Kotimaa

Edus­kun­ta­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja: "Lepomäen ulostuloon ei löytynyt paljon ymmärrystä, mutta joihinkin kriittisiin näkemyksiin oli"

Kotimaa 1.3.2018 16:40
Aki Taponen

Kokoomuksen eduskuntaryhmä ei vielä "harjannut" sote- ja maakuntauudistuksen vastustajaa.

Sote- ja maakuntauudistuksen keskeyttämistä vaatinut kansanedustaja Elina Lepomäki (kok.) poistui vähäpuheisena puolueensa eduskuntaryhmän kokouksesta torstaina.

Eduskuntaryhmän puheenjohtajan Kalle Jokisen (kok.) mukaan kokouksessa todettiin, että Lepomäki ei ole käyttänyt hyväksi mahdollisuuksia tuoda näkemyksiään aikaisemmin esille. Kysymykseen "harjattiinko" hänet kokouksessa, Jokinen vastasi sanomalla, että kokous ei ollut mikään tuomioistuin.

– Kävimme hyvin laajaa ja analyyttista keskustelua siitä, miten sote-palveluja uudistetaan. Kokoomus on täysin sitoutunut yhteiseen näkemykseen.

Jokisen mukaan joihinkin Lepomäen kriittisiin näkemyksiin oli kokouksessa kuitenkin ymmärrystä.

– Ne ovat olleet meillä esillä aikaisemminkin. Ne liittyvät maakuntien määrään ja kustannussäästötavoitteeseen. Mutta tähän ulostuloon ei paljon ymmärrystä löytynyt.

Jokinen muistutti, että keskeiset kysymykset kuten maakuntien määrä ratkaistiin jo syksyllä 2015, kun hallitus sai aikaan sovun uudistuksen perusrakenteesta.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) uhkasi silloin kokoomusta uusilla vaaleilla, jos yhteisymmärrystä ei olisi löytynyt. Keskusta sai silloin pitkään havittelevansa maakuntahallinnon ja kokoomus vastavuoroisesti sote-palveluihin valinnanvapauden.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei ehkä tule ennenaikaisia EK-vaaleja. Toki, jos loikkareita ilmaantuu riittävästi, hallitus kaatuu sote äänestyksessä. A. Rinteellä ei ole kuitenkaan tässä tilanteessa oikein vara lähteä haastamaan ministeri Orpoa ja Kokoomusta. Kokoomus saisi Jackpotin vaaleissa, se olisi selvää Pressan vaalien jälkimainingeissa. Todennäköisesti Kepu pitäisi kuta kuinkin nykyiset asemat eli hallitus jatkaisi Kokoomus-Kepu akselin varassa mutta Orpo nousisi pääministeriksi ja RKP että kristilliset ottaisivat Sinisten paikan. Vaaleissa olisi toki paljon liikkuvia äänestäjiä kun Sinisten äänet menisivät uudelleen jakoon. Siitä potista SDP yrittäisi hamuta suuren osana takaisin itselleen mutta saisiko se niitä, se on jo toinen juttu. Toisaalta SDP:n sisällä kytee akateemisten naisten ja pääkaupunkiseudun "älymystön" hiljainen kapina Rinnettä ja SAK:n kovan linjan ay-johtajia vastaan. Tässä tilanteessa EK-vaalit tulisivat demareille liian nopeasti, koska jos puolue sakkaisi, joka on todennäköistä, kävisi myös A. Rinteen oma asema pj:na enemmän kuin vaikeaksi. Samoin T. Aallon asema vihreiden johtajana ei ole vielä ottanut odotetusti tuulta purjeisiin, ja vihreille saattaisi tulla pahasti takkiin ennen aikaisissa vaaleissa, jolloin Anderssonin ultraliberaalit vassarit saattaisivat ajaa vihreiden ohi. Demareille ja punavihreille on nyt parempi antaa pääministeri Sipilän käristyä yhä uusissa ja uusissa hallituksen sisältä puhkeavissa ongelmissa, ja ryhtyä tulittamaan koko patteristolla vasta ensi tammikuussa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on paras uutinen pitkään aikaan .Nyt saimme Sipilältä lupauksen uusista vaaleista ja ne jotka kaatavat soten ,pelastavat itsensä seuraavissa vaaleissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinisilmäinen Suomi ja tonnttikaupat

167 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Kaksoiskansalainen ei pääse venäjällä armeijan palvelukseen, korkeimpiin virkoihin eikä muuallakaan, paitsi suomessa täm... Lue lisää...
veteraanin jälkeläin...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image