Kotimaa

Berner: Teen postilakia ihmisiä, en Posti Oy:tä varten

Liikenneministeri Anne Berner uskoo, että VR saa kilpailijan raiteille kenties jo ensi vuoden aikana. Hänen mukaansa kiinnostusta on ollut sekä henkilö- että taravaliikenteen puolella. KUVA: Joel Maisalmi
Kotimaa 28.8.2016 3:00
Riikka Happonen

Keskustelu siitä, kuinka monena päivänä viikossa postin täytyy tulevaisuudessa kulkea, käy liikenneministeri Anne Bernerin makuun liian turvallisilla latuja.

– Perinteinen ajattelumme on karsia jakelupäivistä tai tukea, subventoida jotain osia. Itse ehkä toivoisin vielä radikaalimpaa ajattelua, Berner sanoo Lännen Medialle.

Hän pohtii, mitä valmistelussa oleva liikennekaari, alustatalous ja alueiden elpyminen voisivat tuoda postinjakeluun.

– Herää kysymys, voidaanko postinjakelua ajatella jonain muuna ja voisiko se olla itseasiassa yhdistettynä kokonaan johonkin muuhun toimintaan.

Berner kokoaa sanomalehdet, Postin, jakeluyritykset ja paljon kirjepostia lähettävät tahot parin viikon sisällä yhteiseen keskusteluun alan tulevaisuudesta.

Hän korostaa, että postilaki valmistellaan ihmisiä, ei instituutiota varten.

– Pidän äärimmäisen tärkeänä, että teemme postilainsäädäntöä puhtaasti palvelun tuottamisen kehittämiseksi ja turvaamiseksi. Me emme tee lakia Posti Oy:lle.

– Minun tehtäväni ei ole ajatella vain valtion omistaman Postia, vaan tehdä sellainen lainsäädäntöpohja, joka synnyttää laajan mahdollisuuden tuottaa palveluja hyvin erilaisilla tavoilla ja ettei sinne tule sisäänrakennettuja esteitä, Berner sanoo.

Hänen mukaansa digitalisaatio johtaa väistämättä kirjepostin näivettymiseen. Toisaalta samaan aikaan muuta postia jaetaan enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

– Miten minä saisin tämän hyvän kehityksen hyödynnettyä niin, että se tukee tätä näivettyvää kehitystä? Ja mitä minun pitää silloin mahdollistaa eri toimijoille, joiden nimi voi olla jotain ihan muuta kuin Posti Oy? Tärkeintä on rakentaa uusia palveluja ja palvelualustoja ja huolehtia, että lainsäädäntö sallii, mutta myöskin turvaa ne, Berner pohtii.

Lue lisää 28.08.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Kyllähän tämä Anne Berner on vitsi sinänsä.
Ensin lastensairaala.
Sitten yhtiöittämiset.
VR.
Posti.
Pitäisiköhän sinun, sveitsiläinen säästää meitä suomalaisia auttamisinnoltasi?
Sinun kotimaassasi on eutanasia sallittu, sekö on sote-ratkaisusi?
Muistapa, Anne , että ikää on jo sinullakin. Heh, heh.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö.Jos teet kansan eteen.niin kuuntele asiakkaita.Mulla on postia hävinnyt.En enää luota koko laitokseen.Teetetään muita asioita kuin keskitytään postinjakoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei Berner toteuta näitä muutoksia vaan suomen kansa. Me demokraaattisilla vaaleilla valitsimme suomeen kolmen porvaripuolueen leikkaushallituksen. Ja jokaiselle ministeriölle asetettiin säästö ja leikkaustavoitteet. Siis ei pidä Berneriä syyttää, vaan kansaa miten se haluaa maata johdettavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Teen postilakia..... jutun lopussakin ilmaistaan että"mitä minä teen... jne. Siis yksinkö dikt. Berner tekee omia ratkaisujaan eikä muilla ole mitään sanomista. Uhkailu kuuluu keinoihin kuten nykyhallituksella muutoinkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tuttuni on lajittelukeskuksessa töissä ja sanoi että postia ei keretä käsitellä ja jakaa kaikkea työpäivänä vaan jää venymään seuraaville päiville,tahallaan vääristelevät tilastoja ja valehdellään kansalle.postia riittää mutta ei aina työntekijöitä sitten kellutetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Berner jää historiaan surkeana ministerinä, joka tuhosi VR:n ja Posti:n fanaattisella kokkaremaisella yksityistämisinnollaan. Kokoomus ei ole normaalia työssäkäyvää ihmistä varten, heille tärkeintä on saada kaikki palvelut yksityistettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

