Kotimaa

Ener­gia­teol­li­suus: Il­mas­ton­muu­tos huolestuttaa yhä useampaa suomalaista

Kotimaa 27.12.2017 6:57 | Päivitetty 27.12.2017 7:00
STT

Suomalaiset ovat entistä huolestuneempia ilmastonmuutoksesta, käy ilmi energia-alan etujärjestön Energiateollisuuden (ET) teettämästä kyselystä.

Ilmastonmuutoksen hillitsemistä ja päästöjen vähentämistä pidetään nyt tärkeämpänä kuin vielä vuosi sitten. Kyselyyn vastanneista 68 prosenttia listasi ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja päästöjen alentamisen kolmen tärkeimpänä pitämänsä energiapoliittisen päätöksen joukkoon. Vuosi sitten vastaava osuus oli 61 prosenttia.

Uusiutuvan energian lisääminen on sekin kasvattanut kannatustaan. 65 prosenttia vastaajista nosti uusituvan energian lisäämisen energiapolitiikan kolmen kärkeen. Vuosi sitten näin ajatteli 60 prosenttia.

Erityisesti vastaajat lisäisivät aurinkosähkön tuotantoa. Lisää aurinkosähköä toivoi 89 prosenttia vastanneista.

Vaikka huoli ilmastosta on lisääntynyt, suomalaiset eivät kyselyn mukaan ole aikaisempaa valmiimpia maksamaan korkeampaa hintaa ympäristöystävällisestä energiasta.

IROResearch kysyi marraskuun lopulla nettipaneelissa tuhannen täysi-ikäisen suomalaisen mielipiteitä energia-asioissa. Virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

MAINOS

Kommentoi

Eikös se aurinkoenergia joka otetaan keräimillä talteen maapallolle jää kuormittamaan
maapallon lämpenemistä?
Esim. paneeleilla kerätty sähkö käytetään sähköautossa, moottori lämpenee yms.
Ilman keräimiä auringon energia olisi osittain ainakin kimmonnut takaisin avaruuteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ilmastonmuutoksesta huolissaan oleminen on sama kuin olisi paniikissa siitä kun nurmikko kasvaa kesäisin. Se on luonnollista. Ilmastonmuutos on täydellisen luonnollinen asia. Tässä on nyt valitettavasti katsottu liikaa valheuutisia joissa esittelevät poliittista tiedettä ja väitteitä siitä että ihminen olisi osallinen ilmastonmuutokseen. Ihminen on toki vastuussa ilman saastuttamisesta ja sitä kautta epäterveellisen ympäristön luonnista. Tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä ilmastonmuutoksen kanssa. Ilmasto jäähtyy tällä hetkellä - kuten kaikki näkevät - ja niin se on ollut aina, että välillä tulee viileitä jaksoja ja vuorostaan sen jälkeen lämmintä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin kirjoitettu. Juuri tämän takia ihmiset eivät ole valmiita maksamaan ympäristöystävllisestä energiasta korkeampaa hintaa. Se siitä huolesta. Uutinen oli propagandaa. Kai pitää olla huolestunut jos 68% ihmisistä on huolestunut. Kuka se nyt vähemmistössä haluaa olla :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki polttamalla tehty energiantuotanto pitää lopettaa nopeasti, ja siirtyä sähköön. Se on nopein tapa vähentää kasvihuoneilmiötä ja siten ilmastonmuutosta. Kivihiilivoimalat veks, sähköautot tielle ja sähkö tehdään ydinvoimalla, aurinkopaneeleilla ja vesivoimalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lisää ydinvoimaa. Ainoa järkevä tie estää ilmastonmuutos. Tuuli- ja aurinkoenergia vain niille jotka ovat valmiita sen maksamaan kysynnän mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

96
Sote-uudistusta valmistellaan 18 maakuntamallin pohjalta, vahvisti Antti Rinne: PK-seutu saattaa vielä saada oman ratkaisunsa
87
Kuusamon kaivoshankkeen kieltävä kaava nurin korkeimmassa hallinto-oikeudessa – kaivosyhtiö tyytyväinen päätökseen
81
Oulun kaupunki: Torihotellin rakentamisvelvollisuusaikaan haettava jatkoaikaa
50
Oulussa meni kuitukaapeli poikki kahtena peräkkäisenä päivänä – "Kaivajilla on velvollisuus selvittää, mitä maan alla on"
46
Pohjois-Pohjanmaan työttömyysaste aleni edellisvuodesta – työttömien määrä vähentyi myös Oulussa
44
Kommentti: Seurasimme järjetöntä ajan ja rahan tuhlausta ei minkään takia – ex-oppositio tekee nyt melkein samanlaista sotea, jonka se jarrutti jumiin
43
Oulun rakennusvalvonta kantelun kohteena – kiista koskee autopaikkoja

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Koiran ulkoitus

Kevyenliikenteen väylällä jalankulkija voi kulkea kumpaa reunaa tahansa. Autotien reunassa vasenta reunaa. Lue lisää...
Mosse65

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image