Kotimaa

Fingersoftin perustaja Toni Fingerroosin omistaman luksusjahdin voi vuokrata, viikosta saa pulittaa jopa 217 000 euroa

Fingerroosin omistama Africa I -jahti. KUVA: Sami Parviainen
Kotimaa 31.7.2018 20:26
Oona Lakso

Oululaisen Fingersoft-pelifirman perustajan, kempeleläislähtöisen Toni Fingerroosin omistama huvijahti on kääntänyt katseita Helsingin Jätkäsaaressa heinäkuussa. 

Kauppalehden mukaan Fingerroos osti lähes 50-metrisen Africa I -aluksen tammikuussa 2018. Aluksen kauppahinta ei ole julkinen, mutta lehti kertoo aluksen hintapyynnön olleen vajaat 17 miljoonaa euroa.

Fingerroosin omistama jahti on myös vuokrattavissa. Kauppalehden mukaan Africa I -aluksen saa vuokrata käyttöönsä viikoksi 217 000 eurolla. Summa ei kuitenkaan ole kalleimmasta päästä jahtien mittakaavassa. Myös kooltaan vuonna 2010 valmistettu alus kuuluu jahtien alempaan keskiluokkaan, Kauppalehti kertoo.

Jahti on vuokrattavissa netissä huvialusten vuokraussivuston kautta. Kauppalehti kertoo, että alukselle on tehty varauksia vuoden loppuun asti. Valtaosa asiakkaista on venäläisiä ja yhdysvaltalaisia, suomalaisten muodostaessa vain pienen osan jahdin vuokraajista.

Aluksen kapteeni Sami Parviainen kertoo Kalevalle, että sillä on käyty ennen Suomeen saapumista Kroatiassa, Kreikassa, Portugalissa, Espanjassa ja Ruotsissa. Parviaisen mukaan jahdilla työskentelee vaihtelevasti kahdeksasta kymmeneen hengen kokoinen miehistö.

– Koko miehistö asuu töissä ollessaan aina aluksella. Meillä on kuitenkin miehistössä neljästä viiteen eri kansallisuutta. Vapaa-aika kuluu joko aluksella tai sitten satamassa ollessa maissa.

Merillä ajettaessa alukseen mahtuu miehistön lisäksi 12 henkilöä, satamassa pidettävässä tilaisuudessa jahtiin voi kutsua jopa 50 henkeä. Alusta vuokrataankin myös juhlia varten.

Lisäksi jahtia käytetään koulutuskäyttöön. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu käyttää Fingerroosin Africa I -jahtia työharjoittelualuksena. 

– Tällä aluksella on aina tilaa yhdelle harjoittelijalle. Moni jahdin omistaja ei halua alukselleen harjoittelijoita, koska ajattelevat että he ovat epäpätevää henkilökuntaa. Mutta Fingerroos mielellään antaa nuorelle mahdollisuuden ja siten alukselle otetaan mukaan opiskelija suorittamaan ohjattua harjoittelua alukselle.

Africa I on italialaisen Benetti-venevalmistajan tekemä. Se on valmistunut vuonna 2010. Fingerroosin omistama jahti on rekisteröity Maltalle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (81)

Hyvä Toni!

Kauas on tultu Myllytullista ja mustista farmareista.

PS. Toni ei ole Kempeleestä mutta annan teidän olla siinä luulossa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipähän tuossa mitä, kun rahalla kerran irtoaa. Raha on niin vanha keksintö, että sitähän pitää olla kaikilla. No, jollain enemmän, toisella vähemmän. Ja onhan niitä tuostakin suurempia ja pienempiä saatavilla. Tai sitten matkustaa jollain muulla vehkeellä, vuokrasoutuveneellä vaikkapa ja trangia mukaan ja vähän evästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Suomalainen kapteeni?Oishan Costa Concordian päällikkö ollut vapaana vai onkohan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lieneekö tässä tehty taas "rytsölät" vielä vähän isommassa mittakaavassa? Vai ovatko nykyiset it-miljönäärit sittenkin fiksumpia kuin kollegansa 1990/2000-lukujen taitteessa? Nähtäväksi jää. Mutta oli miten oli niin jokainen saa toki tehdä ansaitsemillaan rahoillaan mitä huvittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kait sitä 217000 eurolla per viikko henkilökunnan maksaa. Ja tuskinpa tuo talviaikaan liikennöi, ainakaan Suomessa....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koska ei ole rekisteröity matkustaja-alukseksi ei voi ottaa merimatkoille kuin 12 matkustajaa. Oulu-laivalla on sama ongelma, vaikka OULU on erikoisalus-statuksen (SPS) saanut rahtilaiva, joka saa ottaa vain 12 matkustajaa miehistön lisäksi. Trafin määräys on yksiselitteinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luulin että tämä oli Fingerpori vitsi. Vaan ei, olikin oikeasti hieno paatti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Toni, menestyvällä jätkällä, Jätkänsaaren kupeessa kunnon jahti.
Nauti, nauti. Monet Suomalaiset kadehtii, kun joku sanoo ja näyttää menestyksensä. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla oli pari vuotta sitten mahdollisuus vierailla heidän Fanon telakalla ja käydä tutustumassa parin juuri valmistumassa olevien alusten sisällä. Pakko myöntää, että Benetti-firma osaa tehdä upeita aluksia, työn ja materiaalien laatu vei jalat alta. Nostan hattua syvällä kunnioituksella italialaisten osaamiselle, se ei ole tullut tyhjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Italiassa kunnioitetaan perinteitä ja menestyviä pitkänlinjan perheyrityksiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrykseni ei riitä?
Muoti-ilmiöksi paisuneessa hiilijalanjäljen kutistamisessa ihmiset alkavat neuroottisesti syyllisyyttä tuntien vahtia jokaista suupalaansa.
Päästöjä pitää pienentää, muovi pitää kieltää, dieselmoottorit, liha, ym.ym.

