Kotimaa

Finnairin sääs­tö­neu­vot­te­luis­sa ratkaisu, sisällöstä ei hiiskuta

Kotimaa 4.10.2014 3:54 | Päivitetty 4.10.2014 18:30
STT

Omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) on tyytyväinen, että lentoyhtiö Finnairin ja Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n säästöneuvotteluissa on löydetty ratkaisu.

- Upea asia, että tiukkojen neuvottelujen jälkeen on ahtaassa taloustilanteessa löytynyt molempia osapuolia tyydyttävä lopputulos, Paatero kirjoittaa Twitterissä.

Neuvotteluissa löydettiin ratkaisu yöllä. Asian vahvisti STT:lle tekstiviestitse yhdistyksen sopimussihteeri Anu Hietala. Ratkaisuehdotus vaatii vielä SLSY:n valtuuston ja Finnairin hyväksynnät.

Hietalan mukaan sisällöstä kerrotaan vasta maanantaina sen jälkeen, kun SLSY:n valtuusto on käsitellyt neuvotteluratkaisua. Myös Finnairin tiedotteessa kerrotaan, että asiaa kommentoidaan vasta maanantaina.

STT on tavoitellut osapuolten edustajia tekstiviestein ja puhelimitse, mutta ei ole tavoittanut heitä.

Finnairin ja matkustamohenkilökunnan aiemmat neuvottelut kariutuivat alkukesästä. Sen jälkeen Finnair ilmoitti aikovansa ulkoistaa 20 reitin matkustamopalvelut, mikä veisi Suomesta satoja työpaikkoja.

Hongkongin- ja Singaporen-reittien ulkoistuksista on jo sovittu norjalaisen OSM Aviationin kanssa.

Kuljetusalan ammattiliitot ovat yhdessä vaatineet Finnairia luopumaan ulkoistamisista.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kaikki vähänkään asiasta jotain ymmärtävät tietävät, että Finnirin pitäisi ehdottomasti päästä eroon suomalaisista lentoemoist. He ovat yksinkertaisest liian kalliita, jotta Finnair pystyisi pärjäämään jatkossa. HeKon lääke tähän pulmaan olisi se, että laitetaan kaikki suomalaiset lentoemot kilometritehtaalle ja ulkoistetaan ko. palvelut ulkolaisille. Tällä tavalla Finnair voisi toimia ja sattaisi olla jopa kannattava meille veronmaksajille. Veronmaksajien ei ole järkeä maksaa suomalaisille lentoemoille jättipalkkoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistyksen SLSY:n henkilöstö säästää !! niin menevätkö säästetyt rahat Finnairin johtajien taskuun "optioina ja bonuksina??? Näin on käynyt ennenkin,kun työntekijöiltä on toimeentuloa leikattu, niin tulee Finnairin kohdalla käymään tälläkin kertaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Finnairin johto ansaitsee boonuksensa. Itseasiassa heillä on niin pienet palkat, että heidän boonuksiensa pitäisi olla paljon suurempia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime kesän lennolla Atlantin yli melkein kaikki henkilökunta Finnairilla oli venäjää puhuvaa (vai olisiko ollut virolaisia tai jotain sinnepäin). Jopa on palvelu laskenut Finnairillakin ja lento hinnat vain nousee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

finnairin johto kilometritehtaalle ne on sotkun aiheuttaneet kyvyttömyytenä hoitaa valtion omistamaa yhtiötä ja omia palkkoja ja muita etuisuuksia ovat vain kasanneet

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tiedät ilmeisesti hieman vähänlaisesti valtion omistamien yhtiöiden johtamisesta,ilmeisesti et yhtään ja silti vaan pitää jutustella päättömiä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa ei ole korruptiota vaan koko järjestelmä on läpimätä!

Ja harvassa maassa hallitus saa jatkaa, kun yksi puolue hajoaa ja hallitukselle jää roimasti alle 50% kannatus. Tämä maa... Lue lisää...
mp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image