Kotimaa

Hallituksen luottamusta mitattiin ensimmäistä kertaa: Antti Rinteen hallitus sai luottamuksen äänin 113–75

Eduskunnassa käytiin läpi hallitusohjelmaa tiistaina ja keskiviikkona. Torstaina äänestettiin. Arkistokuva tiistailta. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 13.6.2019 14:28
Ossi Rajala

Pääministeri Antti Rinteen (sd.) hallitus ja sen hallitusohjelma saivat eduskunnan luottamuksen, kun täysistunnossa äänestettiin torstaina. Luvut olivat lopulta 113–75 hallituksen hyväksi.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun hallituksen luottamusta mitattiin eduskunnassa.

Eduskunnassa käytiin läpi hallitusohjelmaa tiistaina ja keskiviikkona. Kyseessä oli virallisesti tiedonanto hallituksen ohjelmasta, jonka nimi on "Osallistava ja osaava Suomi – sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävä yhteiskunta".

Oppositiopuolueet eli perussuomalaiset, kokoomus ja kristillisdemokraatit moittivat hallitusohjelmaa erityisesti siitä, ettei kaikkiin suunniteltuihin investointeihin ja menoihin olisi varaa.

Hallituspuolueet ovat puolestaan korostaneet lisärahoitusta tarvittavan niin koulutukseen kuin luonnonsuojeluun, jotta muun muassa syrjäytymistä ja ilmastonmuutosta voidaan torjua.

Tiistain ja keskiviikon aikana hallitukselle esitettiin epäluottamusta, jolloin luottamuksesta äänestettävä. Äänestys pidettiin torstain täysistunnossa.

Torstain äänestyksessä äänestettiin ensin vastakkain Ville Tavion (ps.) ja Sari Essayahin (kd.) esityksiä epäluottamuslauseiksi. Essayahin esitys voitti tämä äänestyksen äänin 153–35.

Essayahin esitys hävisi Petteri Orpon (kok.) esitykselle seuraavassa äänestyksessä äänin 149–39.

Lopulta äänestettiin hallituksen luottamuksen ja Orpon epäluottamuslauseen välillä. Lukemat olivat 113–75.

Yksitoista kansanedustajaa oli poissa.

MAINOS

Kommentoi

Surkea on luottamus hallitukseen ja tämähän onneksi todistaa sen, että ensimmäinen pienikin moka hallitukselta ja se on siinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toistan tuossa jokupäivä sitten sanomani asian. Edellisen hallituksen aikana kaltaisesi äänitorvet huusivat: oppositio räksyttää... No entäs nyt? Lässyttääkö oppositio??? Tällaistahan se se on . Porukka jolla on erilaiset maailmankatsimukset tai muut ennakkoasenteet ovat aina tyytymättömiä. Kuten myös edellisen, sitäedellisen jne hallitusten aikana. Onhan tuo hyvä että tiedät asiat -:) -:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missäs yksi kansanedustaja vai äänestikö tyhjää?? On se kumma, kun on vasta tullut valituksi, niin ollaan jo poissa. Pitäisi panna vaihtoon ko. edustajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla se Hussein Al-Tae joka on vielä veronmaksajain kustantamalla sairaslomalla

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

69
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
51
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
49
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
26
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
25
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
16
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"
11
Luonnonnurmikenttä on ympäristöystävällisin vaihtoehto Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image