Kotimaa

Brittiläinen kauppaketju Marks & Spencer tulee Suomeen

Kotimaa 4.3.2014 9:43
Kaleva

Brittiläinen kauppaketju Marks & Spencer ja S-ryhmä ovat tehneet sopimuksen, jonka myötä Suomeen avataan Marks & Spencer -myymälöitä ja -verkkokauppa.

S-ryhmä avaa seitsemän Marks & Spencer -myymälää Suomeen vuoteen 2016 mennessä.

Ensimmäinen myymälä avataan Sokos Helsingin yhteyteen lokakuussa. Myöhemmin samassa kuussa avataan kaksi myymälää, toinen Jyväskylässä ja toinen Hämeenlinnassa.

Lisäksi myymälöitä avataan Tampereelle, Lappeenrantaan, Lahteen ja Poriin.

Verkkokauppa avataan keväällä 2015. Verkkokauppa on suomenkielinen ja siinä on suomalaisille räätälöity valikoima.

S-ryhmä tavoittelee kumppanuudella monikanavaisen käyttötavarakaupan vahvistamista ja laajentumista ulkomaille.

Marks & Spencerin lippulaivamyymälän työntekijät Sokos Helsingin yhteydessä ovat jatkossakin HOK-Elannon työntekijöitä. HOK-Elannon mukaan yhteisyritysjärjestelystä ei aiheudu muutoksia työntekijöiden työehtoihin tai esimerkiksi henkilöstöetuihin.

Muilla paikkakunnilla Marks & Spencer -liiketoimintaa harjoittaa paikallinen alueosuuskauppa.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Olen käynyt Edinburghissa (Skotlannin pääkaupunki), tuossa paikallisessa "Stockmannissa" eli Marks & Spencerin putiikissa. Lontoossa (Englannin pääkaupunki) Harrods'issa. Tutustuin pakattuun sandwich-voileipään muiden muassa. Ihmettelen S-ryhmän omimista tälle brändille eli liikemerkille.

Edinburghin liike sijaitsi muistaakseni pääkaupungin valtakadulla, Prince's Streetilla. Olin siellä silloin festivaalien aikaan. Karita Mattila oli myös tuolloin Edinburghissa, mutten häntä tavannut taikka nähnyt. Yllättävä tieto, joskin looginen oli se, että Skotlanti olisi 6. Pohjoismaa. Geopoliittisesti ei kuitenkaan kuulune Pohjoismaihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö Spencereitä tule Oulun tosi varakkaille markkinoille. Täällähän työttömiä piisaa 500euron suurtuloilla. Lisää vaan Spencereitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös se vuoden päästä ole tarkoitus avata M&S-verkkokauppakin, saa sieltä ostettua vaikkei liiikettä olisikaan omassa kaupungissa. Tallinnassa olen käynyt M&S:n kaupassa ja se oli jonkinmoinen pettymys, ainakin liikkeen sisustus toi mieleen lähinnä 90-luvun halpavaatekaupat. Tuotteista tosin ei ole kokemusta, joten pitänee tutustua tarkemmin tulevalla Lontoon reissulla. Helsingissä taisi olla M&S-liike Stockmannin hoitamana joskus 90-luvulla, mutta se ei vissiin kannattanu, joten saa nähdä miten hyvin S-ryhmä saa toimimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moneltako asikasomistajalta kysyttiin halutaanko me sitä. Mihin katoaane oman alueen tuotteet ja Suomalaisuus. Tuonti lisääntyy samon myös Suomen työttömyys.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Siistejä kauluspaitoja ja ihan mukavia juustoja tiedossa ainakin. Toivottavasti brittiteetä myös. M&S on tosiaan paikallinen Sokos tai vähän parempi. Halpistavaratalot on erikseen: Primark, Tesco, Sainsbury.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Stockmann tuskailee Oulun tavaratalonsa kanssa. Se ei menesty hyvin. Eivät oululaiset heidän mukaansa edes halua muuta kuin automarketin. Myyntiluvut ovat kylmiä fakta. Täällä tapahtuva marina ei sitä muuksi muuta. Kai Marrks & Spencer on tutkinut markkinatilanteen. Miksi tulla tänne tuulipukukansan keskelle. Heillä kun ei myydä tuulipukuja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti vähentää työttömyyttä ja auttaa kestävyysvajeen parantamisessa. Vientituloja ei liene odotettavissa. Jos ykiskin Lontoon matka tällä säästyy, vähenee ilmansaasteet osaltaan. :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä Marks & Spencer pitäisi olla itsenäinen toimija Suomen markkinoilla, jotta tervehdyttävää kilpailua syntyisi ja siitä olisi jotain iloa suomalaisille kuluttajille. Mutta kun ei, isojen kauppaketjujen protektionismi jyllää tässä maassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

S-liike haluaa todella suureksi ja vahvaksi tekijäksi Suomessa. Puolet monopoliasemasta ei riitä, hinku yhä suuremmaksi halutaan saada aikaiseksi, jos ei muuten niin ulkomaisen kauppaketjun avulla. Tällaiset uudet kaupankäyntikuviot ovat tietysti olleet asiakaskunnan toivelistalla ykkösenä ja S-liikehän toteuttaa vain asiakkaidensa toiveita. Jokohan ensi vuosikymmenellä vaihdamme S-liiketoiminnallekin englantilaisen nimen ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei siis Oulu kuullu joukkoon. Pienempiä paikkakuntia Etelä-Suomesta kyllkin. Eikös Oulu olekaan yksi isoista kaupungeista...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, työttömyysasteella mitattuna Oulu on yksi isoista. Mutta se mitta-asteikko ei kannusta vähittäiskauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei taida noissa kaupungeissa muuta ollakaan kuin S-ketjun tavaratalot... siis Hkiä ja Tamperetta lukuunottamatta. Hieman on siis erilainen kilpailutilanne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa harhaanjohtava otsikko. Hintojen kannalta tästä ei ole mitään iloa kuluttajalle, koska kilpailu ei lisäänny lainkaan, mutta kenties sieltä joku voi löytää valikoimista itselleen jotakin brittiläistä. Ovela veto osuuskaupalta joka tapauksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja lopuksi ruan hinta nousee maailman kalleimaksi jos nyt on jo euroopan kallenta,koskinen sanoi syön aina suomalaista lihaa kk ansio 15000e luokkaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

M&S on englantilaisten Anttila, joten mitään ihmeellistä ei ole odotettavissa. Siihen kun vielä lyödään päälle kotimainen hintataso, ollaan samassa, kuin nyt. Tyhjää touhua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehkä hintatasoltaan, mutta laadultaan M&S vastaa mielestäni enemmän Sokosta tai Stockmannia johtuen siitä, ettei Suomessa ole luksustavarataloja kuten muualla maailmassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edes Helsinkiin olisin toivonut hulppeaa M&S-myymälää kaikkine tykötarpeineen, eikä mitään pikkushoppia Sokoksen kylkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

10:49
Kuusamolainen karhumies Sulo Karjalainen on vuoden matkailuhenkilö – "Olen karhujen kanssa niin kauan kuin voi sulaa suussani"
10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
57
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
50
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
26
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

108 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image