Kotimaa

Hallinto-oikeus hylkäsi valitukset Fennovoiman ympäristö- ja ve­si­ta­lous­lu­vas­ta

KUVA: Vesa Joensuu
Kotimaa 27.12.2017 12:40 | Päivitetty 27.12.2017 13:07
STT

Vaasan hallinto-oikeus on pääosin hylännyt valitukset Fennovoiman ydinvoimalahankkeen ympäristö- ja vesitalousluvasta. Yhtiö suunnittelee ydinvoimalaa Pyhäjoen Hanhikiven alueelle.

Vaasan hallinto-oikeus puuttui kuitenkin ratkaisussaan ydinvoimalassa käytettävien kemikaalien päästöihin. Hallinto-oikeus velvoitti Fennovoiman selvittämään kemikaalipäästöjä tarkemmin aluehallintovirastolle, minkä jälkeen avi voi tarvittaessa antaa lisämääräyksiä.

Aluehallintoviraston myöntämässä ympäristö- ja vesitalousluvassa käsitellään ydinvoimalan aiheuttamaa ympäristön pilaantumista ja vesirakentamiseen liittyviä muutoksia meressä. Sen sijaan Hanhikiven voimalan säteilyturvallisuutta koskeva lupakäsittely on vielä kesken.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

tuo hanke pitää hylätä heti se ei tuota koskaan sähköä sotkee vaan laajan meren on laitonta touhua kun ei ole rakennuslupaa muutakuin kahelta ministeriltä jotka ei ymmärrä että meri vaan pilataan nyky hallitus ei osaa tehdä oikein että kaksi voi luvan antaa heti hylkyyn niin saamme rauhan kylään

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

-eihän nämä kommentoijat suurestikaan välitä luonnonarvoista-oleellista heille on venäläisten osuus projektissa. Kehoittaisin vertaamaan Loviisan voimaloihin ja vastaavasti ranskalaisten surkuhupaisaan olkiluotoprojektiin. Onkohan näistä venäjän vähättelijöistä ja pilkkaajista yksikään todellisuudessa lainkaan tietoisia maan nykytilanteesta, esim. omakohtaisten käyntien perusteella. Vai ovatko he niin perusteellisesti kyllästetty suomen ylivertaisuudella muihin maihin nähden, etteivät todellakan näe muuta, ei pojat, kyllä suomi kaikenlaisista tilastoista ja vertailuista huolimatta alkaa olemaan kehitysmaa moneen, moneen muuhun maahan verrattuna, me olemme todellisuudessa pysähtyneet -80-luvulle ja nousua ei ole näkyvissä. Surullista, että juuri sille tasolle, sillä 60-70- lukukin olisi sentään ollut johdollisesti parempi vuosikerta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Putinismi vaikuttaa oikeuslaitoksessa.
Kokoomuksettuminen energiapolitiikassa musertaa isänmaan edun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

NIRSK ! NARSK ! NIRSK !

Kyllä on musiikkia korville kun kuulee viher-vassari työllisyysterroristien ja muiden yhteiskunnan vihollisten kitkerän katkeran hampaiden kiristelyn tämän päätöksen jälkeen. Se niiden raivosta kihinä sabotointinsa epäonnistumisen jälkeen on kyllä jotain niin eeppistä että oikein minulta pääsee selkäkeikka huutonauru.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi ennen kaikkea Fennovoiman tekemän valitukse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niinpä tietenkin. Kuinkas muuten? Talvivaara, Hanhikivi ja muut tuhoavat ja saastuttavat, ei haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samoin ympäristöä tuhoavat kaikki polttoprosessit: öljy, kaasu, kivihiili, puu, biopolttoaineet, turve, jätepoltto, metsän lahoaminen, tuulimyllyjen rakentaminen,...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavaa että nuissa hakemuksissa voi ilmoittaa tai jättää ilmoittamatta mitä hyvänsä päästömääriä ilman että kukaan pystyy tarkistamaan niitä. Sitten todetaan myöhemmin että oho meni luontoon muutamia tonneja myrkkyjä hups ja että veronmaksajat hoitakoon kulut.

PS: Kamalaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, ja sitten voidaan muuttaa huonot fossiiliset voimalat sähkövoimaloiksi. Laitetaan kolmesataa sähköauton moottoria pyörittämään voimalaa niin saadaan päästötöntä energiaa myös muualle kuin autoiluun. Vetää vain roikan parkkikselta sinne voimalan halliin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Talvivaaran kaivos ja Pyhäjoen ydinvoimala ovat Suomen ylimmän johdon suojeluksessa, eikä mikään oikeusaste kyseenalaista niitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jännä juttu, että kun firma jättää kertomatta käyttämiensä mereen laskemiensa myrkkyjen määrän lupahakemuksessaan, ne voi sitten aivan intiimisti kertoa viranomaisille. Kansalaisille niistä ei tarvitse mitään kertoa. Eiköhän tuo lupahakemus ole ollut aivan tarkoituksella puutteellinen, jotta kansalaiset eivät osaisi vaatia oikeuksiaan meren myrkyttämisestä. Viranomaisilla nämä ydinvoimaloiden kemikaalit on muutenkin tiedossa, teeskentelevät vain tietämätöntä. Jotakin samaa tässä on kuin siinä, että Talvivaaran yvassa uraani salattiin. Normaalia kansalaisten perusoikeuksia polkevaa suomalais-venäläistä oikeuskäytäntöä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsin vihreitä keinoja käytät agitoinnissasi. Väität aivan puuta-heinää perustelematta väitteitäsi millään tavalla. Sinänsä aivan tavanomaista ja tuttua jargoniaa, jonka uskovat vain vihertävissä harhoissaan vaeltelevat vähä-älyköt.

Kaikki viranomaisille esitetyt lupahakemukset kaikkine täydennyksineen ovat täsmälleen julkista tietoa ja kaikkien kansalaisten saatavilla. Joka ainoa dokumentti on luettavissa AVI:n ja ELY:n nettipalveluissa ja ne voi tarvittaessa seeda paperitulosteina jos jostain syystä netin käyttäminen ei onnistu.

Olisi jo korkea aika saattaa kuriin ja nuhteeseen perättömiä väitteitä laskettelevat agitaattorit, jotka tuhoavat valheellisella toiminnallaan luonnonsuojelulta uskottavuuden ja lopulta mahdollisuuden toimia. Luonto ei kiitä patoligisia valehtelijoita. Tarkoitus ei tässäkään asiassa pyhitä keinoja. On suuri sääli, että ympäristönsuojelu on muuttunut kaikilta osiltaan valheellisen propagandan levittämiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olellista tuossa on se, että lupahakemus oli puutteellinen eivätkä kansalaiset pysty vaatimaan oikeuksiaan luvitusvaiheessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siinä mitään jännää ole, saihan Talvivaarakin aluksi itse päättää päästörajansa, jotka nekin sitten ylittyi! Tämä on yleinen käytäntö, kun ELY ja AVI ovat pihalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image