Kotimaa

Cafe Niinistö pyörii talkooväen voimin, kahvilaketju toimii koko Suomessa

Liisa Laakso ei ole vielä päättänyt, ketä äänestää presidentinvaaleissa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Kotimaa 12.1.2018 15:38
Pekka Rahko

Isokatu 30 annetaan Cafe Niinistön osoitteeksi Sauli Niinistön kampanjasivuilla. Siinä ei kuitenkaan kahvila sijaitse, vaan kulman takana Saaristonkadun puolella.

Sisältä löytyy muutama ihminen kahvittelemasta ja kaksi talkootyöläistä. Myynnissä on heijastimia, pipoja, mukeja ja kahvia, jaossa pinssejä ja muuta vaalimateriaalia.

– Puoliaktiivisesti olen kampanjoita seurannut, kertoo kahville poikennut Liisa Laakso. Kalevan ja Ylen keskiviikkoisen vaalitentin Laakso kertoo katsoneensa kokonaan, muita television vaaliohjelmia on tullut seurattua satunnaisesti.

Oma ehdokas ei Laaksolla ole vielä selvillä, mutta harkinta-aikaa on reilusti, sillä hän aikoo äänestää vasta varsinaisena vaalipäivänä.

– Se on perinne, äänestyspaikalla on mukava tavata ihmisiä, Laakso perustelee.

– Cafe Niinistö on kansanliikkeen kahvila, joita on perustettu ympäri Suomea isompiin kuntakeskuksiin, itsensä kansanliikkeen aktiiviksi määrittelevä Jaakko Salovaara kertoo.

Cafe Niinistö -ketju ulottuu Kotkasta Rovaniemelle. Lisäksi yksi kahvila on Espanjassa, suomalaisten suosimassa Fuengirolassa.

Oulun kahvila on ollut avoinna joulukuun puolivälistä, ja sitä pidetään Salovaaran mukaan auki tarpeen vaatiessa toisenkin kierroksen ajan.

– Lauantaina avautuu vielä vaalikoju Rotuaarilla, onko se sitten minicafe, Salovaara pohtii.

Väkeä on riittänyt Salovaaran mukaan mukavasti, etenkin silloin, kun kahvilassa on ollut tavattavina kunnallispoliitikkoja tai kansanedustajia.

– Tuloksen selviämisen jälkeen kahvila on avoinna vielä pari kolme päivää kiitoskahvien tarjoamisen ajan, Salovaara lisää.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

On kumma, että Salen vaalikampanjaan on annettu miljoonia euroja ja sitten ei ilmeisesti riitä rahaa noille "talkootyöläisille". Älkää hyväksykö tällaista hyväksi käyttöä, eli älkää äänestäkö Niinistöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahvia saan kotona. Viimeksi olin kahvilla ja minulle tyrkytettiin jaettavaksi pino lehtiä väkisin ja sanottiin minne alueelle pitää viedä ko kahvilassa. Sinne eksyin kun tuttuni teki tärskyt ja vaalityö oli yllätys. Kaikenlaisia oli paikalla kahviossa mm. kahvia kaadettiin kuppiin vaikka en olisi halunnut juodakaan.Ei kiitos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauli voi jäädä koti isäksi hoitamaan tulevaa pienokasta ja eläkkeellä aikaa kunnollla hoitaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niinistön vaalibudjetti on 1,5 MILJOONAA euroa, muilla ehdokkailla _moninkertaisesti_ pienemmät. Ihan selvää että suur-yritykset ovat ostaneet itselleen kokoomuslaisen presidentin jolla ei ole oikein mitään mielipiteitä. Paitsi tietysti kannatti työttömien aktiivimallia allekirjoittamalla lain vaikka olisi voinut olla arvojohtaja ja olla heikompien puolella pidättäytymällä allekirjoittamasta. Näin kuitenkin näytti olevan yritysmaailman puolella, kokoomuksen mies kun on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän ne kaikki vaali mökit toimi vapaehtoisin voimin. Vaikka kokoomuksella luulisi olevan vara maksaakin kun kansa maksaa Saulin vaalikulut. On muka kansanliikken ehdokas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun Niinstön valinta on galluppien mukaan niin varma, niin eipä minun tarvitse äänestä lainkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kahvittelua, mukimyyntiä jne. Kansalla kaikki maksatetaan joko veroina tai humpuukin myynnillä. Ei näitä ehdokkaita viiti käydä edes äänestämässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Osittainen varhennettu vanhuuseläke

Miksi sitten valehtelen? Olen nyt vuodesta 2011 kirjoitellut näitä, suurimmaksi osaksi välillä täysin kopioituja aloituk... Lue lisää...
Y

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image