Kotimaa

Eränkävijät löi läpi maailmalla – ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan

Pudasjärvellä asuvat Sanna ja Antti Kokko ovat tulleet tutuiksi Eränkävijöistä. Lokakuussa alkavalla toisella tuotantokaudella Kokkojen tarinassa seurataan Hopi-pennun kehitystä. KUVA: NTRNZ Media Oy
Kotimaa 8.9.2017 6:58 | Päivitetty 8.9.2017 7:02
Elina Ursin

Suomen luonto kiinnostaa laajasti Suomen rajojen ulkopuolella. Ylen Eränkävijät-sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty 30 maahan.

Suomalaista luontoa ja eräkulttuuria esittelevä sarja on ostettu muun muassa Ranskaan, Sveitsiin, Venäjälle, Turkkiin, Marokkoon ja Tunisiaan. Ohjelma leviää ulkomaille nimellä Love of the Wild.

Sarjan oululaisen tuotantoyhtiön NTRNZ Media Oy:n tuottaja Teemu Hostikka on ylpeä tiimin saavutuksesta ja menestyksestä.

– Eränkävijät on yksi myynnillisesti laajimmalle levinneistä suomalaisista eräohjelmista kautta aikain ja samalla kansainvälisesti menestynein Pohjois-Suomessa tuotettu tv-sarja.


Sarjassa seurataan
neljän eri puolilta Suomea kotoisin olevan eränkävijän tarinaa metsästyksen ja kalastuksen parissa. Samalla tutustutaan riistanhoitoon ja luonnonsuojeluun, nähdään vuodenaikojen vaihtuminen sekä suomalaisen luonnon monimuotoisuus.

Mukana metsällä on pudasjärveläinen pariskunta Antti ja Sanna Kokko sekä lyhytkarvaiset saksanseisojat Navajo ja Suokukka.

– Olemme todistaneet, että kansainvälisesti kiinnostavaa sisältöä pystytään tuottamaan Pohjois-Suomessa, Hostikka kertoo.

Toisen tuotantokauden kuvaaminen aloitettiin kesällä 2016 tietämättä tulevasta suosiosta, kertoo Hostikka. Samaan aikaan aloitettiin sarjan kansainvälisen potentiaalin kartoitus muun muassa televisioalan ammattilaisten myyntitapahtumassa Cannesissa.

Ensimmäisen tuotantokauden onnistumisen myötä kansainvälinen myynti sai lisäpontta, ja kolmannen tuotantokauden tekemisestä NTRNZ Media on tehnyt  Ylen kansa sopimuksen. 

Rakkaudesta luontoon

Eränkävijöiden kansainvälinen versio on nimeltään Love of the Wild.

Sarjan ensimmäinen tuotantokausi on myyty seuraaviin maihin: Ranska, Belgia, Monaco, Andorra, Luxemburg, Sveitsi, Turkki, Venäjä, Liettua, Latvia, Viro, Ukraina, Valko-Venäjä, Georgia, Bulgaria, Etelä-Ossetia, Armenia, Azerbaidzhan, Tadzhikistan, Turkmenistan, Kazakstan, Uzbekistan, Kirgisia, Moldova, Tshekki, Algeria, Marokko, Tunisia, Mauritius ja Madagaskar.

Sarjan on tuottanut oululainen tuotantoyhtiö NTRNZ Media Oy ja sen on tilannut Yle. Ohjelman myynnistä ulkomaille vastaa Yle Sales.

Gummerus julkaisee torniolaisen tietokirjailijan Mika Kuljun kirjoittaman Eränkävijät-kirjan viikolla 38. Sarjan päähenkilöt kertovat tarinoita omista kokemuksistaan ja sarjan kuvauksista kameran ulkopuolelta. 

Toisen tuotantokauden jaksoja voi seurata sunnuntaisin 1. lokakuuta lähtien Yle TV1:ltä kello 18.15 ja Yle Areenasta. Toisesta tuotantokaudesta valmistellaan parhaillaan versioita myös kansainväliseen jakeluun.

Ensimmäisen tuotantokauden katsojamäärä on yli 800 000 jokaisella jaksolla. Lukuun sisältyvät Yle Areenan katsojaluvut.

