Kotimaa

Halla-ahon tietojen mukaan al-Holin leiriltä suunniteltu tilauslento Suomeen – Pääministeri Marin: uuden hallituksen linja ei poikkea aiemmasta

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon suomalaisten palauttaminen al-Holin leiriltä Syyriasta on ollut tarkoitus toteuttaa tällä viikolla. KUVA: Eriika Ahopelto/Aamulehti
Kotimaa 10.12.2019 20:57
Aki Taponen

Valtiovarainministeri Katri Kulmunin mukaan sellaista päätöstä ei ole tehty, että leiriltä aktiivisesti haetaan ihmisiä.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi illalla tiedostustilaisuudessa, että uudella hallituksella ei ole al-Holin leirin osalta aiemmasta hallituksesta poikkeavaa toimintalinjaa.

– Muutoksia ei ole tehty eikä siihen ole ollut aikaakaan, kun istuva hallitus on vasta nimetty. 

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) korosti, ettei valtioneuvosto ole tehnyt suomalaisten noutamisesta poliittista päätöstä valtioneuvoston istunnoissa.

– Sellaista päätöstä, että sieltä aktiivisesti haetaan ihmisiä, ei ole olemassa.

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-aho kertoi päivällä kuulleensa, että al-Holin pakolaisleiriltä oltaisiin tuomassa tilauslennolla kotimaahan kaikki Isis-taistelijoiden suomalaiset perheenjäsenet, jotka haluavat palata. Asiasta kertoi ensimmäisenä Uutissuomalainen.

Halla-ahon mukaan palautuksesta olisi olemassa hyvin täsmällinen suunnitelma, joka olisi tavoitteena toteuttaa tällä viikolla.

– Tämän yksityiskohtaisemmin en voi asiasta sanoa eikä minulla ole mitään keinoa varmistaa tietojeni todenperäisyyttä, Halla-aho sanoi Lännen Medialle.

Halla-ahon mukaan hallintovaliokunta on yrittänyt nyhtää näistä asioista tietoa kaikilla keinoilla, mutta se ei ole saanut tyydyttäviä vastauksia.

Ulkoministeriöstä on Helsingin Sanomien mukaan kiistetty Halla-ahon esittämät tiedot tällä viikolla tilauslennolla tapahtuvasta palautuksesta.

Korkea virkamieslähde vahvisti tiistaina iltapäivällä Ylelle, että al-Holin leiriläisten siirtäminen Suomeen Charter-lennolla on ollut yksi vaihtoehdoista. Enää se ei kuitenkaan hänen mukaansa olisi todennäköistä.

Tiistai-iltana Yle kuitenkin uutisoi, että sen lähteiden mukaan Suomi pyrkii aktiivisesti tuomaan al-Holin leirillä olevat lapset ja naiset Suomeen.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Mika Niikko (ps.) kertoi ulkoministeri Pekka Haaviston (vihr.) sanoneen hänelle iltapäivällä puhelimitse, ettei tällaista operaatiota ole tekeillä.

Vaikea päätös hallitukselle

Halla-aho sanoo ymmärtävänsä, ettei hallitus halua tehdä poliittista päätöstä Isis-taistelijoiden suomalaisten perheenjäsenten palauttamisesta, koska se on varsinkin demareille ja keskustalle erittäin vaikea selitettävä asia.

– Vihreät varmasti toisivat jihadisteja maahan ihan julkisestikin, mutta tämä on vaikea kysymys muille hallituskumppaneille. Sen takia asia halutaan vierittää virkakunnan vastuulle, Halla-aho sanoi.

Perussuomalaiset aikovat jättää välikysymyksen, jolla halutaan selvittää ulkoministeri Pekka Haaviston menettely asiassa.

– Toiveena on, että vastaus saataisiin ennen joulutaukoa.

Välikysymyksestä on Halla-ahon mukaan keskusteltu myös kokoomuksen ja kristillisdemokraattien kanssa. Se on tarkoitus jättää keskiviikkona.

