Kotimaa

Hallituksen esitys kus­tan­nus­kil­pai­lu­ky­vyn pa­ran­ta­mi­ses­ta viivästyy

Arkistokuva. KUVA: Pekka Lassila
Kotimaa 2.11.2015 16:18 | Päivitetty 2.11.2015 16:53
STT, Kaleva

Hallituksen esitystä kustannuskilpailukykyä parantavista toimista ei odotuksista huolimatta lähetetä lausuntokierrokselle vielä huomenna. Hallituksen suunnitelmana on heikentää sairausajan palkkaa, pidentää työaikaa muuttamalla loppiainen ja helatorstai palkattomiksi vapaapäiviksi sekä leikata vuosilomia ja lomarahoja.

Esityksen valmistelu on yhä kesken, työ- ja elinkeinoministeriön osastopäällikkö Pekka Timonen kertoo. Hän sanoo, että lakien on toimittava yhdessä ja esitys tarvitsee riittävän tausta-aineiston.

– Ei (lausuntokierrokselle lähettäminen) ole tämän päivän tai huomisen asia, mutta ei myöskään monen viikon asia, Timonen sanoo.

Timosen mukaan valmistelun keskeneräisyys ei johdu esityksen saamasta palautteesta.

– Lainvalmistelu ei vain ole pikakirjoitusta, Timonen sanoo.

Niin sanotun työelämän kiristyspaketin sunnuntaille päivätyssä luonnoksessa työehtojen ei oleteta palautuvan ennalleen heikennysten jälkeen.

Työmarkkinajärjestöjen sopimisvapautta rajoittavien lakien piti alun perin olla voimassa toistaiseksi. Syyskuun lopussa paketin sisältöä kuitenkin muutettiin ja samalla kerrottiin, että sopimisvapautta rajoittavat lait pannaan toimeen määräaikaisella lainsäädännöllä kolmeksi vuodeksi.

Tuoreessa luonnoksessa kuitenkin todetaan, että ”Suomen korkean rakenteellisen työttömyyden oloissa on syytä nykyisellään olettaa, että työehdot eivät, vähäisiä poikkeuksia lukuun ottamatta, palaudu ennalleen”.
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Loppu se vouhotus kun esnsyksynä laitetaan yleislakko päälle!! Siinä ei yksi kepuli sipilä eikä porvarihallitus paljoa paina!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sen siitä saa, ei parempaa Suomea luvassa tämän hallituksen toimesta. Tämä nykyinen hallitus ei osaa, millin vertaa, milloin se oikein lopullisesti huomataan ja myönnetään. Valtavalla volyymilla nopeuden osalta luodaan ehdotuksia, mutta niiden toimivuus ontuu pahasti. Kun ei muuta keksitä, niin pyörretään päätöksiä ja luvataan muutoksia vasta jossain vuonna 2017. Nyt vuosi 2015 on kulumassa umpeen ilman mitään saavutuksia, ensi vuosi on sitten välivuosi vai. Jotkut asiat vain ovat liian lähellä ja liian nopeasti kokoon laitettuja, toiset tulevat vastaan vastaavasti liian myöhään. Ei tämä näin voi toimia, vuosi 2016 on todella tärkeä, törkeää toimia nykyisen hallituksen vastuuttomuuden politiikalla. Silmänlumetta tällainen sählääminen, vain näennäistä työtä Suomen hyväksi, mutta todellisuudessa jotain aivan muuta tässä nyt tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tapetaan kotimarkkinat jotta pari firmaa saa vähän enemmän tuloutettavaa ulkomaille, jes!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohtuulistasivat johtajien sekä sijoittajien osuuksia niin saataisiin kilpailua!
Ei ne miljoonat johtajientaskuun kuulu. Duunari se suurimmantyön tekee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kyllä teollisuus työntekijän palkka ole noussut kymmeneen vuoteen kuin muutamia senttejä kunta puolella jopa koulu avustajalla parempi palkka kuin duunarilla se palkka remontti kohdistaa kunta ja virkamies työntekijöihin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinpä Sipilän hallitukseltakin kiire pakkolakeihin unohtui ja taktiikka vaihtui. Neuvotteluihin keskusjärjestöjen kesken on nyt aikaa, kun sitä alkuun ei ollut ollenkaan. Neuvottelurintamalta kuuluu kuitenkin EK;n haluttomuus neuvotella tai edistää asiaa. EK ja hallitus puhaltaa edelleen samaan hiileen, ettei neuvotteluista tule tulosta. Odottavat asian unohtuvan mediassa ja samoin kansalta. Lähitulevaisuudessa pannaan pakkolakiesitykset eduskuntaan määräaikaisina, ja jotka jäävät vähintään osittain ellei sellaisinaan voimaan määräajan jälkeenkin.

Edellä olevia ajatuksia heräsi viimeksi ilmestyneistä päivälehdistä, luettuani erilaisia asiaan liittyviä juttuja. Eli Sipilän hallituksen tavoitteet ovat juuri samat kuin alussa pääministerin hallituskauden alussa esittämässä yhteiskuntasopimuksessa. Viivytyksellä ja asioiden pimittämisellä syyllistetään palkansaajien järjestöt ja niiden puheenjohtajat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image