Kotimaa

Halla-aho aloittaa kan­san­edus­ta­ja­na vasta heinäkuussa, jatkaa meppinä kautensa loppuun saakka

Jussi Halla-aho valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa ennätyksellisellä äänimäärällä.
Kotimaa 22.4.2019 13:10
STT

Ei vaikuta edellytyksiin osallistua hallituksen muodostamiseen, puoluejohtaja kirjoittaa.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo jatkavansa Euroopan parlamentissa vaalikauden loppuun eli heinäkuun alkuun saakka. Halla-aho kertoo tiedotteessaan ottavansa kansanedustajan tehtävät vastaan vasta meppikautensa päätyttyä.

–  Olen päättänyt istua tämän kauden loppuun Euroopan parlamentissa, ja otan kansanedustajan tehtävät muodollisesti vastaan 3.7. Siihen asti tilallani eduskunnassa toimii varasijalle Helsingin vaalipiirissä jäänyt Mika Raatikainen, Halla-aho sanoo tiedotteessa.

Halla-aho valittiin kansanedustajaksi huhtikuun eduskuntavaaleissa ennätyksellisellä äänimäärällä.

Puoluejohtaja perustelee päätöstään sillä, että hän osallistuu parlamenttiryhmien muodostamista koskeviin neuvotteluihin ennen ja jälkeen EU-vaalien.

–  Näitä tehtäviä helpottaa se, että olen parlamentin jäsen. Vastaavasti nämä velvollisuudet häiritsisivät osallistumistani valiokuntatyöskentelyyn eduskunnassa.

Päätöksensä valoisaksi puoleksi Halla-aho lukee myös sen, ettei hänen tilalleen jouduta lähettämään uutta meppiä muutamaksi kuukaudeksi.

Halla-ahon mukaan Euroopan parlamentissa kauden loppuun jatkaminen ei vaikuta hänen tai perussuomalaisten edellytyksiin osallistua hallitustunnusteluihin tai -neuvotteluihin.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (48)

Eipä ole mitään merkitystä, sama missä hän on, vaikka siellä ihanassa EU Brysselissä.
Sotkija mikä sotkija pahimmasta päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä pitää perussuomalaisten pomonkin ottaa kaikki eurot viimeistä senttiä myöten taskuun ennenkuin Suomen eduskunnan pienemmät eruomäärät passaavat. Röyhkeää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Järkimiestä kuunnellaan. Halla-aho on tällä hetkellä merkittävin suomalainen poliitikko. Kaikki mediat satsaavat panoksia Halla-ahon seuraamiseen. Rinteestä ja Orposta saatikka muista puoluejohtajista ei puhuta mitään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Halla-ahon mukaan ihmisen arvo määrittyy tämän hyödyllisyyden mukaan. Siispä PersS pj. ei arvosta työttömiä tai vammaisia; nämähän ovat valtion syöpäläisiä. Retoriseen vakioratkaisuunsa eli sarkasmiin vedoten pj.Halla-aho tosin totesi, ettei hänenkään koulutuksella tai siviiliviralla tekisi mitään tämän ideaalin vallitessa vaan vähintäänkin kenkää tulisi. Jos tämä on "järkimiehen" puhetta niin sääliksi käy kannattajakuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meitä on suurin osa kansasta, joka on kanssasi täysin samaa mieltä Halla-ahosta, jutut ovat pöyristyttäviä ja rasistisia.
Suomi ei tarvitse nyt Populistista ja vielä konservatiivisempää, kuin Kokoomus puolue, Halla-ahon puoluetta, vai vielä enemmän oikeistopolitikkaa joku tarvitsee, kuin viime kaudella, ei edes Kokoomus ala Perussuomalaisia, on liian demokraattinen!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Suomessa ole uutta hallitusta vielä heinäkuussa, joten Jussilla on ihan hyvin aikaa hoitaa EU-kausi loppuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaiset eivät tule päättämään meidän asioista hallituksesta, se on varmaa, siitä ei kannata unta nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hallitusneuvotteluissa kun on Tohtori vastapuolella niin ilmankos tv1 tomittajatkin ovat ulkona ja voivat kertoa vain kymmene vuotta vanhoja juttuja Halla- ahosta.
Rinnekin on pelänny ja se on huomattu ko mies osaa vain noita samoja juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole "kymmene vuotta vanhoja juttuja." Eikä myöskään "vanhoja" kirjoituksia tai "vanhoja" mielipiteitä. Eikä minkään "brutaalin kielenkäytön" saati "harkitsemattomuuden" muurin taakse voi kyyristyä, jos itse asiasisällöstä ja ilmaisemistaan "periaatteista" on samaa mieltä yhä.

