Kotimaa

Es­poo­lais­mies­tä epäillään 52:sta eri lapseen koh­dis­tu­nees­ta sek­su­aa­li­ri­kok­ses­ta, pyysi uhreilta viestitse video- ja ku­va­ma­te­ri­aa­lia

Epäilty espoolaismies lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa ja pyysi heiltä video- ja kuvamateriaalia. KUVA: Tomi Kosonen
Kotimaa 14.8.2019 8:37 | Päivitetty 14.8.2019 9:01
STT

Länsi-Uudenmaan poliisi epäilee noin 30-vuotiasta miestä yhteensä 52 eri lapseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta.

Poliisin mukaan hyväksikäytöt ovat tapahtuneet vuosina 2018 ja 2019. Uhrit ovat kotoisin eri puolilta Suomea, ja he ovat iältään 9–15-vuotiaita tyttöjä.

Esitutkinnassa selvisi, että epäilty lähestyi uhrejaan sosiaalisessa mediassa. Instagramissa ja Snapchatissä miehen aloittamat keskustelut alkoivat jutusteluna, mutta kääntyivät nopeasti seksuaalissävytteiseksi. Poliisin mukaan mies pyysi uhreilta video- ja kuvamateriaalia ja lähetti heille sellaista myös itse. Uhrit ja epäilty eivät poliisin tietojen mukaan tavanneet kasvokkain.

Poliisi alkoi tutkia epäillyn tekemisiä, kun yksi uhreista otti yhteyttä poliisiin alkuvuodesta 2019. Epäilty on ollut vangittuna maaliskuun alusta alkaen.

– Kaikki muut tapaukset tulivat esiin tutkintatyömme myötä. Kuten epäiltyjen rikosten ja uhrien suuresta lukumäärästä voi päätellä, työtä tapauksen eteen on tehty todella paljon. Olen tyytyväinen, että tapauksen todellinen luonne selvitettiin, ja asia on nyt valmis syyteharkintaa varten, kertoo tutkintaa johtanut rikoskomisario Max Bock tiedotteessa.

Se, että suurin osa lapsista jätti kertomatta aikuiselle epäillyn yhteydenotoista tai viestittelystä, huolestuttaa Bockia. Hänen mielestään vaikuttaa siltä, että syynä kertomatta jättämiseen oli lasten kokema häpeän tunne.

– Toivon, että vanhemmat keskustelevat lasten kanssa siitä, kuinka sosiaalisen median palveluissa tulee toimia, ja etenkin siitä, mitä tehdä, jos aikuinen henkilö lähestyy lasta niin sanotusti omituisilla viesteillä. Lapsia tulee kannustaa kertomaan välittömästi tapahtumista luotettavalle aikuiselle, joka voi auttaa käsittelemään asiaa ja ottaa tarvittaessa yhteyttä poliisiin, Bock kannustaa.

Juttua päivitetty kello 9.01: lisätty tutkinnanjohtajan kommentit ja lisätietoa tekotavasta.

MAINOS

Kommentoi

Jos suomalainen muuttaa Turkkiin, niin tuleeko hänestä Istanbulilaismies kovinkin nopeasti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin niitä alkaa pikkuhiljaa paljastuun muualtakin kuin Oulusta. Tämä oli odotettavissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oletko tosissaan sitä mieltä, että esim. lasten seksuaalisten kuvien levittely jossain lapsipornoringissä on suvaittavampaa, kuin fyysinen hyväksikäyttö. Kokonaisuutena tässä on kuitenkin kyse pedofiliasta. Mietippä tarkemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tammikuussa kauheesti oltiin puuttumassa ja puuhaamassa näihin juttuihin parannusta. Tapahtuiko oikeasti yhtään mitään?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu tiedotti muut eivät. Nyt nämä tulee päivänvaloon kaikki yksi toisensa perään. Muutkin kunnat voisivat olla avoimia tiedottamisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eihän sitä ennen vaaleja mittään passaa tiedoittaa ettei kansalaiset äänestä väärin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se oli poliisi joka Oulussa tiedotti, poliitikot suurin osa yrittivät vaieta asian unholaan! Poliisi sai pyyhkeitä ministeriötä myöten tiedottamisesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Junes Lokka toimi aktiivisesti taustalla, niin poliisin oli pakko tuoda asiat julki. Hyvä Junes.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliisi panttaa tunnettuun tyyliinsä näitä juttuja viimeiseen asti, sitten vasta kun valuu vihjettä medialle alkaa jotain tapahtumaan, hitaasti... Jos yksi 50:stä uhrista ilmoittaa niin mikä on koko maan todellinen luku? Onko tammikuun jälkeen tullut tuomioihin korotuksia vai oliko vaan vaalivalheita? Kalevalle kiitosta kommenttien julkaisusta, yksi harvoista lehdistä jotka arvostaa lukijoitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image