Kotimaa

Elina Lepomäki ei haasta Orpoa, mutta saattaa pyrkiä kokoomuksen va­ra­pu­heen­joh­ta­jak­si – "Op­po­si­tio­työs­sä aletaan niittää tulosta, siitä ei ole kahta sanaa"

Kansanedustaja Elina Lepomäki tekee ratkaisun maaliskuussa, lähteekö tavoittelemaan kokoomuksen varapuheenjohtajuutta. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 21.2.2020 20:30
Tanja Nuotio

Lepomäen mukaan kokoomuksen tukijalka on Suomen talous ja koko kestävyysvajekeskustelu. "Koen, että siinä meillä on tulevaisuudessakin se suurin annettava." Kevään kehysriiheen Lepomäellä on tällä hetkellä aika laimeat odotukset.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki ei aio tavoitella puolueen puheenjohtajan paikkaa ensi kesäkuun puoluekokouksessa Porissa.

– Mielipiteeni ei ole muuttunut, eli en ole haastamassa puheenjohtajaamme Petteri Orpoa, Lepomäki kertoi perjantai-iltana Lännen Medialle. Asiasta uutisoi myös Helsingin Sanomat.

Lepomäki kertoi helmikuun alussa Iltalehden kyselyssä, että ei lähde haastamaan Orpoa.

– Päinvastoin pohdin tässä, jos pyrkisin puolueen varapuheenjohtajaksi. Päätöksiä ei ole vielä saatu aikaiseksi, mutta lähiaikoina pitää päätöksiä tehdä.

Lepomäki tekee ratkaisun maaliskuun aikana, lähteekö tavoittelemaan varapuheenjohtajuutta. Hän aikoo kuulostella kenttää ja puhua kollegojen kanssa.

– Jos meinaa lähteä, pitää systemaattisemmin nyt kartoittaa, mikä on tilanne.

38-vuotias Lepomäki on kolmannen kauden kansanedustaja Uudeltamaalta. Hän nousi eduskuntaan kesken kauden vuonna 2014.

Kokoomuksen varapuheenjohtajat ovat tällä hetkellä Sanni Grahn-Laasonen, Antti Häkkänen ja Mari-Leena Talvitie.

Kokoomus valitsee uudet puheenjohtajansa Porin puoluekokouksessa 5.–7.6.

"Jos vaikka Petteri luopuu, niin tilanne on aivan eri"

Kansanedustaja, kokoomuksen varapuheenjohtaja ja entinen ministeri Antti Häkkänen, 35, kertoi Maaseudun Tulevaisuudessa, että ei lähde haastamaan Orpoa. Häkkänen vetoaa ikäänsä ja perhesyihin.

– Ihan samalla tavalla ajattelen kuin Anttikin: jos tilanteet muuttuvat ja jos vaikka Petteri luopuu puheenjohtajuudesta, niin tilanne on aivan eri. En kuitenkaan lähde haastamaan, Lepomäki toteaa.

Hän antaa tuen istuvalle puheenjohtajalle ja käynnistyneelle oppositiotyölle.

– Yhdessä tehdään ja aletaan pikkuhiljaa niittää tulostakin, siitä ei ole mielestäni kahta sanaa.

Lepomäen mukaan kokoomuksen tukijalka on Suomen talous ja koko kestävyysvajekeskustelu.

– Koen, että siinä meillä on tulevaisuudessakin se suurin annettava. Meillä on selkeä profiili, jonka mukaan kannamme huolta siitä, että ihmisillä on työtä ja varaa elää omassa arjessaan ja mielellään kasvattaa omaa elintasoaan.

Lepomäki muistuttaa, että nämä ovat välttämättömiä, jotta tulevaisuudessa Suomi pystyy rahoittamaan hyvinvointivaltionsa.

– Muiden ekonomistien ja erityisesti talouspolitiikan arviointineuvoston kanssa olemme huolissaan, miltä nykyisen hallituksen talouspolitiikka näyttää. Hallitus ei kiinnitä lainkaan huomiota kestävyysvajeeseen.

Kokoomuksen vahvuutena Lepomäki pitää sitä, että puolueessa katsotaan tulevaisuuteen eikä haikailla menneeseen maailmaan.

"Tuntuu kuin hallitus ei osaisi lukea numeroita"

Kevään kehysriiheen Lepomäellä on tällä hetkellä aika laimeat odotukset.

– Isot asiat on lyöty kiinni hallitusohjelmassa. Nyt talven mittaan hallituksessa on kuultu puheenvuoroja, että työllisyystoimiin palataan vasta kesällä. Ilmeisesti finanssipolitiikan tarkasteluakaan ei ole tarkoitus tehdä. En siis pidä kehysriihtä nyt niin kauhean jännittävänä, tuntuu kuin hallitus ei osaisi lukea numeroita.

