Kotimaa

Entinen työministeri ilmoittautui työttömäksi työnhakijaksi – Lindström valmistui kemian laborantiksi 2011, muttei ole tehnyt päivääkään alan töitä

Jari Lindström (oik.) istui rentoutuneena kuuntelemassa puoluekokouksen avausta Toni Ahvan (vas.) ja sinisten entisen puheenjohtajan Sampo Terhon seurassa. Lounaan jälkeen Lindström veti kokousta puheenjohtajana. KUVA: Mauri Ratilainen
Kotimaa 8.6.2019 17:12
Marjo Oikarinen

Jari Lindström osallistui lauantaina sinisten puoluekokoukseen, mutta jättäytyy täysin politiikasta. Häntäkin kysyttiin ehdolle puheenjohtajistoon, mutta hän totesi, ettei puolue uudistu, jos kasvot ovat vanhat. Uudelle työministerille Timo Harakalle (sd.) Lindström lähettää terveiset: "Kannustan olemaan rohkea."

Jari Lindström oli vapautuneen oloinen mies lauantaina sinisten puoluekokouksessa Espoossa.

Hän ehti lounastauolla antaa Lännen Medialle puhelinhaastattelun, jossa kertoi ilmoittautuneensa perjantaina työttömäksi työnhakijaksi. Haastattelun jälkeen hän toimi loppupäivän kokouksen puheenjohtajana.

Kouvolan TE-toimiston uuden asiakkaan ei tarvitse pohtia aktiivimallin leikkuria. Entinen työministeri saa kansanedustajien sopeutumisrahaa, joten hän saattoi merkitä rastin "en hae työttömyysturvaa" -ruutuun.

Lindström valmistui vuonna 2011 kemian laborantiksi, mutta lähti saman tien politiikkaan. Niinpä hänellä ei ole päivääkään työkokemusta.

– En tiedä, mihin kahdeksan vuotta täyspäiväisesti politiikassa pätevöittää. Se jää työnantajien pohdittavaksi. Kirjoitin, että tarvitsen täydennyskoulutusta. Osaaminen on päivitettävä.

Lindström sanoo, että tästä eteenpäin on hänen yksityisasiansa, mitä hän tekee.

Politiikan Lindström jättää hyvillä mielin. Terveys on kunnossa ja kaikki uupumiseen liittyvät oireilut takanapäin. Hän uskoo muun puoluekokousväen tavoin sinisten lähtevän nousuun uuden johdon voimin.

Jäsenistöltä kysyttiin ennen kokousta, pitäisikö puolue lakkauttaa, ja yli 90 prosenttia oli jatkamisen kannalla.

Kari Kulmala puheenjohtajaksi, Jari Turpeinen puoluesihteeriksi

Uusia eväitä Sininen tulevaisuus kuitenkin tarvitsee. Lindströmin mielestä tärkeintä on nyt se, että perusta saadaan kuntoon. Sen rakentamiseen ei ollut aikaa, kun perussuomalaiset hajosi kaksi vuotta sitten ja uusi puolue joutui ponkaisemaan heti latvasta puuhun.

Lindströmin mukaan puolue tähtää nyt kuntavaaleihin kahden vuoden päähän. Niihin sinisiä luotsaa uusi puheenjohtaja, entinen kansanedustaja Kari Kulmala Rääkkylästä. Ammatiltaan hän on poliisi.

Puoluesihteeriksi valittiin Jari Turpeinen Outokummusta, ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi Tiina Ahva Helsingistä, toiseksi varapuheenjohtajaksi Ari Prihti Punkalaitumelta ja kolmanneksi Ari Jalonen Porista.

Perustan rakentamiseen liittyy Lindströmin mielestä sekin, että johtohahmojen kasvot vaihtuvat. Hänestä ei haittaa, että nimet eivät ole tuttuja.

– Me entiset olimme kaikki valtakunnan politiikassa. Olisi aika vaikea tuoda uusia ajatuksia vanhoilla kasvoilla.

Lindströmiäkin kysyttiin ehdolle puoluejohtoon, mutta hän kieltäytyi.

– Se olisi ollut epäreilua muita kohtaan, koska ei ollut enää vaadittavaa paloa.

Lex Lindströmin tilanne ex-ministerillekin epäselvä

Lindström on seurannut vähän ihmeissään keskustelua aktiivimallin jatkosta – kumotaanko se vai ei. Hän sanoo yrittäneensä viestittää sitä, ettei mallissa ole kyse vain leikkurista, niin kuin moni tuntuu ajattelevan.

