Kotimaa

Finnair on irtisanonut työn­te­ki­jöi­tään wifi-verkon luvattoman käytön vuoksi – potkut saaneiden määrä ei tiedossa

Finnair ei kommentoi irtisanottujen määrää.
Kotimaa 5.11.2019 13:33 | Päivitetty 5.11.2019 15:17
STT

Yhtiö ei kommentoi irtisanottujen määrää tai kansallisuutta.

Lentoyhtiö Finnair on irtisanonut työntekijöitään, jotka ovat käyttäneet lentokoneen wifi-verkkoa luvattomasti asiakkaiden lennonaikaisilla tunnuksilla. Finnairin viestinnästä vahvistettiin tiistaina tieto irtisanomisista STT:lle.

Myös Suomen Lentoemäntä- ja Stuerttiyhdistys SLSY:n puheenjohtaja Jari Toivonen kertoi olevansa tietoinen asiasta.

Toivosella ei ollut tietoa, montaako työntekijää irtisanominen koskee. Hänen mukaansa Finnair on tiedottanut työntekijöille, että tapauksen selvittäminen jatkuu vielä ainakin tämän viikon.

Finnair kertoi STT:lle lähettämässään sähköpostissa, että se ei kommentoi irtisanottujen määrää. Finnairin viestinnän mukaan yhtiö ei tässä vaiheessa kerro myöskään irtisanottujen kansallisuuksia, koska asian selvittäminen ja työntekijöiden kuulemiset ovat kesken.

Epäiltyinä runsas sata työntekijää

Wifin väärinkäytöstä epäillyt olivat käyttäneet asiakkaille annettuja wifi-tunnuksia niin, että asiakkaat eivät voineet itse käyttää niitä. Tällaisissa tapauksissa asiakkaille on annettu lentokoneessa wifi-yhteyttä varten uusi tunnus.

Asia tuli julki muutama viikko sitten. Tuolloin uutisoitiin, että runsasta sataa Finnairin matkustamohenkilökunnan työntekijää epäillään wifi-yhteyden väärinkäytöstä. Finnairin viestintä ei tiistaina ottanut kantaa siihen, onko epäiltyjen määrä pysynyt sittemmin ennallaan.

Väärinkäytöksien vyyhti paljastui yksittäistapauksen kautta.

Asian tultua julki Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja Arja Suominen kertoi STT:lle, että tietosuojaongelmia wifi-vyyhdissä ei ole syntynyt.

Irtisanomisista uutisoi tiistaina aiemmin Iltalehti.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (28)

Oon ihmetellyt jo pitkään, että miksi Finnairilla ei ole ilmaista wifiä. Kuitenkin kalliit lennot. Lentää norwegianilla, on halpaa, ilmainen wifi! Ei tulisi tätä ongelmaa.. Voi jopa työntekijät olla lennon aikana kotiin yhteyksissä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Finnairin henkilökunta tiesi eli 1000 työntekijää.Kaikille upea joululahja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis todella järkyttävää käyttää matkustajien nettiä. Montakohan pankkitiliä on tyhjennetty ja käyty facebookissa. Todella uskaliasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä mainos Finnairilta, asiakas on aina ykkönen, paitsi silloinkun hakee korvauksia myöhästyneistä lennoista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohtuuton päätös jos työnantaja ei ole tarjonnut matkustamohenkilökunnalle mahdollisuutta netin käyttämiseen lentojen aikana. Päätös ei yllätä koska finnairissa on varmasti kymmeniä nilkkejä esimiehiä jotka luulevat omistavansa koko yhtiön. Vanhoissa yhtiöissä tahtoo sakka kerääntyä pohjalle eikä sakasta pääse koskaan eroon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No ei todellakaan ole kohtuutonta. Kohtuutonta on ottaa asiakkaan maksamat wifi-tunnukset omaan käyttöön täysin tietoisena siitä että asiakas jää ilman yhteyttä josta on maksanut. Rinnastaisin tämän näpistykseen. Ja ei työnantajalla ole mitään velvollisuutta tarjota nettiä lentotyöntekijöille työaikana, jos sitä ei työtehtäviin tarvitse.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se siinä ja siinä onko netin luvaton käyttö ollut niin törkeää että sillä voidaan perustella irtisanominen. Yleensä tämmöisissä tapauksissa annetaan varoitus ja pyritään muulla tavalla korjaamaan tilanne. Syyttäisin enemmän työnantajaa joka ei ole huolehtinut asiakkaiden tietoturvasta.

