Kotimaa

Fimea varoittaa rin­ta­syö­pä­lää­ke letrotsolin saa­ta­vuus­häi­riös­tä – käytetään pitkälle levinneen rintasyövän hoitoon

Fimean saaman tiedon mukaan letrotsolia sisältävien valmisteiden saatavuushäriö kestää arviolta syyskuun loppupuolelle. Kuvituskuva. KUVA: Jussi Leinonen
Kotimaa 14.8.2019 15:30
Mirko Siikaluoma

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea varoittaa rintasyövän hoitoon käytettävän letrotsolin saatavuushäiriöstä. Letrotsolia sisältävien lääkevalmisteiden tukkuvarastot ovat huvenneet oletettua nopeammin eivätkä apteekit saa uusia lääke-eriä normaaliin tapaan.

Fimean saaman tiedon mukaan letrotsolia sisältävien valmisteiden saatavuushäriö kestää arviolta syyskuun loppupuolelle.

Keskus on pyytänyt valmisteiden saataviidesta vastaavia myyntiluvanhaltijoita selvittämään mahdollisuuksia tuoda lääkkeestä markkinoille poikkeuseriä pikaisella aikataululla. Syöpähoidoista vastaavia terveydenhuollon yksiköitä on tiedotettu saatavuushäiriöstä.

Letrotsolia käytetään muun muassa varhaisvaiheen hormoniriippuvaisen rintasyövän liitännäishoitona sekä pitkälle edenneen ja usein etäpesäkkeisen rintasyövän hoitona. Letrotsolihoitoa saatetaan jatkaa myös liitännäishoitona useita vuosia leikkaus- ja sädehoidon jälkeen.

Fimean tietojen mukaan letrotsolia käyttää Suomessa tuhansia naisia, joista valtaosa saa lääkettä liitännäishoitoon. Potilaita neuvotaan ottamaan tarvittaessa yhteyttä hoitavaan lääkäriin tai syövän hoidosta vastaavaan yksikköön.

MAINOS

Kommentoi

allergiavoiteen todella huonosta saatavuudesta tänään lääkärini totesi: " valtakunnan viimeinen 30 g:n dermovat sulla!!! enempää ei ole! brexit! trump! kapitalismin ahneus ja sosialismin tehottomuus..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä nämäkin varoittelevat eivätkä varmista ja hoida niin että tavaraa riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä se varoittaminen auttaa, jos ei saa lääkettä niin ei saa lääkettä, pahimmassa tapauksessa edessä on hiippakunnan vaihto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image