Kotimaa

Hallituksen tiedonanto eduskunnalle ei tehoa: Elin­tar­vi­ke­työ­läi­set päättivät jo uudesta lakosta ir­ti­sa­no­mis­lain takia

SAK:n liittojohtajat, JHL:n Päivi Niemi-Laine (vas.), Metalliliiton Riku Aalto, Pamin Ann Selin ja SEL:n Veli-Matti Kuntonen vannoivat taistelutahtoa viime viikon perjantaina Paasitornissa Helsingissä. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 12.10.2018 13:07
Aki Taponen

Hallituksen torstaina tekemä ilmoitus, että se antaa ensi viikolla eduskunnalle tiedonannon työllisyyspolitiikan isosta kuvasta, ei saa SAK:n palkansaajajärjestöjä lieventämään vastatoimia irtisanomislakia vastaan.

Suomen elintarviketyöläisten liiton SEL:n hallitus totesi perjantaina, ettei tilanteessa ole maan hallituksen osalta tapahtunut muutoksia.

– Irtisanomissuojan heikentämislaki on edelleen valmistelussa. Meillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin jatkaa ja laajentaa omia toimiamme, poliittisia mielenilmauslakkoja, kertoi SEL:n puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen.

SEL tiedottaa perjantaina 26. lokakuuta tarkemmin uudesta lakosta ja mitkä työpaikat ovat sen piirissä.

Elintarviketyöläisten liitto järjesti viime viikolla päivän mittaisen työnseisauksen, mutta tällä hetkellä sillä ei ole menossa vastatoimia.

Kuntosen mukaan hallituksen tiedonanto eduskunnalle työllisyyspolitiikan linjasta näyttää kikkailulta.

– Sillä hallitus pyrkii varmistamaan, ettei se häviä äänestystä. Tilanne voisi olla toisenlainen, jos äänestys olisi pelkästään tästä yhdestä lakihankkeesta.

Pam: Ei muuta mitään tältä istumalta

Lähes kaikkia Palvelualojen ammattiliitto Pamin jäseniä koskeva ylityökielto on tällä erää voimassa 20. lokakuuta saakka. Silloin Pamin hallitus arvioi tilannetta uudestaan.

– Hallituksen tiedonanto ei ainakaan tältä istumalta muuta mitään. Laki on edelleen valmistelussa, sanoo Palvelualojen ammattiliiton Pamin puheenjohtaja Ann Selin.

Hän jatkaa, että lakiesityksen sisällön kommentointi on hankalaa, kun täsmällisesti ei tiedetä, miten pykälät on tarkoitus kirjoittaa.

– Ilmeisesti hallituksen tahtotila on sama, kuin on ollut tähänkin asti. Siltä pohjalta vastatoimiin on ryhdytty. Se, että hallitus tekee kesken kaiken tällaisen koukkauksen eduskuntaan, ei sinänsä itse asiaa miksikään muuta.

Myös julkisten ja hyvinvointialan liiton JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine sanoo, että vastatoimissa edetään suunnitelmien mukaisesti.

– Harkitsemme asiaa toisella tavalla vasta, kun lakiesitys menee eduskuntaan.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) manööveri on Niemi-Laineen mielestä hyvin erikoinen poliittinen veto, jossa hallitus siirtää "kuprun" kansanedustajien vastuulle.

– Viattomat kansanedustajat joutuvat vastaamaan luottamusäänestyksestä omalla vaalimenestyksellään, vaikka eivät ole koko irtisanomislakia vielä edes nähneet. Sehän ei ole vielä heidän käsissään hallituksen esityksenä, Niemi-Laine sanoo.

Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto sanoi torstaina Demokraatissa, että myös hänen liittonsa jatkaa hallituksen painostamista mielenilmauksilla. Hän arvioi, että ne jatkuvat siihen saakka, kunnes hallitus antaa irtisanomislaista esityksen eduskunnalle marraskuun puolivälissä.

Teolllisuusliiton julistama ylityökielto on edelleen voimassa. Liitto päätti viime perjantaina koventaa toimiaan, mutta kertoo niistä vasta lähempänä niiden ajankohtaa.

