Kotimaa

Berner julkisti Finavia-viestejä ministeriön sivuilla

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner. KUVA: Kimmo Penttinen
Kotimaa 14.9.2016 19:04 | Päivitetty 14.9.2016 22:03
STT, Kaleva

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) on julkistanut ministeriön ja Finavian hallituksen entisen puheenjohtajan Riitta Tiuraniemen välistä viestinvaihtoa. Niistä selviää, että Tiuraniemi kyseli Bernerin kantaa Finavian tilanteeseen ainakin jo lokakuun 2. päivänä.

- Oletko ehtinyt katsomaan ja miettimään Finavian asiaa? Voin antaa lyhyen briiffin asiasta, jos tarpeen, Tiuraniemi tekstiviestitti Bernerille.

Tiuraniemi kertoi eri lailla viime viikon lopulla STT:n haastattelussa. Hän sanoi tuolloin, että kansliapäällikkö Harri Pursiaisen sähköpostiviesti lokakuun 14. päivänä tuli ilman pyyntöä. Pursiainen kertoi sähköpostiviestissä ilmoittavansa ministerin pyynnöstä, ettei yhtiön tule edetä johdannaiskanneasiassa ennen ylimääräistä yhtiökokousta marraskuussa.

Nyt julkaistut viestit on lähetetty syksyllä 2015 tilanteessa, jossa Finavian hallituksen silloinen puheenjohtaja Tiuraniemi kyseli omistajan kantaa kanteiden nostamiseen ja ylimääräiseen yhtiökokoukseen. Tiuraniemi erosi puheenjohtajan paikalta joulukuussa.

Bernerin mukaan liikenne- ja viestintäministeriön nettisivuilla julkaistut viestit osoittavat, ettei omistaja ole estänyt Finavian hallitusta nostamasta kanteita.

Bernerin kanta ennallaan

Berner toistaa tiedotteessa kantansa, että omistaja vain edellytti hallitukselta perusteellista selvitystä ennen kanteiden nostoa.

- Hei, ei voida käynnistää ennen yhtiökokousta, hän vastasi lokakuun 16. päivänä Tiuraniemen kysymykseen, kannattaako kannevalmistelu käynnistää.

Tiuraniemi oli omassa tekstiviestissään kertonut, että lakimiesten mukaan valmistelu kannattaisi aloittaa, jotta siinä ehditään edetä ennen asian vanhenemista.

Bernerin mukaan marraskuun puoliväliin kaavailtua yhtiökokousta ei pidetty, koska lisäselvityksiä ei siihen mennessä valmistunut. Myöskään kanteita ei nostettu. Eri vuosina tehtyjen johdannaissopimusten tappioiden suuruusluokka selvisi vasta vuodenvaihteessa 2015-16, ja poliisitutkinta alkoi ja Finanssivalvonnan lausunto julkistettiin vasta keväällä 2016.

Ministeriö kertoo toimittaneensa nyt julkaistut viestit myös eduskunnan tarkastusvaliokunnalle. Bernerin ja Tiuraniemen tekstiviestien lisäksi joukossa on kaksi ministeriön kansliapäällikön Harri Pursiaisen lähettämää sähköpostiviestiä, joista toisen STT julkisti jo aiemmin.

Berner tai Tiuraniemi eivät vastanneet STT:n haastattelupyyntöihin viestien julkaisemisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

En ole enää suomalainen.
Mutta ihmettelen silti, miten jotakin kansaa voidaan hämätä ylimmältä tasolta lähtien, Panamat unohdetaan, björnet eivät lakaise lattioita, tiedotusvälineet moderoivat vain yhden puolueen totuutta.
Milloin tämä lopppuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Verovarojen 34 miljoonan euron syytäminen taivaan tuuliin on jäämässä taka-alalle ja asian selkeästä jarrutuksesta syytetty ministeri pääministerin tukemana vakuuttaa täydellistä syyttömyyttä. Pakko todeta, ettei tässä maassa veronmaksajalla ole enää oikeusturvaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko siinä varmasti kysymys jarrutuksesta?

Kyllä kai Finaviallakin kuuluu hallituksen tehtäviin valmistella yhtiökokousasiat? Erityisesti kanteennostamisesta päättävälle yhtiökokoukselle pitäisi olla huolellisesti tehdyt alkuselvittelyt kanteennostopäätöksen tekemistä varten.

Minkä ihmeen vuoksi Tiuraniemi ei paneutunut yhtiökokousasioiden valmisteluun itsenäisesti kyselemättä ohjeita sellaiselta, jolla ei ole ohjausoikeutta?

