Kotimaa

Berner kiistää ministeriön suoran käskytyksen Finavia-kanteista

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kiistää ministeriön kieltäneen Finaviaa nostamasta kanteita. KUVA: Valtioneuvoston kanslia
Kotimaa 29.8.2016 16:27 | Päivitetty 29.8.2016 20:44
STT

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) kiistää edelleen, että ministeriö olisi kieltänyt Finaviaa nostamasta kanteita yhtiön entistä toimitusjohtajaa tai yhtiön aiemman hallituksen jäseniä vastaan.

Valtiontalouden tarkastusviraston muistion mukaan ministeriön edustaja olisi kahdessa sähköpostiviestissä kieltänyt kanteiden nostamisen.

Bernerin mukaan kohta muistiossa on puutteellinen. Hän toivoo, että huomioon otettaisiin koko viestiketju ja siihen liittyvä yhteys, kun yksittäisiä viestejä arvioidaan.

Bernerin mukaan ohjeistuksena oli, että kanteita ei saa toimeenpanna ennen kuin hallituksen jäsenten vaatimat selvitykset on tehty.

- Sellaista käsitystä itselläni ei ole, että sellaisia sähköposteja, joissa olisi selkeästi sanottu, että nostetaan tai ei nosteta, olisi mennyt ministeriöstä, yksittäisiä viestejä arvioidessa tulee huomioida koko viestiketju sekä siihen liittyvä yhteys, Berner sanoo STT:lle.

Ministeriö on hänen mukaansa ohjeistanut Finavian hallitusta tekemään ne selvitykset, joita kanteiden nostamista vastustaneet hallituksen jäsenet olivat vaatineet. Bernerin mukaan hallituksen jäsenet olivat hallituksessa vaatineet muun muassa syy-yhteyden selvittämistä sekä uusia perusteita kanteiden nostamiselle, sillä yhtiön hallitus oli aiemmin keväällä yksimielisesti päättänyt olla nostamatta kanteita.

Valtiontalouden tarkastusviraston muistion mukaan ministeriö ei kuitenkaan ollut viestittänyt Finavian johdolle, että yhtiön hallituksen päätös olisi perustunut riittämättömään selvitykseen. Ministeriö ei ollut myöskään viestittänyt, että aiempi päätös kanteista olisi ollut vastoin omistajan tahtoa.

Berner kiistää väitteen ja kertoo viestittäneensä kannasta myös henkilökohtaisesti. Huolta ministeriössä aiheutti hänen mukaansa se, että hallituksen seitsemästä jäsenestä kolme äänesti kanteiden nostamista vastaan.

- Siitä käy varsin selvästi ilmi, että tapa, jolla selvityksiä on tehty, ei ole ollut tyydyttävä.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (25)

Oikein tyypillinen poliitikko. Musta väitetän valkoiseksi faktoista välittämättä. Naapurimaissa olisi erottu jo ajat sitten paljon vähemmästäkin. Kepun nimellä on ministerinä monta kokoomuslaista, Berner, Rehn, Sipilä ym

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se nyt, hjyyvänen aiika, ole suoraa käskytystä voinut olla kun käskyt ovat menneet sähköpostin välityksellä. Ensin välissä on ollut läppäri, sen näppäimistöineen ja näyttöineen, sitten käsky on kulkenut todennäköisesti langattomasti useammille tukiasemille ja tässäkin vaiheessa on ollut ilmaa välissä ja ilmassakin on kaikenlaista epäpuhtautta... siellä se käsky on sitten ollut, tukiasemissa, operaattorin ja laitevalmistajan käsiteltävänä. Eli, monen mutkan kautta käsky on kulkeutunut kohteeseen ja näin ollen ei voi olla kyse suorasta käskytyksestä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomi, tuo yksi maailman korruptoituneimmista valtioista. Suomalainen korruptio on niin läpinäkyvää, ja entistä härskimpää kepuleiden ja kokkareiden pitäessä valtaa, että edes mitään tutkimuksia ei tarvita sen paljastamiseksi. Jokaisessa hallituksen päätöksessä näkyy hyvävelijärjestelmän suojelu, lahjonnan ja veronkierron edellytysten parantaminen, sekä lain rapauttaminen mainittujen rikosten osalta. Mutta aikanaan kaikki loppuu ... Ja sitten tulee maksun aika.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomessa on sama ministeritasolla vaikka jäisi kädet verisellä puukolla kiinni murhasta keskellä päivää niin koko homma vaan vaietaan hiljaiseksi ja tutkintaa päätetään olla suorittamatta korkeimmalta taholta tulleella kuiskauksella.