Toisaalla eletään kaikkien aikojen kulutusjuhlaa ja velkaa on sinne sun tänne. Sekä maksuhäiriöitä.

Media esittelee meille ihailtavaksi pintaliitäjien ökypaatteja, rakettiautoja, linnoja, kartanoita, huviloita siellä täällä ja maapallon toisella puolella.

Mitä tavallisen kuolevaisen pitäisi tehdä?
Pyrkiä maksimoimaan kulutuksemme vai lopettaa saastuttaminen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän reilu 1300,-/h, eihän tuo ole mitään lentelyyn verrattuna. Kauanko pysyis 145:n eurokopteri (nykyinen pelastuskopteri) tuolla summalla ilmassa. Kaikki on niin suhteellista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki on niin kateellista...kuten sinäkin :)
Ei tuossa mitään kummaa ole, alemman keskiluokan vene jos se kateelliisia helpoitti?
Eikö? No ehkä se että tämäkin työllistää ja ottaa jopa harjoittelijan mukaan hieno teko sekin.
Olis kiva silti käydä cruisaileen..)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se hienoa - saa kateutta aikaan varsinkin täällä Oulun seudulla, se on aina niin hauskaa.
Toni on saanut mammonaa ja pistänyt rahojaan kiertoon joka tekee seudulle hyvää, joten nauttikoon myös paatistaan .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (81)

Uutisvirta

19:04
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
19:00
Arvio: Televisio leviää Suomeen, mutta sopiiko se vanhoillislestadiolaisten uskovaisten olohuoneeseen? – SRK:n historiankirjoituksessa on edetty 1960- ja 1970-lukujen vaikeisiin kysymyksiin Tilaajille
19:00
Konsultin Oulun kaupungin pöytään lyömät madonluvut ihmetyttävät entisiä valtuutettuja – "Mihin on kadonnut se oululaisten poliittisten ryhmien yhdessä tekemisen malli" Tilaajille
18:42
Riskintorjunta voi mennä Suomessakin uusiksi, jos tieto Wuhan-viruksen tarttuvuudesta osoittautuu merkittäväksi
18:32
Omakotitalon yhteydessä olevassa automaalaamossa syttyi tulipalo Pateniemessä, paloa sammutetaan parhaillaan
18:16
Iijokea soudetaan ja melotaan ensi kesänä kahdessa tapahtumassa samaan aikaan – Perinteisen Iijokisoudun rinnalle nousee Elävä Iijoki -melonta- ja soututapahtuma
18:00
Oulujärven saarihakkuiden kiellolla voi olla ennakkopäätöksen luonne – "Aikaisemmin Metsähallitus ei juuri suojelijoita kuunnellut" Tilaajille
45
Onko juniorivalmentajien osaaminen heikkoa? "Liian moni lapsi kokee kiusaamista ja epäasiallista käyttäytymistä urheiluseurassa"
30
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
27
Pohjantiellä jopa 160 kilometrin tuntivauhtia ajanut henkilöauto kiinnitti poliisin huomion – kortiton kuljettaja kaahasi humalassa
27
Kiina puolustautuu koronavirukselta: rajoituksia joukkoliikenteeseen, villieläinten kauppa seis – kuolonuhreja yli 50
23
Manner tuskaili Kärppien johtoasemassa pelaamista – Kolmanneksen kauden tehopisteistään turkulaisia vastaan tehnyt Jokinen laittoi TPS-tehot sattuman piikkiin
22
Ulkoministeri Haavisto suunnitelmasta tuoda Al-Holin naiset oikeuden eteen Syyriassa: "Mielellään kuulemme, mitä kurdit suunnittelevat"
18
Kiinalaisryhmät peruvat Lapin matkoja tai etsivät niille uutta ajankohtaa – "Meillä on tietoja yksittäisistä nuorisomatkailuun liittyvistä ryhmistä"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

187 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ay-liike mahdollistaa sen, että voin ylipäätään kulkea töissä

Onneksi monet tajuavat Ay-liikkeen tarkoituksen ja sen antaman todellisen suojan työntekijöille kuten aloittajakin. En ... Lue lisää...
Realismia

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image