Auto- ja kuljetusalan ammattiliiton julistama laajennettu ylityö- ja vuoronvaihtokielto on voimassa 28. lokakuuta saakka.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Kannattaa muistaa, mitä ex-presidentti ja demari, Martti Ahtisaari lausui omaelämänkertakirjassaan (julkaistu pari vuotta sitten):
"Nykyistä työmarkkinakeskustelua katsellen tuntuu, että olemme melkein itsemurhatiellä...... On käsittämätöntä, että demarit ja ay-liike ovat romuttamassa hyvinvointivaltiota.....On ymmärrettävää,että SDP sai aika tavalla korvilleen eduskunnassakin. Se oli syystä. Miten tuommoista porukkaa voisi äänestää? Miksi he antoivat ammattiyhdistysliikkeen kaapata vallan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei työväki romuta mitään ,vaan tämä ylimielinen hallitus ,joka ei ole tältä planeetalta...otahan pillerisi ja funtsaa uudestaan..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vastakkain asettelu täällä niin sairasta ettei näitä sivuja viitti enää lukea käsittämättömiä mielipiteitä puolin ja toisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanen ystävällisesti huomauttaa, jotta hallitus tuli jo piirun verran vastaan. Tuliko AY-liike?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärtänet, että tuo Ay-liike on melkein sama kuin Suomen kansa. Meidänkin osastossa 80% jäsenistä ja hallituksen jäsenistä on Keskustalaista, tuskin he ovat antaneet lisenssiä hallitukselle tehdä tämmöisiä päätöksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"....Ay-liike on melkein sama kuin Suomen kansa. Meidänkin osastossa 80% jäsenistä ja hallituksen jäsenistä on Keskustalaista....."
Ay-liike ei todellakaan ole = Suomen kansa; Sak = Sdp! Sdp-läinen Ay-liike pakottaa ihmisiä jäsenikseen puoluekannasta riippumatta ja käyttää jäsenmaksut Sdp:n tukemiseen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansa pitää huolen ettei LakkoKenraali Rinteestä tehdä Pääministeriä Suomeen se olisi mahdoton ajatuksenakin. Rinne pani Kittilänkin asiat riitoihin,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä miljönääri jäärä ei isko mitään muuta kuin yleislakkoa aktiivimallin mielenosoituksetkaan eivät perkele auttaneet susi laki tuli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt me kaikki olemme heränneet vastustamaan noita ay tiktatuuriporukkaa, Olen nyt varma että äänestä ay-vasemmistovaltaa vastaan vaikka oonkintyöläinen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattee käydä antamassa ääni, jolla saadaan näitä demoneja vähemmäksi.

Työrauha 2018: Kansalaisaloite poliittisten lakkojen rajaamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki ay-liikkeen änkyröintiin kyllästyneet käykää kannattamassa netissä kansalaisaloitetta poliittisten lakkojen lopettamisesta. Kansalaisaloite.fi-sivulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistetaan myös poliittiset sidonnaisuudet. KOK läheiset välit EK ja yrittäjät KEPU suhteet MTK SDP suhteet AY liikkeisiin .
Vain ay liikkeet halutaan lakkauttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vain Ay-liikkeet lakkoilee ja tuhoaa yhteiskunnan. Milloin ovat Ek ja Mtk lakkoilleet?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän hallituskauden ajan hallitus on ajanut MtK asioita ja EK vaatimuksia aika pontevasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kysymys on lakkoilusta ja yhteiskunnan tuhoamisesta, jota (sak-lainen) Ay-liike tekee. Ei ole maajussien asiat hyvin, lopettavia maatiloja ennätysmäärä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei MTk ja EK tarvitse lakkoilla kun hallitus ajaa niiden asioita.
" Eihän porvarin elämää mikään voita"

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Anna mennä duunari 53 loimaan kassaan mutta älä sitten ota ay-liikkeen neuvottelemia palkankororuksia ja muitakaan etuisuuksia.Tuollaisia raukkoja ihme kyllä on jotka haukkuu ay-liikettä mutta kuitenkin niille kelpaa ay-liikkeen ajamat palkankorotukset ja pekkasvapaat,arkipyhäkorvaukset ja irtisanomis suojat.Muista ettet käytä liittoja hyväksi kun tulee työnanajan kanssa ongelmia,vaan noudata omaa periaatetta ja neuvottele itse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

23 vuotta ollut palveluksessa ja ei ole työnantajan kanssa ongelmia. Hiljaa hyvä tulee ja kun on vähän nöyrä!

Palkka on tullut kun manulle illallinen, mutta ei ilmaiseksi vaan työtä tekemällä ja pysymällä pois sairastuvalta.

Se on ihan itsestä kiinni. Toisilla vaan on luonne taipuvainen kahnauksiin.

Nämä liittojen agitaattorit kaivavat aina samat lausumat esiin niinkuin ne olisivat kaikki kaikessa. Toiset osaavat ja ajattelevat omilla aivoillaan ja menestyvät sen mukaisesti. Siihen ei tarvita AY:tä neuvomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Punaset ajavat Suomea taas lamaan!
Sairasta nyt lakkoilla, SAK duunarit ei saa multa sympatiaa, nyt kun rauta on kuumaa ja ihmisillä töitä ja ylitöillä mahollisuus tehä vähän rahaa niin SAK, punaset ovat jarrumiehiä!
HÄVETKÄÄ sak !

Jos rupiatte kiusaamaan minua rikkuriksi (eihän suvaitsevainen kiusaa) siirryn kassan puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä on nyt olennaista se, miten sinänsä tärkeää muutosta on edistetty. Sipilän hallitus on sanellut, ei keskustellut ja sovitellut. Ei näin maan asioita hoideta. Sipilä on näyttänyt osaamattomuutensa ja todellakin saa lähteä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia.


Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

SAIRAIDEN PILKKAAMINEN.

Vai puolustat erilaisia ihmisiä etkä ole niitä tuijottanut?? Ainakin Lesta-Sipilä ei ole kuulunut tähän joukkoon. Olipa ... Lue lisää...
jerme

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image