Kotimaa

Berner: Valtion myöntämä uutistuki MTV3:lle voi jatkua omis­ta­jan­vaih­dok­ses­ta huolimatta, kunhan ehdot täyttyvät

Anne Berner sanoo, että vaikka MTV3:n omistaja vaihtuu, sen toimilupaa ei tarvitse peruuttaa, mikäli toiminta jatkuu ehtojen mukaisina. "Ehdot ovat aika tiukat ja uuden omistajan olisi näihin sitouduttava." KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 28.5.2018 20:32
Tanja Nuotio

Valtio on myöntänyt MTV:n tv-uutistoimintaan valtionavustusta tälle ja ensi vuodelle yhteensä 3 miljoonaa euroa. Tuen ehtona on MTV:lle asetettu palveluvelvoite.

MTV3:n uutistuki voi jatkua omistajanvaihdoksesta huolimatta, kunhan vain ehdot täyttyvät, kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) Lännen Medialle.

Valtio on myöntänyt MTV:n tv-uutistoimintaan valtionavustusta tälle ja ensi vuodelle yhteensä kolme miljoonaa euroa.

– Tuen ehtona kanavalle on asetettu palveluvelvoite, jossa on määritelty uutistoiminnan laajuus. Tuen saajalla pitää lisäksi olla niin sanotun yleisen edun kanavan toimilupa, mistä seuraa tavallisia toimilupia laajemmat velvoitteet, Berner sanoo.

– Jos yrityskauppa toteutuisi, edellytyksenä on senkin jälkeen, että toiminta jatkuu näiden tukiehtojen mukaisena asetetun palveluvelvoitteen ajan.

Berner muistuttaa, että tv-uutistoiminnan tuki on tarkoitettu siirtymäajan ratkaisuksi, ei pysyväksi rahoitusmuodoksi. Kyse on määräaikaisesta tuesta, ja valtion budjetissa tähän on osoitettu rahaa siis kahdelle vuodelle.

Ministeriö myönsi viime joulukuussa kolmen miljoonan euron avustuksen MTV:lle uutis- ja ajankohtaistoiminnan ylläpitoon ja laajentamiseen. Samalla yhtiölle asetettiin palveluvelvoite.

Viime perjantaina tuli tietoon, että ruotsalainen Telia on ostamassa mediajätti Bonnierin pohjoismaiset tv-toiminnot eli myös MTV3-kanavan.

Työntekijöiden edustaja kertoi Lännen Median haastattelussa 26.5. olevansa huolissaan MTV3:n uutisten kohtalosta mahdollisen yrityskaupan jälkeen.

Berner sanoo, että vaikka MTV3:n omistaja vaihtuu, sen toimilupaa ei tarvitse peruuttaa, mikäli toiminta jatkuu ehtojen mukaisina.

– Ehdot ovat aika tiukat ja uuden omistajan olisi näihin sitouduttava.

Berner tähdentää, että määräysvallan muuttuessa ohjelmistoluvan haltijan tulee lain mukaan ilmoittaa määräysvallan muutoksesta toimilupaviranomaiselle, joka päättää, jatketaanko toimilupaa vai perutaanko se.

Telia on Pohjoismaiden suurin teleoperaattori. Bonnierin pohjosmaisten tv-toimintojen kauppahinnan on arvioitu olevan 10–12 miljardia kruunua.

MAINOS

Kommentoi

Kyllä tämä korppikotka "löytää" yrityksille rahaa vaikka "mummon" sukanvarresta , kaikkia perkeleitä se leipä elättää..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yli miljardin euron hintaisella yrityksellä ei ole kolmea miljoonaa uutistoimitukselle? Jos noin huonosti menee, niin pitäisikö päästää konkurssiin? Miksi tekohengitätään yksityisyritystä verovaroin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) Medialle näyttää rahaa löytyvän "kuin tyhjästä" !! milloin löytyy "välittömästi" rahaa tiestön kunnossapitoon ?? , puheita kyllä on pidetty moneen otteeseen tiestön kunnossapidosta mutta siihen se on jäänytkin. Selitys, selitys,selitys...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän rahaa riitä tiestön kunnossapitoon,, kun meillä on liikenneministerinä "siltaisninööri" Bärnerin Arska. Hailuoto ja oulun sata siltaa ja rumpp..eikäkö ramppia rakentamatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama juttu kuin ylen kanssa pelkää kivaa asiaa kok puolueesta. Ilman mitään kritiikkiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

MTV:n ohjelmat heikentyneet huomattavasti. Ei ihme ettei ole katsojia ja sen myötä mainostajia. Mitään valtion tukia ei pitäisi antaa. Ehkä pitäisi vähentää kaupallisia kanavia, että lopuista tulisi kannattavia. MTV:n tuki on myös epäreilua muita kaupallisia kanavia kohtaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikenlaisia tekosyitä sitä kuuleekin verorahojen jakamiseen yksityisille yrityksille. Maikkarin uutiset ovat journalistisessa mielessä vitsi ja pelkkää viihdettä. Maksamme jo YLE:lle uutisoinnista. Sen pitäisi verorahojen käyttöön riittää uutisoinnin turvaamiseksi.
Maikkarin "uutisten" tukeminen maksaa veronmaksajille noin 8200 euroa joka ikinen päivä. Miettikääpä mitä tällä rahalla saataisiin aikaan jos ne jaettaisiin vaikka 365:lle päiväkodille, koululle, vanhusten hoitolaitoksiin. Äkkiä laskeskelin, että koko summalla saisi palkattua aika monta sairaanhoitajaa tai lähihoitajaa. Nyt rahat päätetään kuitenkn antaa Maikkarin uutisten tekemiseen. Jos Maikkarin myyntihinta on yli miljardi euroa, niin ei kai uutistominnan turvaaminen voi olla kolmesta hikisestä miljoonasta kiinni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sipilän hallitukselta riittää verovaroja yksityisen mainostv:kin tukemiseen ja toisaalla valitetaan kuinka rahasta on tiukkaa ja pitää säästää. Oikeistohallituksen tukipriorisoinnit ovat luvalla sanoen aika erikoisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti et sen toisen bernerin tuotteiden ostamista, niinkuin moni muu. Ikävää jos täysin ulkopuolinen yritys joutuu kärsimään nimikaimansa edesottamuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hmmm... Haiskahtaa kaikesta huolimatta MTV:n uutistoiminnan suitsimiselta tiettyyn suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi pitää tukea ,kun ruotsalainen telia on ostamassa ,pitäis tulla toimeen omillaan ,niin ne suomaisten rahat menee taas kuin tuhka tuuleen .
Mutta onhan asialla taas Berner !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kenen leipää syöt sen lauluja laulat, 3 mijoonan euron arvoiset viisut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aha, annetaan rahaa ja käytetään vaikutusvaltaa ,onko Maikkari puolueeton ,vai politikkojen jakamien vero-eurojen varassa myötäilevä Ylen jatke ??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa kepparoinrtia, näin se menee, Sveitsiläiseen tyyliin.
Sipilän ihanaa unelmaa, makiaa unelmaa.
Kohta on vaalit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

boonustuet herroille vois lopettaa.jos ei kannata niin pistää ovet kiinni

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image