VR ja Postin tuhoamisen on aiheuttanut sääntelytalous ja monopoli asema joita molempia valtio on suojellut henkeen vereen. Nyt on tullut niin sanotusti pää vetävään käteen kun ei ole aiemmin ymmärretty purkaa sääntelytaloutta ja monopoli rakennelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uskoisin ministerin tekevän ihmisille suurimman palvelun luovuttamalla hommansa osaaviin käsiin, se on ainoa ihmisiä palveleva tekosi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisin Posti ei saa edes jaettua muka vähenevää postia ajallaan. Jakelijoiden aika menee ilmeisesti ruohonleikkaamiseen. Tämä nainen kyllä varmasti saa ajettua viimeisetkin Postin palvelut alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et muuten yksityisiä ajatellen vaan yrityksiä! Miten saisit yksityistettyä kaiken ja myytyä valtion omaisuudet yrityksille?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meillä on harvinaisen viisas ministeri. Koko ajan julkisuudessa käydään keskustelua, miten Posti joutuu vähentämään työntekijöitään, sehän on hyvä, että emme tulevaisuudessa enää tarvitse yli 20000 ihmistä jakamaan päivittäin jätepaperia luukuista sisään, vaan nämä ihmiset voivat tehdä jotain kehittävämpää työtä. Miksi hupenevia luonnonvaroja pitäisi tuhlata paperiin, kun tiedot voi nykyisin lähettää realiajassa sähköisesti, jokainen voi printata laskujaan miten paljon haluaa. Sanomalehtien painaminen paperille on myöskin valtavaa tuhlausta, lehdet ovat nykyisin vanhoja jo kun ne saapuvat lukijoille, ei tuossa ole enää mitään järkeä. Päivittäisten uutisten välitys kuuluu sähköisille välineille, sanomalehdistön tehtävä on ihan joku muu, ne eivät enää kuuluisi lainkaan jokapäivä jaettaviksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Postilakia on muutettu kesäkuussa että jakeluvelvoite voidaan siirtää toisille yrityksille. Eiköhän valtiollinen posti myydä tai ajeta alas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

15:00
Limingan työllisyystilanne parantunut – kunnassa 5,1 prosenttia työttömiä, koko Pohjois-Pohjanmaalla 9,4 prosenttia
14:59
Epäilys harvinaisesta vieraasta sai muoniolaisen luontoharrastajan kulkemaan metsässä viikkoja – lopulta riistakamera tallensi kuviin mäyrän
14:44
Pääministeri Rinne painotti EU:n globaalia ilmastojohtajuutta esitellessään Suomen puheenjohtajakauden tavoitteita
14:16
Puheenjohtaja Mika Kari: Tiedusteluvalvontavaliokunnassa ei ole mystiikkaa - me valvomme, emme tiedustele
13:41
Yhdysvaltojen rajavartiolaitoksen johtajan vaihtuminen ei takaa parannusta rajalla jumissa olevien lasten elinoloihin
13:38
Suviseuralaiset jonottivat Muhoksen Matokorpeen jo ennen alueen aukeamista ­– pahimpien ruuhkahuippujen ennustetaan ajoittuvan iltoihin
13:04
Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä vankeuteen – puukotti Oulussa leipäveitsellä
50
Työministeri Timo Harakka tarjoaa lempiveroaan vaihtoehdoksi, jos julkista taloutta tarvitsee vaalikauden lopulla tasapainottaa
30
Kaikkonen sai haastajan – elinkeinoministeri Katri Kulmuni hakee keskustan puheenjohtajaksi
29
Poliisi tehnyt virka-apupyynnön Luonnonvarakeskukselle Kuusamon Rautakarhusta: "Ensin selvitetään Luonnonvarakeskuksen kanssa, onko karhun auttaminen mahdollista"
26
19-vuotias sotki Rotuaarilla tussin kanssa – poliisi tutkii vahingontekona
24
Katuruokafestivaali täyttää Oulun torin kansainvälisillä mauilla – kolmannen kesän uutuudet tulevat Italiasta ja Ranskasta
23
Paloauto suistui ojaan Suviseura-alueella Muhoksella
21
Apulaisoikeusasiamies pitää kaupunginvaltuutettu Moilasen ihmisroskapuheenvuoroa "epäasiallisena, epäkunnioittavana ja loukkaavana"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

152 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Suomen on aika ottaa markka takaisin

Kansa voisi olla tyytyväinen kunnes ensimmäinen devalvaatio tai muu markan arvon romahdus nostaisi tuontitavaroiden ja p... Lue lisää...
Devalvaatio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

26.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image