Kokoomus ja kristillisdemokraatit ovat aikaisemmin jättäneet Haaviston menettelystä hallitukselle kirjalliset kysymykset.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (122)

Halla aho on ainoa joka on puhunut totta ja häntä on syytetty virheellisen tiedon välittäjäksi. Haavisto koko ajan antaa virheellistä tietoa. Kuten uusin tieto, että lapset on kurdien valvovilla henkilöillä, mutta he ovat medialle sanoneet että ne ovat suomalaisilla viranomaisilla. :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisi olla niistä lähinnä nuorukaisista,jotka itsenäisyyspäivänä tekivät maailman kauheinta tervehdystä toisilleen,eikö tämä ole suurempi uhka?toistaako historia itseään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haavisto kommentoi huhuja suomalaisten lennätysoperaatioista.
- Jos jokin konkreettinen operaatio olisi mahdollista toteuttaa, siitä tulisi minulle ensimmäisenä tieto.
Haaviston mukaan tällaisesta operaatiosta ei ole hänellä tietoa.##

tämä halla-aho pitää panna vastuuseen perättömän ja väärän tiedon levittämisestä julkisesti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti PerusS ei ole vastuullinen puolue, jos lapset ovat Suomessa, siitä Kiitos kuuluu Rinteen hallitukselle!
Kaikilla ihmisillä on ihmisarvo ja lapsilla vielä sen lisäksi muitakin oikeuksia.
Vastuun kantaminen vaatii ulkoministeriltä taitoa neuvotella Kurdihallinnon kanssa.
Kalliiksihan tämä tulee, mutta vielä kalliimmaksi jos lapsia ei saada kotimaahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

:):)halla-ahon tiedon mukaan:):) ehehhee,,mikä vitsi taas...joka tuon tietoihin luottaa on todella pihalla!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sai taas nauraa tuolle otsikolle🤣🤣"halla-ahon tietojen mukaan"voi video sentään joka tuonni "tietoihin"uskoo pitää olla aikamoinen uuvatti!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aivan uskomaton kommentti Marinilta.
Haaviston toimille on hallituksen hiljainen hyväksyntä!
Tämä järkyttää suuresti kuinka Suomen asioita hoidetaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

😁ja okein halla -ahon tietojenko mukaan!! Ennemmin naapurin mummolta kysysin ja luottasin hänen tietoihin kun tuon halpa-ahon..Persuthan oli vastuussa kun päästivät v2015 30000pakolaists Suomeen tekemättä sillon mittään
.nyt on taas helppo hudella kun ei tarvii olla vastuussa ja muut joutuu korjaamaan persujen toilailuja!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

oli persuissakin vallalla nämä siniset uuvatit. Toivon todella, että nämä nykyiset persut ovat aidosti suomalaisten asialla eli selkärankaa löytyy ottaa vastuuta kun sen paikka on. Muista maailmansyleilijöistä siihen ei ainakaan näytä olevan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Marin jatkaa edeltäjänsä jalanjälkiä. Hänen mukaansa linja al-Holin asukkaisiin ei ole muuttunut Rinteen hallituksen linjasta. Jota ei tosin poliittisena päätöksenä edes tohdittu tehdä. Marin toteaa myös, että Haaviston toimilla on hallituksen hiljainen hyväksyntä. Mitä keskustan kansanedustajien tämän päiväisiä kommentteja lukee, niin tämä väite joutuu vielä koetukselle. Toisaalta Haavistohan on vakuuttanut, ettei hän ole ollut minkään sortin toimija asiassa, pelkästään selvitellyt asioita oikeuskanslerin linjausten perusteella. Tai siis eihän mitään toimintalinjauksia oikeuskansleri voi vetää. Olipahan vain vastannut eri näkökulmista esitettyihin kysymyksiin ja kanteluihin ulkoministeriön toimien lainmukaisuudesta. Tämä hävettävä farssi tullaan muistamaan pitkään politiikan vastuunpakoilun, venkoilun ja valehtelun Suomen ennätyksenä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja persupojjaat jatkaa oppositiossa huutelujaan millä ei ole metkitystä😁🤣

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tätä uutisointia lueskelee, niin vaikuttaa siltä, että UM:ssä joku tarkoituksellisesti vuotaa tietoja julkisuuteen. Olisiko se asia syytä tutkia ja onko vuotaminen tahalllista ja ministeriä/ministeriötä vahingoittavaa? Kkenen poliittista agendaa vuotaja palvelee?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-aho voitaisiin lähettää charterkoneessa hakemaan meidän kaikkien lähimmäisiä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos Jussi olisi koneessa, niin koneen suunta olisi varmaan jonnekin muualle. Jussin tosin vosi jättää sinne leiriin sovittelemaaan ja puhumaan järkeä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä on sellainen laki, joka mahdollistaa sen. Eduskunta säätää sellaisen hallituksen vetämänä.