Lepomäki kuitenkin muistuttaa, että ennen kehysriihtä valmistuu valtiovarainministeriön tuore kasvuennuste ja talousennuste.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Kokoomus on niinsanottuna jäänyt telineisiin. Orpon johdolla kysellään hallitukselta koko ajan: mistä rahat, mistä rahat?
Vaikka ministeri on juuri selvittänyt kunkin päätöksen rahoituskehyksen ja - lähteet.
Joko dementia tai sitten ajattelun kyvyttömyys jyllää, miksi näin kokoomus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lepomäki ei ymmärrä palvomansa jenkkisysteemin globaalia kontekstia eikä sen perustuksia. Todellisuudessa USA on kaukana liberaalista markkinataloudesta, koska heidän muihin nähden kokemansa "ylivertaisuus" pohjaa heidän asevoimiin nojaavaan tykkivenediplomatiaan. Jenkkien systeemiin kuuluu armoton ja mitään korkeampaa moraalia vailla oleva muiden aseellinen ja talouspoliittinen painostus globaalissa skaalassa joka väännetään mm. heidän tiedotusvälineissä sekä kasvatuskulttuurissa nurinkurin "vapaudeksi" sekä välttämättömyydeksi "kansallisen turvallisuuden" yleisverukkeella. Nämä faktat Lepomäki, muiden kokoomuslaisten tavoin, ohittaa teeseissään joka ikinen kerta, ja he tekevät sen täysin tietoisesti.

PS: Seuraavaksi jenkit ydinaseistavat avaruuden juuri perustetuilla avaruushyökkäysasevoimillaan (ks. uutiset hakusanoilla Trump + US Space Corps) laittaen joukkotuhoaseet jokaisen maapallon kansalaisen pään ylle. Kirjaimellisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi hyvä jos tästä naisesta tulisi puheenjohtaja. Kansa ymmärtäisi paremmin millaista vähävaraisten rahojen tulonsiirtoa rikkaille tämä nainen harrastaa. Saataisiin kokkareiden kannatus laskuun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Elina Lepomäki on harvoja poliitikkoja, jotka ymmärtävät talousasioita ja monia muitakin. Kannattaa tutustua hänen kirjaansa "Vapauden voitto". Nykyinen hallitus vain lisää julkisia menoja jakamalla veronmaksajien rahoja taivaan tuuliin. Kaikki ymmärtävät, että tätä holtitonta toimintaa tehdään velkaantumalla. Onko Suomen tie Kreikan tie?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pienituloisten eläkeläisten saama muutaman kympin korotus eläkkeisiin ei ollut eurojen "heitto taivaan tuuliin". Sipilän hallitus jäädytti mm. eläkkeiden indeksikorotukset ja hintakehitys eli inflaatio on usean vuoden ajan heikentänyt eläkkeensaajien ostovoimaa, siten tämän hallituksen toteuttama eläkkeiden pieni tasokorotus oli enemmän kuin vain tervetullut ja hyvin kipeästi tarvittu korjausliike. Usko huviksesi, että myös eläkeläisten täytyy syödä päivittäin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö huolia. Katso kovia faktoja mitä raha lopulta on ja vilaise sen jälkeen jenkkien liittovaltion velkakelloa. Loppuu se turha nillitys Suomen valtion liiallisesta velkaantumisesta. FED:in setelipainokoneista tulevalla $$$ setelirahalla se jenkkipoikakin omat kulutusjuhlansa kustantaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lepomäen esittämien ultraliberaalien talousteorioiden sekä teesien käytännön toimivuus rajoittuu talousteoriakirjoihin sekä Lepomäen itsensä korvien väliin. Hauskinta asiassa on se, että Lepomäki tietää nämä faktat varsin hyvin itsekin. Ei jatkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Orpon pitäis ymmärtää jäädä sivuun ja antaa tilaa Häkkäselle tai Lepomäelle. Muuten "nahkurin orsilla tapaavat".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi Orpon pitäisi astua sivuun Kokoomuksen johdosta ? Kokoomus tarvitsee kokeneen puheenjohtajan. Häkkänen ei ole pätevä ja varteenotettava ehdokas puheenjohtajaksi, hänellä Suomen voimassaolevat lait ovat hallinnassa vain tutkintotodistuksessa, sen hän on kansanedustajana osoittanut käytännössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Astua sivuun, koska PS syö kokoomuksenkin ääniä ihan Orpon takia. Häkkänen tai Lepomäki toisivat niitä takaisin .
Mutta tehköön mitä tykkäävät...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seuraavassa gallupissa kokoomus saattaa tipahtaa kolmanneksi, kun pääministeri Marinin hallituksen suursuosio siivittää SDP:n nousukiitoon. Tätä enteilee eilen julkaistu Lännen Median kysely, jossa hallitukseen tyytyväisiä oli peräti 64%. Kokoomus joutuu tosissaan valitsemaan, jatkaako perussuomalaisten peesailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ole tähtiin kirjoitettu SDP:n suosion nousu. Vaalikautta on jäljellä vielä vuosia ja paljon voi tapahtua Suomessa ja maailmalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oltakoon Marinin hallituksen toimista, mitä mieltä hyvänsä, niin kokoomuksen ongelma on uskottavuusvaje.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kokoomuksessa on aina ollut vahvat mielipiteet omaavat "Herrat" johdossa. Luulen, että se on puolueen ainoa imago josta ei tulla luopumaan edes feminismin edessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Elinalla sentään on jalat maassa ja järki päässä, toisin kuin hallituksen kettutytöillä.. jatka samaa rataa, ensi vaaleissa onkin sitten sato korjattavana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image