Kotimaa

Fennovoiman ydin­voi­ma­la­hank­keen vastustajat suun­nit­te­le­vat häirintäiskua Kalevan kisoihin

Kalevan kisat järjestetään Raatin stadionilla. Arkistokuva. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 22.7.2016 6:24
Antti Ervasti

Pyhäjoen Hanhikivenniemen ydinvoimalahankkeen vastustajat suunnittelevat iskua paraikaa Oulussa pidettäviin Kalevan kisoihin. Voimalan toteuttaja Fennovoima on kisojen pääyhteistyökumppani.

Kalevan saamien tietojen mukaan vastustajat yrittävät sunnuntaina tehdä jonkinlaisen väliintulon kesken kisojen. Poliisilla on tieto ryhmän aikeista. Tilannetta seurataan ja siihen varaudutaan.

Kalevan kisojen johtoryhmän puheenjohtaja Mika Penttilä sanoo, että kisaorganisaatio on ollut yhteydessä poliisiin, mutta vastustajien konkreettisista toimintatavoista ei ole tietoa.

Fennovoiman aluetiedottaja Kimmo Siira sanoo myös, että riskit tiedostettiin jo silloin, kun sopimus kisojen yhteistyökumppanuudesta tehtiin.

– Kun muistaa, mitä keväällä tapahtui Hanhikivenniemellä, oli arvattavissa, että häirintä- tai provokaatioyrityksiä voi tulla.

Siira muistuttaa, että lainmukaisiin mielenosoituksiin vastustajilla on täydet oikeudet, mutta kaikki laittomat yritykset ovat ehdottomasti tuomittavia.

Juttua korjattu 22.7. kello 10.16. Poliisi ei tutki mahdollisia iskusuunnitelmia, koska asiasta ei ole rikosepäilyä. Poliisi seuraa ja tarkkailee tilannetta.

Lue lisää 22.07.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Olen käyny säännöllisesti Kalevan kisoissa, mutta nyt teen poikkeuksen ja boikotoin niitä poissaolollani. En hyväksy Fennovoiman (lue: Rosatomin ja Venäjän valtion) sponsoroimaa kisaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisankka. Luontoa, nykyisiä ja tulevia sukupolvia rakastavat ydinvoimanvastustajat eivät boikotoi urheilua. Ydinsaasteet ovat se asia, mitä vastustetaan. Ei ihmisten hyvinvointi ja liikunta. Eli nou hätä. Kalevankisat rules.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onneksi Oulu Energia Areenan sponsoreista löytyy vain puhdasta ja luontoystävällistä turvevoimaa tuottava yritys, niin voi jääkiekkoa katsella turvallisin mielin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun energia on sijoittajana Fennovoiman ydinvoimalahankkeessa. Ja Oulun Energia myy myös ydinvoimasähköä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yleisurheilu on Suomessa suhteellisen pieni sähkönkäyttäjä, joten mielenosoitus osuu kyllä nyt täysin väärään urheilulajiin.
Sen sijaan jääkiekko yli kahdensadan kahdenkymmenen jäähallinsa ansiosta on todennäköisesti maan suurin sähköä kuluttava ja myös siis osaltaan eniten ydinvoimaa hyödyntävä urheilulaji maassamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin huono päätös Kalevan kisoilta lähteä yhteistyöhön Fennovoiman kanssa ja alkaa täten Putinin ohjaileman Venäjän valtionkorporaation mannekiiniksi. Sitä saa mitä tilaa, ja ilmaisia lounaitahan ei ole olemassakaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaisesta toiminnasta ja uutisoinnista hyötyy vain putinin firma. Pyhäjoen voimala tulee vielä suomalaisille kalliiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suhtaudun ydinvoimaan kriittisesti mutta näiden anarkistien touhut ovat aina vain vastenmielisempiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti sinulla on kriittisen suhtautumisesi tueksi faktoja eikä vain "musta tuntuu" juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sait nauramaan, hyvä niin.
Vihervassarreiltako löytyy "argumenttejä"?
Katsopa wikistä, mitä sana argumentti pitää sisällään.
Se ei suinkaan tarkoita aivopestyjä sosiaalituilla eläviä anneja 😂

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

tuollaisia mielipiteitä syntyy kun Fennoviman kaltaiset yritykset kannattajineen ja pr-osastoineen hallitsevat julkisuutta ja tarkoituksellisesti vääristävät todellisuutta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida voimalan vastustajien sympatiat nousta terrorismin avulla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poliittisesti arveluttava ja kansakuntaa jakava pääsponsori on kisoille valittu...sikariportaan äijät tuskin ajattlevat miltä terveellistä ja turvallista elinympäristöä arvostavasta nuoresta urheilijasta saattaa tuntua pistää fennovoiman numerolappu rintaan. Kaiken lisäksi Fennovoimalla on selvä kytkentä ulkopoliittisesti ja ihmisoikeuksien kannalta arveluttavaan suurvaltaan, joka ei ainakaan edusta puhdasta urheilua vaan järjestäytynyttä valtiojohtoista dopingia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

23:07
Inarinsaamelaisuus oli läsnä jo Kari Kyrön lapsuudenkodissa – "Saamelaiskäräjien tärkein tehtävä on saada rauha Saamenmaahan"
22:30
Oululaiset ottivat kantaa kaupungin budjettiin aluefoorumeissa – Kaakkurissa epäiltiin, että säästämisestä voikin koitua lisämenoja
22:15
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
20:59
USA:n varapresidentti Pence: Turkki keskeyttää sotilasoperaationsa Pohjois-Syyriassa
64
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
58
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
55
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
39
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
37
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
31
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Alma-kysely: Pekka Haavistao on ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi!

Ottakaapa arvon viher-pösilöt huomioon se, että onkin sitten ihan eri asia, kun ollaan toisella kierroksella ja vain kah... Lue lisää...
MP.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image