Mutta varsinkin kannattajiensa tulisi kaiketi pohtia, onko pj.Halla-aho esittänyt minkäänlaista realistista tulevaisuudenvisiota..?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa ehdokas, joka rauhallisesti ja analyyttisesti perusteli kaiken sanomansa vaalitenteissä!
Juuri niissä tenteissä, joissa teikäläiset ja Yle.n toimittajat saivat lähes itkupotkuraivareita kun eivät onnistuneet.
Ei mulla muuta.....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitohan se on vastata pitkään ja monisanaisesti, muttei sano oikeastaan yhtään mitään, se Halla-aho on. Ainoa joka jäi mieleen oli jatkuva ulkomaalaisviha ja pakolaisvastaisuus, siitä sitten puhetta piisasi, ei mitään ennestään uutta, mutta siitä tuli muita moittivaa juttua innokkaasti.
Kaikkien ongelmahan tämä hallitsematon maahanmuutto oli, varsinkin silloin alussa oli kun se alkoi, Perussuomalaiset vietti kuherruskuukautta hallituksessa ja Oulu täyttyi rikollisista pakolaisista, siihen Oulun poliisipäällikkö puuttui monta kertaa, mutta hallitus kuherteli kolme-neljä kuukautta ennen kuin alkoi tajuamaan tapahtuman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja varmaankin hän ilmoitti tästä asiasta jo ennen eduskuntavaaleja, vai jäikö sittenkin ilmoittamatta!!??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hän ei ole käsittääkseni antanut lupausta, että irtisanoutuu mepin tehtävistä sillä sekunnilla kun eduskuntavaalit ovat ohi? Eihän uusi eduskunta pääse edes kunnolla käyntiin ennen heinäkuuta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Euroopan parlamentin viimeinen kokous oli jo ja nyt ei tarvitse enää kuin nostaa isoa palkkaa! Onhan siinäkin kovasti Hallalla työtä! ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitavat kaikki mepit laidasta laitaan nostaa tuota isoa palkkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parlamentaarikot eivät eroa, onhan kyseessä paljon suurempi palkkio, kuin eduskunnassa. Kuten eräs Veikko Vennamo osuvasti lausui: "Seteliselkärankaiset". Koska järjestelmä sallii, niin tyhmähän se on, joka ei tilaisuutta käyttäisi. Paitsi joku, joka erosi ja palasi eduskuntaan ja nyt ei sinne takaisin päässytkään. Vallanhimo maksaa. Enemmän minä paheksun henkilöitä, jotka kansanedustajiksi päästyään ovat heti pyrkimässä Eu-parlamenttiin, tai ovat ehdokkaina ilman aikomustakaan sinne mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Syy meppinä jatkamiseen on uuden parlamentti-ryhmän perustamis neuvottelut, jossa persuilla ja Halla-aholla on tärkeä rooli

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Äläs nyt. Johan täällä ovat trollit päättäneet, että rahan takia Jussi sinne vielä jää hetkeksi. Sen sijaan vasemmistolaiset mepit tekevät hyvää hyvyyttään tuota hommaa, varmaan eivät palkkaakaan nosta??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mepille maksetaan kulukorvauksia 54000€ vuodessa, oli kuluja tai ei. Jospa Jussi nukkuu yönsä leirintäalueella vanhassa pakussa? Säästää lapsille. 5454€ maksetaan matkakuluja, vaikka niitä ei olisikaan. Mopolla pakusta edustamaan puolueryhmäänsä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (48)

Uutisvirta

6:34
Helsinkiläinen Lassi Hurskainen eteni Ilmakitaransoiton MM-finaaliin – oululainen Aapo Rautio karsiutui
6:13
Muovin kierrättäminen on monelle epäselvää – tarkista ainakin pakkausmerkintä ja kokeile rypistystestiä
6:00
Onko kuusivuotias liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen? Lukijalta
6:00
Lukiorahoituksen valtionosuusjärjestelmä kohtelee kuntia huonosti – opetusministeri: "Toivon, että pystymme ottamaan tällaisia tapauksia tarkasteluun"
6:00
Kortittomien kuskien määrä on kasvussa, liikenteessä ajaa päivittäin satoja kuskeja ilman korttia – Tällaiset sakot saa kortiton 3000 euroa tienaava Tilaajille
22.8.
60 vuotta täyttävä Tommi Läntinen kaipaa musiikintekoon kapinaa – "Jos minulta kysytään, mitä teen, kerron olevani rockmuusikko"
22.8.
IS: Jyrki Katainen nousemassa Sitran johtoon

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä siinä on, että pitää samat asiat hokea joka käänteessä?

Juuri päinvastoin. Hyvällä itsetunnolla varustetut sanoo ja tekee eikä meinaa. Valittajia täällä kyllä piisaa. Nämä harv... Lue lisää...
Sehän on

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image