikenteeseen.

Soini kirjoittaa blogissaan, että Bernerin esitys ei edusta hallituksen kantaa.

– Perussuomalaiset ovat yksiselitteisesti taksilupien vapauttamista vastaan. Emme hyväksy villin lännen meininkiä, perussuomalaisten puheenjohtaja kirjoittaa.

Soinin mukaan Bernerin antamaa esitystä ei ole käsitelty hallituksessa. Hänen mukaansa asiaa ei voida viedä eteenpäin ilman hallituksen yksimielistä kantaa.

Bernerin mukaan taksiliikennettä ei ole tarkoitus vapauttaa täysin. Uudistuksen mukaan taksiluvista ei luovuta kokonaan, vaan niistä tehdään yrityskohtaisia. Tällä hetkellä luvat ovat kuljettajakohtaisia. Liikennekaari myös vapauttaisi taksien hinnoittelun, mutta hinnat pitäisi kertoa etukäteen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (35)

Jälleen nähdään miksi on todella hyvä asia kun Perussuomalaiset ovat hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä idea . Kävin Meksikossa ,siellä oli eri hintaisia ja eri kokoisia takseja . Halvin ja pienin oli kuplavolkkari siitä oli otettu etupenkki pois . Oli kätevä mennä takapenkille ja hurauttaa pikku matka pikku rahalla .
Sitten sai tilata mitä vain siitä väliltä aina "Rollsiin" asti .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksien hinnoittelu karkaa käsistä jos saavat hinnoitella vapaasti.
Ruuhka aikoina hinnat nousee pilviin esim, pikkujoulut ym, juhlatapahtumat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mikään ole sen varmenpaa kuin se ettei jatkossa paljoa verotuloja vapautetuista taksiluvista tule. Oli niiden omistaja ihminen tai firma. Joten ne jotka taputtaa pieniä karvaisia käsiään alkakaa kuumeisesti miettiä mistä jatkossa rahat valtion kassaan. Vai onko kyseessä sellaiset vihervassut jotka ei sellaisia ole ikinään miettineet. Silloin ainakin voi asumistuet, joukkoliikenne ja vaikka peruspäivärahat pudottaa minimiin. Yksityisautoliikenteen pussille on turha jatkossa mennä sillä ei eläkeläisillä ainakaan ole varaa jatkossa omaan autoon. Eikä työttömillä, ei pienipalkkaisilla, ei lapsiperheillä. Ne joilla on varaa kuten Sipilällä ajaa Teslalla eikä sekään kuluta lainkaan bensaa. Eikä muutakaan korkeasti verotettua tavaraa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanokaapa yksikin nykyhallituksen "muka järkiuudistus", joka lopulta olisi tullut kansalaisille, tai edes yrittäjille halvemmaksi? Eiköhän ne uudistuksen tuomat "säästöt" ole päätyneet teille tietymättömille.
Ja vaikka Soini jossain kabinettikokouksessa olisi tätä kannattanutkin, voihan sen takin kääntää kerrankin oikein päin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liekö Soini ollut mukana siinä 14.4. pidetyssä kokouksessa jossa Bernerin liikennekaariesityksen aikataulu on lyöty lukkoon.
Kun keskustalainen ministeri tekee esityksen niin jo tavaksi on muodostunut se, että persut(Soini) on hyväksynyt ehdotukset sellaisenaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän asia niin on kuin sanot, ei tällaisia esityksiä edes näenäisdemokratiassa anneta ilman tukea.
Mutta en jaksa uskoa, että Suomi on menossa siihen miltä näyttää. Järjestelmään, joka sinänsä on poikkeusolosuhteissa parempi kuin demokratia, jopa laillinenkin. Mutta, jossa on hyvin vaikea elää.
Tiedät sen järjestelmän. Se vallitsi Italiassa toisen maailmansodan aikana.
Laki ja järjestys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei uudistusten pidä kansalisille tai yrittäjille halvemmaksi tullakaan, vaan valtiolle. Valtion palvelujen tuottaminen maksaa enemmän kuin mitä sillä valtiolla on varaa. Joko palveluja vähennetään tai sitten niihin otetaan kansalta ja yrittäjiltä lisää rahaa. Ei ole kauhean vaikea yhtälö. kivuliaisuus sitten eri asia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi radikaalit tuntuiset suunnitelmat taksiliikenteen " vapauttamisesta " ei toteudu toiseksi suurimman hallituspuolueen vastustaessa ja miksipä purkaa hyvää jos tilallle saadaan epävarmuustekijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi meillä on Soini - hän tietää, että turvattomuus lisääntyy ja veronkierto kasvaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvän tähden nyt sentään. Mikä kumma Soinia vaivaa? Siihen kyllä suostutaan, että kansan rahat pistetään Kreikkaan, mutta annas kun pitäisi jotain sääntöjä purkaa josta hyötyy kansa, niin aivan hirvittävä meteli. Perussuomalaiset on kuin uusi Keskusta: takki kääntyy aina ja nimenomaan kansaa vastaan. Uskomaton pellehermannien rykelmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksiliikenne tulee ehdottomast vapauttaa. Kaikkien pitää saada mahdollisuus alka taksiyrittäjäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taksien vapauttaminen olisi erittäin hyvä asia. Sillä nykyään takseja on aivan liian vähän ja ovat helvetin kalliita silloin kun niitä sattuu saamaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Soini! Nyt pidä se sanasi! Olet oikeassa että tuollaista kepulin hullutusta ei pidä hyväksyä!
Ajaa kokoomuksen ökyrikkaitten linjaa !
Amerikan malliin täytyy saada kaikki yksityistää,tavallisen ihmisen arki taas kallistuu!! Suomalaisille tavllisille ihmisille tulee kalliiksi porvarihallituksen toilailut!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos meillä olisi Amerikan malli, palkat olisivat tuplat ja verotus paljon pienempi. Ostovoima olisi moninkertainen ja yrittäjilläkin business kannattaisi. Julkinen pöhö olisi olematonta. Kaikilla olisi paremmin kuin nyt. Suomi on tullut tiensä päähän pitkään jatkuneella sosialismilla, jonka rippeet pitää kitkeä ja loput siirtää metanoliaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (35)

