Kotimaa

Bloggaaja voi tienata jopa 5 000 euroa kuukaudessa

Oululainen Anna Koskela pitää yhtä Suomen suosituimmista matkablogeista. Koskela pitää blogiaan ammattimaisesti, mutta blogi ei häntä, ainakaan vielä, elätä. ”Tienestit blogin kautta ovat hyvin pieniä. Kysymys on usein vaihtokaupasta. Kirjoitan hotellista ja saan hotelliyön ilmaiseksi, tai kirjoitan kamerasta, ja saan kameran arvottavaksi lukijakilpailuun." KUVA: Leinonen Jukka
Kotimaa 16.10.2014 6:07 | Päivitetty 16.10.2014 8:02
Anne Helaakoski

Bloggaus on nykyään yhä ammattimaisempaa, ja joillekin se on muuttunut harrastuksesta elinkeinoksi. Parhaiten ansaitsevat bloggaavat voivat tienata jopa 5 000 euroa kuukaudessa.

Tienestit kuitenkin vaihtelevat suuresti alkaen muutamasta kympistä kuussa, kertoo Mikko Koistinen viestintätoimisto Manifestosta. Manifesto on seurannut vuosia suomalaisen blogimaailman tapahtumia. Sen kuudes Blogibarometri julkaistiin elokuussa.

Koistisen mukaan selkein tapa ansaita on hankkia sivulleen mainostajia. Sivulle voi myös ottaa mainostajien bannereita. Mitä enemmän klikkauksia bannerit saavat, sitä enemmän bloggaaja saa rahaa.

Sisältöyhteistyössä ei liiku raha, vaan tavara, eli rahanarvoinen etuus. Bloggaaja saa omakseen testausta varten jonkin tuotteen.

Säännöllistä palkkaa barometrin mukaan saa 37 prosenttia vastaajista. Tuolloin bloggaaja on mukana useamman bloggaajan yhteenliittymässä, blogiportaalissa. Portaali neuvottelee sopimukset mainostajien kanssa ja maksaa bloggaajalle palkan.

Juttua korjattu 16.10. klo 8.02. Jutussa oli alunperin väärin viestintätoimisto Manifeston nimi.

Lue lisää 16.10.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

"Kirjoitan hotellista ja saan hotelliyön ilmaiseksi, tai kirjoitan kamerasta, ja saan kameran arvottavaksi lukijakilpailuun.". Eli kehut palveluja ja tuotteita? Itse nimittäin törmäsin jatkuvasti aikoinaan tuotearvioita tehdessäni ilmiöön, kun arvostelu ei miellyttänyt valmistajaa :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompas täällä kateellisia kommenteja bloggaamisen kautta ansaitusta rahallisesta menestymisestä. Eihän marjanpoiminnastakaan maksella veroja. Mikäli joku näkee sen epäreiluna niin siitä vaan blogia pystyyn. Käytännössä jos blogi on ulkomailaisella palvelimella ja tienaat esim. bitcoin/paypal tilille niin tällöin siitä tuskin Suomeen tarvitsee veroja maksella kun kukaan niitä ei voi edes vaatia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös suora seuras tuommoisesta ammattimaisuudesta ole, että aluehallintovirasto oli v-i-s-k-i-gatessa oikeassa. Ammattilainen bloggaaja ei saa käyttää v-i-s-k-i sanaa, ei väkevää alkoholia saa mainostaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös ne epäilleet blokkaajien toimivan olut(viski)expon järjestäjän lukuun ja siten järjestäjän kiertävän sitä väkevien mainoskieltoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tulipa mieleeni Karibialla tapaamani kaksi new yorkilaista pokeriammattilaista. Noin tonnin tuntipalkalla pelasivat, ja töitä tekivät noin kymmenen tuntia viikossa, jos jaksoivat. Kun ihmettelin, että eikö tuolla tuntipalkalla kannattaisi vähän enemmän pelata, vastaus oli: "No, I hate working!", eli: "ei, minä vihaan työn tekoa."

