Kotimaa

"Esperi Caren laiminlyönnit korvattava" – Satu Taavitsaisen mukaan palvelu ei ole ollut so­vi­tun­mu­kais­ta

Satu Taavitsainen (sd.) perää korvauksia Esperi Caren yksiköissä asuville vanhuksille. KUVA: Kimmo Brandt / Compic / Eduskunt
Kotimaa 31.1.2019 20:42
Minna Akimo

Sdp:n kansanedustaja Satu Taavitsaisen mukaan Esperi Caren laiminlyönnit on korvattava yrityksen yksiköissä asuville vanhuksille.

Taavitsainen jätti asiasta tänään torstaina kirjallisen kysymyksen peruspalveluministeri Annika Saarikolle (kesk.).

– Kysyin kirjallisesti ministeriltä, aikooko hän vaatia Esperi Carelta rahallisia korvauksia vanhuksille. Mielestäni pitää vaatia ja pitää korvata, Taavitsainen perustelee tiedotteessaan tekemäänsä kirjallista kysymystä.

Hänen mukaansa kuluttajansuojaan kuuluu se, että palvelut vastaavat sisällöltään sitä, mitä on sovittu. Hänen mukaansa Esperi Caren hoivayksiköissä toiminta ei ole ollut sovitun mukaista.

– Palvelussa on selkeästi tapahtunut virheitä ja se ei ole vastannut tietoja, joita siitä on etukäteen annettu sopimusta tehtäessä sekä palvelua suorittaessa. Esperi Care on laiminlyönyt velvollisuutensa ja ollut piittaamaton, Taavitsainen sanoo.

Hän muistuttaa, että palvelu- ja hoivakodeissa asumisen maksaa vanhuksille jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

– Palvelu- ja hoivakodeissa asumisen omavastuu kustantaa vanhuksille todella paljon, jopa tuhansia euroja kuukaudessa. Asukkailta laskutetaan erikseen asuminen, hoito- ja ateriapalvelut sekä muut palvelut.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kuolemantapaukset oikeuteen ja miljoonakorvaukset hakuun. Noita ahneita sijoittajia ei saa päästää kuin koira veräjästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukas se rupeaa mittaamaan hoidon laadun? Samassa yksikössä joku on kokenut hoidon hyvänä ja joku toinen huonona, tai omaiset ovat kokeneet hoidon huonona, vaikka hoidettava on ollut tyytyväinen. Se on tosiasia, että vanhustenhoito on tätä nykyä lähes entisajan vaivaishoitoa, eikä sitä uudisteta maksettavilla korvauksilla, vaan koko sektorille pitää pistää uudet, eettisesti ja moraalisesti, kestävät toimintaperiaatteet. Ensimmäinen tehtävä saada nämä pörssiyhtiöt pois hoivamarkkinoilta, koska pisnes on pisnestä ja siellä lasketaan vain tuotto ja miten tuotosta saadaan maksimaalinen. Hoiva markkinat pitäisi saada julkisenpuolen ja voittoa tavoittelemattomien yhteisöjen tehtäväksi. Nyt vaalit on tulossa, niin tulevat ehdokkaat tekee mitä ihmeellisimpiä ehdotuksia ja aloitteita, heidän fokus on vaaleissa ei vanhusten hyvinvoinnissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän Oulukin itse olisi saanut parempaa aikaiseksi noilla vuosittaisilla johtajalle maksetuilla 6.000.000 eurolla? Mutta, kun päättäjät antavat virkailijoiden laiskotella sensijaan, että pantaisiin töihin, on helppo ulkoistaa ja maksaa maltaita alaarvoisista palveluista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvää tekstiä, mutta hoitaja ei saa palkkaa 4000e. Peruspalkka on puolet siitä. Menikö laskut muutenkaan oikein.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tekee tieten sellaista kuin Esperi Cafe on puuhaillut, yritys pitää laittaa toimintakieltoon. Yksittäisen työntekijän virheet poikivat paljon pienemmästä potkut. Soveltuvuustestit pitäisi laittaa yrityksillekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vahingonkorvauksia voivat vaatia vahingon kärsineet vahingon tuottaneelta. Ei ministerillä ole tässä oikeusprosessissa mitään tekemistä. Siitä vain kuluttaja-asiamiehen tai oikeuslaitoksen puoleen.

