Kotimaa

Björn Wahlroosista reservin majuri - katso kaikki ylennykset!

Kotimaa 6.12.2012 0:01
Kaleva

Talousvaikuttaja Björn Wahlroos ylennettiin itsenäisyyspäivänä reservin majuriksi. Wahlroosin lisäksi reservin majuriksi ylennettiin itsenäisyyspäivänä 21 henkilöä.  

Tasavallan presidentti ylensi itsenäisyyspäivänä yhteensä 625 upseeria reservissä. Kapteeniksi ylennyksen sai 75 ja yliluutnantiksi 132 henkilöä. Luutnantiksi ylennettiin 316 upseeria. Vänrikiksi ylennyksen sai 21 henkilöä.
Lisäksi reservissä ylennyksiä tuli insinöörimajuriksi, komentajakapteeniksi, kapteeniluutnantiksi, lääkintäkapteeniksi, merivoimien yliluutnantiksi, insinööriyliluutnantiksi, lääkintäyliluutnantiksi, merivoimien luutnantiksi, lääkintäluutnantiksi ja aliluutnantiksi.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Kertausharjoitusvuorokausia on erilaisia.Osa juoksee puskassa kesällä ja talvella. Osa nauttii vuorokausista maanpuolustukursseilla ja muilla erikoisukursseilla, missä ei syödä pottuja jäisestä pakista vaan rokkaa ja filettä hopeisin lusikoin ja parhain viinein linnojen loistossa.

Isänmaan asialla kuitenkin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Reservin vänrikistä kun lähdetään ylenemään kohti majurin arvoa, niin pitää kerätä sotilaspassiin yli 60 kertausharjoitusvuorokautta ja aikaakin pitää kulua vähintään 20 vuotta. Ja muuten pitää olla sopivuus tuohon hommaan. Tämä tieto siis heille ketkä kyselivät millä ansioilla Nalle sai tuon ylennyksen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti tuo ei pidä paikkaansa, sillä ns. "sijoitettuna arvona" reservin joukoissa ei majuria enää ole. Toisin sanoen, majuriksi ylentäminen ei ole itsestään selvyys, vaan kyse on enemmänkin kunnianosoituksesta, eikä kertausharjoitusvuorokausia tuossa vaiheessa lasketa enää samalla tavalla. Aina yliluutnantti-kapteenitasolle tuo kertausharjoitusvuorokausien logiikka toimii kyllä hyvin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin siis mikään ylennys ei ole itsestäänselvyys. Sijoitus ja sopivuus on oltava jokaiseen arvoon. Jos noita ei ole, niin et ylene vaikka pääsisit kertaamaan 100 päivää. Ja majurin arvoon pitää olla noita kertausharjoitusvuorokausia vähintään tuo 60, koska sen verran on kirjattu minimiksi edelliseen kapteenin arvoon. Majurin kohdalla tarkkaa lukua ei tosiaan ole. Jotkut täällä epäilivät että onko Nalle käynyt ollenkaan kertaamassa. Tuo 60 häneltä pitää vähintään löytyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pulinat pois. Reservin ylennyksiin on vain yksi syy. Se on ahkera kertausharjoituksissa käynti. Voimme täten päätellä, että Wahlroos on innokas kertaaja ja todellinen patriootti. On todella hienoa, että noinkin vanha mies jaksaa vielä ryynätä pusikoissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei aina voi onnistua. Tämä meni kyllä tosi pahasti reisille. Todella surkea esitys 'ylentää' nyt toimissaan epäisänmaallinen kansakuntamme tietoisesti köyhiin, hiekan salin lattialle kantajiin tarpeettomiin ihmisiin ja muiden työn tuloksista korkoa koron korolle koronkiskojiin loiseläjiin, jotka kahmittuaan muiden rahoja itselleen muuttaa kultansa kanssa Sveitsiin. Tuttuako?

Heikot vain menkööt merten taas, meidän on uudestaan luotava maa.

