Kotimaa

Finnair aloittaa yt-neuvottelut ko­ro­na­vi­ruk­sen takia - yhtiö joutunut perumaan noin 200 lentoa manner-Kiinaan

KUVA: Finnair
Kotimaa 12.2.2020 22:18
Mari Molkoselkä

Finnair on aloittanut kaukoliikennelentäjien yhteistoimintaneuvottelut.

Finnair on perunut noin 200 lentoa manner-Kiinaan koronaviruksen takia. Peruutusten takia yhtiö aikoo arvioida henkilöstötarpeitaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.

Lentoperuutukset kestävät helmikuun loppuun saakka.

Koronaviruksen aiheuttama poikkeustilanne voi jatkua arvioitua pidempään.

Maailman terveysjärjestö WHO varoitti keskiviikkona, että on vielä liian aikaista ennakoida sitä, milloin uusi koronavirusepidemia loppuu.

Uusien virustartuntojen määrä Kiinassa on tasaantunut, mutta WHO:n mukaan epidemian huippua ei välttämättä vielä ole saavutettu.

Kiinassa on vahvistettuja tartuntatapauksia yli 44 000. Virukseen on viranomaisten mukaan kuollut yli 1 100 kiinalaista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Miksi nämä meidän viisaat päättäjät laittavat " kaikki munat yhteen koriin " me taviksetkin ymmärrämme ettei se kannata vaikka ahneita olemmekin rahan perään ;) Luonto antaa nyt oppirahoja ihmiselle kun ei kunnioita ihmisyyttä. Ne torit juurikin myyvät kaiken mitä vain saavat pakosta pysyäkseen hengissä tavallinen kiinalainen siis ja on kunnia-asia tulla toimeen omillaan. Lentokonita onkin ollut liikaa ja liian halvalla ilmassa nykyisin joutaakin ilmastonmuutoksen nimissä vähentyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulenpa, että tämä iskee matkailualalle koko maailmassa. Taitaa olla, että noihin "valtaviin sillipurkki" laivoihin tulee rutkasti matkojen peruutuksia. Valtiot eivät vaan päästä risteilyaluksia kiertämään maasta/satamasta toiseen pikavisiiteillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos 60% kuolee tähän tautiin kuten viisaat on ennustanut, nii tokkopa tuota tarvii enää lennellä Kiinaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tarkistahan tietosi! Missään ei ole esitetty arvoita, että 60 % kuolisi! On arvioitu, että maapallon väestöstä 60-80 % saattaa saada tartunnan ja heistä noin 2-3 % kuolisi. Kuolleita olisi siis 100-200 miljoonaa,,,

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä maailman meno on jo mallillaan, kun ei Finnairkaan voi enää toimia 'ulkopuolisena, täysin puolueettoman toimijana, kuljettaen vain ilmailuliikenttä tarvitsevia itään, vaan kaikki maiden välisestä yhdessä sovittu liiketoimi katuuko virheinformatioon suuren valtion omaan peittelyynsä liian laajaan, hallitsemattomasti jo levinneeseen Corona-virus tartuntojen leviämispelkoon?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On toimittava jopa kyseenalaisin keinoin, ettei Finnair joka on maailman mittakaavassa "pieni toimija"; levitä kiinalaisturistien mukana coronavirusta Suomeen ja Eurooppaan. Tautilevinnäisyyden huippu on vielä hyvin kaukana edessä. Hienoa, että Finnair toimii ajoissa (toivottavasti) estääkseen viruksen leviämisen.

Tulevaisuus leviämisen ja kuolonuhrien suhteen on vielä täysin auki. Vastalääkkeeen tai rokotteen kehitys voi kestää vuosia. Tämä "corona-sota" on vasta alussa.. 2 kuukautta vasta kestänyt.

Joulukuussa viruksen olemassaolon ja leviämisen todennut nuori kiinalaislääkäri vaiennettiin Kiinan valtion toimesta, ettei ulkomaankauppa häiriintyisi. Vastikään kuoli itse toteamansa viruksen olemassaoloon ja kuoli itse coronavirustartuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arvasin. Eipä taas Finnairin terävä --
pää = pomot ajatelleet nokkaansa pidemmälle. Luuleeko tämä " älymys -
tö ", ettei Finskin lentäjille ole kysyntää muualla maailmalla ? Jos /
kun luulee niin väärin. Esim. Aasias
sa ja Yhdysvalloissa Finskin piloteille
maksetaan parhaimmillaan kolme ( 3 ) kertaa suurempaa kuukausipalkkaa kuin mitä Finnair nyt heille maksaa,
siis peruskuukausipalkka + kaikki lisät
päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kortistossa on tilaa myös ylipalkatuille lentäjille. Säästuttavat vielä ilmakehää tarpeettomasti, ankara haittavero lentämiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No miksi ei oo vielä menny jos palkka on noin paljon parempi muualla? Taitaa rouvaa pelottaa, että joutus ite hommin 9 euron kulukorvauksella😆

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän IAU keksi lentojen jälleen alkaessa jonkin syyn lakkoiluun, ettei lentoyhtiö pääse liikaa vaurastumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt tuntuu että käydään jo liian herkällä. Siirtäkää A330 ja A350 koneet muille reiteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Matkustajat loppuu ja vähenee siitähän se lomautus johtuu, ei Finnair ole hyvän tekijä, vaan raha ratkaisee. Tyhjillään ei kannata ajella.
Matkailua pitää rajoittaa, tämä leviää matkailun avulla koko maailman kulovalkean tavoin. Näyttää nytkin mediassa, että matkailua pitää jatkaa kuten ennenkin, vaikka koko ajan lisää sairaus tapauksia löytyy enemmän ja enemmän.
Kiinassa tilanne etenee kovalla vauhdilla ja räjähtää lopulta käsiin, leviää lähimaihin ja sieltä kaikkialle.
Lääkettä ei ole olemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa olla ensimmäinen tapaus lajissaan, että laitetaan lentohenkilökunta "pakkolomalle".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

16.2.
CNN: Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen
16.2.
Uusien elämysten iltapäivä – Lentopalloseura Etta sai Iissä uusia ystäviä: "Tällaiset pelit ovat lajille älyttömän tärkeitä" Tilaajille
16.2.
Son Tottenhamin sankari – Arsenal juhli murskavoittoa
16.2.
Hallitus aikoo muuttaa potilasdirektiivin toimeenpanoa sote-uudistuksen yhteydessä
16.2.
Miten hallita aikaa niin, että rentoutumisellekin jää tilaa? Oululaisopiskelija: "Tärkeintä jaksamiselle on ehtiä möllöttää välillä kotona"
16.2.
Iin uudessa liikuntahallissa lähes 500 katsojaa, Ettan peliesitys ei riittänyt
16.2.
Lentopallohuumaa Iissä – nimikirjoitukset menivät kuin kuumille kiville, vaikka Ettan esitys pelikentällä jäi pahasti vajaaksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono Etelä-Lapissa ja Keski-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.
Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Lapissa lumisateen vuoksi.

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on vaarallisen voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s.
Maan etelä- ja itäosassa sekä Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Etelä-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta yöllä ja aamulla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.
Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Uudenmaan ja Kymenlaakson maakunnissa lounaistuuli on voimakasta iltapäivällä ja illalla, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Marinin kallis vedätys

159 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi asuntojen arvo laskee koko suomessa?

kysykääpä itseltänne että missäpäin oulua haluaisitte asua, jos olisi varaa. Siellä eivät hinnat laske. Kaikki eivät näe... Lue lisää...
Sijaintisijainsijain...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

15.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image