Uuden hallituksen kannattaisi Lindströmin mielestä miettiä eläkeputken jatkoa. Hän on saanut paljon kiukkuista palautetta putkeen päässeiltä siitä, että heidän pitäisikin hakea töitä. Hänestä olisi syytä tehdä selväksi, pitääkö hakea vai ei.

Epäselvältä tuntuu myös Lex Lindström. Edes laille nimensä antanut ex-työministeri ei uskalla sanoa, onko se vielä voimassa ja keihin se kohdistuu.

Kahdessa peräkkäin annetussa Lex Lindströmissä oli kyse siitä, että 60-vuotias ja viisi vuotta työttömänä ollut henkilö pääsi halutessaan tuen piiriin odottamaan siirtymistään vanhuuseläkkeelle. Noin 3 000 työtöntä tarttui tähän mahdollisuuteen, kun tuki oli ensimmäistä kertaa tarjolla.

"Työministerin pitää uskaltaa mennä kuskin paikalle"

Uutta työministeriä Lindström ei ala neuvoa, ellei tämä itse neuvoa kysy.

– Juttelin Timo Harakan kanssa lyhyesti torstaina ja sanoin, että jos on kysyttävää, numeron saa sihteeriltäni. Ei Lauri Ihalainenkaan paljon minua neuvonut, kun aloitin.

Lindström haluaa sanoa Harakalle (sd.) kuitenkin yhden asian:

– Kannustan olemaan rohkea.

– Jos 75 prosentin työllisyystavoite halutaan saavuttaa, on tehtävä myös ikäviä ja vaikeita päätöksiä. Sen olen sisäistänyt, että kaikki helpot keinot alkaa olla käytetty. Kannattaa tehdä kerralla isoja ja merkittäviä ratkaisuja. Silloin huudon kestää. Pikkuasioista ei kannata ottaa huutoa.

Lindström sanoo, että jos Antti Rinteen hallitus ulkoistaa asioita sosiaalidemokraattien perinteen mukaisesti kolmikannalle, yksimielisyyttä tuskin saavutetaan. Siinä on Harakan näytön paikka.

– Hänen pitää uskaltaa mennä kuskin paikalle.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (91)

Melkein kaikki muut suomalaiset ovat kohta ministereitä tai valtiosihteereitä, mutta Lindström on kortistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työttömyyttä pitää vähentää, sitä toitotetaan joka tuutista. Alkakaa pohtimaan miten niitä työpaikkoja saadaan lisää. Jokapäivä kun saadaan kuulla yt-neuvotteluista, niin valtion, kuntien ym. työnantajien puolelta. Siis mahdoton tehtäväkö!?! Lopettakaa se syyllistäminen/kurittaminen jo muutenkin vaikeasti pärjäävistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"– Juttelin Timo Harakan kanssa lyhyesti torstaina ja sanoin, että jos on kysyttävää, numeron saa sihteeriltäni. Ei Lauri Ihalainenkaan paljon minua neuvonut, kun aloitin."