Uutisvirta

15:39
Riikka Moilanen valittiin hallintojohtajan viransijaiseksi Oulaisiin
15:29
Kokoomus vaatii tiukennuksia terrorismilakeihin – syyttää keskustaa kahden lakimuutoksen pysäyttämisen hyväksymisestä
14:29
THL päivitti ohjeet terveydenhuollolle ja riskialueille matkustaneille – koronan leviäminen lisää painetta myös poliitikoille
14:11
"Egyptiä ja minua ei eroteta ennen kuin makaan hänen mullassaan" – Egyptin ex-presidentti Hosni Mubarak on kuollut: Nousi valtaan vahingossa ja piti siitä kiinni 30 vuotta
13:50
Talviriehassa riitti ohjelmaa Oulun Pikkaralassa
13:45
Posti ostaa uusia lajittelukoneita, osa sijoitetaan Ouluun ja osa Helsinkiin – kone lajittelee lähetykset jakelujärjestykseen
13:33
Ekopaaston teemana ovat tämä vuonna vastuulliset vaatevalinnat – ohjelmassa muun muassa vaatteidenvaihtokutsut
42
Tervahiihto peruttiin hätiköidysti – Oulun seudulla mitä parhaimmat lumi- ja latuolot Lukijalta
31
Oululaisen lähiöpubin omistajat myivät alkoholia ohi kassan eivätkä merkinneet omia juomia kirjanpitoon – käräjäoikeus tuomitsi ehdolliseen vankeuteen
22
Uusi Oulun kaupunginvaltuuston kokoussali herätti ihastusta valtuutetuissa – Teatterin Pikisalissa riitti tilaa ja happea hengitettäväksi
20
Suuret lumimäärät voivat johtaa poikkeuksellisiin tulviin Lapissa – viimeksi suurtulva koetteli 15 vuotta sitten
18
Seitsemän ihmistä on kuollut koronavirukseen Italiassa – pelätään miljardimenetyksiä matkailussa, naapurimaiden terveysministerit hätäkokoukseen.
17
Korona saavutti Teneriffan ja leviää yhä Italiassa – virus masensi pörssejä maanantaina, miten käy tänään?
17
Pohjois-Pohjanmaalla enemmän työttömiä kuin viime vuonna, maakunnan suurin työttömyysaste Taivalkoskella

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

200 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on loppupeleissä aina yksin

Oletko itse iloinen ja onnellinen toisten ihmisten hyvästä tuurista ja menestyksestä? Miten ilmaiset sen? Oletko itse hy... Lue lisää...
Väärät ystävät sinul...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image