Jäikö persu/sin hallituksella tämä tekemättä edellinsellä kaudella?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisiko nykyinen eduskunta pikaisesti tehdä sitten tästä uuden lain? Sitä nyt tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heh, syyskesällä 1940 tulivat ensimmäiset saksalaiset puoli väkisin laivalla Vaasaan js sieltä suoraan Rovaniemelle. Sakujen toimia ja heidän tekemiä rikoksia paheksuttiin, toiset ummistivat silmänsä ja vähättelivät, lopuksi oli pakko häätää kutsumattomat vieraat aseiden voimalla pois Lapista, Roi ja kaikki Kilpisjärven tien varren talot poltettiin ja tiet sekä pihat jopa leivinuunit miinotettiin, mukana meni kymmeniä suomalaisia natsivaimoja joita myöhemmin haettiin Saksasta ja Norjasta takaisiin kotiin lapsineen. Että ei mitään uutta tosin silloin ei salailtu vaan kaikki tehtiin julkisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on surullista katseltavaa ja kuultavaa Marinin hallituksen ministereiden kaartelut ja sekoilut. Keskusta korisee ja yrittää taiteilla mukana nopeissa käänteissä ajellen kaksilla rattailla. Kulmunti ja hänen avustajat eivät osaa päättää mitä pitäisi tehdä. Kaataako hallitus ja ottaa vastaan murskatappio vaaleissa vai yrittää taiteilla seuraavat 3,5 vuotta ja toivoa ihmettä. Mutta kestääkö rivit kun Al Holin jupakkaa ei ole vielä avattu kokonaan. Saattaa myös presidentti Niinistölläkin olla vielä sanansa sanottava tässä sopassa. Ainoa varma asia on, että PS:n kannatus kasvaa tasaisesti ja mahdollisissa ennen aikaisissa vaaleissa PS ottaisi murskavoiton. Mutta se voisi olla toisaalta Kepun pelastus. Kulmuntilla olisi siinäkin saumassa mahdollisuus jatkaa hallituksessa PS:n ja Kok:n apupuolueena yhdessä KD kanssa. Ei huono.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (122)

Uutisvirta

14:41
Kolttamuusikko Jaakko Gauriloff palkittiin elämän mittaisesta kulttuurityöstä Tilaajille
14:35
Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxingiin ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti
14:15
Vanhemmat pakottivat 5-6 vuotiaan lapsen nukkumaan ja syömään kädet sidottuina, tutkimuksissa kyynärvarresta löytyi arpi: ”Äiti on tehny ton saksilla”
13:49
HS: Verkkojätti Amazonin saksalaisen sivuston ohjelmistovirhe jumittaa toimituksia Suomeen
13:30
Nivalan vakavan liikenneonnettomuuden kuljettaja oli 17-vuotias, saanut kortin poikkeusluvalla – auto ajautui pellolle kymmenen metrin päästä bussipysäkillä odotelleista ihmisistä
13:11
Valtuutettu Lokka tiistaina käräjillä, syytetään kahdesta kansanryhmää vastaan kiihottamisesta
12:56
Auto pyörähti penkkaan Pohjantiellä Kempeleessä – poliisi antoi suullisen huomautuksen
48
Yli 600 Stora Enson Oulun tehtaalla työskentelevää henkilöä osallistuu lakkoon – "Me olemme sitä mieltä, että talkootyön pitää nyt loppua"
27
Mestarivalmentaja Kari Jalonen sai kenkää SC Bernistä – edelliskausien menestys ei paljon painanut
26
Surkea ajokeli aiheutti kilometrien mittaiset seisahtelevat jonot Pohjantien aamuliikenteessä
19
Koronaviruksen kuolonuhrien määrä nousi yli sataan – ulkoministeriö kehottaa välttämään matkustamista Wuhaniin ja Hubein maakuntaan
15
Jokunen republikaani äänestää Trumpia vastaan, uskoo puolueen senaattori – Trumpin oikeudenkäynti jatkuu, uusi vuoto asetti puolustuksen tukalaan asemaan
11
Sähköautoilijan kokemattomuus ja latausongelmat kostautuivat maantiellä, Helsinki–Vaasa-väli venyi 14 tuntiin – Näin käytetty ja halpa täyssähköauto toimii Suomen talvessa Tilaajille
10
Helsingin poliisin ylikomisario teki rikosilmoituksen kansanedustaja Ano Turtiaisesta – taustalla kansanedustajan tviitti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa sekä Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, lumisten teiden ja sohjoisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Lapin länsiosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Posio ja Kemijärvi pöllyävän lumen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamulla ja aamupäivällä maan keski- ja itäosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hinnoittelevatko selluköpit itsensä työttömäksi?

Ei mitään rajaa taas suomalaisen työntekijän haukkumisella. Ylen telkemän tutkimuksen , Yle uutiset Politiikka 28.2.201... Lue lisää...
taas aivan bullshitt...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

28.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image