Kolmas tuotantokausi on työn alla ja ensi-ilta on syksyllä 2018.

Lue lisää 08.09.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (55)

Eikö Ukko-koira ja omistaja ole mukana tässä ohjelmassa? Siinä oli mukava parivaljakko!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kohta on jos minkä maalaista tussarimiestä metsästämässä riistaa kotimaan metsissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Kokon pariskunta ei käytä haulikoissaan kantohihnaa? Miksi Te kanakoiramiehet kuljetatte niitä haulikoitanne taitettuna olalla? Onhan jo turvallisuus kysymyskin, kun aseessa on kantohihna. On hankalia paikkoja, kuten ojia ja paljon muuta esteitä, jolloin haulikon saa laittaa remmistä olalle. Miten sitä mennään hankalista paikosta, kun asetta ei saa turvallisesti kuljetettua. Onko kysymys tietystä eliittimetsästyksestä, kuten Englannin nummilla nämä lordit metsästävät ilman kantohihnaa, mutta se onkin liian helppoa herrojen touhua. Laittakaa niihin haulikoihin ne kantohihnat, kuten turvallinen metsästys vaatii. Onhan paljon helpompaa kuljettaa sitä haulikkoa hihnasta olalla, kuin taitettuna olalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ojat ylitetään aina taitettuna tai puoliautomaatit lataamattomana vahinkolaukauksien välttämiseksi.. Ase taitettuna vaaraton.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ojien ylitys ase olkapäillä on paljon turvallisempi vaihtoehto myös itse aseelle, vaikka aseessa ei olisi patruunoita paikallaan. Hyppää pahan paikan yli ase kädessäsi, niin huomaat eron.Et voi tarttua käsillä kiinni mistään, kun on se ase kädessä haittana, mutta kun se on selässä., niin sinulla on molemmat kädet vapaana siinä pahassa paikassa. Ei minun tarvitse ottaa Benellistäni patruunoita pois, kun on varmistin päällä ja ase selässä siinä pahassa paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kantohihna on lähinnä tiellä, ja mitä tulee taitettuihi haulikkoihi se on lähinnä noitte seisojien perinne että ei tarvitse yleistää kanalintumiehiä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina kun joku karhu päätetään lopettaa (esim. vahingoittanut ihmistä tms.), niin voisi nopeasti huutokaupata ulkomaisille raharikkaat metsästäjille sen jäljittämisen/ampumisen jollon lopetus olis ilmanen ja sillä vielä tienais hyvät massit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo on parasta matkailumainosta Lapille ja Itä-Suomelle.
Valitettavasti navajon ja Suokan isäntäpariskunta kävi kehumassa sarjassa Ruotsin Lapin erinomaisuutta, joten siinä meni merkittävää mainosta naapurille, vaikka ohjelmaa sinne ei tilattaisikaan.
Kun muutamat kommentoijat haluaisivat Oulua markkinoitavaksi ulkomaisille turisteille, niin minä taasen kysyisin, että miksi Oulua pitäisi markkinoida?
Suomessa on muutama muukin paikkakunta, joista ei löydy mitään positiivista matkailijalle. Esimerkiksi Forssaa, tai vaikkapa Mäntsälää ei Oulun ohella kannata markkinoida ulkomaalaiselle.
Oulussa voitaisiin sitävastoin keskittyä markkinoimaan kaupunkia Koillismaan ja Lapin gateaway -kaupunkina, jonka kautta turistin on kätevä matkustaa, jos ei saa suoraa yhteyttä matkalleen.
Näinhän mainostetaan Helsinki-Vantaan lentokenttääkin Aasian turisteille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen luonto on siitä ainutlaatuista, että se on täysin alistettu markkinatalouden hampaisiin. Metsät on ojitettu tunturilappia myöten (siis siitä etelään), vaikka mitään taloudellista järkeä ei tähän enää Lapin läänissä ole. Näennäisistä vesistönsuolelutoimista huolimatta vesistöt likaantuvat koko ajan lisää. Puhtaaksi niitä ei enää koskaan saa. Jo Etelä-Lapissa vesistöt on todella huonossa kunnossa. Samalta korkeudelta löytyy kristallinkirkkaita vesiä niin Ruotsista kuin Venäjältä. Venäjällä hakataan metsiä, mutta maata ei muokata eikä ojiteta. Näin vesistöt pysyvät puhtaina rajuistakin hakkuista huolimatta. Miksi meillä jokainen hehtaari pitää niin tarkasti koittaa hyödyntää, vaikka siihen ei olisi taloudellisesti järkevää perustetta. Suomen luonto on luonnottomassa tilassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesistöjen tila kyllä surettaa todella paljon...millaista olisikaan ilman noita runsaita maanomistajien ojitteluja sekä turpeentuotannon aiheuttamia haittoja. Olisihan se mahtavaa katsella joessakin pohjaa alajuoksulla, mutta ei niin ei :-(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Just tulin ns. pikkujärveltä, josta laskee kunnon joki isoon järveen. Ojituksiakin on mutta ne edesauttavat järven vedenpinnankorkeuden ylläpitoa. Järven veden näkyvyys on ollut ~Ok . Ei turvetuotantoa, mutta suunnitelmissa on nostaa vedenpintaa ranta-asukkaiden toivomuksesta esim.pohjapadolla.. kokemuksia???