Sinisissä ei paljon kysellä. Härkää kiinni kivespusseista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä kerran annettiin runsaaasti tilaa edellisen hallituksen ministerin haukkumiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Neljän vuoden aikana 10 miljardia lisää valtion velkaa ja 18 miljardia yritystukiin, kaikkien aikojen nousukauden aikana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan vertailun vuksi, ertoisitko? Paljonko Kataisen/Urpilaisen hallitus lisäsis valtion velkaa ja vastuita ja paljonko lisää työttömiä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei muutako määrättäköön lappiin itikkasavottaan, siihen tuo tyyppi ehkä kelpaa, eikä sen palkan tarvi olla niin iso että sillä elää, menköön sitte sossuun hakemaan ruokarahaa ja jos ei lähde niin karenssia päälle että tuntuu, syököön nyt omaa leipäänsä, se kyllä varmaan hyvälle maistuu. .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eli työttömyyttä ilman työvoimaviranomaisten suloista "aktivointia". Voi herranisä mitä tekopyhyyttä tämä on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvästikin löytyy halua alkaa valtionhallinnon konsultiksi, kun oman lohduttoman kauden jälkeen silti löytyy ohjeita seuraajalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki poliitikot samaan säkkiin. Ja kun kepillä lyöt, osut aina oikeaan. Nimittäin kun poliitikko astuu eduskunnan ovesta, SE unohtaa heti, kenen etuja SEN tulisi valvos. Siis kansan etuja. Siitäköhän tulee nimitys kansanedustaja. On tieteellisesti tutkittu, ettei tarvi olla kauaa vallankahvassa, kun nousee kusi päähän.
Mitä opimme tästä? Koko poliittinen systeemi on vanha ja joutaisi romukoppaan. On myös turha puhua demokratiasta.
Jarin aktiivimallin ainoa tarkoitus oli leikata työttömyysturvaa. Ylipäätään työttömän ihmisen kohtelu on ala-arvoista ja se sotii oikeudenmukaisuutta ja ihmisarvoa kunnioittavia periaatteita vastaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Perussuomalaisia henkeen ja vereen ovat Soini ja Lindström.
Historian suurin rikollisten tekemä tarkkaan suunnittelu vallan kaappaus vei heiltä puolueen, puoluetuet meni mukana, motiivi kaapata oli 10 miljoonaa.
Perusuomalaiset puolueena jatkaa edelleen, että nyt erona keinottelijat johdossa.
Rikosrekisteri miehet juonii maahanmuutto teemalla.
Jari Lindström oli muuten entinen pääluottamusmies paperitehtassa, joka lopetettiin ja opiskeli kemistiksi sen jälkeen, sitten kansanedustaja ja ministeri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Faktahan on se että takinkääntäjäsoini petti perussuomalaiset äänestäjät täysin 100-0 jotta sai pidettyä itsellään sen matkusteluministerin pestin.
Nuo hölmöt linströmit yms. erehtyivät hillotolpan vuoksi vieläpä tekemään takinkääntäjäsoinin ministeripallin turvaksi sen demokratiaa halveksivan smurffipuolueen.
Takinkääntäjäsoini petti persuäänestäjät ja siksi persujen kannatus romahti, yrittipä takinkääntäjäsoini vielä saada juoksupoikansa terhon persujen puheenjohtajaksi mutta kyllä äänestäjät tiesivät että kannatus jatkaisi laskuaan jos terho olisi valittu puheenjohtajaksi persuihin.
Persuäänestäjät siis tekivät todella oikein kun valitsivat Jussi Halla-ahon puheenjohtajakseen.
Nyt persut on kirkkaasti suosituin puolue, ja kannatus vain kasvaa ja kasvaa, syystäkin.
Mikäli juoksupoika terho olisi valittu persujen puheenjohtajaksi niin persujen kannatus matelisi jossain max. 5% tietämillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaisen aikana 100 000 työtöntä lisää, Lindstömin aikana 140 000 uutta työpaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin on mennyt joillekin porvareiden mantra perille! Ottaisitpa selvää niistä todellisista Lindströmin "työpaikoista" elääkö niillä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida päivääkään olla muitakaan oikeita töitä🤑🤑🤑
Suoraan koulusta tulevia kansanedustajia pukkaa vuosivuodelta enemmän, joilla ei mitään hajua oikeasta työelämästä💸💸💸

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Menikö sulta ohi viesti jossa kerrottiin että Lindström oli paperimies siihen asti kun työt loppui ja tehdas kiinni 2010 tai 11...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Työministeriksi tulisi aina valita korkeakoulutettu juristi tai ammattiyhdistysliikkeen toiminnassa oleva henkilö. Heillä on todellista tietoa työnantaijain, työntekijäin ja työttömien asioista ja lakitietoa asioista. He taitavat myös viedä asioita eteenpäin ja omaavat todelliset neuvottelutaidot eivät tyhjän ''lärpättäjiä''. Lindström (laborantti) ei ollut tähän tehtävään sopiva eikä tuleva työministeri Harakka (kirjailija, toimittaja).

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harakat on kaiken kiiltävän perään, katsotaan nyt onko tämä Harakka samanlainen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (91)

Uutisvirta

23.8.
Tältä näytti ilmakitaransoiton MM-kisoissa vuonna 2019, voittaja tuli tällä kertaa Yhdysvalloista
23.8.
Tihkusade ei vienyt virettä ilmakitaroista Oulussa – vuoden 2019 voittaja on yhdysvaltalainen The Marquis
23.8.
Lumijokinen Elian Web hurjassa vauhdissa Ruotsissa – murskasi sekä oman ennätyksensä että Bergsåkerin rataennätyksen
23.8.
Lapin kesästä on vaikea kehittää talven veroista sesonkia, joten Markku Inkilä antoi Revontulikylälleen myös oman kesänimen
23.8.
Haikarat Lukijalta
23.8.
Suomi yrittää vaikuttaa Brasiliaan naudanlihan kautta – S-ryhmässä ja Lidlissä brasilialaislihaa myydään vain nimeksi
23.8.
Mika Nurmela oli Kaleva Cupin tähtijuniori 1983 – Video näyttää, kuinka tuleva ammattilainen ampui ratkaisevan rankkarin ylänurkkaan Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula?

Jos olisit tuossa edessäni vetäisin turpaan. Todellakin...nuorilla on eri arvot. Heitä ei haittaa vaikka vanhukset makaa... Lue lisää...
Vai ei ole pula

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image