Iljettää millainen roistoporukka meitä ajaa perikatoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiistän, en muista, ei käsittääkseni, pois asiayhteydestä ... niinpä niin ei hyväveliverkoston jäseniä oikeuteen saada, koska oikeus on miehitetty heillä. Mutta voi näitä poliitikkojen ammattitauteja kuten dementia, muistinmenetys, passiivis/agressiivisuus, todellisuuden tajun heikentyminen ... Lista on pitkä ja vaikuttava. Siitä huolimatta painetaan duunia. On se ihailtava poliitikkojen työmoraalia ja kestävyyttä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerhän on Sipilän sätkynukke, mutta onneksi kumpikaan ei ole ministerinä seuraavassa hallituksessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jo on ihmeelistä touhua jos on mustaa valkoisella niin ei sekään riitä todisteeksi,hyvt immeiset katsokaa nyt tätä keskustan touhua että minkälaista se on,hyvä veli siellä se on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voi hyvää päivää!!!!viimeksi toissapäivänä kirjoittelin siitä että koko ajan tämän rouvan ympärillä aina hälyt päällä .tässä se taas nähdään luulin kerran olevani väärässä mutta erehdyin. taitas jo olla jonkulaisen totuuskomission paikka hälle

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämmöisiä turhakkeita Suomen kansan pitää elättää????.Nämä vain kilpailee omista eduista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Demarit nautiskelevat tästä jutustaa. Kuntavaalit ovat tulossa ja miekanisku on ankara ja päättäväinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun kuuklettaa sanat Deloitte ja Berner, niin johan netistä löytyy hyvinkin paljon tietoa näiden keskinäisistä kytköksistä. Ei taida kepulla on yhtään rehellistä ja "puhdasta" politikkoa joukoissaan. No enpä ihmettele yhtään....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Bernerhän on pesunkestävä kokoomuslainen, vaikka onkin naamioitunut tällä erää kepulaiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa olla tämän ministerin.Paras ministeri pitkään aikaan.Tekee töitä tosissaan.Sai uuden lastenneuvolan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassakin voi tapahtua ministerivaidoksia enemmän kuin yksi joka on sovittu tapahtuvaksi hallituksen tullessa kaksivuotiaaksi.
Kierrätys uhkaa ministeri Bernerin lisäksi maatalousministeri Tiilikaista jonka paikalle keskustan maataloussiiven kenttäväki haluaa Jari Lepän.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Riittääkö se Hese?
Luuletko, että kansaa hämätään kosmeettisilla uudistuksilla, kun kaikki tietävät kuka orkesteria johtaa?
Lupasit, että annat neuvoja eräälle Ducelle, mutta vaikuttaa siltä, että jokin taho jossakin määrittelee Suomen suuntalinjat.
Se ei ole Mrs Berner, ei Hrat Soini tai Sipilä.
Tiedätkö ystäväni, mikä taho se on?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siis keskusta kuittaa Suomen lain juoksupojan vaihdoksella?
Nimi vaihtuu ja sama homma jatkuu.
Ei hyvältä vaikuta. Annella 110 %:in luottamus. Heh, heh.
Kaikki sataa lopulta SDP:n ja miksei persujenkin hyväksi.
Jos Soinia syytettiin takinkääntämisestä,olen sanaton Kepun politiikan suhteen.
Otaksun Hesekiel, että peli vihelletään poikki ennen seuraavia vaaleja.
Mikäli Suomen lait koskevat Kepuakin.
Säälu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (25)

Uutisvirta

1.4.
Oulun kaupunki myy Hietasaaren huvilat huutokaupalla – viiden myynnissä olevan huvilan kunto vaihtelee täysin remontoidusta romahdusvaarassa olevaan Tilaajille
1.4.
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
1.4.
Uefa siirsi kaikki kesäkuun jalkapallomaaottelut – tanskalaistiedon mukaan naisten EM-kisat lykätty vuodella
1.4.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on päässyt Evertonin maalivahtina aistimaan englantilaisten intohimoa jalkapalloa kohtaan: "Se on henki ja elämä" Tilaajille
1.4.
Toukokuun tornien taisto peruttiin koronavirusepidemian vuoksi
1.4.
Vientikiellot iskevät omaan nilkkaan viennistä riippuvissa maissa – "Rajoituksia voi jäädä päälle, kun kriisi on ohi"
1.4.
Korona työllistää myös tulkkeja, kun hallituksen tiedotustilaisuudet tulkataan suorana viittomakielle – intensiivinen simultaanitulkkaus vaatii kokemusta: "Työ on kuormittavaa ja tilaisuudet sisältävät tärkeitä asioita" Tilaajille

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

276 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tietämättömien piensijoittajien osakehölmöilyt

HEP \o/ Täällä yksi ymmärtämätön. Minä en oikeasti tiedä, mitä salkkuni yrityksille tapahtuu tulevaisuudessa. En edes ... Lue lisää...
Pannarimies

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image