Kotimaa

Ex-les­ta­dio­lais­vai­kut­ta­jan tuomio halutaan KKO:hon

Entisen lestadiolaisvaikuttajan saamaan hyväksikäyttötuomioon haetaan valituslupaa korkeimmalta oikeudelta (KKO). KUVA: Jarmo Kontiainen
Kotimaa 4.4.2012 17:37
Susanna Kemppainen

Entisen lestadiolaisvaikuttajan saamaan hyväksikäyttötuomioon haetaan valituslupaa korkeimmalta oikeudelta (KKO).

Helsingin hovioikeus korotti tammikuussa keski-ikäisen miehen Espoon käräjäoikeudelta keväällä 2011 törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä saaman neljän vuoden vankeustuomion viideksi vuodeksi.

Sekä jutun syyttäjä, tuomittu että asianomistaja haluavat saattaa vyyhden korkeimman oikeuden puntaroitavaksi ja he hakevat juttuun valituslupaa.

Keski-ikäinen  mies on aiemmin toiminut suuren rauhanyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana Etelä-Suomessa. Hänet valittiin myös merkittävään luottamustoimeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistykseen.

Lue lisää torstain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (34)

Keskimäräistä ehyvemmät perheet. Ei juuri alkoholi ongelmia.
Mut to tuomia liian lyhyt, surutta vähintään puolet lissää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi nimeä ei julkaista. ´Jos tapat, nimi on kissan kokosilla kirjaimilla lehes. Jos olet kuuluisa jääkiekkoilija, kuvakin julkaistaan. Nimi ja kuva julki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentti tähän:
"Fakta1
4.4.2012 21:52
2. Tilintarkastajaksi v.2009. Ei ehtinyt tehdä sitä. Varalle valittu hoitanut homman."

Kyseinen henkilö on ollut SRK:n tilintakastajana usean vuoden ajan. Olen ollut häntä siihen tehtävään valitsemassa kaksi kertaa. Tunnen kyseisen henkilön jo vuosikymmenien takaa. Suuri yllätys oli minulle hänen "hämärät puuhansa". Mutta näköjään ulkokuori pettää, myös "Jumalan valtakunnassa".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jumala on mielikuvitusolento eikä näin ollen oikeustoimikelpoinen! Pedofiilit pitää saada linnaan riittävän pitkäksi aikaa riippumatta siitä ovatko he lestadiolaisia, luterilaisia, hinduja, muslimeita tai mitä tahansa!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kiitos Kalevalle, kun rohkeasti otatte esille vakavia asioita, näistä ei voi kirjoittaa tarpeeksi. Yksikin tällainen tapaus on aina liikaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nimisuojan nämä nyt ainakin saavat jos ei muuta. Vaikka turvallisuus kyllä vaatisi aivan muuta. Lapset ei uhreina varmaankaan voi olla samassa perheessä enää, tietenkään. Vai? Ja tottakai heidän nimensä vaihtui. Vai?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kumma, että Kaleva jaksa jauhaa näitä lestajuttuja. Tästäkään jutusta eivät muut lehdet kirjoita mitään, mutta kyllä Kaleva. Ei edes Kotimaa 24 näytä tällä kertaa reagoivan, vaikka muuten on aina lestadiolaisten kimpussa kuten Kalavakin. Hyi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tästä jutusta olisi pitänyt olla hiljaa??? Pedofiili se on tuoki syytetty vaikka rauhanyhdistykseen kuuluukin. Todella hyvä homma että kaleva tuo näitä juttuja julkisuuteen eikä rupea lahkolaisten tavoin peittelemään totuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö asiasta olla hiljaa ja vaieta, kun on Lesta ? Asia pitää tuoda julki ja varsinkin jos on tuollaisessa johtavassa asemassa, jolla on vaikutusta nuoriin, hän on esikuva nuoremmille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1. "Keski-ikäinen mies on aiemmin toiminut suuren rauhanyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajana Etelä-Suomessa."
Selvä, siis ei toimi enää.

2. "Hänet valittiin myös merkittävään luottamustoimeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistykseen."
Siis toimii edelleenkin srk:n keskusyhdistyksessä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

2. Tilintarkastajaksi v.2009. Ei ehtinyt tehdä sitä. Varalle valittu hoitanut homman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos linja pitää korkeimmasskin niin saa kuusi vuotta vankeutta . Hyväsi käytöistä onkin tullut aivan liian lepsuja tuomioita viime aikoina .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viime aikoinna? Ne on olleet aina lebsuja ja tulee olemaankin koska tuomareilla ja lainsäätäjillä on omat lehemät ojassa. Se on ainut järkevä selitys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko syytä lisätä uutiseen huomio, kuinka hienosti SRK toimi hyllyttäessään tällaisen rikollisen luottamustehtävistä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jumala armahtaa katuvan, laki ja tuomioistuin EI. Katumatonta ei armahda kumpikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksihän kyseessä on EX-vaikuttaja? Juuri siksi, että hänet on hyllytetty välittömästi kun tämä järkyttävä tapaus on tullut ilmi. Lestadiolainen oppi ei ole ikinä hyväksynyt tai tule hyväksymään pedofiliaa. Yksittäisiä sairaita ihimisiä on valitettavasti niin uskovissa kuin pakanoissakin, jotka salassa toimien voivat tehdä jopa näin järkyttäviä juttuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Hänet valittiin myös merkittävään luottamustoimeen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistykseen."