Tietosuojavaltuutetun pitäisi tutkia finnairin toimet ja jos syitä löytyy niin finnairille pitäisi määrätä miljoona sakot. Tietosuojavaltuutettu tuskin tekee mitään koska ei korppi korpin silmää noki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on hyvä mahdollisuus panna kaikki ammattiliiton työntekijät ulos epärehellisyyden vuoksi.Kapteenit ja lentoemännät.Tilalle rehellisiä ulkomaalaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulis Finnairin antavan henkilökunnalle mahdollisuuden wifiin aivam työsuhde-etuna. ainakin pitkillä yölennoilla. Tarkoitushakuista henkilöstön siirtoa aasian-ym. halpamaihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen tietysti kalkkis, mutta eikös netin käyttö lennon aikana olekaan matkustajilta kielletty?
En ole kyllä lentänytkään muutamaan vuoteen. Pitäisköhän anoa vihreiltä jotain kunniamainintaa👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole langattoman netin käyttäminen. Mobiiliyhteys on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mobiilinetti ei tietenkään toimisi edes korkealla, mutta lentokoneen oma netti toimii satelliittipohjaisena lentokorkeudessa, mutta ei tietenkään nousun eikä laskun aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä toimii, tämä selittää nyt erutyäin hyvin sen miksi yhteyttä nettiin ei ole muodostunutnvaan on nousun jälkeen pitänyt pyytä erikseen "koodilappu".
Hyvä että varkaat on saatu kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa settiä kuin roskiiin menevän ruuan varastaminen Lidlistä. Normaalisti varoitus ensi

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis sinusta on oikein työajalla seikkailla chatissa? Juurikin tämä työelämästä vieraantuminen on monelle todella haastava haaste.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä teen koko ajan koska se on osa työtehtäviäni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (28)

Uutisvirta

22:36
Analyysi: Ampumahiihdon MM-kisat olivat hyvää mainosta lajille – samaa ei voi sanoa maastohiihdon Pohjoismaiden-kiertueesta, jossa majoituttiin kasarmilla ja huollettiin suksia puutteellisissa tiloissa Tilaajille
22:21
Oulun Pyrinnön Taneli Ollila juhli painonnoston SM-kultaa Porissa – "Enemmänkin olisi mennyt, mutta oli turha riskeerata"
22:18
Jääkylmästi heittänyt Susijengi nousi tärkeään voittoon EM-karsinnoissa
22:15
Yllätysmestarin tuuletus – Kuivasjärven Auran Sonja Stång hämmästyi nuorten SM-hallikisoissa pika-aitojen täysosumastaan: "Olin ihan, että häh?" Tilaajille
21:47
Sula teräs sytytti oven palamaan Outokummun tehtaalla Torniossa
21:33
"Mondo" Duplantis pääsi taas kuuteen metriin – viimeinen yritys ME-korkeudesta 619 oli onnistua
21:27
Thesleffin näyttely houkuttelee kävijöitä jonoiksi asti – Oulun taidemuseon aiemmat kävijäennätykset voivat pian mennä uusiksi
94
Loppuko hiihto ilmastonmuutokseen? Professori: "Eteläisen Suomen koululaisille luminen talviloma on muisto vain"
36
Lastenpsykiatriaan ohjataan yhä enemmän psyykkisestä häiriöstä kärsiviä lapsia ja nuoria – Oulun yliopiston professori: "Potilaiden määrä on selkeästi lähtenyt kasvuun"
34
Italiassa koronavirustartuntojen määrä nousee nopeasti – hallitus aikoo eristää tartuntakeskittymät ainakin kahdeksi viikoksi, jalkapallo-otteluita peruttu
22
Koulumaailmassa lastensuojeluilmoituksen oltava viimeinen toimenpide Lukijalta
19
Mikko Niemelä, 29, on noussut luottorooliin loukkaantumisten kurittamassa Kärppä-puolustuksessa – kellottaa uusia ennätyksiä ja tarjoilee namupasseja
17
Sahat käynnistyvät uudestaan, mekaanisen metsäteollisuuden riidassa sopu – kiky-tuntien kirjausta muutettiin
16
Presidentti Niinistö ulkoministeri Haaviston esitutkinnasta Ylellä: "Voi olla hänen itsensä kannalta kiusallinen tilanne"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

253 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Työttömyysturva

Tai sitten uudistus kannustaa työttömiä ottamaan ja etsimään töitä ja jopa muuttamaan työn perässä sinne missä sitä on. ... Lue lisää...
Tai sitten töihin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image