Kotimaa

Halla-aho: Perinteisten puolueiden pre­si­den­tin­vaa­li­tu­los oli ka­ta­stro­faa­li­nen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoo perinteisten puolueiden tulosta vaaleissa katastrofaaliseksi.
Kotimaa 28.1.2018 23:50
Aki Taponen

Perussuomalaisten puheenjohtajan Jussi Halla-ahon mukaan perinteisten puolueiden tulos presidentinvaaleissa on katastrofaalisen ja historiallisen surkea.

– Niillä oli jopa vaikeuksia löytää omia ehdokkaita.

– Perussuomalaisten linjana on haastaa konsensuslinjaa ja tarjota vaihtoehtoja. Vastakkainasettelu ei ole politiikassa huono asia, vaan monipuoluejärjestelmän koko idea.

– Presidentinvaalikampanja on jälleen osoittanut, että Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä: perussuomalaiset vastaan kaikki muut, Halla-aho sanoi Laura Huhtasaaren (ps.) vaalivalvojaisissa.

Presidentinvaalit antoivat puolueelle Halla-ahon mukaan mahdollisuuden nostaa esille teemoja, joista muut ovat haluttomia puhumaan.

– Jo tämä oli riittävä syy osallistua vaaleihin omalla ehdokkaalla.

Halla-ahon mukaan presidentinvaalit olivat myös eheyttävä projekti puolue-organisaatiolle.

– Vaalikampanja on uskomattomalla tavalla hitsannut yhteen kenttäämme, kansanedustajia, valtuutettuja, paikallisia piirijärjestöjä ja paikallisia jäseniä. Opimme tästä paljon tulevia koitoksia varten, hän sanoi.

Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari sai äänistä 6,9 prosenttia ja sijoittui kolmanneksi.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (56)

Halla-ahoa arvostellaan pääosin kriittisesti. Onko ongelma siinä, että mies puhuu totta ja asioista niiden oikeilla nimillä. Totuuksien nieleminen on suurimmalle osalle liian vaikeaa. Liian vaikeata oli myös monen sulatella heidän ehdokkaansa suoraa ja rehellistä puhetta. Hyvä esimerkki siitä oli, kun Haatainen poltti päreensä vaalitentissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lueskelin läpi nämä kommentit.
Lopputulos on kuitenkin, että Huhtasaari sai enemmän ääniä kuin vasemmistopuolueet yhteensä.
Tosi on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahokaan ei näköjään halua tajua että pressanvaaleissa ei todellakaan puolueella ole mitään väliä. Siksi ei kannata tehdä mitään johtopäätöksiä puolueiden ehdokkaiden kannatuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi puolueet sitten pitävät kriisikokouksia ja selittelevät tulosta?
Mm. Kepun Savolainen pitkäaikainen kansanedustaja Kääriäinen twiittasi että tulos Keskustalle katastrofaalinen ja on peiliin katsomisen paikka.
Kyllä tulos kertoo sitä tosiasiaa että poliittinen kenttä muuttumassa. Äänestäjät eivät ole enää puolueuskollisia. Maailma muuttuu ja on kolme linjaa Kokoomusvetoinen porvarilinja, Vihreiden vetämä viher-vasemmistolainen linja sekä alati mm. Euroopassa kannatusta saava ja kasvava Perussuomalaisten edustaman isänmaallinen linja.
Muiden kuin em. mainittujen puolueiden linjasta ei ole mitään tietoa, eikä niillä tulevaisuudessa ole sijaa puoluekartalla. Vanhat puolueet näyttävät vähitellen kuihtuvan pois kun väki niistä virtaa em. kolmeen vaihtoehtoon - Kokoomus, Vihreät, Perussuomalaiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puolueiden säälittävillä toimistojen pukareilla on hätä kädessä, koska kansa osoittaa ettei heitä tarvita mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Presidentinvaalit eivät ole niinkään puoluevaalit. Istuva presidentti ilman pahempia mokia on aina etulyöntiasemassa. Keväällä 2019 mitataan puolueiden kannatus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen kansan enemmistö on kääntyi viimeistään näissä vaaleissa kannattamaan oikeistolaista politiikkaa. Vaikka sanotaan, että nyt äänestettiin henkilöä ei puoluetta, kaikki ymmärtävät tai muistavat, että Sauli Niinistö oli kokoomuslainen. Presidenttinähän ei voi tunnustaa mitään puoluetta omakseen. Eli muilla isoilla puolueilla, myös pienillä puo!ueilla perussuomalaisia lukuunottamatta, on aikamoinen työmaa vetää eduskunta- ja maakuntavaaleihin mennessä takaisin ns. omia kannatajiaan, koska puolueiden imagot ja niiden erityiset piirteet ovat äänestäjien mielissä hämärtyneet tai yhdentekeviä. Miten erottaa demari keskustalaisesta, miten kristillinen vasemmistolaisesta tai vihreästä? Politiikka puoluepolitiikkana ei kiinnosta, koska kaikista kysymyksistä on tehty pelkästään kovaa talouspolitiikkaa, se määrittää asioiden tarkastelukulmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä tuo Halla-aho tarkoittaa perinteisillä puolueilla, eikö persut ole myös puolue. Ihme jaape. Onneksi platinapää ei päässyt toiselle
kierrokselle. Pysyköön vaan lestissään suunnittelemassa diiliä Trumpin kanssa ja odottakoon kutsua rukousaamiaiselle. Siinähän sitä oppii
ulkopolitiikkaa. Järkyttävää, että ihminen on opettaja. En ikinä antaisi tuollaisen ihmisen opettaa lapsilleni yhtikäs mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikosti meni persujen presidenttiehdokkaalla vaalit. Jytkyssä oli huomattavasti suurempi tulos, eli suurin osa persuistakaan ei äänestänyt omaa ehdokastaan. Siinä on Jussilla nieleskelimistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kansan silmät on auennut ja ovat nähneet mitä SDP on saanut aikaan silloin kun niiltä on tullut kolme perättäistä presidenttiä ennen Niinistöä.Osavat kyllä kantaa huolta muiden maiden asioista ja omista intresseistään jättäen oman kansan tulemaan toimeen sillä mitä jäi jäljelle kun lähes kaikki hyvinvoinnin edellelytykset oli otettu tai verotettu pois.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et vissiin seurannut vaalitenttejä?