( Ilman näitä Ayn Rand uskonveljiä ja -sisaria. )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko kyseessä sama Wahlroos, joka 60-70 lukujen taitteessa vaati suomen itsenäisyyttä juhlittavaksi yya sopimuksen allekirjoittamispäivänä. Toosi isänmaallinen ja taitava sotilas siis kyseessä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä turhempaa "ylennystä" tälle Itsenäisyyspäivälle. Joo-o pojat taas saunoneet ja sopineet jakoja, mulle, sulle, mulle, mulle ja mulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun pilliin kohta vihelletään, en usko että Nalle on niiden esimiesten joukossa, joiden komentoja haluaisin totella. Taloudesta huolehtiminen on ihan eri asia kuin maanpuolustuksesta jotain ymmärtäminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kun huomautit! Nallesta kannattaa ottaa tässäkin mallia siellä päällystökerholla sekä harmaissa riveissä kun siirrytään kuminauhakravatista eteenpäin - four-in-hand 'dimplellä' vie vanhaa tuplawindsoria 10-0!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä Björn! Oikealle miehelle meni arvonnousu, nykyaikana tarvitaankin vähän erilaisia taitoja kuin lähiöbaarien foorumihommailut jotta asiat saadaan luistamaan, kriisitilanteissakin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, toivottavasti ei tarvitse ikinä palvella tällaisten "majurien" alaisuudessa, sillä siitä ei luultavasti ole Ruutiukot-meininki kovin kaukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Irvokasta pelleilyä ja isänmaan halventamista, kyllä moni veteraani itkee kun pankinjohtaja nostetaan joukkojen eteen.
Ei tuo rintamalla elä sen pidempään kun poro hailuodossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä vitsi tämä uutinen. Suomen puolustusvoimat on nykypäivänä naurattava oganisaatio. Nallen ansiot, mitä ne ovat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saattaa olla hyväkin majuri, onneksi olkoon.

Väitän kuitenkin, että upseeri - olipa vakinainen tai reserviläinen - ei sovellu siviilijohtajaksi, millekään tasolle mihinkään organisaatioon. Nykyaikaisen organisaation johtaminen on kaikkea muuta kuin käskemistä ja komentamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siiteeraus Tuntemattomasta: "...tuo kun ilimestyy linijaan niin se kuolee...jos ei edestä satu, niin takaa sattuu..."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kommentoijille tiedoksi, että Suomen armeija ei ole mikään BB-talo tai idols-kisa, jossa päälliköt valitaan nettiäänestyksellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

10:25
Syyttäjä: Albaniasta johdettu huumerinki toi maahan ja yritti kaupata Suomessa 70 kiloa amfetamiinia viime kesänä – oikeudenkäynti alkoi
10:09
Komeat keinovalopilarit loistivat Oulun Takalaanilassa – jääsumunäytelmiä luvassa pohjoisessa
10:08
Kokoomus vahvisti neljä uutta ehdokasta Oulun vaalipiirissä – katso lopullinen ehdokaslista
9:57
Elinkautista istunut kolmoismurhaaja ja rikollisjengin ex-johtaja pääsemässä ehdonalaiseen vapauteen – Hovioikeus hyväksyi hakemuksen
9:56
"Pieniä, muutaman minuutin myöhästymisiä" – junaliikenne sujunut ilman suurempia ongelmia etelän lumikaaoksesta huolimatta
9:55
Naista syytetään aikeista tappaa Oulun poliisilaitoksen poliisi – "Oletko valmis kuolemaan, ei haittaa vaikka olet kyttä", nainen kirjoitti uhkausviesteissään
9:30
Jos mahdollisuus aukeaa, Rasmus Karjalainen on valmis liikahtamaan – "Kaikki on mahdollista"
54
Suolattujen teiden määrä kasvaa pohjoisessa – "Vuodenvaihteessa teille tuli aika paljon hoitoluokkakorotuksia"
44
Vilkut ja rekisterikilpi eivät vapauta rakennusluvan tarpeesta – Pyhäntäläisyrityksen liikkuva ja talviasuttava mökkivaunu esillä Helsingissä
25
Arina vaihtaa Otto-automaatteja Nosto-automaatteihin, Pohjois-Suomeen tulee viisi uutta rahannostopaikkaa
25
Fazerin Oulun leipomon työntekijöillä öinen ulosmarssi vastalauseena leipomon sulkemisaikeille – "Fazerilla ei rahasta ole pulaa"
13
Seksuaalirikoksia tehneitä ei voi palauttaa edes perustuslakia muuttamalla – palautukset tuskin edes toimisivat rikosten ehkäisyssä, asiantuntija sanoo
13
"Kansalla ei ole lähtenyt mopo keulimaan" – Tuoreet seksuaalirikosepäilyt eivät ole juurikaan koventaneet asenteita ulkomaalaisia kohtaan, kertoo IL:n kysely
12
Kittilän kultakaivos täytti 10 vuotta, mutta tunnelma ei ole katossa – "Nykyinen keskustelu huonontaa Suomen kilpailua investointirahasta"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

107 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Keskustelu työttömyydestä on ala-arvoista

Aikuisella ihmisellä on ihmisvelvollisuus elättää itsensä ja hieman tukea yhteiskunnan toimintaa. Muutoin on lapsen tas... Lue lisää...
Kylmä totuus

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

17.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image