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällaiset ohjelmat kiinnostaa.Ja, useat asia ohjelmat .Ei tanssit, Pellet ja muu toisarvoinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

päihitti tämän formaatin mennen tullen. Ei kiroiluja, ei tyhjänpäiväisiä räkätyksiä ja kikatuksia. Peltsi ehdottomasti paras 👏👍

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei hyvä ohjelma.En tykännyt kattoo kunb yhen jakson!kepulaisten tekmä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja mainostetaan ulkomaalaisille kuinka täällä tapetaan ne viimeisetkin kanalinnut,puhutaan kantojen heikkenemisestä mutta silti hehkutetaan ulkomaille kuinka meillä on kaikkea että tervetuloa vaan.tämä on sitä luonnosta välittämistä ei puheet ja teot kohtaa millään muotoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkälainen rautalankamalli tarvitaan nyt Oulun matkailulle, että syttyisi se valo? Mitä ulkomaiset turistit tulevat Suomesta hakemaan? Meillä on kaikkialla, koko maassa Hangosta Utsjoelle sellaista ainutlaatuista, mitä ei suuressa osassa maailmaa ole: puhdas ympäristö ja luonto jo kotiovella. Miksei tätä luonnonvaraa osata vieläkään käyttää varsinkaan täällä Oulun seudulla? Se ei vaadi juuri ihmeempiä investointeja, yksinkertainen on tässä jo jossain kaunista. Saksalainen, ranskalainen tai kiinalainen ei tiedä, mikä on "Järvi-Suomi" tai "Lappi". He tietävät vain, että täällä on mahdollista kokea hiljaisuus, puhdas ilma ja luonto.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (55)

Uutisvirta

21.7.
Oululainen Tommi Kostekivi nappasi Iskelmämestarin tittelin Kiuruvedellä – "Onhan tämä hassua, koska kilpailussa oli kova taso"
21.7.
Presidentti Volodymyr Zelenskyin puolue otti parlamentin hallintaansa Ukrainan sunnuntaisissa vaaleissa
21.7.
Alkava viikko voi tuoda Ouluun jopa 30 asteen helteet – odotettavissa hellevaroitus
21.7.
Siirtolapuutarhan mökkien ovet avautuivat vierailijoille, katso kuvia
21.7.
Äimäraution siirtolapuutarhassa oli sunnuntaina avoimien ovien päivä – siskosten mökissä värimaailma rakentuu turkoosin lipaston ympärille
21.7.
Irlannin Lowry tuuletti tuulisessa Pohjois-Irlannissa golfin major-voittoa, Korhonen 63. sijalle
21.7.
Keskittymisen mestari Lasse Virén elää vapaaherrana – "Suhteeni liikuntaan on huono", toteaa nelinkertainen olympiavoittaja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koominen sijoitusneuvoja

Aika rankka yleistys tuo, että uuden auton ostaminen ilman, että vastaavaa käytettyä on saatavilla, olisi pelkkää näyttä... Lue lisää...
Autokaupoille

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image