Aikaisempi Finavian hallitus onnistui tärväämään 34 miljoonaa € ilman omistajaohjausta. Kaipasiko tämä hallitus omistajaohjausta saadakseen sotkua, joka peittäisi edellisen itsenäisesti hankkimat tappiot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Päivän pähkinä teille kaikille jo kommentoineille. Mikä oli lopputulos 19. lokakuuta? (vinkki: kts sähköpostiviesti)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

SDP tekee politiikkaa jahtaamalla Berneriä. Jos Berner saadaan näyttämään epäilyttävältä, niin pisteet satavat Heinäluoma - Rinteen laariin. Tulosta odotetaan vaaleissa. Näin taktikoi puoluetoimiston väki. Toisaalta tarkastukset voisi irrottaa poliittisesta ohjauksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Jos kirje (sähköposti) ei täytä teoksen tunnusmerkistöä, eikä se sisällä yksityisyyden suojaan liittyvää tietoa tai muuta jonkin lain perusteella salassapidettävää tietoa, kirjeen voi julkaista sellaisenaan."

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä julkistuksesta vielä uusi soppa saadaan entisen päälle. Ministerin pitäisi ymmärtää, miten kuuluu toimia ja miten ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tällälailla sitä rötöstellään,jos Matti Meikäläinen tekis vastaavaa oltais vähintäin kuulusteltu ja käräjä kierros....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viesteistähän käy selvästi ilmi, että Berner ei ollut kiinnostunut hoitamaan asiaa eteenpäin. Tuosta näkee selvästi, että pelaa aikaa. Eli yhtä syyllinen kuin aikaisemminkin, vielä todisteiden kera.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hyvähän se on luottamuksellisilla viesteillä osoittaa epäluottamukselliset valheet vääriksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

19:00
Elämme virusten maailmassa ja kuljetamme niitä itse – virukset ovat tuoneet ihmiselle geenejä, joita meillä ei ole ollut Tilaajille
18:43
Auton takaosa putosi railoon Oulujärvellä - autossa olleet henkilöt pääsivät pois ajoneuvosta
18:11
SDP:n puoluekokous siirtyy elokuun loppuun – Kokouspaikkana säilyy Tampere-talo
18:00
Maniassa olo on parhaimmillaan upea ja elämä on yhtä säpinää, mutta sitten kaikki pysähtyy masennukseen – kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastava oululainen Saana Tolppanen tuo nyt toivoa toisille Tilaajille
18:00
Noin sata päivätupaa, autiotupaa ja kotaa on suljettu Pohjois-Suomessa – taustalla koronavirusepidemian suitsiminen
17:28
Pitkät päivät kotona laittavat oululaisnuoret koville – "Montako kuukautta tätä kurjuutta kestää, kukaan ei tiedä"
17:27
Iltapäivälehdet: Presidentti Niinistö myöntää esittäneensä kriisiryhmän perustamista – Marinin mukaan vuoropuhelu on ollut toimivaa
140
Puheenaihe: Torjuuko Ruotsi koronaa viisaammin kuin Suomi? "Tämä on sellainen kysymys, johon en voi vastata kyllä tai ei"
80
Koronakuolemien määrä kasvaa Suomessa päivä päivältä, nyt menehtyneitä jo 11 – Oulussa hoidossa viisi potilasta, kaksi tehohoidossa
60
Omistajaohjausministeri Tuppurainen patistaa kohtuuteen johdon palkkioissa kriisissä: "On oikein, että myös johto osallistuu taakanjakoon"
45
Koronakauden uudet tuulet apteekeissa: Nyt lääkkeet voi Oulun seudulla tilata autoon tai kotiin, lääkkeitä kuskataan jopa jalan – jotkut ovat yrittäneet ostaa koronalääkettä
44
Suomen syntyvyys lähti alkuvuoden 2020 aikana nousuun vuosikymmenen mittaisen laskun jälkeen – "Jatkosta ei voi tietää", Väestöliiton johtaja huomauttaa
36
Ensimmäinen koronakuolema Pohjois-Pohjanmaalla, Suomessa kuolleita yhteensä yhdeksän – OYSin 15 työntekijää ja kolme ensihoitajaa altistunut koronalle
30
Poliisi käännytti päivän aikana yli 600 autoilijaa – useat yrittäneet päästä rajan ylitse ilman välttämätöntä tarvetta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Nyt ei ole oikea aika revitellä pörssisijoituksilla?

Eihän se mitään ahneutta ole, päinvastoin, sijoittaminen koituu kaikkien hyödyksi Lue lisää...
nyt sijoittamaan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

28.3.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image