Milloin? Entä insestin jälkeen? Kiitos anti-VL-Kalevan toimituksen, uutisenne on erittäin rakentavia ja totuuteen johdattelevia. Moderointinne tietysti tämänkin viestin imaisee bittiroskikseen, mutta so what, härnäänpä teitä siitä huolimatta.
Aiemman epäasiallisen VL-uutisoinnin seurauksena moni liikkeen jäsen lopetti anti-VL-Kalevan tilauksen (näin olen kuullut). Ymmärrän hyvin, olisi melko ristiriitaista rahoittaa tällaista uutisointia liikkeen sisältä. Ilmeisesti lehti nyt sitten haluaa kostaa näille veljille ja sisarille oikein olan takaa nostamalla ihan ykkösotsikoihin negatiiviset liikkeeseen kohdistuvat jutut. En tarkoita, etteikö asioista voisi ja pitääkin keskustella, mutta liikkeen jäsenistöön ja liikkeeseen kuuluu aivan varmasti 99,9% enemmän hyviä kuin näitä uutisoituja pahoja asioita. Hyvistä asioista ei kuitenkaan koskaan nosteta mitään esille. Miksi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin. Vain pahat asiat uutisoidaan ja niistä "tiedetään", hyvät eivät. Moni muukin kysyy ihan samaa: Kuten esim?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuu vaikka joskus seuroihin muuten vain tai tutustu ihan muuten vain vl-ihmisiin niin kyllä jonkun käsityksen saat luultavasti niin voit itse vastata tuohon kysymykseen (ihan hyvässä mielessä tarkoitan enkä tosiaan ole tuputtamassa kellekkään mitään uskontoa)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (34)

Uutisvirta

16:52
Rattijuoppo ja useiden autojen sivupeilit hajottanut nuori mies työllistivät poliisia Kajaanissa
16:47
Kajaanilaismies hermostui ravintolassa ja kaatoi toisen miehen katuun, uhri sai sairaalahoitoa vaativia vammoja
16:36
Nelikymppinen mies uhkasi aseella kolmea muuta Kajaanissa – aseen poisottaminen johti käsirysyyn
16:15
Tallinkin Silja Europa -laivalta löytyi yöllä kaksi suomalaista kuollutta nuorta – Viron poliisi ei tällä hetkellä epäile rikosta
16:11
Tallink Siljan viestintäjohtaja kommentoi laivakuolemia: Harvinaista, että samana yönä on käynyt kaksi tapausta
15:07
Tutkija uskoo, että brexit-sopimus menee läpi ensi viikolla, ellei uusi aloite kaada sitä kokonaan – "EU:n jatkoaika kannustaisi hyväksymään sopimuksen"
14:22
Viron poliisi: Tallink Siljan alukselta löytyi kuolleena kaksi nuorta suomalaista aikuista, ei merkkejä väkivallasta
153
Hallitus haluaa velvoittaa kiinteistönomistajat hankkimaan lisää sähköautojen latauspisteitä – myös autottomat voivat joutua maksajiksi
37
Jalankulkijoille annettu syksyn ensimmäinen liukastumisvaroitus Oulussa, kulkuväylät voivat olla erittäin liukkaita
32
Puheenaihe: Ovatko varusmiesten yhteistuvat tarpeellisia?
26
Opetusministeri Li Andersson haluaa poistaa kotihoidon tuen yli 3-vuotiailta sisaruksilta – Käyttäisi miljoonat varhaiskasvatusmaksujen alentamiseen
19
Sadat tuhannet seniorit saavat kutsun influenssarokotetutkimukseen – "Tutkittavassa rokotteessa vaikuttavia aineita on nelinkertainen määrä"
17
Britannia pyysi EU:lta lykkäystä brexitille kirjeellä, jota Boris Johnson ei allekirjoittanut – Lähetti toisen kirjeen, jolla perui ensimmäisen
15
Haukiputaalle poliisin konttiputkaan viety henkilö sytytti putkassa tulipalon, palo laukaisi tilan sprinklerin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Maataloustuet.

Tuommoinen räkyttäminen on pelkkää kateutta. Maanviljelijät tekevät todella oikeaa ja raskasta työtä mutta eihän sitä tu... Lue lisää...
ihanko ite näit?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image