Kotimaa

Halla-aho ei irtisanoudu vanhoista blo­gi­kir­joi­tuk­sis­taan – "Osa tyhmiä ja har­kit­se­mat­to­mia, osassa edelleen pointti"

Halla-ahon vanhemmista, noin kymmenen vuoden takaisista teksteistä on kirjoittanut tällä viikolla esimerkiksi Helsingin Sanomat.
Kotimaa 20.4.2019 15:53
STT

Puoluejohtajan mukaan toimittajalta poistettiin mikrofoni, koska kysymykset eivät istuneet tapahtuman aiheeseen.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei irtisanoudu vanhoissa blogikirjoituksissaan esittämistään muotoiluista. Halla-aho kirjoittaa asiasta Facebookissa.

– Osa on ollut tyhmiä ja harkitsemattomia kommentteja. Osa on ollut sellaisia kommentteja, joita voi sanoa tavallisena tallaajana mutta ei poliitikkona. Ja osa on sellaisia juttuja, jotka kontekstistaan irrotettuna kuulostavat hurjilta mutta joissa on ollut ja on edelleen pointti, Halla-aho kirjoittaa.

Näin ollen puoluejohtaja katsoo, ettei voi irtisanoutua kirjoituksistaan kokonaisuudessaan.

Halla-ahon vanhemmista, noin kymmenen vuoden takaisista teksteistä on kirjoittanut tällä viikolla esimerkiksi Helsingin Sanomat. Kyse on teksteistä, jotka ovat herättäneet kysymyksiä Halla-ahon ihmiskäsityksestä.

Halla-aho on myös tuomittu sakkoihin blogikirjoituksestaan. Korkein oikeus katsoi Halla-ahon syyllistyneen uskonrauhan rikkomiseen ja kiihottamiseen kansanryhmää vastaan vuonna 2012.

"Vaihtoehdoksi jää mikrofonin poistaminen"

Päivityksessä otetaan kantaa myös tapaukseen, jossa Helsingin Sanomien toimittajalta vietiin mikrofoni perussuomalaisten tiedotustilaisuudessa tämän kysyttyä Halla-ahon kirjoituksista.

Halla-ahon mukaan EU-vaaleja käsittelevää tilaisuutta ei voitu käyttää siihen, että kirjoituksia käydään yksitellen läpi.

– Vaihtoehdoksi jää se, että mikrofoni otetaan pois toimittajalta ja annetaan sellaiselle toimittajalle, jolla on jotakin päivän teemaan liittyvää kysyttävää, Halla-aho päättää.

Halla-aho ilmaisee kyllästyneensä vastaamaan kirjoitteluunsa aina vaalien alla, jolloin hänen mukaansa Scripta-blogi "löydetään uudelleen".

– Se, että toimittaja hyökkää minkä tahansa vaalin jälkeen saman sitaattilistan kanssa kimppuuni, on rituaali ja pakkoliike, ei sen kummempaa.

Halla-aho ei halua täsmentää STT:lle näkemyksiään siitä, mitkä hänen bloginsa kommenteista mahdollisesti ovat olleet tyhmiä ja harkitsemattomia tai mitkä ovat hänen näkemyksensä mukaan niitä, joissa edelleen on pointtia.

– Ei ole tarvetta kommentoida. Mukavaa pääsiäistä, hän viestittää.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (192)