Tämä satutytön poliittinen esiintyminen ei kerro muusta, kuin vajavaisesta yhteiskunnan rakenteen ja toiminnan ymmärryksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin erillistä lakia tarvitaan jos asioista on kuitenkin sovittu normin mukaan? Ei se laki muuta asioita mitenkään vaan valvonta ja sanktiot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voida edes puhua hoitolaitoksesta. On ollut paremminkin vanhusten säilöntälaitos. Rahat äkkiä tilille ja vanhus nopeasti multiin ja uusi vanhus nopeasti tilalle tyhjiin lypsettäväksi. Jos tämä olisi tapahtunut elämille, niin meteliä olisi pitänyt kaikki tahot luonnonsuojelijoista lähtien, mutta kun kyseessä on maamme vanhukset, niin hehän eivät ole niin mediaseksikkäitä kuin söpöt eläimet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sitä saa mitä tilaa! Nyt on tilattu sutta ja sekundaa ja se maksetaan vanhusten hoidon laiminlöntinä. Rahat pois ja hautaustoimiston asiakkaaksi, se on pelin henki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tilattu huonoa jos toiminta on sopuksen vastaista. On toimitettu huonoa ja silloin on rikottu sopimusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huijatut rahat täysimääräisesti palautettava ja päälle sakko ja linnatuomio. Mutta eihän se käy kun on oikea puoluekirja + otettu loparit niin asiaan kuuluu että rahat saa pitää ja jäädään odottamaan puolueelta seuraavaa duunia.
Hävettää olla suomalainen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä, mitä taas. Tämähän tuntuu ja vaikuttaa päivänselvältä rikosjutulta. Väärennetään kirjanpitoa, saadaan niistä laitonta hyötyä. Tekijät laitoksista lienee helppo noukkia vastaamaan. Tämä on ilmiselvästi laajempi juttu. Miljoonat ovat väärissä taskuissa. Tässä ovat taas hästäämässä kiltit ja kaiken ymmärtävät naiset, joiden lähes ainoa ohje on " koettakaa saada asiat kuntoon" ja voi, voi. Eikä huomata, että pimeä rahavirta liplattaa seinän takana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä palvelu pitää olla kaikille saman hintainen. Varattomalle lähes ilmainen. Varakkaalle tuhansia euroja.
Tämä loukkaa ihmisoikeuksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä pitäis maksaa korvauksia niille vanhuksille, joilta on laskutettu ylimääräisiä ja silti on ollut huonoa hoitoa, mutt mikään ei korvaa sitä, ett vanhus on menehtynyt huonossa hoidossa. Jokainen meistä lähtee vuorollaan, mutt ei sitä pitäis edesauttaa jättämällä vanhus ravintoa ja hoitoa vaille. Omalla kohdalla on ollut tuuria, kun omaiseni pääsivät julkisen puolen hoitopaikkaan ja molemmilla hoito on ollut hyvää ja asianmukaista, hoitajat mukavia ja asiallisia muakin kohtaan. Hoitajien määrää sais lisätä sekä julkiselle, ett yksityiselle puolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuokra noin 540, ateriat 14 e päivä ja omavastuu kaupungin palvelusetelin päälle noin 1 e päivä. Yhteensä noin 1000 e. Palveluseteli 100 e päivä koka tulee siis kaupungilta. Tämä kaikki siis noin 4000 e. Piruuttani selvitin paljonko yhden hoitajan kulut on kuukaudessa, ja oli yllätys. Noin 4000 e. Nyt siis perimmiltään repostellaan sillä, saako hoitaja saada työstänsä palkkaa. Minun mielestä kyllä, onko jollekin yllätys että Suomessa työllistäminen on kallista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän näissä hoivajutuissa siitä ole kysymys, etteikö työstä pidä maksaa palkkaa. Ja tietenkin työntekijästä koituu työnantajalle myös muita menoja kuin palkat . Siksihän yksityiset hoivapalvelut ovat kalliita. Eikö vanhuksen siis pitäisi saada palvelua vastineeksi rahoilleen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Unohdin tosiaan mainita että ollaan olut kotihoitokurimuksen jälkeen todella tyytyväisiä. Rahoille on saatu todellakin vastinetta, harva edes tajuaa minkälaista se kotihoito voi olla. Hoivakotipaikan jälkeen on voinut heittää kaikki huolet romukoppaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

24
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
17
Kiinan uudenlaisen virustaudin pelätään leviävän ympäri Aasiaa – Etelä-Koreassa vahvistettiin ensimmäinen sairastunut
14
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää
11
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
8
Tuore kysely: Ladattava hybridi tai täyssähköauto ladataan kotona tai työpaikalla – Julkiset latauspisteet saavat suomalaisilta kovaa kritiikkiä
8
Muhoksen kunta kannustaa kouluja ja päiväkoteja säästämään energiaa, puolet energiansäästöllä säästetystä rahasta palautetaan
7
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa jalkakäytävät ovat illasta alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image