Kotimaa

Demarinaiset asettuvat Sanna Marinin taakse pää­mi­nis­te­ri­ki­sas­sa

Demarinaisten puheenjohtaja, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen kertoi demarinaisten asettuvan Sanna Marinin taakse.
Kotimaa 5.12.2019 14:04
Kirsi Turkki

Demarinaiset asettuvat SDP:n varapuheenjohtajan, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin taakse SDP:n pääministerikisassa. Demarinaisten puheenjohtaja, eurooppaministeri Tytti Tuppurainen kertoi naisyhdistyksen kannasta iltapäivällä eduskunnan valtiosalissa.

– Sanna Marin on jo päässyt näyttämään kykynsä ja osaamisensa, kun hän tuurasi Antti Rinnettä hänen sairauslomallaan. Marin on myös jo olemassa olevan ministeriryhmän jäsen ja kansansuosikki. Hän on luja, vakaa ja idearikas, Tuppurainen perusteli.

Marinin lisäksi pääministeriksi on ehdolla SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Lindtman.

Tuppurainen korosti, että naisjärjestön kanta ei sido yhdenkään puoluevaltuutetun kantaa. Naisia puoluevaltuutetuista on 28.

SDP valitsee ehdokkaansa tulevaksi pääministeriksi tämän viikon sunnuntaina eli 8. joulukuuta.

Valinnan pääministeriehdokkaaksi tekee sunnuntai-iltana SDP:n puoluevaltuusto, jonka puoluehallitus kutsui koolle torstaiaamuna pidetyssä kokouksessaan.

SDP:stä kerrotaan, että hallitus pyritään sen jälkeen muodostamaan mahdollisimman nopeasti. Hallitus on kasassa ensi viikolla, mutta tarkemman aikataulun pääministerin esittämisestä täysistunnossa tekee eduskunta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Toivottavasti Sanna Marin tulee valituksi tehtävään - isänmaamme edun vuoksi.

Tämänhetkinen maamme etujen vastainen kaaokseen pyrkivä omia karriäärejään ajavien poliittinen teatteri on sikamaisen törkeää.
Se että lähinnä Paatero ja Rinne ovat sekoilleet hallitusvastuissaan antamalla Postin sooloilla palkansaajien toimeentulon leikkaamisella, tappiollisten ulkomaan seikkailuidensa vuoksi, ei ole mikään puolutus vahingoittaa maatamme vain lisää.

Oikea toimi on vaihtaa heti Postin koko johtajisto hallitusta myöten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt on jo täyttä harhaa! Valtio on omistaja, ei SDP.

Kyllä ay-liike on se, joka puolustaa palkansaajaa! Ei Postin esittämät palkanalennukset olisi mennet läpi, vaikka Antti Rinne ei olisi siihen puuttunut. Seuraahan Teollisuusliiton käynnistämää lakkoliikettä ensi viikolla...

P.S. Postin johtoa tai hallitusta ei vaihdeta. Silloin paljastuisi SDP:n likainen peli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan, että hallitustunnustelijaksi valitaan tuleva pääministeri! Jos tunnustelijaksi valitaan juuri epäluottamuksen saanut Rinne, on se demokratina pilkkaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rinteestä omistajaohjaus ja kuntaministeri. Tietääpähän ainakin mitä ei kannata tehdä ja osaa pokkuroida pääministerille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Idearikas sosialisti. En paljon puistattavampaa lausetta tiedä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatan sitä , jotta uusia kasvoja tulee politiikkaan asioita oppimaan. Nykyisien ministereiden jatkopestit kannattaa tarkkaan harkita? Ainakaan entiselle pääministerille ei enää mitään eli ns. eläkkeelle, samoin ulkonimisteriksi joku toinen joka pitää pykälistä kiinni. Sekä sellainen elinkeino tms. ministeri joka varmistaa maamme omavaraisuuden niin energian kuin ravinnon suhteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se voi olla melkoista kissatappelua, kun aletaan mm. budjetista vääntämään ensi vuonna. Eikö tässä nyt pitäisi ykkösministerien osalta vaatia mieskiintiötä? Jos tilanne olisi jatkossa toisinpäin, niin mediassa olisi melkoinen marmatus asiasta. No tasa-arvohan tarkoittaa tasa-arvoa naisten mielestä ei tasa-arvoa molempeien sukupuolten näkökulmasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image