Ammattilaiseksi on varmasti vaikea blokkaajan päästä. Samoin vaikkapa peliharrastajan tai perinteisen kirjailijan. Mikäli tuon unelmansa pystyy toteuttamaan, saa usein rahan lisäksi aivan erilaisen vapauden päättää töistään, verrattuna perinteisiin palkkatyöläisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lotossakin VOI saada miljoonia euroja. Yrityksen perustamalla VOI tienata paljon rahaa. Monet asiat ja tekemiset VOIVAT tehdä rikkaaksi. Se VOI kyllä olla pieni mahdollisuus, mutta mahdollisuus kumminkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinka on vaikeaa olla plogikirjoittajana ,kirjoittavat kirjoittajat. Höpö sanon . Kyllä on sata kertaa vaikeampaa olla näiden kaikinmaailman tietäjinään pitävien plogikirjoittajien lukjana vaikka ne pitävät meitä lukiana. monasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu
Viesti poistettu

Eihän se ole kuin kirjoittelee vain. Myös ohjelmistosuunnittelijan työ on vain napin painamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Blogin kirjoittaminen ei ole pelkkää napinpainamista. Ensin on suunniteltava podtaud, kirjoitettava se ja etsittävä sekä muokattava kuvta. Julkaisun jälkeen vastaillaan kommentteihin yms. Hyvän postauksen tekemiseen vaaditaan aikaa enemmänkin kuin 10min.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei tarvitse maksaa ennen kun jos myyt kyseisen saadun etuuden... Kuia sit myy esim hotelliyön

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja verot on muistettu maksaa. Myös hintavasta tavaralahjasta pitää verot tässä maassa maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nämä ploggaajat voivat olla ymmärtämättään aikamoisia "tuholaisia", jos eivät ymmärrä vaikkapa suomen kieltä, vaikkapa sana myydä ja järjestää tarkoittavat (tai voivat tarkoittaa) ihan eri asioita.
Joskus olen huomannut, että nämä "matkaploggaajat" arvioivat esim. hotellista riippumattomia asioita ja antavat sen vaikuttaa majoituksen arviointiin, mikä ei takuuvarmasti ole oikein.
Jonkun nörtin pitäisi kehittää "vastaploggaajien" sivu, johon "sorretulla" olisi edes joku mahdollisuus puolustautua.
Nythän se menee niin, että useinkaan ei ole edes mahdollisuutta puolustautua tai kommentoida näitä plogeja.
No, kukin voi omalle sivulleen kirjoitella mitä vain, mutta pitäisi älytä olla levittämättä mielipiteitään yleisille arviointisivuille, etenkin jos on saanut ilmaisen majoituksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä päästään todellakin naiiviuden ytimeen: oletko kuullut sellaisesta kuin lähdekriittisyys? Kaikenlaisiin blogeihin, arvioihin, artikkeleihin tai arvosteluihin on suhtauduttava kriittisesti, sillä ne ovat aina yhden ihmisen tuottamia siis subjektiiviseen käsitykseen perustuvia. Ei kukaan varmaan uskokaan yhtä arviota vaikkapa hotellista, vaan katselee useampia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bloggaamisen sijasta voisi suurelta osin puhua kuluttajamainonnasta. Vai mitä muuta ovat varsinkin nuorten naisten, joita ainakin Suomessa on suurin osa "bloggaajista", kehut milloin mistäkin vaatteen ihanuudesta tai jonkin meikin sopivuudesta jollekin ihotyypille? Sisältöä ja näkemystä sekä kieliopin hallintaa on turha etsiä suuresta osasta näitä etsiä, sillä sitä ei löydy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä saan koko ajan ihan ilimaseksi, tai ainaki melekeen. :D Pittää mulla roskapussi joskus viijä. Millohan se verottaja saa tietää. ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

19.1.
Henkilöauto ja rekka kolaroivat Simon Maksniemessä – yksi henkilö loukkaantui
19.1.
Ulkomaat sopivat aseidenvientikiellosta Libyaan – Huippukokouksessa linjattiin myös, etteivät ulkopuoliset sotkeudu enää Libyan taisteluihin
19.1.
Rentous puuttuu OLS:n otteista – "Kestää aina aikansa, ennen kuin saamme rivejä kasattua"
19.1.
Varusmiesliitto on puolustusministeri Kaikkosen kanssa samaa mieltä: Kutsunnat pitäisi kohdistaa koko ikäluokkaan
19.1.
Aerobic-mestari Tuuli Matinsalolla riittää yhä kysyntää – fyysisestikin rankka Selviytyjät oli mieleenpainuva kokemus
19.1.
Aalto hyppäsi maailmancup-kauden parhaan sijoituksensa – Puolan Kubacki voitti kireän kärkikamppailun
19.1.
Lämpötila sahaa ensi viikollakin nollan molemmin puolin – maanantai-iltana Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa myrskyää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa länsituuli on voimakasta iltayöllä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

144 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Olette pahansuopia

Olen samaa mieltä. Moukilta puuttuu alkeellisimmatkin käytöstavat ja sivistys. Kateellisia riittää, jos joku on elänyt k... Lue lisää...
Sylva L

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image