Miten ikinä Suomen hallitukseen voisi päästä ihminen, joka toivoo, että suomalainen nainen raiskattaisiin. Vielä käsittämätöntä on se, että Halla-aho ei peru toivettaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä en arvosta kyseistä henkilöä tippaakaan kyseisten asioiden, kirjoitusten takia, enkä antaisi ääntäni hänelle vaikka olisi viimeinen henkilö.
Arvostus Halla-ahoa kohtaan ollut nollassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten tuleva pääministeri A. Rinne on irtisaunoutunut tekemistään talousrikoksista? Lehdistö voisi nostaa näitä rikoksia esille, kun ovat takulla kertaluokkaa vakavampia kuin sanomiset ja puheet? Ai ei kiinnosta? No se siitä rehellisestä ja vapaasta lehdistöstä. Se on ylläpidetty illuusio, kuten korruptiovapaa Suomi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miltä kuullostaisi, jos Haaviston pressit pitäisi aina aloittaa kysymällä, onko EU hänen mielestään vielä verrattavissa natsi-Saksaan. Ja kun hän on vastannut, seuraavassa pressissä kysyä asia uudelleen. Ja sitten valittaa, kun ei lopulta enää halua vastata uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sosiaalisessa mediassahan ihmiset paljastaa oikeasti todelliset mielipiteensä, se on tosiasia ja kun vielä omalla nimellään se on sitten varmaa tietoa.
Kukaan ei Halla-aholta odotakkaan periksi antoa, se on hänelle mahdotonta, koska totuus on tekstissä kirjoitettuna, eikä häviä milloinkaan.
Ihmetyttää, miten ihmiset ovat Populistin kanssa samaa mieltä antaneet, vieläpä antaneet äänensä heille, Britit on nyt suurissa ongelmissa, kun menivät näiden puolesta äänestämään.
Toivottavasti Suomi pysyy Suomena, sellaisena, kuin sata vuotta esi-isämme ovat sen rakentaneet, emme tarvitse hajoittajia tänne, Suomi pärjää vain ja ainoastaan vanhojen puolueiden yli 100 vuotta opituilla viisaudella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskallan olettaa että pointti löytyy ihmisyyden ja koskemattomuuden oikeudesta, ihmisarvon kokonaisvaltaisesta kunnioittamisesta. Erityisesti lasten ja naisten oikeus henkiseen ja fyysiseen koskemattomuuteen ikään katsomatta on ilmeisesti sitä mitä J. Halla-aho / PS on vaatinut täysihoidossa vuosikausia köllötteleviltä turisteilta. Eilen illalla politiikan konkari Paavo Väyrynen puhui tv1- haastattelussa samoista ongelmista ja järkevästi, kyllä. Paavolla on hummeetivesi edelleen kirkasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Iltasanomissa on juttu Halla-ahon kanakeittoreseptistä.
Nyt joutuvat Mestarin opetuslapset siirtymään punaisesta lihasta kananlihaan ja vihanneksiin, koska mestari näyttää youtube-videolla, miten "kohuttu kanakeitto" keitetään. Myös Trimbach viinin menekki tulee lisääntymään. Köyhillä ei ole pakko ostaa viiniä, kun kiljukin vissiin käy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästähän se Ps ammentaa alkuvoimaansa.Minusta ihmisyyden
ja vihanlietsonban suhteen pitää noudattaa nollatoleranssia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai. Ps:ssä mennään huimaa vauhtia kohti pääministeriyttä ja Suomen ylivoimaisesti suurinta puoluetta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä koomikko rinne tuskin kykenee haalitusta saamaan kasaan joten vaihtoehdoksi jää Perussuomalaiset.
Eli nyt ja aina.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistön ihmisarvo on Isis-taistelijan tasolla. Onneksi meillä on Halla-aho, jonka ihmisarvo ei muutamien tyyppien mielestä ole Niinistön tasolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli muistan oikein oli Halonen erittäin aktiivinen julkisten instituutioiden nimitysasioissa. Oikea ihminen piti saada oikealle paikalle. Usan tyyliin. Ja mikäli muistan oikein miten ajojahti Persuja vastaan käynnistyi Lipposen julkilausumilla jytkyn jälkeen niin on kait ymmärrettävää, että luottamus suomalaiseen oikeusjärjestelmään ei voi olla ainakaan sokeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen tahansa mistä tahnsa kirjoituksesta voi tehdä aivan millaisen tulkinnan hyvänsä - millaisen oma harhainen mieli tuottaa, mutta mitä tekemistä sillä enää on alkuperäisen tekstin merkityssisällön kanssa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuulostaa oudolta että Ylen ja HS:n toimittajat tenttaavat tenttaamasta päästyään Halla-ahoa kaikista hänen sanomisista ja kirjoituksista, jotka ovat kuitenkin olleet julkaisukelpoisia ja sen myötä asiallisia mielipiteitä, joista Jussi on sakot saanut että maksanut. Miksi vasemmistolaiset toimittajat eivät pommita Rinnettä tämän aikaisempien tekosien epäselvyyksistä, ja SAK:n lakimiehen tehtävästä saatuja potkuja, joiden taustalla lienee ollut raha-asiat eli matkalaskuepäselvyydet. Tai vihreän liikkeen suojissa lymyileviä entisiä taistolaisista, jotka1970-ja 1980 -lukujen huumassa suunnittelivat ihan tosissaan, toveriavun turvin tosin, stalinistisesta vallankumouksesta. Siihen liittyi mahdollisesti puhdistus suunnitelma, jota valmisteltiin jo kesällä 1939 kun Stalin oli päättänyt vallata Suomen. Valtausyritys jäi tosin yritysasteelle. Sattuneesta syystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se ero luettelemiisi henkilöihin Jussi Halla-aholla on, että hän on edelleenkin niiden vanhojen sanojensa takana. Muut ovat syntinsä sovittamisen lisäksi myös muuttaneet käytöstään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkoitat siis, että sovittavat syntinsä valehtelemalla totuuden.
Jussi Halla- aho ei valehtele, vaan kertoo totuuden ja siinä on se vissi ero teihin nähden.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (192)

Uutisvirta

86
Mielikuvat, populismi ja politiikan ääripäät puhuttivat keskustalaisessa kesäillassa – Sipilä: "Maailmankirjat ovat eri asennossa kuin neljä vuotta sitten"
55
Puheenaihe: Tarvitaanko Suomeen kaivosvero?
52
Pääministeri Rinne uskoo, että sivu suun menneet johtopaikat edesauttavat Jutta Urpilaisen pääsyä komissaariksi
44
Lapsen ei tarvitse opettaa itseään, muistuttaa Opetushallitus – opetusneuvos teroittaa opettajien roolia: "Kaiken pitää olla suunniteltua"
30
Törkeästä veropetoksesta epäilty mies pakeni nuuskalastin kanssa, oli ajaa tullimiesten päälle Tervolassa – poliisi tutkii asiaa murhan yrityksenä
30
Vuodetut asiakirjat luovat karun kuvan sopimuksettoman brexitin vaikutuksista – Britanniaa saattaa uhata pula polttoaineesta, ruuasta ja lääkkeistä
19
Sammaltien muuttaminen yleiskaavassa työpaikka-alueeksi huolettaa asukkaita – "Uusia rakennuslupia voi nykytilanteessa saada, mutta hakijaa informoidaan yleiskaavasta, ympäröivästä alueesta ja siihen liittyvistä riskeistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: 
Maan pohjois- ja länsiosassa etelätuuli on voimakasta aamulla ja aamupäivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hoitajien palkkoja pitää leikata

Tuollaisia juttuja tulee, kun tietyt ihmisrymät ei käytä kondomia Lue lisää...
Skeptikko

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image