Joka ainoassa KOROSTETTIIN sitä ettei presidentillä ole valtaa sisäpolitiikassa.

Ei sitä ole myöskään Niinistöllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kas kummaa. Brysselin erakolla jotain sanottavaa. Eipä ole miestä näkynyt, mutta nyt tuli patsastelemaan asialla, jolla ei ole mitään merkitystä näissä vaaleissa. Kysykää vaikka Juha Sipilältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvittava kommentti Halla-aholta: "Suomessa on kaksipuoluejärjestelmä: perussuomalaiset vastaan kaikki muut".

Perussuomalaiset: 6,9%
Kaikki muut: 93,1%

:D :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin .Lähtökohta ei ole 100 prosenttia .Äänestäjiä oli n.3 miljoonaa ja niistä 38 prosenttia EI äänestänyt Niinistöä .Laura sai yli 250 000 ääntä nk.Paavokin .Mielikuva että yli puolet Suomalaisista olisi Niinistön kannalla .On väärä . 1,8 miljoona on äänimäärä .Luvut varmaan löytyy jostain tarkkoina .Jaakonsaari sanoi aikoinaan "hyvin vähätellen" että Suomi on vain pikkupläntti kartalla !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa opetella demokratian olemusta. Vaikka olisi vain kolme äänestäjää ja yksi ehdokas saisi kaksi ääntä niin tulos olisi selvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis niin paljon on pelkkää tulehtunutta laiskan läskiä yhteiskuntamme terveyttä tuhoamassa. Pitäisiköhän tehdä lihavuusleikkaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös Haavistolla oli puolueuskolliset äänestäjät. Ennustan kokoomusta ja vihreitä tulevaisuuden puolueiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (56)

Uutisvirta

140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
57
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
42
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
39
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
35
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta
22
Pääkaupunkiseudulla asuva mies ajoi huumepäissään Oulun keskustassa – autosta löytyi huumeita, laiton patukka ja eteläsuomalainen nainen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image